Copilasi din 2002 (43)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Salut mamicute!

Nina, ti-am vazut pozele de la concurs. Doua fete frumoase foc!
In Germania, sau, cel putin in Bayern, il Landul in care stam noi, din toamna lui 2008 (septembrie) sunt obligati sa mearga la scoala copiii care, pana pe 31 octombrie 2008 implinesc 6 ani. Tendinta e sa se scada dala, ca dovada ce la an cate o luna ca sa mearga copiii din ce in ce mai repede la scoa in septembrie 2009, cand o sa inceapa Robert, ziua pana la care copilasii care au implinit deja 6 ani sunt obligati sa se scolarizeze este 30 noiembrie 2009. El va fi atunci printre cei mari, la 6 ani si 9 luni. Anul urmator data limita va fi 31 decembrie 2010. Ce pot sa zic - sunt ferm convinsa ca lui Robert inca un an de gradinita o a-i prinda bine si o sa aiba 6 ani si 9 luni cand o sa inceapa scoala.
Nicoleta, sarcina usoara! O sa nasti inainte de Pasti, sau dupa, ca nu stiu cum e in Romania? Poate Bb Matei va fi cadou de iepuras .
Aici Pastele cade foarte devreme, in martie, deja au apariut oua colorate si decoratiuni specifice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Buna mamici,
va doresc o zi frumoasa si linistita.
Venera bine ai venit.
Katty baiatul destept si pe mamaica lui.
Nina ai fetita mare si ei un;
Kristin,Ruxij,Crig,Sinzi,Cristina si pt copii vostrii minunati;
Nicoleta parca ieri ai schimbat semnatura ca erai la jumatatea drumului, si tinem pumnii sa fie bine in continuare.
Cat despre scoala voi fi ff fericita daca Bogdan va fi la o scoala normala chiar daca o va incepute mai tarziu.
Doamne ajuta!

In oraselul copiilor

Si ingerii au nevoie de ajutor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Venera si Vlad-Petru, bine ati venit ! Multumim pentru urari ! Asemenea va dorim si noi, voua !
Asteptam sa ne povestesti despre Vlad-Petru, asa cum ai promis !
Cum il strigati, Vlad sau Petru ?
katty, din ce scrii despre Andrei, este avansat pt. varsta lui. Doamnele educatoare intotdeauna vor spune ca le este mai bine copilasilor inca 1 an la gradi. Aceelasi sfat l-am primit si eu, chiar si de la doamna doctor de diabet a Cristinei, care mi-a zis ca oricarui copilas ii este mai bine inca 1 an acasa, langa mama. In schimb, cei de la Buzias, anul trecut, cand au aflat ca are 5 ani, Cristina, imediat au pomenit ca la anu'(adica toamna asta) va merge la scoala. Oricum, ca si Nicoleta, de la inceput m-am gandit si eu, ca 6 ani si 8 luni, e o varsta mai potrivita pt. clasa I, decat 7 ani si 8 luni.
Ma bucur ca, tu si bb Matei, sunteti bine, sanatosi ! Vei naste inainte de Paste(care e pe 27-28 aprilie), ca tot intreba Cristina_C. va veni mai repede, la voi.
Despre copii care abia implinesc 6 ani in vara, acolo, intradevar, se mai poate sta pana la 7 ani la gradi, daca micutul nu e pregatit.
Uite ca si al Cristinei_C, va avea aproape 7 ani, cand va incepe clasa I. Numai bine !
Am vazut ca ne-au aparut pozele, in albumul 2007 al DC, dar m-am luat cu scoala si n-am apucat sa va anunt.
Multumesc, Cristina_C !
"Copilarind" este facuta la Buzias, unde Cristina se simte atat de bine...e in elementul ei. Iar "Mica Visatoare"....intr-un parculet de joaca pt. copii, de langa blocul in care locuieste mama soacra(buni Lali). In general la asta viseaza Cristina, asta e dorinta ce si-o pune decat ori are ocazia, sa nu mai aiba diabet, sa poata manca oricand, orice si oricat. Stie ca minunea o asteptam de la stiinta medicala si stie ca inca nu s-a gasit nimic, dar se lucreaza intens la ea. Speram sa o prindem si noi, minunea !
Dodo, sunt sigura ca veti prinde si voi minunea de a-l vedea pe Bogdanel la o scoala normala !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Venerata, bine ai venit la noi, te primim si pe tine si pe Vlad (sau Petru) cu bratele deschise! Sa ne scrii mai multe despre el, sa "recuperezi" si cu poze! Vezi ca avem un cont comun cu copii de 2002 (pe prima pagina), in care poti pune poze, daca vrei o sa primesti user-ul si parola pe PM, sau intr-un cont web de poze al tau.
Nina, vazusem si pozele tale, si pe cele ale Luciei_Mirela si pe ale Cristinei_C, toate sunt foarte frumoase! De fapt sunt multe poze care-mi plac! Ale noastre nu au aparut inca!!!
Cred ca ai dreptate cu educatoarele care vor sa-i mai tina pe copii inca un an!
Nicoleta, ma bucur ca BB Matei e tare pe pozitie, isi arata maretia dinainte de nastere, sa stiti cu cine veti da ochii!
Dodo, o sa vezi ca o sa fie bine si la voi!!

Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venerata spune:

Multumesc pentru "primire"!

Si noi ne confruntam cu aceasi problema legata de mersul la scoala in toamna asta. Vlad, in Sep 2008 face 6 ani si aproape 3 luni, si eu as vrea tare mult sa mearga la scoala. Se spune ca la varsta asta sunt foarte receptivi, prind repede, si acumuleaza mult mai bine informatia. De la gradinita m-au asigurat ca e suficient de copt ...dovleacul. Singura problema e tot de disciplina, de rabdarea de a sta locului - care la noi nu prea e! Dar nici nu l-as mai tine pana la 7 ani si 3 luni tot la gradinita, ca deja se cam plictiseste ca "stie tot" cum spune educatoarea, si mi-e teama ca va m,erge la scoala si isi va pierde interesul de la inceput.

Uf, grea decizie!

Venera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Venerata spune:

Nina si Katty, multumesc pentru mesaje.

Noi ii spunem Vlad. As vrea sa pun si o poza dar nu prea stiu cum si unde. Poate ma ajutati voi.

Venera si Vlad-Petru (25.06.2002)

Mergi la inceput

Venera nu ma prea pricep dar incerc sa te ajut(sper...)Deschizi un cont in:Picasa sau Webshots.Aici copii pozicile tale apoi il faci public si postezi link-ul la subiectul care doresti.
Doamne ajuta!

In oraselul copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

hello cele mai dragi mamicute

Am avut o saptamina nebuna la serviciu, s-a pus sefu' pe mine, cu amenintari si alte alea, de am ajuns sa fac tensiune 15 cu 8, eu care n-am avut tensiune in viata mea... Dar s-a rezolvat, cel putin momentan, sint curioasa cit o tine. Probabil ca trebuie sa-mi caut de lucru in alta parte, ceea ce e destul de nashpa.
Asta a fost asa, un "cadou" din partea lui, de ziua mea, caci duminica am sarbatorit implinirea frumoasei virste de 43 ani. O data cu Stefan al Nicoletei... La multi ani Stefan inca o data, sa fii fericit si sa ai parte numai de bucurii, sa ai o viata frumoasa alaturi de cei dragi.
Cu toate problemele, duminica am sarbatorit - deja "valul" trecuse - cu parintii si socrii. Am avut un tort, asa ca de copil - caci pentru ai mei voi ramine tot copil http://good-times.webshots.com/photo/2528621750101701233iFLKpM
A fost "delicios" cum spune al meu junior.

Nicoleta, ma bucur ca bebe Matei e bine, iti doresc in continuare sarcina usoara si o nastere usoara. Sper sa nu-ti fac rau cu poza cu tortul.

Venera, bine ai venit. Poti pune poze in albumul comun, ti-am facut album: http://community.webshots.com/album/562327671giTmjg
Am pus si o poza cu o vaza cu flori pe care le-am primit de ziua mea.
Ti-am trimis pe mail user name si parola.

Ninocika si bineinteles si pe iubita de Cristina...

Aida, imi pare rau de probleme, sper sa vii cu vesti bune. Daca te putem ajuta cu ceva, sa ne scrii.

cristina22, multumim ca ne-ai tinut la curent

Dodo, sint sigura ca mergeti numai spre bine. Sa nu-ti pierzi niciodata speranta.

Cristina_C si pe Bogdan vrem sa-l dam tot in 2009 la scoala, deci tot 6 ani si 9 luni, dar daca se adopta legea asta cu pregatitoarea prinsa in scoala, vorba Nicoletei, poate mai astept un an, ca poate se mai dumiresc. Nici nu vreau sa ma gindesc ce o sa insemne ca la 5 ani si 9 luni sa mearga Bogdan la scoala, educatoarele de la scoala ii vor trata ca pe vremuri pe scolarii de clasa I, nu va mai fi gradinita, va fi scoala, ori ei inca nu sint suficient de maturi, mai ales baietii. Fetele sint ceva mai "dezvoltate" intelectual, sint mai constiincioase... In general.

katty, vad ca avem aceleasi probleme legate de noua lege a invatamintului. Am vazut ca e in dezbatere, doar oare pina cind si cum am putea sa influentam noi rezultatul, adica sa nu se voteze?

khristin si eu visez mereu la sfirsitul de saptamina, mai ales de cind cu nebunia asta la serviciu. Mi-ar prinde si mie bine citeva zile de sick day, sau macar una, dar la noi nu se poate...

sinzi_ana, speram ca Bogdan daca mai creste sa fie mai constiincios, dar vad ca trebuie sa creasca mai mult...

ruxij, Bogdan habar n-are de sireturi, nici macar nu incearca. Foarte greu il convingi sa faca ceva. Daca s-ar putea sa fie dezbracat, imbracat, hranit, etc. si el doar sa stea, ar fi perfect. Citeodata nici pipi nu vrea sa faca singur, ar vrea sa-l tii tu de ......, astfel n-ar trebui sa se mai spele pe miini. Dar noi nu-l lasam, asa ca "sintem cei mai rai". Bunicii ii mai cinta in struna, dar noi sintem neclintiti.

Si fiindca ati vorbit de "ririit" si "sisiit", pot sa va spun ca Bogdan le zice pe amindoua bine, e un pic "ririit", seamana cu tati. Daqr o problema tot avem: la multe cuvinte in loc de "L" spune "R", de ex. in loc de "culc" spune "curc". Incercam sa-l corectam, speram ca in timp se va rezolva.
Cit priveste activitatile educative, am cam ramas in urma, tot nu l-am trimis la gradi, e inca pe antibiotic. Am fost la un medic ORL si dupa ce l-a examinat, ne-a spus ca are niste scurgeri nazale, care aproape i-au prins si urechea, un inceput de sinuzita (?). Am cumparat o noua "batista bebelusului" si acum indiferent de ce ni se pare, seara ii curatam nasul cu batista. Daca am fi facut asta de la inceput, probabil ca am fi scapat mai ieftin. Dar nu ni s-a parut ca are mucozitati in nas si nici el nu s-a plins.

Cam astea ar fi noutatile. Nu stiu cind mai apuc sa va scriu, asa ca va doresc de azi un weekend cit mai bun, cu vreme frumoasa.

De Elena ce mai stiti? Si mie mi-e dor de ea...

Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine

Doua Eme mititele au nevoie de ajutorul nostru:
1. Emma- 4,8 ani are nevoie de ajutor - salvati-o pe Emma
2. Sa ajutam la terapia pentru Ema (2) - Avem PAYPAL - www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank"> Ema

Mergi la inceput

Buna ziua mamici!
KarinaLa multi ani!sa fii sanatoasa
iar DD sa-ti dea numai bine caci
eu stiu ca ai sufletul curat
Cat despre servici stiu cum e(sotul meu a inceput de 3 zile munca la noul job.Caci de la inceputul anului era in c.faraplata tot din cauza unui sef).
Venera asa cu albumul gata facut e mai usor,asteptam pozici
Doamne ajuta!

In oraselul copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

KARINA!!!

Wow, ce tort grozav!!!!

AMR 1 zi si vine vacanta!!!
Abia astept, mi se pare tare obosit Andrei!!

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput