Sezatoarea canadiana (80)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Multumim de aprecieri .

Khristin, da, Marc e al lu' tata-su si Matei al meu ... unul si unul.

Nelia, da, a inceput Marc sa faca pernite, eu il banuiesc ca se apropie de 5 kile, pusese deja 1 kg la o luna ... cert e ca deja imi e greu sa il duc in brate, sper sa ajunga repede slingul ce l-am comandat.

Dana Podeanu si Maru, sa nu imi spuneti ca sunteti nascute pe 17 februarie!! ... ca atunci e si ziua mea!.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna dimineata!
Multumesc fetelor de sfaturile cu patinajul, mai greu de pus in practica anul asta, ca mi-e frica sa nu cad eu pe gheata si tati nu stie sa patineze asa ca daca nu merge si nu merge cred ca o sa mai incercam la anul ca sa pot merge si eu cu el.

Oricum daca seamana cu tati la categoria sporturi, e clar adica zero, dar o sa mai insist eu.

Magdone 23+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Pentru cine este interesat:

Weekend-urile filmului românesc la Montréal

Balanta : sâmbata 2 si duminica 3 februarie, ora 15.00, la Cinéma du Parc (3575, Av. du Parc)
Pretul unui bilet la Cinéma du Parc este 10 $, redus (elevi si pensionari) 7 $.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Claudia, am vazut pozele! Ce a crescut Alex! Pe Sebastian nici nu am apucat sa il vad in realitate! Da, nu am mai vorbit, Agata e bine, de fapt sint bine toti trei, dar pe Tudora o tin acasa ca sa se refaca complet, sa manince si sa doarma, ca era tare slabita dupa boala si imi era frica sa nu ia altceva de la gradinita. Luni trebuie sa-i fac vaccin lui bebe, ca l-am aminat o saptamina si nu as vrea sa mai aduca inca vreun microb de la gradinita.
Oana, Agata a fost duminica la patinaj, dupa ora de salsa, adica de la 12.30 se duc acolo si patineaza. Au stat chiar multisor, ca era un mosulet care patina bine, cred ca il stii si tu, ca e de-al casei, sint doi de fapt, care a luat-o sa-i arate una-alta si Agata era tare mindra ca i-a spus ca daca continua sa munceasca, ii prevede un viitor mare in ale patinajului. Simbata nu putem, aveam chineza dar nu mai vrea, de cind a venit profesorul asta de wu-shu care stie engleza si vorbeste cu ea in egleza, nu mai vrea la chineza, ca nu mai are nevoie. In schimb, i-am pus patinaj, pentru ca joia nu mai poate merge din cauza cursului meu. Deci, daca vreti, puteti sa veniti duminica, dar stiu ca voi mergeti la schi si ar fi obositor pentru voi. Imi pare rau! Si Agata l-a intrebat duminica pe Octav de fetita cu parul lung, a carei mami e prietena cu mami... ii uitase numele, i l-am spus eu acasa, dar pe fetita a retinut-o ca e frumoasa si are parul luuung... visul ei!

Mai aveam de raspuns, dar nu mai pot acum. Poate intru mai tirziu!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus canadience dragi
Am sa scriu f scurt si repede... in sperantza ca maine o sa am un pic mai mult timp si o sa parcurg pe indelete ce atzi scris. Azi am avut ora de suedeza. Mi-a schimbat profu... in loc de "american" mi-a dat o tanti profesoara de vreo 55-60 de ani... tipul de "profa de moda veche"... In fine... nu sunt multzu da' asta e... Eu trebuie sa-mi vad de interesul meu si sa invatz lb... O sa o pisez mai mult cu conversatzai si sper sa-mi dezmortzesc lb ceva mai rapid ca deja vocabular am si intzeleg o multzime de lucruri cand citesc la tembelizor si in cartzile pt copii.
Kristin - - si eu gandesc exact la fel apropo de franceza in particular si de lb starine in general. Fiecare lb invatzata e un atuu.
Ktrinel - uite aici cateva date despre lb fr http://en.wikipedia.org/wiki/French_language Stiu ca in Quebec noi avem tendintza de "take it for granted" apropo de lb fr... Da' daca mergo in Ontario efectiv faptul ca esti bilingual itzi ofera mult mai multe sanse de a gasi un job bine platit decat daca stii doar engl. Eu, dupa 3 sapt de cautare de job (5 sapt de la aterizare in Toronto), prin faptul ca am scris "bilingual" in CV (si ciripeam ceva fr - nu la nivelul la care ar fii trebuit s-o vorbesc in Quebec, bineintzeles) - am avut f multe interviuri si mi-am gasit in final un job de recrutor "bilingual"(in care nu aveam absolut nici o farama de experientza).
Apropo de lb fr si influentza ei in alte lb - in cazul de fatza in suedeza... doar cateva exemple care-mi vin f rapid in minte: garderob, fotolje, mobler, etc (mai sunt si altele bineintzeles). Si doar ca micutza lectzie de istorie http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_XIV_John_of_Sweden.
Va tzuck si va urez o zii faina!

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

lorelaim,khristin ...multumesc de precizari. nu despre limbi in general vorbeam eu, e clar ca orice limba in plus e un atuu, nu poate nimeni nega asta, ci despre franceza...in particular, pe acest continent.

maru, carmen77, dana podeanu :deci pe 17 feb bem triplu ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanelu spune:

Buna fetele,
Eu sunt tot in urma cu cititu’…si va raspund tot in contratimp.

Am vazut ca se discuta la un moment dat despre French Immersion.
As vrea sa imparasesc cu voi experienta mea cu doi copii inscrisi la Fr. Im. in programme diferite: adica cel mic la Early French Immersion (SK) iar cel mare la Middle French Immersion (grade 4) in Toronto District School Board (TDSB). Ar trebui sa mai precizez ceva: copii mei sunt foarte diferiti – cel mic este foarte deschis, vorbaret, razaretz si lipicios, iar cel mare este un morocanos si negativist, tot timpul nemultumit.
Ei, anu’ trecut pe vremea asta, I-am anuntat ca as vrea sa-I inscriu pe amandoi la franceza si le-am povestit ce inseamna asta – trebuie sa schimbe scoala si vor invata la scoala totul in limba franceza. Le-am mai spus ca pentru ei va fi foarte usor, pentru ca ei vorbesc romaneste si limba franceza seamana foarte mult cu romana. Cel mic a fost foarte incantat, cel mare a spus NU, el nu vrea sa schimbe scoala, el nu vrea sa invete franceza si asa mai departe. Am reusit sa o mai dreg putin si I-am spus ca o sa vina la acelasi daycare ca si pana acum pentru after school program, astfel poate sa se mai intalnesca cu prietenii lui. Si am mai facut un deal cu el: merge pentru un an, vede cum este, si pe urma mai discutam. Cred ca nu vreti sa stiti ce cultura de …pastarnaci aveam (parca sunt prea multi morcovi pe aici…) in prima zi de scoala – calatorie cu school bus-ul, scoala noua, colegi noi, teacher nou + limba franceza.
Dar-sa nu-mi vina sa cred -vine cel mare de la scoala dupa prima zi cu zambetul pe buze si fericit. Intr-un cuvant, cred ca chestia asta cu franceza l-a captivat si e fericit si multumit acolo (ii place curtea noii scoli ca e mai mare, ii plac colegii si nu in ultimul rand ii place profesoara).
Imi dau seama ca pentru el a fost foarte greu, sa inveti totul intr-o alta limba, dar pe el l-a prins; dar daca nu incercam, nu aveam de unde sa stiu daca va merge sau nu.
Acum sa va spun ce a mai castigat: gramatica care este aproape inexistenta la engleza si cititul in limba romana. Da, vorbesc foarte serios, am incercat sa-l fac sa citesca romaneste si refuza cu incapatanare (stia alfabetul romanesc, dar imi spunea ca nu stie sa citeasca). Dupa un trimestru de franceza, intr-o seara, ii citeam piticului niste carticele in limba romana (ceva foarte simplu, o propozitie sau o fraza pe pagina) si a venit si el si mi-a cerut sa incerce si el sa citeasca….si le-a citit pe toate (avem vreo 6 carticele); singurele probleme le-a avut cu grupele de litere “ce” ”ci” “ghe” ”ghi”. Sa mai spun ca el nu stia zilele saptamanii in romana si la fel refuza sa le retina, cu toate ca mereu I le repetam. Daca ii spuneam ca joi avem pizza la cina, ma intreba cand e joi, sa-I spun in engleza ca sa-si poata reprezenta. Acum 2 –3 zile, a venit si ne-a spus toate zilele saptamanii in romana….
Cam asta este experienta noastra cu franceza.
In concluzie, cum o sfatuiam si pe Magdone acum ceva vreme, daca exista posibilitatea, merita incercat. Altfel nu vei sti daca programul se potriveste copilului sau nu. Dar parerea mea avantajului programului French Immersion este ca le mai deschide mintea, invata ceva in plus in si mai mult sunt la varsta cand o alta limba se invata mult mai usor decat atunci cand va fi un adult… atunci o sa aibe alte preocupari, iar tot ce a invatat acum poate o sa-I fie de ajutor.
Nu am povestit foarte multe de cel mic pentru ca la el franceza inca este o joaca – canticele, culori…e incantat de ce face acolo. O sa vedem cum o sa fie in grade 1.

Am vazut ca sunt multi copiluti bonaviori – multa sanatate la toti. Va dau si voua un sfat pe care l-am primit si eu de la doctorul de familie – in caz de tuse si multe mucozitati, nu se bea lapte pentru ca intretine mucozitatile. Am aplicat sfatul si am ajuns la concluzia ca am scapat foarte repede de tuse cu foarte multe lichide – ceai cu miere si lamiae, sucuri…

Multa bafta in continuare pentru Maru, Victor (sotz de Maru, si felicitari pentru G full), Clau, parpalak. Rabdare, nu renuntati ca veti gasi job-ul dorit.

Nelia, cu intarziere cam mare recunosc, La multi ani pentru Octav cu sanatate, noroc si multe bucurii.

Pe curand,
Tatziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mesajul tau suna asa

17 februarie

Doamne ajuta.

Si am crezut ca zici Doamne-ajuta legat de 17 feb. N-am stiut ca asta e de fapt semnatura ta.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Denisam

Maru-bafta multa, uite eu si nasa renuntram sa trimitem resume pt jobul anuntzat de Olga,asa ca e al t au- deci se aproprie ziua nasterii,tot de a mea esti de pe 17,dar eu o luna mai incolo si mai am un pic pina la prefixul cu 4-dar seapropiesotul,acuma tot pe 17febr. e vecina-grecoaica si super tipa..Pupici!
Try- e bine platit jobul pt receptionist,dar iese doar35k pe an ca sunt 35 de ore pe saptamina si fara benefits,la mine nu ar fi avantajos,ca ies in pierdere,deci mie imi treb cu 40k si benefits-OLGA-mersi mult oricum,dc mai apare ceva,nu ma uita-pupici!
Legat de french immersion-f.bine a explicat Try,si noi vom da copii,mai ales ca avem 2scoli si chiar una catolica la 5 si 10min d-tza si merg sa le verific cum sunt cotate,desi nici credit valley nu e prea departe.
Ma duc sa fac salata de boeuf ca la mag.Laura nu am ajuns azi,sper maine:))-am fostla Old Navy saii schimb Emmei o jeaca deiarna primita cadou si mare magari s-au facut dc nu ai gift receipt-deci atentzie tine-ti bine de receipts,ca astia s-au smecherit in defav.noastra.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Zambeste, si maine e o zi!

Denisa, eu facusem socoteala pe 37.5 h/sapt. de-aia imi daduse aproape 40k/an. La mine benefiturile n-ar conta ca eu sunt trecuta la sot pe benefituri. Mie-mi trebuie doar un serviciu aducator de bani mai multi, altceva... nu stiu daca m-ar interesa la momentul asta... Si parca n-as prea iesi totusi din domeniu, adicatelea ar trebui sa fie diferenta de bani mult prea mare ca sa plec de pe mk. Ca de la firma asta, chiar micuta fiind mai am sanse sa intru la una mai mare pe mk, dar de pe o pozitie gen receptionera, nu ma pot intoarce-n mk mai tarziu decat cu mari eforturi (sau recomandari beton).

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by khristin
Try, e important sa verifici scorurile EQAO, e unul din indicatori care poate sa-ti spuna cate ceva despre scoala respectiva. Eu una am incredere in scoala asta pana la proba contrarie fireste, cand ne vom gandi la alternative. La sedinta informativa pe care am avut-o la respectiva scoala de French Immersion, sa vezi si sa nu crezi…..vreo 120 capete din care puzderie de asiatici ….asta ca sa se mai rastoarne un mit….de fapt am avut si colegi asiatici la facultate care vorbeau fluent franceza…, aaa si ne-am intalnit si cu o familie de romani, ca sa vedem cat de mica e lumea , aaa si unii din cei mai ambitiosi elevi pe care i-am vazut(aka cu scoruri de aproape 100% sint sa vezi si sa nu crezi indieni , ata ete, saracia si motivatia merg uneori mana-n mana, bineinteles ca nu e regula generala acum….hai ca facui destul apologia francezei pe seara asta

Kristin,
pai cam asta e singurul mod de a verifica o scoala pt mine acum. N-am inceput inca sa fac vizite la scoli. Dar ar fi bine sa ma duc si sa-l inscriu si la o alta scoala f apropiata de noi, numai ca nu apartinem de ea teritorial si eventual la o catolica sa fiu sigura.

Asa-i cu franceza aici, eu m-am angajat bilingual aici la firma asta, dar e adevarat ca numai muncade bilingual nu fac. Adica daca suna un client si vrea franceza, mi-e mie pasat si ma descurc eu cu el, de fapt fraceza a fost ceruta ca requirement la interviu mai mult de colegu' nostru din Quebec care vroia sa fie sigura ca daca un client din QC suna la firma, cineva se poate intelege cu el. Dar in 6 ani de aproape nevorbit franceza... s-a atrofiat de tot franceza mea.
Sotul tot bilingual s-a angajat si marturisesc ca avea 3$/h in plus fata de colegii lui doar pe chestia asta. Insa el are zile/perioade cand vorbeste mai mult (cca. 60%) in franceza decat engleza.
Si sunt convinsa ca ne-am angajat relativ repede pe avantajul asta.

Acu', cand stiu ce inseamna sa fii bilingual si avand in vedere nivelul meu de vorbire, nu stiu daca m-as mai incumeta sa trec pe resume bilingual. Ca mi-e cam rusine de franceza mea. de-mi dai un text, traduc 90% din el, dar cand vine vorba de vorbit.. nu-mi mai gasesc cuvintele, le-am pierdut si pe-alea pe care le aveam si mi-e greu sa switch from engl to fr. Dar aici e de vina lipsa practicii.

Mergi la inceput