Copilasi din 2002 (43)
Raspunsuri - Pagina 17
Cristina_C spune:
Salut!
Am mai citit un pic din urma, am mai vazut si niste poze, toate frumoase si sper ca toata lumea e bine, cu copilasi cu tot.
Aida, multa, multa bafta!!
Robert a avut o saptamana de vacanta si de ieri a reinceput gradinita cu forte proaspete. N-a mai racit in ultimul timp - de msai bine de 2 luni si sper s-o tina tot asa.
In rest e si el pasionat de lego, daca ne-am potrivi, ar trebui sa-i luam in fiecare zi cate ceva dar ne limitam la o data pe saptamana.
Nu stiu ce sa fac - Robert are un coleg de gradinita mai mare cu 1 an, in ultima vreme s-au imprietenit, dar e o problema. Baiatul acela vorbeste uneori urat si si Robert se ia dupa el, iar mie nu-mi place deloc- deloc sa-l aud vorbind asa si purtandu-se ca el. De obicei se intalnesc la joaca o data pe saptamana acasa la noi, dar ma gandesc s-o mai raresc pentru ca n-are o influenta buna asupra lui din punctul asta de vedere. Daca-i atrag atentia (colegului), degeaba! Si dupa asta am de lucru cu Robert, sa-i explic iar ce-i bine si ce-i rau. Isi revine repede dar... Voi ce-ati face?
Va imbratisez pe toate si va doresc o saptamana frumoasa!
cristina22 spune:
Aida-drum bun, sa treaca usor si sa va intoarceti cu vesti bune!!
Cristina-eu am ajuns la concluzia ca, orice ai face, nu-i poti proteja sa nu auda tot felul de porcarii. Si Andrei stie foarte bine ca NU vorbim urat, si cu toate astea admira atat de mult un coleg de gradi, mai mare, bineinteles,care vorbeste urat. Si lui i se pare ca daca zice si el unele cuvinte (ceva de genu'>putza, tzatzoace), se comporta ca un baiat mare, ca si cel pe care il admira!
Mi-e groaza pe cand va auzi injuraturile clasice....
O zi buna!
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)
Venerata spune:
Aida - bafta multa si sa va intoarceti cu vesti bune! Doamne Ajuta!
Cristina, ai mare dreptate. Nu-i poti feri mereu sa nu auda cuvinte urate in jurul lor, ideea este ca ei sa inteleaga ca acei copii care vorbesc asa fac un lucru rau. Mai este apoi si exemplul de acasa. Vlad stie ca noi nu vorbim urat (desi fie vorba intre noi ne mai scapam uneori) si nu reproduce din "perlele" colegilor de gradinita. Si cand o face, ne spune prostioara incet la ureche, dar oricum nu chestii urate. Odata eram in masina si dragutului meu sot i-a scapat o semi-injuratura, iar Vlad i-a spus sec " Tati, n-ar trebui sa vorbesti asa pentru ca te aud eu si dupa aceea o sa zic si eu la fel." Marturisesc ca mi-a placut reactia lui si m-a facut sa inteleg ca stie ca unele cuvinte nu trebuie spuse chiar daca le aude.
Toate bune,
Venera si Vlad-Petru (25.06.2002)
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici !
N-o sa va vina sa credeti, dimineata am avut - 15 grade C. Dar de nins nu va ninge ca nu are de unde. Avem un cer de un albastru foarte senin. Asa e la noi, cand e cer senin, iarna, e mai geros afara.
Aida, ne rugam pentru voi sa veniti cu vesti bune ! Doamne ajuta !
Nicoleta, multumesc !
Incepeti cu o casuta de vacanta si poate ajungeti sa faceti o casuta de locuit tot timpul.
Asa a facut unul din fratii sotului meu. Pana la urma va fi casuta unde se vor muta definitiv, in viitorul apropiat.
Cum te mai simti ?
Cristinutzelor, nu stiu ce sa zic, cu limbajul ! Cristinuca nu a venit, inca, cu vorbe urate de la gradi. Dar acum vreo 2 veri a preluat de la verisoare, "proasta", si atata morala i-am facut, de cate ori ii scapa pe gura, incat a uitat de el. Iar acum, cu fetitele la noi, le-am atras atentia ca nu vreau sa aud vorbe urate, atata timp cat noi, adultii, nu vorbim asa.
Fetelor, va doresc o zi cat mai placuta in continuare !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn
Nicoleta spune:
Salut.
Si Stefan mai vine cu cuvinte urate de la gradi, pe care le spune foarte mandru,noi incercam sa ii explicam in prima faza ca nu e frumos etc., dupa care il ignoram si ii trece mai repede asa, cu ignoratul. Pentru ca el stie ca nu e bine sa le spuna, dar ne urmareste reactiile. Daca ele nu sunt pe masura asteptarilor, adopta alta metoda de a ne provoca.
Nina, casuta respectiva s-ar afla la 24 de km de Bv, intr-un satuc, ar fi greu sa aducem copiii la scoala etc. Nici gand de resedinta permanenta acolo, doar in vacante sa putem sa lasam copiii cu cineva si noi sa venim la servicu direct de acolo, insa mai este mult pana la faza asta...
Si la noi e frig, insa azi mergem la patinoar, speram.
Nicoleta 30+ (cu Matei, DPN 19.04.2008) si Stefan (27.01.2003)
sinzi_ana spune:
Aida, am noutati...cand te intorci te rog sa imi dai un pm!!!!!
Nina, nu stiam ca hormonii de crestere sunt hiperglicemianti!!!!! Deci pana la urma dulcele nu este atat de daunator in perioada de crestere!!!
Brr...ce frig e la voi....azi ploua si aici...era si de asteptat caci iar e seceta si lacurile sunt sarace in apa...Noi avem si restrictii de apa!!!
Ce frumoasa ferma au fetele si ce varuiesc!!! Ce veselie trebuie sa fie la voi in casa cu atatea fete!!!!
Cristina, si eu as rari vizitele cu baietelul cel mare care vorbeste urat...!!! Ai incercat sa vorbesti cu parintii lui???
Din fericire, desi in grupa lui David sunt copii intre 3-7 ani, nu se vorbeste urat...David nu a venit niciodata cu cuvinte urate de la scoala...mai prinde de la baietii romani cand se mai scapa in prezenta lui, dar numai in romaneste...asa ca oricum nu il pricepe nimeni si nu are cui sa se laude!!!!
Nicoleta, nu imi vine sa cred ca deja au trecut 30 de saptamani!!!!! Ma apuca pe mine nerabdarea sa ne pui poze cu bebe Matei!!! Sa il vedem cu creste!!
Si finul nostru a facut 4 luni si e un grasan frumusel foc!!!!
Venerata, ce baietel intelept ai!!!! Are mare dreptate!!! Si David ne mai da lectii uneori cum trebuie sa facem anume lucru...
Sunt tare simpatici cand fac pe sefii!!!!
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania
ruxij spune:
Salut!
La noi iar ninge. Si e si frig. M-am saturat de iarna asta, atata ninsoare n-a mai fost niciodata de cand suntem aici (asta e al treilea an).
Venerata, dragut baietelul!
Cuvinte urate fi-miu nu prea spune de la scoala, ca acolo nu au voie. Dar mai aude la vecinul lui la care merge zilnic si se mai intampla sa auda si pe la noi, nu prea urat, dar nu repeta. Ah, mi-am adus aminte, cand nu avea inca doi ani, avea vreun an si 9-10 luni am mers undeva cu masina si barbata-miu cica: "ce puii mei, nu e loc!". La care fi-miu cu o voce ultra-subtirica de bebe: "tze puii mei nu ie locu'" lol lol A ramas antologica faza.
Cristina, eu zic sa o raresti cu baiatul respectiv. Si sa ii explici baietelului aceluia, cand vine pe la voi, ca la voi in casa regula este sa nu vb urat, altfel nu poate sa mai vina pe la voi. Nu cred ca ar ajuta vorbitul cu parintii.
Noi am ajuns la o alta problema. Bogdan se duce in fiecare zi acasa la un prieten si vecin american, unde, de la 3.30 la 5pm asteapta sa vin si se joaca cu baiatul si sora lui. Zilele trecute ma duc sa il iau si se hlizea: "hahaha mami am un secret". Eu: zi-mi secretul! El: nu nu nu iti ziiiic... Zic: bine. Mai trece o vreme: "nu ti-am zis secretul". Eu: zi-l! El: nu, ca te superi pe mine. Zic, nu ma supar, zi. La care senin zice: A mi-a aratat penisul (the penis) (apropos nu a auzit la noi cuvantul asta). Zic, aoleu si i-ai arata si tu? Zice: da! Si J (fetita) ne-a aratat! Huh??? Acu' ce fac?
khristin spune:
Mariana, bine ai venit.... o alta profa in grupu' nostru
Sanziana, ca tot ziceai ca e frig la Nina, pai -15 e parfum, noi avuram aici -30 ....si tot supravietuiram ....cea mai grea iarna din istoria Canadei, numai in luna februarie, adica doar de 2 saptamani au cazut "numai" vreo 50 si ceva centimetri de zapada...ca sa nu ne dezmintim, de azi pana maine mai asteptam inca vreo 15-20 cm ...barbatu'meu saracu e la dat zapada acu', norocul lui e ca are snow-blower, altfel nu-l vedeam bine la lopata toata iarna ...eu una nu ma plang, sper sa mai prind asa o zi pe acasa
Nicoleta, hai ca n-a mai ramas mult deloc pana ce Stefan isi va imbratisa fratiorul .... cate kg ai pus in sarcina asta, ca stiu ca erai ingrijorata? Felicitari pt. casa
Ruxij, ce precoci dragutii....si au si limbaj adecvat de denumire a partilor corpului ....nimic nelalocul lui pana aici, pana la partea cu expunerea in public , mentioneaza incidentul doar in treacat si parintilor celorlalti, sa vezi cum pun ei problema, si daca o considera "an issue" ori ba...., si explica-i copilului ca partile intime nu trebuie prezentate si altor persoane
A propos de limbaj, copiii aud expresii neadecvate in anturajul lor cu siguranta, indiferent de cat ii protejeaza parintii...eu stau uneori si ma minunez cum unii elevi (mai precis de-a 7a) isi arunca cu nonsalanta jigniri gen "stupid", "retarded", "racist" e una dintre favorite de curand, si lista ar fi inepuizabila. Bineinteles, ca se aplica masuri imediat, dar asta nu inseamna ca si comportamentul se va schimba din pacate, de cele mai multe ori din exhibitionismul specific varstei adolescentine isi spune cuvantul, cand hormonii tropaie...
O saptamana usoara va doresc
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
tamyra spune:
Buna dragi mamici ....sper ca ma mai primiti la voi....
A trecut ceva vreme de cand nu am mai fost pe aici ...
Din pacate nu am reusit sa ne instalam netul acasa(din cauza lucrarilor ce se fac de asta toamna ...la acoperisul blocului si nu numai...)La serv am mai intrat doar sa vad ce faceti...dar timp sa scriu nu am avut....de aceea, cu intarziere, va doresc sa aveti un an asa cum vi-l doriti voi, plin de sanatate si realizari
Aidadrum bun si Doamne ajuta! Iar acesta este pentru Printesa de Miorlau....http://good-times.webshots.com/photo/2570595130102072345prvGTf deocamdata doar virtual....
Anina ce fete harnice si frumoase...felicitari pentru apartament
Sanziana felicitari voinicului de 5 ani....si maiestriei sale intr-ale lego-ului.Robert a primit o motocicleta anul trecut pe care a facut-o tata-su...si de care nu prea pare interesat inca...
Sunt super pozele de la petrecere...si tortul...
Nicoleta pupici pe burtici....a trecut timpul nu gluma...parca ieri ne anuntai vestea si acu esti 30+ Doamne ajuta si multa putere
Noi suntem OK. Am inceput de luni gradinita dupa o vacanta de o saptamana + o saptamana de chiul (inainte de a lua vacanta)ca incepusera a tusi si erau destul de multi copii raciti in grupa.
Inainte de sarbatori am reusit sa ne mutam (nu mai retin daca v-am spus )si copii au fost super incantati...de la spatiul din garsoniera la cel de apartament cu 3 camere + terasa....spatiu de curse nu gluma...Sunt foarte bucurosi ca au camera lor, patul lor....
Au crescut mult si repede in ultimile luni....si au cam inceput sa se certe si sa-si faca observatie unul altuia...sa vezi atunci ce plin le e capul de TEORIE.....
...cat despre limbaj...atata timp cat nu ne aud pe noi, in casa , folosindu-l nu-l vor invata.Evident ca au tendinta de a imita ....dar daca suntem acolo .....si asta pana vor constientiza ca e un lucru urat.....
Eu sunt ingrijorata de faptul ca Robert inca nu il spune pe R ....am tot sperat ca vine si ziua aceea dar se pare ca inca se lasa asteptata....El se straduie ...maraim si haraim ....exersam dijeaba....da nu ne lasam....
La gradi Daria este avocata....poporului ....mi-a comunicat ieri doamna si zau daca stiu cu cine samana....iar Robert cocheteaza cu aritimetica ..si mi-a spus ca se face educator ....de matamatica
...si una de-a Dariei: taica-su e in sesiune si discutam de nota luata....iar ea revoltata :"pai de ce sa ia nota mare?"...eu "sa ia examenul"....Daria "de ce sa-l ia?"...eu(derutata)"sa-i mareasca salarul"...Daria(serioasa si extrem de iritata): "da..sigur...sa cumpere mancare si mancare sa ma tot puna la ingrasat". Am ras cu lacrimi....
Am reusit in sfarsit sa-mi mai adun din poze si sa -mi fac un album ma i de doamne-ajuta....daca aveti timp puteti sa ne vedeti aici
http://community.webshots.com/user/tamyrarotaru
Sunt si poze facute pe apa Siretului(inghetata)cu patinele....tare a fost frumos...din pacate acu s-a dezghetat iar patinuar nu avemSper ca din martie sa reincepem inotul.
Va pup dulce si va doresc o saptamana frumoasa
mamy de gemeny : ROBERT ARMIN SI DARIA REBECA (26 IUNIE 2002)
http://community.webshots.com/user/tamyrarotaru
http://www.flickr.com/photos/10568887@N06/
sinzi_ana spune:
Ca tot ma laudam cu soarele de aici...la noi a venit furtuna!!!!
De aseara ploua, e furtuna, fulgera si parca e noapte afara!!!! Mie imi place, chiar imi era dor de o vreme care sa te tina in casa si sa iti dea stari de somnolenta...
Partea proasta este ca stam chiar langa ocean si bubuie toate geamurile (avem 2 pereti numai din geamuri) de parca acum cad peste noi!!!! Dar cica sunt rezistente!!!!
Tamyra, v-am admirat casa noua si copiii frumosi!!!! Unde patinati pe un lac? Nu va e teama ca se sparge gheata? Eu am asistat odata la un accindent pe o balta, cand un copil a ramas sub gheata si de atunci am o fobie
Ruxij, David deja a avut ceva sleep over cu prietena lui si au facut si o baie impreuna...asa ca la capitolul nudism nu avem secrete (a fost o baie fortata de imprejurari...vomasera amandoi in masina si i-am bagat in cada deodata!!!) In plus, se intampla de ceva ori sa ma surprinda cand ma schimb...(nu bate la usa...chiar daca ii explic mereu!!!)
Khristin, buna investitia cu snow blower!!! haha!!!! Prietena mea e din Canada (quebec, daca nu ma insel) si adora plaja...dupa 10 de ani de Canada si frig nici nu mai vrea sa auda de zapada!!! Ea povestea ca aveau metrou si tunele de la bloc pana la metrou si erau luni intregi cand nu ieseau la lumina - casa-tunel-metrou-servici-metrou-tunel-casa!!!! (si asa ajungeai si in mall!!!)
“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.
Sinzi, Radu si David psihologul
: varsta, poze, 3000km prin Romania