AJUTOR MI AU RAPIT COPILUL!!!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by anisiap
[nu am nevoie de acordul tatalui pt asta copilu este incredintat nu am custodie totala pt ca in conditiile care am plecat eu totul a fost amiabil pe parcurs lucrurile au luat alta intorsatura cand fostul meu sot la indemnul mamei sale a inceput sa ceara reintoarcerea mea in tara credeti ma nu au nevoie de copil i ar incurca

pina sa faceti voi aici centru de bocit ori de huiduit pe dl Guestus cititi aici cum e si cu custodia asta ....

Si in concluzie, "tatal" (ghilimelele nu sunt intamplatoare) are tot dreptul sa ia copilul din fata scolii, sa-l arunce in BMW in timp ce "dna" soacra o agreseaza pe mama si sa dispara linistit cu copilul trecand cu el frontierele cum trec eu strada pe zebra.

Am inteles Guestus, nu te mai repeta! Mama nu are toate formalitatile finalizate si in aceste conditii tatal are dreptul sa faca orice, chiar cu pretul dezechilibrului psihic pe viata al copilului, ca sa nu mai vorbim de cate infractiuni a facut. Pentru ca rapirea e tot rapire, oricum ai da-o, trecerea frauduloasa a frontierei la fel.
Am receptionat mesajul "barbatul are drepturi, indiferent pe ce cale si le obtine, bravo lui, ca d-aia e barbat si nu femeie plangacioasa sa se vaite pe forumuri!!!!!"

Apropo, avocatii aia nu s-or gandesc sa dea in judecata politia de frontiera din Romania, daca "tatal" tot era dat in consemn prin Interpol cu copil cu tot? Neglijenta in serviciu inca se mai aplica, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

Am vorbit cu Ana la telefon, a fost la politie si impreuna cu ei si cu cei de la asistenta sociala au fost la apartamentul sotului... era f tulburata...Tudor a avut un comportament nefiresc...din baiatul care nu se dezlipea de mama s-a transformat in altul...s-a opus intoarcerii..nu pot sa-mi explic, e drept ca la varsta asta sunt f usor de manevrat dar totusi...refuza sa se intoarca in Franta, miercuri are proces de custodie...deci trebuie sa admitem ca totusi Guestus a avut dreptate.
Sper din tot sufletul sa rezolve cat mai repede...e distrusa...plange neincetat si e f dezamagita si tematoare.
Acum si ea ar putea sa-l ia pe Tudor oricand...e dreptul ei si al lui...dar nu poti juca ping-pong cu un copil..el e f derutat si de ea ...ce sa mai vorbim.
O mai sun maine sa vedem ce va fi iar pentru miercuri ma rog la DD sa se rezolve.
Doamne ajuta!

beau in cea mai tare cafenea alaturi de zuzele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Domnul G nu poate avea dreptate pt simplul fapt ca e partinitor si in nici un moment nu a condamnat fapta tatalui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Fanna multumim de vesti.
Oare de ce are atitudinea asta Tudor? sigur i-au impuiat capul cu fel de fel de tampenii. sper din suflet sa ii dea Anei custodia definitiva si sa revina totul la normal.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by fannna2003

Am vorbit cu Ana la telefon, a fost la politie si impreuna cu ei si cu cei de la asistenta sociala au fost la apartamentul sotului... era f tulburata...Tudor a avut un comportament nefiresc...din baiatul care nu se dezlipea de mama s-a transformat in altul...s-a opus intoarcerii..nu pot sa-mi explic, e drept ca la varsta asta sunt f usor de manevrat dar totusi...refuza sa se intoarca in Franta, miercuri are proces de custodie...deci trebuie sa admitem ca totusi Guestus a avut dreptate.
Sper din tot sufletul sa rezolve cat mai repede...e distrusa...plange neincetat si e f dezamagita si tematoare.
Acum si ea ar putea sa-l ia pe Tudor oricand...e dreptul ei si al lui...dar nu poti juca ping-pong cu un copil..el e f derutat si de ea ...ce sa mai vorbim.
O mai sun maine sa vedem ce va fi iar pentru miercuri ma rog la DD sa se rezolve.
Doamne ajuta!

fanna2003
Transmite-i Anei toate gandurile noastre bune si asigur-o ca suntem alaturi de ea. Roag-o sa fie tare pentru Tudor si pentru bb-le din burtica.
Ii tinem pumnii la proces, sper ca judecatorul sa inteleaga ca un "tata" care ii face asa ceva copilului nu merita drepturi de parinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fannna2003 spune:

asa cred si eu...stii ca pot fi manipulati f usor la varsta asta...nu-si dau seama...
am inteles ca nu vor sa recunoasaca modul in care au luat copilul...aduc acuzatii...nici nu stiu ce sa mai spun...avea asa o voce stinsa...
Guestus avea dreptate in legatura cu custodia...in rest nu-i dau dreptate..dar fiecare filtreaza informatia...acum depinde prin ce filtru
Oricum eu sper sa se rezolve cu bine...si promit ca va mai aduc vesti imediat ce am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Imi cer scuze ca voi fi putin off topic dar nu pot sa ma abtin. Fetele care sustin ca pentru stabilirea in strainatate cu copilul din prima casnicie nu e nevoie de acceptul taatalui ati fost sau sunteti in atare situatie????? De il contraziceti cu atata ardoare pe Gusetus? E clar ca nu era momentul sa faca el zazanie, dar are dreptate. Pe scurt: am un copil din prima casnicie si desi in nenumaratele iesiri peste granita a trebuit sa prezint la trecerea frontierei(chiar si cand am venit in Suedia) doar copie dupa hotararea de divort ramasa definitiva si irevocabia (acesta e un lucru foarte important) prin care copilul mi-e incredintat spre crestere si educare, la stabilirea in Suedia, mi-a fost ceruta aprobarea tatalui(tradusa si legalizata!!!) Pentru cele care au citit postarea mea anterioara, imi pare rau ca ma repet, vad ca sunt multe atotstiutoare pe aici, numai de dragul de a-si da cu parerea!

Si acum on-topic: Ana draga, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva, iti doresc ca procesul de custodie sa-ti fie favorabil iar lucrurile sa intre in legalitate si normalitate.

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Legea privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, legea nr. 248/2005

Art. 30
c) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;
Legea : http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_liberei_circulatii.php

Guestus, in conditiile cazului de fata, tatal daca nu avea inca incredintarea definitiva si nici acordul mamei, nu se putea preumbla prin lume cu copilul.
Deoarece la acelasi articol se spune :
b) minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie, precum si cu privire la perioada acesteia sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;

Cat priveste stabilirea domiciliului in strainatate, nu este problema legii romanesti ca in Suedia (si alte tari, nu toate) se cere probabil si acordul celuilalt parinte. Legea romaneasca nu prevede asa ceva, ar fi si absurd. Nu poti limita dreptul cuiva de a-si stabili domiciliul unde crede de cuviinta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Cel putin jumatate din fetele care au scris pe forum au condamnat in primul rand modalitatea in care a actionat tatal copilului. Am mai spus-o si eu si ma repet. INDIFERENT de actele care exista pentru copil, daca iti iubesti cu ADEVARAT copilul nu il supui unor traume psihice de genul acesta. Daca iti iubesti cu adevarat copilul iti doresti in primul rand pentru el binele si apoi te gandesti la tine. In comportamentul tatalui lui eu vad numai "simtul proprietatii". A procedat ca si cand sotia i-a luat masina fara sa-i ceara voie si s-a dus si si-a luat-o inapoi. Copilul nu e un obiect! Cum poti fi asa de egoist si sa te gandesti numai la tine si sa mai si pretinzi ca il iubesti. A demonstrat cu varf si indesat tatal lui cat il "iubeste".
Eu cred ca Ana va castiga procesul de custodie pentru ca din cate stiu in Romania custodia se da mamei cam indiferent de circumstante. Au dat de multe ori la televizor cazuri de mame care si-au abandonat copii timp de ani de zile si pe urma au venit si si-au luat copii inapoi cu hotarare judecatoreasca, ceea ce nici vorba sa fie cazul Anei, dar vreau sa spun ca s-au vazut cazuri in care mamele poate n-ar fi avut dreptul sa isi ia copii inapoi si totusi justitia le-a dat castig de cauza. Deci nu pot sa cred ca Anei nu ii va fi data custodia totala pentru Tudor.
Cat despre faptul ca apoi nu poate pleca cu el din tara, asa cum zice Mihaela, nu sunt chiar asa sigura. Nu sunt avocat, nu cunosc legi, pot sa spun tot ce am vazut la televizor. Era vorba de o femeie care si-a abandonat copilul la tatal lui si a plecat din tara. Dupa mai multi ani s-a intors sa isi ia copilul cu ea in strainatate. A castigat procesul de custodie al copilului si din ce spunea in reportajul resepctiv, mama putea pleca cu copilul fara nicio problema din tara. Ma rog, poate au mintit aia de la tv, nu pot sa bag mana in foc ca este asa...
Of, cat despre manipularea unui copil... e usor sa il "intoxici" cu minciuni si sa ii spui de exemplu ca mama lui cand o sa il nasca pe bebe n-o sa il mai iubeasca pe el. Si asa copii sunt sensibili in privinta asta cand li se naste un fratior sau o surioara. La cat de mult a demostrat tatal lui ca il "iubeste", nu m-as mira sa o fi facut. Si, din nou, din pacate, tot copilul este cel care va avea de suferit mult din cauza asta. Este foarte rau pentru un copil sa cada in mijlocul razboiului dintre parinti.
Ii tin pumnii Anei si sunt cu gandul alaturi de ea. Sa dea Dzeu sa treaca peste necazul asta mare si lucrurile sa revina la normal. Sa dea Dzeu sa nasca un copil sanatos si sa il recastige pe Tudor.

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Tusferi, ca sa fie mai simplu, legea e asa:

-nici unul dintre parinti nu are incredintarea minorului = nici unul nu poate pleca din tara fara acordul scris si autentic al celuilalt.
-unul dintre parinti are incredintat minorul = acel parinte poate calatori in strainatate/emigra/stabili domiciliul in strainatate impreuna cu minorul , fara acordul celuilalt.

Cazul acestui copil este rapire deoarece, chiar si daca lasam la o parte circumstantele evidente (copil smuls de langa mama etc), legal tatal nu avea acordul mamei de a circula cu copilul prin strainatate. Mama il avea , din cate am inteles.

Ana..multa putere si iti doresc sa iasa totul cum trebuie spre binele tau, a lui Tudor si a bebelui mic din burtica!

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput