Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Elena, superba geanta ti-ai facut. O prinzi pe Vianne din urma, bag de seama. Fetele, eu nu pot decat sa va admir, nu ma pasioneaza gentile(sa le lucrez) ca de purtat imi plac mult. Si cu captuseala, cu colturile din alt material...lucrata, nu gluma.
Tonia, merci mult de link-ul la Husqvarna-Viking, chiar au instructiuni misto si e o reala placere sa te uiti cu cata usurinta lucraza masinile computerizate. Problema mea e ca materialul ala de umbrela e cam subtire, oare merge captusit cu ceva sa tina si putin cald(pt toamna-primavara as vrea). Tonia, vrem poze sa ne inmultim colectia de creatii.
Chiar... fetele cu burtici, stiu ca emotiile sunt inevitabile dar ganditi-va ca orice efort sau durere merita inzecit, un copil e o minune si de aia cere sacrificii. Dar deja v-ati indragostit de bb-lushii vostri si o sa aveti putere si determinare sa-i aduceti pe lume in siguranta.
Pup. Pa.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Tonia, multzam de aprecieri! Masina mea e Brother Innov-is NX-650Q, e f buna, dragutza de ea

Elena, e foarte faina poseta, sa nu te aud ca nu te pricepi la posete. Sa iti faci si pt maternitate. Cand pui pozele cu lucrusoarele facute de colega ta?

Alina, eu cred ca trenciul l-ai putea captusi chiar cu polar. Adica intai croiesti fiecare parte de 2 ori (polar si materialul impermeabil), le cosi una de alta si apoi incepi sa cosi trenciul. Daca ti se pare prea gros polarul poti incerca cu un finet cu un impriment fain, in contrast cu materialul impermeabil.

Va pup, fetelor! Ma duc sa bucataresc!

Alina 23+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mellina spune:

buna din nou!
am reusit sa-mi fac un cont pe photobucket si am pus cateva poze cu creatii :P :
http://s254.photobucket.com/albums/hh109/mellinasphotos/ (2 albume: "noi" si "vechi")

as vrea sa-mi fac acest pardesiu din burda : http://www.burdamode.com/Exclusive_Design,1270777-1000019-1579053-1579059-1579240,enEN.html
dar nu stiu unde gasesc material...poate ma ajutati cu niste idei.
eu imi iau, de obicei, din sam (europa), apoi de pe lipscani (putin mai in spate de katex) si cateodata din obor (aici mi se par f. scumpe, am vazut materiale din sam unde erau 8lei m si in obor erau 30lei m).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Mellina, am ramas cu gura cascata. Esti foarte talentata si tanara si frumoasa(presupun ca apari in pozele din albumul vechi si in cateva din cel nou). Ai o coleectie foarte frumoasa de rochii de vara, mi s-a facut dor de caldura...
Vianne, merci de idei; cred ca s-ar cam "haisi" pe polar pt ca e f.f.f. subtire materialul dar un finet sau ceva putin pufos si moale si in carouri cu rosu, eu asa il vad.
Si eu am bucatarit azi si am croitorit din greu. Am terminat fusta pt mama mea, in sfarsit. Nu am reusit sa o prind sa-i fac macar o proba, e facuta din ochi si masurand o fusta data drept model. Si normal ca am folosit un tipar dintr-o Burda din '92.
Spate fusta(cu crapatura, dar nu prea se vede): http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_4028.jpg
Detaliu(betelia, captuseala si nasture): http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_4029.jpg
Detaliu(fermoar ne-ascuns dar pitit -trebuie sa iau lectii de la Elena neaparat): http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_4030.jpg
Cam gata si va urez o duminica placuta

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Mellina, si pe mine m-ai dat pe spate In albumul "vechi" ai niste rochii superbe. Si mai ai si un fund fain (poza cu pantaloni)

Alina, fa-l cu finet, asa cum zici. Fusta e impecabila Cred ca acum ti-ai facut de lucru cu mama ta, o sa vrea sa ii faci mai multe

Eu am mai terminat un portfard, maine pun poze, sa le fac pe lumina.

Pupici

Alina23+

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Bun gasit fetelor!

Vianne mai dureaza pana le iau de la colega, e si ea ocupata si nu am stabilit o zi, oricum nu ma grabesc, mai e pana nasc!

Mellina, felicitari, esti tare, foarte frumoase creatiile tale! si eu zic sa te apuci sa lucrezi si din burda, o sa-ti vina mult mai usor, te invatam noi ce si cum, pe unde nu stii

Alina, ti-a iesit fusta si mama ta e slabuta, sunt curioasa daca o sa-i placa, lasa ca punem noi si fermoarul ascuns! Felicitari! si daca o sa-ti faci captuseala din finet (sau din material de captuseala, ca nu stiu cum ii zice ) neaparat s-o bagi la apa!

Eu ieri am muncit ca o "roaba" ajutata de sot bineinteles! si chiar nu am avut timp de croitorit, de fapt obosesc si prefer sa iau o pauza decat sa ma chinui la croit/cusut!

va pupic fetele, o duminica linistita va doresc!

Elena 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mellina spune:

va multumesc mult, sunteti niste dagute!

guguluff, ce superba ai facut fusta!!! sper sa invat si eu sa finisez asa frumos.
saptamana asta care vine o sa merg sa-mi caut material de pardesiu sa incerc sa fac modelul din burda. nu prea ma pricep la captusit dar sper ca facand cu ajutorul tiparului sa-mi iasa.
linkurile lasate de voi pe forum au fost asa de utile pt mine (craftster.org) ca apoi am avut o sete sa prind mai multe idei ca am inceput sa caut filmulete pe youtube si am gasit o groaza de filmulete interesante despre cusut si croitorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Buna,fetele!

Elena,faina geanta ta,chiar reusita! E cazul sa mai faci!

Guguluff,ti-a reusit fusta!Foarte bine lucrata! Sa vezi ce mandra va fi mama ta cand o va purta.

Mellina,superbe creatiile tale,mai ales ca sunt facute si fara tipare!Felicitari!Mie mi-a placut rochita cu colanti! Cum ai facut-o?

Vianne,am o mare rugaminte! Poti sa desenezi pe o hartie schema unei genti si sa o postezi?Macar sa ma ghidez dupa ceva.Daca nu e cu supare... M-ati provocat rau de tot!

Am facut in sfarsit pozele:
prima fusta am facut-o in copletare la sacou
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/27-01-08_1852.jpg
a doua,aveam un rest de mat. de vreo 3 ani si nu stiam ce sa-mi fac(am uitat sa va spun ca bluza e tricotata de mine)
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/27-01-08_1849.jpg
sarafanul(nu e prea clar din cauza aparatului)
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/27-01-08_1847.jpg
pijamalele fetei
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/27-01-08_1854.jpg
care bineinteles au trebuit sa fie cu talie joasa si ptr.ca nu a fost suficient isi indoaie elasticul
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/27-01-08_1856.jpg
Cam asta am lucrat saptamana trecuta. Saptamana asta am de cusut 2 fuste ptr. o prietena una scrta si una lunga.Sacoul va trebui sa-l mai aman.Alina, parca ma intreba cu ce il port. Eu vreau sa-i fac o rochita foarte simpla si dreapta,eventual sa-i pun un paspoal in contrast,dar mai vad pana atunci.


Va pup si sa aveti o saptamana buna!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Wow, Iulia, felicitari, nu cred ca as reusi atatea sa fac intr-o saptamana! imi plac toate, in mod special vreau sa te intreb din ce material ai facut pijamalele? si parca sus ai gasit banda elastica lata?

In ritmul in care lucrezi, eu cred ca o sa-ti incepi sacoul saptamana asta

foarte frumoase creatiile tale, sa le purtati cu placere!

cand o sa-mi fac urmatorul sacou te "claxonez" pentru sfaturi, mersi

pupici, o saptamana minunata!

Elena 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Iulia, esti incredibila... Ai si o viteza de "sageata albastra" si un talent... Sarafanul imi place mult la decolteu si deux-pieces-ul cu totul e bestial. Esti foarte eleganta Si eu ma inscriu la ceva explicatii despre captuseli la sacouri sau paltoane ca am in proiect. Si ma apuc de pijama pt mine si Eli(eu am cumparat tricot pt ele).
Mellina, ma apuc si eu de un trench sau un palton scurt pt primavara si tot cu captuseala. Sa vedem de unde ne dumirim cum sa o prindem bine, cautam impreuna. Din pacate n-am gasit curs de croitorie in Burda pt asa ceva in ultimul an ca ar fi fost mult mai usor.
Elena, fusta mi-a iesit dar "madame" vrea sa si-o modifice ca cica ii e putin mica. I-am propus sa mai dea jos 1-2 kg dar a zis ca mai curand modifica fusta... Si ai grija cu muncile astea, lasa-le si tu mai moale, faci inainte sa se nasca BB si il pui pe tati la shmotru. Eu tin minte ca am fost foarte activa, faceam si yoga si pilates, etc dar din ultimul trimestru am lasat-o mai moale, mai ales ca eram singura.
Vianne, mama mea a fost foarte multumita de fusta, e finisata foarte bine pe dos dar vrea sa o modifice si, cica. treuia sa las rezzervele pe laterala mai mari, tocmai ca sa fie usor la modificat(eu le-am lasat de 1cm ca asa sunt alea cu eticheta). Si daca se aboneaza, foarte bine, "imi fac mana" la fuste.
Va pup. O saptamana frumoasa

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput