AJUTOR MI AU RAPIT COPILUL!!!!!!!!!!
Raspunsuri - Pagina 14
tusferi spune:
inaioana, am scris in acelasi timp cu tine si nu am vazut ce ai scris decat dupa ce am trimis raspunsul. M-am lamurit acum cum sta treaba.
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
A_Iulia spune:
Inaioana, ce citezi tu acolo e valabil pentru cazul in care iesi cu copilul din Romania, nu pentru cel in care intri.
Cand intri nu-ti trebuie nici un document emis de vreun un parinte, sau certificarea ca are copilul incredintat. Documentul este necesar doar cand parasesti teritoriul Romaniei.
Toate suntem afectate de ce i s-a intamplat Anisiei, dar mi se pare total neconstructiva abordarea de aici. Cu totii ii dam dreptate moral, insa practic s-ar putea sa intampine numeroase piedici in demersul sau, piedici perfect legale.
Nu sunt in locul ei, dar mult mai de ajutor mi-ar fi fost o parere realista si bazata pe lege, decat una subiectiva bazata pe emotii.
Sper totusi sa aiba parte, acolo unde o fi acum, de profesionisti care s-o ajute, si sa obtina incredintarea copilului.
Adina + Olivia Q1.04
mihaela_s spune:
Perfect de acord cu tine inaioana, e legea dupa care ieseam si eu din Romania dupa 2005, cunosc paragrafele pe de rost. Insa daca citesti cu maaaare atentie, e vorba despre iesirea copilului din tara, nu scrie nicaieri ca ai dreptul sa te stabilesti unde vrei. Asta tine de regelmentarile tarii unde te stabilesti si ma indoiesc ca in Franta sa fie altfel. Stiu de la mame stabilite cu copiii din prima casatorie, de aici de pe forum, in Germania, Italia, Marea Britanie, care la fel au avut nevoie de acceptul tatalui pentru asta...pentru ca am deschis chiar eu un subiect pe aceasta tema, fiind la fel de inversunata ca am tot dreptul sa plec si sa ma stabilesc cu copilul unde vreau, dar din pacate a trebuit sa negociez cu fostul sot si sa primesc acest accept.
Am sa caut subiectul si daca il gasesc, il pun aici. Confunzi lucrurile...una este sa iesi cu copilul din tara si alta e sa te stabilesti cu el in alta tara. Dar te inteleg, la fel am crezut si eu, doar ca m-am inselat...
Scuze din nou pentru off topic, dar daca Ana citeste pe aici e bine sa stie lucrurile astea.
vorbe de copil...
Hobby
inaioana spune:
Adina-Iulia, nu ai cum sa intri in Romania cu un copil care nu are acte sau care nu este pe pasaportul tau . Cum demonstrezi ca este copilul tau? Deci eu pot merge acum in orice tara, rapesc un copil oarecare si il aduc in Romania iar vamesii ma cred pe cuvant ca e copilul meu? Este exclus. Tine tot de trecerea frauduloasa a frontierei si este fapta penala.
Cat despre sfaturile legale..din cate am inteles Ana are avocati si sprijinul politiei, nu cred ca s-ar baza exclusiv pe un forum pentru sfaturi legale. Cred ca si-ar dori sprijin emotional si ca fiecare mesaj al mamelor de aici care ii sunt alaturi este minunat. Eu am incercat sa fac referire si la lege si poate ajuta pe cineva..nu se stie niciodata.
Mihaela, ai perfecta dreptate dar eu ma refeream la faptul ca Guestus insinua ca legea romana cere acordul parintelui ce nu are custodia pentru stabilirea in strainatate a celuilalt parinte impreuna cu minorul. Ceea ce este fals.
Legislatia din alte tari difera de la tara la tara, fireste.Nu stiu cum stau lucrurile in fiecare alta tara, dar in ceea ce ne priveste, orice cetatean roman are dreptul din punctul de vedere al legii romane sa isi stabileasca domiciliul unde doreste pe glob impreuna cu minorii incredintati definitiv, fara a cere acordul cuiva.
Si mie mi se pare absurd ca anumite tari cer asemenea acorduri, deoarece sunt multe persoane care nu l-ar da pur si simplu din rea-vointa si rzbunare. Dar exista si alte solutii, cu siguranta.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
A_Iulia spune:
Ioana, nu era vorba de actul de identificare, ci ai precizat in prima ta postare ca ca tatal nu avea voie sa circule cu copilul daca nu avea incredintare judecatoreasca sau acordul mamei. - asta am spus ca e fals.
Daca a reusit sa identifice copilul, este absolut suficient si legal sa se intoarca in tara (hai sa oferim informatiile corecte pana la capat, si pana una-alta nu stim cu ce a identificat copilul, putem doar sa presupunem ca a trecut fraudulos, de unde stiti ca nu si l-a trecut si in pasaportul lui, de exemplu?)
Guestus, cu toti pumnii primiti in cap, a subliniat un lucru important: mama nu avea copilul incredintat, ceea ce dupa parerea mea poate oferi posibilitatea legala tatalui la asa o actiune. Ca nu e morala, e partea a doua, si e un semnal de alarma pentru multe femei in situatii similare.
Sper sa rezolve Anisia cu incredintarea cat mai repede.
Adina + Olivia Q1.04
mihaela_s spune:
inaioana, de acord cu tine pana la un punct. Legislatia in vigoare intre statele UE, din care face acum parte si Romania, mentioneaza ca fiecare cetatean al unei tari membre UE are dreptul de a sta legal in alta tara UE timp de 3 luni, apoi trebuie sa se inregistreze la autoritatile locale, unde trebuie sa demonstreze motivele pentru care are nevoie sa stea in continuare in tara respectiva: are un loc de munca, studiaza, este sot/sotie/copil al unui cetatean al tarii respective sau al unui cetatean UE care are drept de sedere temporara sau permanenta in acea tara, etc. Asadar nu e o lege numai a statului Roman, dar e o lege a UE, implicit si a statului Roman. In cazul acesta, copilul a stat legal 3 luni in Franta, apoi ar fi trebuit inregistrat la autoritati. Daca mama trebuia sa prezinte acordul tatalui si ea nu l-a avut, din acel moment sederea copilului era ilegala, incalcand legea UE. Stiu ca e aberant, asa mi s-a parut si mie, dar e realitatea.
Eu am trecut prin toate "chinurile" astea, am fost pusa in situatia sa intorc pe toate fetele legile pe care le incalcam in cazul in care fostul sot nu-si dadea acordul. Din fericire n-a fost cazul. Eu nu ma gandeam la o rapire, dar era momentul oportun ca tatal sa ma actioneze in judecata pentru incredintarea copilului.
Inca o data Ana, iti sunt alaturi si sper din suflet ca problema sa se rezolve in favoarea ta. Imi imaginez prin ce treci, eu doar m-am gandit ca as putea fi pusa intr-o atare situatie si simteam ca-mi pleaca mintile...e cumplit!
vorbe de copil...
Hobby
vikinga spune:
quote:Cred ca majoritatea fetelor casatorite in tarile europene si nu numai, stiu ca in cazul unui divort nu pot parasi tara de adoptie cu copiii dupa ele, fara acordul tatalui. Io daca divortez miine, pot sa am palat in ro cu 10 doici si 100 de profesori particulari, aici tre sa stau, de sotzu' vrea sa-si vada copiii la sfirsit de saptamina, chit ca as fi sa ziceam saraca lipita aici. Atita timp cit tatal nu vrea sa renunte la dreptul asta, nu se poate face nimic. Legal. Or avea copii singe romanesc dar atita timp cit copiii nostri au cetatenia tarii unde sunt nascuti, statele respective le vor proteja drepturile ca oricarui pui de neamtz, francez, danez... Daca as veni in romania cu al meu copil cetatean german incredintat mie in urma divortului, daca statul roman mi-ar cere acordul tatalui, nu e vorba de un moft al statului roman, de fapt statul roman protejeaza un cetetean german prin acordurile ce se fac intre tari. Nu e un moft al legilor suedeze de ii cer Mihaelei acele acte, de fapt e un instrument prin care statul roman protejeaza drepturile cetatenilor romani. Eu asa vad logica.Inteleg ca mama de fatza a plecat bazindu-se la acel moment pe relatia amiabila cu tatal copilului. Totusi eu ma intreb cum de a putut sa inregistreze copilul in Franta, cum de l-a putut da la gradinita, cum a platit asigurarea lui, fara acordul lui scris. Inca mie nu imi e clar ce acte are ori nu, oricum nu ce cred eu e important.Pacat ca atunci cind era inca in relatii amiabile cu sotzul, nu a reusit sa-l convinga sa semneze acel acord. Ca e diferenta mare intre dreptul de a iesi din tara in vacanta si dreptul de a iesi din tara in vederea stabilirii unui nou domiciliu! Prin ultima varianta ii iei tatalui eventualul drept de vizita, de-l are. Iar apropo de razbunarea sotzului.. Daca nu ar fi necesar acordul tatalui la schimbarea domiciliului in alta tara, inchipuie-ti ca tot din razbunare si o mama poate lua copii sa-i duca in America Latina mai ales de si-a gasit o iubire p'acolo, ori sa ia copilul dintr-o tara europeana si sa-l duca cine stie in Ro, unde nu-l mai gaseste nimeni. Si atunci i se ingradeste dreptul tatalui de vizita.Am doua prietene care au trecut prin asta, una ce sta in romania si care dorea sa emigreze cu fetita si noul sotz in Canada, ei bine dosarul ei ar fi fost acceptat fara probleme, doar acordul tatalui i-a lipsit. Acum e tot in Ro, si-a abandonat visul si a lasat-o si noul sotz si a plecat in Canada singur. Si una care a vrut sa plece cu fetita din germania in Ro, acasa ar fi avut alte sanse la un job mai bun, bunicii ar fi stat cu fetita, per total le-ar fi mers mai bine. Si ea la rindul ei e si acum in Germania. Fetita are doar cetatenie germana.Nu comentez modalitatea barbara in care tatal a actionat, insa iar nu putem sti daca nu cumva el inainte de a actiona nu a rugat-o, nu i-a cerut sa vina inapoi si sa stea unde legea ii cere. Nu ca asta ar fi o scuza, ca el tot barbar ramine in ochii mei. Oricum mult mult noroc! Si sarcina cit mai usoara in conditiile astea stresante! Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Originally posted by inaioanaMihaela, ai perfecta dreptate dar eu ma refeream la faptul ca Guestus insinua ca legea romana cere acordul parintelui ce nu are custodia pentru stabilirea in strainatate a celuilalt parinte impreuna cu minorul. Ceea ce este fals. Legislatia din alte tari difera de la tara la tara, fireste.Nu stiu cum stau lucrurile in fiecare alta tara, dar in ceea ce ne priveste, orice cetatean roman are dreptul din punctul de vedere al legii romane sa isi stabileasca domiciliul unde doreste pe glob impreuna cu minorii incredintati definitiv, fara a cere acordul cuiva.Si mie mi se pare absurd ca anumite tari cer asemenea acorduri, deoarece sunt multe persoane care nu l-ar da pur si simplu din rea-vointa si rzbunare. Dar exista si alte solutii, cu siguranta.Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004) [/font=Verdana][/green]
andacos spune:
Situatzia nu este placuta si extrem de dureroasa intr-adevar,dar legea etse lege!
Guestus,Mihaela si Vikinga au dreptate!Una este sa calatoresti cu copilul si una este sa te stabilesti definitiv intr-o tzara!In momentul in care exista un copil dintr-o relatzie anterioara,indiferent daca prin hotarire judecatoreasca tzi-a fost incredintzat definitiv,nu te potzi stabili pe teritoeiul altei tzari definitiv fara acordul tatalui!
Vorbesc in cunostintza de cauza,acum trei ani mi-am adus copilul aici in Germania,dar fara acordul tatalui nu ar fi fost posibil!Faptul ca Romania a intrat in Eu,nu inseamna ca aceasta lege a cazut!Sunt acorduri incheiate intre state si care trebuiesc respectate!
Dana
jenn spune:
Nu te forteaza nimeni sa stai in alta tara daca nu vrei,sa nu exageram!Totul de poate rezolva,eventual se da custodia ambilor printi si se stipuleaza prin hotarire judecatoreasca cit timp petrece copilul cu fiecare din ei.Prietena mea are un copil cu un olandez si are stabilit ca sta 2 luni vara la tata in Olanda si 2 saptamini in vacanta de iarna,restul stabilesc ei daca mai pot sa se vada.Sunt divortati,la inceput el nu vroia ca ea sa plece in tara cu baiatul dar s -au judecat ,a durat mult, a platit multi bani avocatilor dar s-a juns la o intelegere.A contat ca baiatul era mic, 5 ani la divort si ca ea avea casa si toate cele in Ro.Asa ca faza ca te tine cineva in alta tara saraca lipita doar ca vrea tatal e poceste...Instanta are intotdeauna binele minorului in vedere...Si pe aici nu se da spaga sa ti se dea dreptate...
vikinga spune:
Jenn bine, dar asta nu hotaraste mama singura. Asta e ce doream sa zic. Daca tatal nu doreste asta se ajunge la un proces lung si chiar asa uite si in cazul prietenei tale ea tot trebuie sa lase o anumita parte din an copilul in Olanda. In cazul prietenei mele, in proces s-a stabilit ca ea isi poate intretine copilul si aici. Nu a contat ca ea avind o diploma in ro ar fi avut sansa la un job mai bun acolo. Cu pensia alimentara de la tata, el trebiund sa plateasca mai multe costuri fostei sotii atita timp cit ea nu putea munci, cind fetita era sub trei ani si ea nu putea munci, plus ajutorul social, s-a ajuns la concluzia ca mai bine i-ar fi copilului aici. Pina la urma, mama prieteni mele a venit aici, ea avind timp sa mearga la cursuri de specializare, si-a dobindit o noua diploma si in sfirsit a reusit sa aiba un job acceptabil.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo