Mamici de mai-iunie 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 17
Alysh spune:
Vorbiti de mame.......eu sunt fericita posesoare a unei mame deosebite si spre marele meu noroc si de o soacra minunata. Am insa o experiuenta precedenta nefericita, am mai fost casatorita la un moment dat, f scurt timp, un an doar............si in cazul acela am avut o soacra.........ar fi prea urate cuvintele s-o descriu.
Dar cu mama am o relatie speciala, mi-a fost prietena dintotdeauna, chiar si in adolescenta cand am fost super dificila, mama a stiut sa faca fatza cu brio diverselor mele crize de adolescentina razvratita. Vorbim tot, tot, tot si mult. Ne vedem doar in week-end si vorbim ore in sir. Si la telefon in fiecare seara. Eu recunosc ca nu prea am cordonol ombilical taiat, depind mult de ai mei, sufleteste vorbind. Sper sa le dea Domnu sanatate si sa traiasca mult. Oricum sunt convinsa ca o relatie buna cu mama e foarte , foarte importanta pt evolutia unui copil, din toate punctele de vedere.
Si cu tatal meu ma inteleg bine, il iubesc...insa el e mai exigent si necunoscand prea bine psihologie m-a mai complexat. Si aici vreau sa lucrez eu cu mine ca sa nu-l imit. Am realizat ca un copil nu trebuie criticat, nu trebuie complexat. Sunt destui altii in jur sa se ingrijeasca de aspectele astea. Eu citesc acum psihologia copilului din scoarta'n scoarta si am invatat multe lucruri pe care sper sa le pun si in aplicare.
Gata......v-am zis si punctul meu de vedere.
Alina
25+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
Getutza81 spune:
Cleo, a fost intradevar placut sa ma plimb putin... doar putin ca nu vreau sa exagerez sa mi se faca rau... si asa maine trezirea de dimineata ca mergem sa facem internarea pt ultimul medical la comisie... si va fi destul de obositor ca de obicei... multumesc tare mult fetele ca va uitati la pozicile mele si sunt mandra cand aud laude... dar ma obisnuiesc...hihihi...oricum cel mai important e sa fie bebe sanatos, noi la fel sa putem avea grija de el, si intelegerea intre noi si sa ne iubim, cum aratam nu e asa important... bine, nici sa ne delasam ca mamele noastre, ca atunci iar nu e bine, trebuie doar sa ne ingrijim si noi putin, doar putin, asa de suflet... Am fost bronzata, ca am mers la solar inainte cu o sapt, inca mam si ars si miera frica ca numi trece pana la nunta, sau ca o sami pice pielea, dar pana la urma asa un bronz frumos am avut... si conteaza mult si fotograful care a fost super profesionist... oricum va spun ca eu eram toata un zambet, dar sufeream bieata de mine de numa, ma dureau picioarele de numa, ca miam facut niste rani de nati vazut in viata voastra asa ceva... mia trebuit toata luna de miere sami vindec piciorusele... o sa mai pun si poze de la luna de miere, asa va trebe daca ma laudati incontinuu, acuma nu va mai las... hihihi...
AndreaP, sa vii cu vesti bune !
Cory, nu e nici o graba... sa ma laud si eu, asa, cu ele....cand nu am ce face si nu mai posteaza nimeni... am pus o gramada...
MsBB, ai foarte mare dreptate.... nici eu nu gaseam cuvinte mai potrivite !
Si eu am noroc cu o mama buna, ne intelegem bine, parca acum si mai bine decand cu bebe, dar noi cam asa am fost intotdeauna, va dati seama, practic pe fratiorul meu lam crescut amandoua... impreuna... si acum incep sami dau si eu seama ce greu trebuie sai fi fost... sunt convinsa ca dc as avea nevoie de ajutorul ei, ar face orice pt mine, si a facut totul pt mine totdeauna, si sfatul ei a fost: "Ai grija ce faci, unde calci, sunteti mari, ce faceti, pt voi faceti, eu dc pot va ajut, dc nu, va descurcati...eu nu mai am cum... sau cu ce..." am noroc cu ea...un timp a stat in timisoara, dar acuma sambata se vor muta inapoi si va fi mai aproape, sunt o norocoasa.... iar de soacra, ce sa zic, nu e rea, doar stresanta si sacaietoare, ea crede ca dc ea nu are probleme si griji, trebuie noi sa fim la fel si sa avem nervi sa ascultam toate prostiile ce le debiteaza ea.. nu e rea, ci doar cateodata nu vrea sa inteleaga... si la fel ca si mama mea, mar ajuta oricand as avea nevoie... cred... cel putin cu bebe categoric... desi cu el ma descurc, si poate uneori eu am nevoie de alt fel de ajutor din partea ei, si sa intamplat de cateva ori ca iam cerut ajutorul si nu mi la dat... sa vina de ex sa ne aduca ceva, a zis ca ce noi nu putem merge, ca ce daca sutn obosita si mai am de umblat o gramada... si sta aproape... ma rog... cu ea asa e, tot timpul imi cumpara imi face, dc nui cer, dar dc i spun sa faca ceva gaseste motive... vom vedea, dar cert e ca cu bebe sigur nu voi avea prea mult nevoie de ajutorul ei... sau ce sa zic... nu stiu daca la mama mea las putea lasa, pt ca fratiorul meu e tare gelos pe copii mici cand maicamea i ia in brate si se joaca cu ei, dar dc e al meu, nu stiu daca va intelege... se agita si transpira tot... vom vedea... dar si dc am nevoie, nu va fi pt mult timp, si o voi aduce aici sa stea cu el, oricum o sa il luam peste tot cu noi, oriunde vom merge...
Geta
27+
, iubitoare de 
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi
MissParker spune:
Magnetism79, bine ai venit! Eu inca am DPN 30 iunie, dar pe 11 februarie am analizele de 20 de saptamani si atunci cred ca-mi va corecta si mie DPN-ul mai spre 22-23 iunie. Chiar, de unde si eu si sotul spuneam inainte ca vrem orice zodie, numai Rac nu, acum ne obisnuisem cu ideea ca va fi Rac (noi doi am fost traumatizati de experiente cu Raci, el cu sora lui, eu cu fostul sot) si sa vezi rasul de pe lume daca pana la urma David se va grabi si va iesi Gemeni. Alta dandana!
Cat despre burta mea, cu mare rusine trebuie sa-ti spun ca jumatate din burtica este de fapt a mea (adica o aveam si inainte, dar o sugeam de ma durea coloana!!) si doar jumatate e David. Eu nu am fost inainte supla ca tine (aveam 71kg la 1,61m), dar am luat doar 3,8 kg pana acum. Oricum, mai e timp
Eu am aflat dupa amniocenteza 100% ca e baiat, in aceeasi zi ne spusese si doctorul la ecografie ca e baiat, dar am vrut sa asteptam rezultatul pe baza analizei cromozomilor, ca sa stim sigur ca nu se mai poate schimba nimic (ca eu pe ecografie oricum nu identificasem decat pete)... Totusi, la 13 saptamani e cam devreme sa-ti spuna cu precizie ca e baiat, au fost pe topicul nostru vreo 5-6 fete ale caror "baietei" au devenit cateva saptamani mai tarziu fetite...
Stai linistita, ca eu mi-am incheiat deja socotelile cu parintii mei, nu am nici un pic de remuscari sau sentimente de vinovatie, ei nu-si asuma nici acum raspunderea pentru nimic si deci imi vine si mai usor sa nu regret nimic. Dupa ce rupsesem legatura cu mama, careia ii scrisesem pe vreo 15 pagini tot ce aveam pe suflet, am avut norocul sa pot citi niste mailuri pe care i le trimitea ea tatalui meu (ei au divortat in conditii destul de urate, dar comunica prin chat - evident pe PC-uri cumparate de mine, ca doar sunt si ei niste pensionari amarati si de ce sa duca lipsa de "strictul necesar"?). Ei bine, in nici un mail al mamei nu era vorba de regrete, de vreo intrebare gen "cum i-o mai fi fetei noastre?", nici urma de introspectie sau autocritica; nu, singura ei problema o exprima asa (dau citatul exact): Ca o proasta ce sint am tot sperat ca fata noastra va reveni la sentimente mai bune si se va gindi sa ma sponsorizeze macar cu 100 euroi. Ba chiar am fost si la Banca dar... nimic! Am in cont 50 euro pe care a trebuit sa-i las acolo ca sa nu-mi inchida contul. Daca o fi si-o fi pina la urma desfiintez contul si mai supravietuiesc putin. Sint asa de suparata cum nu-ti inchipui! Dupa cum se vede clar, eu pentru ea eram un fel de bancomat, ea nu era suparata ca se stricasera relatiile cu mine, ci ca nu o mai sponsorizam.
Si nota bene, dumneaei are PC, are combina muzicala, are TV color, fumeaza doua pachete pe zi, bea ness-uri ca pe apa si are bani si ca sa consume zilnic vodca sau coniac, deci prea rau nu o duce. In plus, alte femei la 62 de ani pot f. bine sa faca baby-sitting pe undeva, ca sa mai scoata un ban. Dar cine o ia pe ea, alcoolica si fumatoare la greu? Ehei, sunt multe de spus, dar ma opresc aici, caci nu vreau sa-mi stric ziua si nici pe a voastra.
cleo78,
si te inteleg cum nu se poate mai bine!! Ai perfecta dreptate, noi nu vom repeta greselile mamelor noastre in primul rand pentru ca suntem constiente, ne punem intrebari, vrem sa nu facem aceleasi greseli! Si avem cele mai bune sanse sa reusim!!
Eu mai bine ma inteleg cu fosta mea soacra, e o comoara de om, altruista, intelegatoare, afectuoasa. A facut si ea multe greseli cu copiii ei (mai ales ca a fost prea moale si naiva si i-a permis sotului ei - un alcoolic nenorocit - sa-i distruga pe copii), insa ea macar acum realizeaza consecintele si incearca sa le repare, ceea ce e de admirat!!! Mama mea nu recunoaste nimic, ea o tine ca surda pe mormant ca "Felicia trebuie sa ma respecte, ca eu sunt mai batrana (!) si eu am facut-o pe ea (!)" (ca si cum aveam un contract si eu nu mi-am indeplinit partea mea!!!) si - cand varul meu a confruntat-o "E adevarat ca ai batut-o pe Felicia si cu papucul cand era mica?", ea a raspuns plina de ura: "Da, si bine i-am facut". Pai daca e pe asa, ce am de regretat, fetelor? Nimic. Asa ca, pentru cele care stiu prea bine despre ce vorbesc eu, daca vreti sa cititi niste materiale care m-au ajutat pe mine f.f.f. mult sa-mi mai vindec din ranile sufletesti, dati-mi pe PM adresele voastre de mail si va trimit cu drag tot ce am tradus eu de prin diverse carti, de pe diverse site-uri, va trimit link-uri etc.
Getutza, ne place si de tine mireasa, erai ca o printesa, dar acum esti ca o regina :-))
Andree27, scumpa de tine, chiar credeai ca mama ta se va schimba peste noapte afland ca tu esti gravidutza?? Tin'te tare si renunta la sperante din astea inutile. Si mama mea - cu care nu mai am contact din noiembrie 2004 - a aflat intre timp ca sunt gravida. Imi si imaginez ca primele ei ganduri au fost, in ordine: "Aoleu, saracuta de mine, ce soarta amara am, o sa fiu bunica si nu o sa-mi pot vedea nepotelul sau nepotica!!" (dar evident ca nu va face absolut nimic pt. a repara starea de lucruri!!) si apoi imediat urmatorul gand: "Aoleu, acum o sa aiba si un copil, chiar ca nu mai am sanse sa ma sponsorizeze!".
Dupa cum vedeti, eu am reusit sa ajung la stadiul in care fac haz de necaz... Asta e, cum zici si tu, sa avem bebei sanatosi si soti iubitori, ca altceva nu ne mai trebuie!
Va pup mult pe toate 
Felicia
17+ mami under construction pentru
- David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
Andree27 spune:
Miss Parker ai dreptate!!!La inceput sincer asa a durut dar acuma si eu decat sa ma enervez sau ceva mai bine sa ma lase in pace!!!Eu una nu credeam ca o mama poate fi asa!!!Ca stii vorba aia o mama e o mama si e de neinlocuit!!!Dar viata merge mai departe cu sau fara ea.E nasol ca trebuie sa trecem printr-o experienta asa ,dar macar asa noi ne vom pretui mai mult bebelusii si vom stii cum e sa ne comportam cat mai bine cu ei sa fim cele mai bune prietene ale lor(fara sa-i rasfatam).
Andreea
21+ in asteptare de un ingeras:
Eric Ianis
Lorich spune:
Miss Parker, imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asa ceva. Sunt parinti care fac rani adanci in sufletele copiilor, rani de tot felul si nimeni nu le merita.
Partea buna in toate astea (daca poti s ate gandesti ca la o parte buna) e ca tu o sa fii o mama minunata, ai vazut cate si ce fel de greseli pot face parintii si toata experienta asta de viata (chiar asa amara cum e ea) te va face o mama mi-nu-na-ta! Sper sa nu te opresti la bebe1, sa mai multi pui carora sa le dai din dragostea ta.
Eu am parte de o mama minunata, ea a compensat si lipsa si greselile tatalui meu si eu imi doresc sa pot fi macar la fel de buna si generoasa cu bibi cum a fost si este ea cu mine.
Uita ia de aicea un mare pupic!
Lori
22+
Lilly79 spune:
Salut fetelor.
Intru pe furis de la lucru sa dau raportul.
Astazi am fost la eco 4d, si fetita mea (e 100% fetita) e mare (550g) si conform graficelor
Am primit doar poze, dar is faine si in majoritatea i se vede fatza 
Sper sa revin cand voi avea mai mult timp si sa va citesc (sa vezi atunci ce conspect o sa fac
).
Lilly
22+ 
Andree27 spune:
Lilly draga nu vreau sa te speriu doar sa te avertizez,am vazut ca ai scris la mamicute si burticute de cj ca esti la dr muresan.Vroiam doar sa te anunt ca despre acel dr nu am auzit nimic bun si toata lumea imi spunea sa ma feresc cat pot de el!Acuma o cunostinta de-a mea a nascut la el si a zis ca e cel mai IDIOT medic si l-a facut in toate felurile!!!Nu s-a ocupat deloc de ea pana nu i-a bagat sotul ei in buzunar si a cerut o 1000 de euro!Acuma tu faci ce crezi eu doar am vrut sa te avertizez din nainte!!Si mie mi-ar placea sa stiu sa nu o patesc pe pielea mea!
Andreea
21+ in asteptare de un ingeras:
Eric Ianis
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by Lilly79
Salut fetelor.
Intru pe furis de la lucru sa dau raportul.
Astazi am fost la eco 4d, si fetita mea (e 100% fetita) e mare (550g) si conform graficelorAm primit doar poze, dar is faine si in majoritatea i se vede fatza
Sper sa revin cand voi avea mai mult timp si sa va citesc (sa vezi atunci ce conspect o sa fac).
Lilly22+
oo, inca o fifitza...
, felicitari, pup la mami si la fifitza...si sa dea Dumnezeu sanatate multa, la toata lumea, si mai ales noua!Fetelor, am o problema existentsiala. NIci nu pot munci de grija asta! deci... cf calculelor sunt in sapt 26. Cf eco..(toate eco au zis asha, noi banuim si o ovulatie mai devreme) -sapt 27. Acu, eu ce trec la semnatura????
25+
soarele din viatsa noastra si o burticutsa
Alysh spune:
Cleo, stiu ca se calculeaza de la UM si acea data se trece la semnatura. Am pus si eu odata intrebarea asta si asa mi s-a raspuns.
Alina
25+
Vlad
http://bd.lilypie.com/hduvp3.png
gabitzam spune:
Cleo, ca punct fix de referinta pentru toata lumea s-a luat ultima menstruatie in calculul saptamanilor. Pentru ca varsta gestationala calculata de ecograf poate varia usor.
Lily, bravo pentru funditza ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla