Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 7)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Moaaama fetele, voi ati postit si la croitorie pana la Paste dar acum vad ca ati intrat in forta. Super Haideti mentineti agitatia ca eu tot nu m-am apucat de rochia de nasa si am trac. Am scos multe tipare, am modificat fuste, bluze, rochii, etc dar am o jena cand vine vorba de rochia aia
Asa. Diana, din cate imi dau seama din poza sunt mari in fata dar cred ca nu are de-a face cu tiparul Burda poate mai mult cu conformatia pulpelor tale(e de bine, inseamna ca esti slaba). Eu una sunt mai durdulie la pulpite si ce-mi fac imi vine mulat daca folosesc tiparul cel mai mic. Daca iti vin bine pe fund nu iti trebuie masura mai mica doar ajustati la cusatura in J dintre picioare. Aici poate te ajuta Elena ca ea e specialista in pantaloni sau Tomari ca are carticele de croitorie. Eventual ia tiparul de plastic si incerca sa-i modifici linia cusaturii cu carioca apoi pune-l pe picior sa-ti dai seaman. In rest arata super. Felicitari, trebuie sa-i termini.
Kindaras, ti-au iesit super hainutele pt nepotele. Sunt "trendy" si daca le-ai posta pe un site in afara ar face furori. Bravo, esti talentata. Rejansa eu o folosesc pt fuste la partea de sus. Nu e prea profesional dar arata bine si se mentine frumos. Surfilezi sau cosi in zig-zag marginea de sus a fustei de la betelie si lasi rezerva cat sa infasoare rejansa(latimea rejansei o data si jumatate). Apoi o cosi in material si ii dai un tighel sus de tot de pe fata. Si tiparele sa nu le tai, Doamne fereste ca mai vrei sa scoti de pe aceiasi foaie. Le copiezi cu folie de plastic, gen sac sau in cel mai rau caz pe hartie putin transparenta si apoi decupezi folia sau hartia.
Ralucis, material cam ca asta cauti: http://www.badstyle.ro/index.php?productID=36 ? Bine scuze pt nefericitul exemplu dar altul n-am gasit in graba... Daca vrei metraj cu paiete ca acela, pai gasesti la Obor, in magazin la standurile cu metraje. Sau daca vrei mai ieftin si ai timp sa cauti la intrarea in Dragonul Rosu exista depozitul Sam Expo si acolo au numai materiale textile; sigur gasesti si cu paiete. Dar... s-ar putea sa-ti ia mult pe manopera, materialele astea sunt putin mai dificile la cusut.
Tonia, esti o comoara la casa omului. Esti documentata si foarte saritoare. Ce bine ca suntem ca o echipa aici, ne completam reciproc.
Elena, ai ramas datoare cu pantalonii sotului si abia astept sa-i faci pe ai tai. Dar cu timpul... imi amintesc ce greu mi-a fost in primele luni, abia apucam sa fac curat sau mancare. Asa ca spor maxim si nopti linistite. P.S. Urmatorul capitol il incepi tu

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Buna,fetelor! In sfarsit am terminat si eu cu renovarile,cu plimbarile si am trecut la treaba.
Ma bucur sa vad ca ne-am mai inmultit si le urez fetelor noi bun venit si la cat mai multe creatii!

Alina,am vazut ca ai fost cea mai harnicuta,iar hainutele tale devin din ce in ce mai profi. Astept sa vad rochia de nasa,sunt sigura ca iti va iesi.

Diana,iti pun niste desene ca sa iti dai seama unde trebuie sa modifici tiparul.
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/tipare/pic13.gif
http://i186.photobucket.com/albums/x174/iulia72/tipare/pic12.gif
Al doilea desen,este ptr. atunci cand se increteste in zona fermoarului.Daca nu te descurci asa,eu modific pe mine.Te imbraci cu pantalonii si prinzi surplusul de material cu ace cu gamalie sau dai semne cu creta cat trebuie sa mai iei la cusut.Sper sa te fi ajutat putin ,daca nu,mai incercam,numai ca trebuie neaparat sa-i termini.

Mie mi sa pus pata pe camasi cu maneca scurta si creata.Mi-am scos cateva tipare si m-am apucat de treaba.Am sa vi le arat cand le termin.Inainte de a incepe renovarea baii,mi-am facut cateva bluze din tricot,dar nu am avut baterii la aparatul de fotografiat,ca sa vi le arat.Data viitoare le voi posta.

Va pup pe toate si va urez spor la croitorisit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Fetelor, vad ca sunteti numai profesioniste pe aici.
Tare mi-e drag de voi, desi nu stiu cum aveti timp sa faceti si asa ceva.
O intrebare am si eu (decomadata). Pe ce site-uri intrati voi dupa modele de rochite? Nu-mi trebuie neaparat cu tipare, eu nu ma pricep deloc asa ca merg la croitoreasa, insa vreau sa caut modele.
Colectii de pret-a-porter pe ce site-uri pot fi gasite?

Multumesc,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Iulia, stiam ca si tu aveai probleme cu pantalonii din Burda. Bine ca ai sfatuit-o tu pe Diana mai bine, asa cred si eu ca trebuie modificat, in fatza, daca se potrivesc bine pe fund. Merci mult pt complimente, chiar sper sa iasa ok ca nunta e la un restaurant foarte bun si nu pot sa fiu imbracata cu orice. In cel mai rau caz am deja ceva de designer(cumparat din State) si apelez la aia. E un set din 2 parti si e negru, asta ma cam supara ca nu vroiam sa fiu in negru... Mai vedem ce-mi iese. Abia astept sa postezi camasile, si eu am un tipar scos, ma obsedeaza camasile dar cu maneca lunga sau normala, oricum camasi sa fie.
Mmmaria, uite niste link-uri:
http://shop.nordstrom.com/C/6014186/0~2376776~2374327~2374331~6014186?mediumthumbnail=Y&P=3&origin=styleCollectionPager_numbers&pbo=6014186 (uite-te ca sunt impartite pe categrii in stanga)
http://www.edressme.com/
Si ar mai fi dar vrei rochii de seara sau casual? Si vrei pret-a-porter sau haute couture(de designeri)?

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_roxana spune:

Fetelor va multumesc din suflet pentru sfaturi. Iulia, sa stii ca o sa incerc sa ii modific dupa desenul pe care mi l-ai trimis. Sper sa iasa bine. Oricum nu ma las pagubasa pana nu reusesc.
Si pe urma o sa va pun poze ca sa vedeti cum au iesit.
Va pup si spor la treaba in continuare.

P.S. Nu pot sa mai stau pe net ca sunt la servici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Si setul negru pe care il am deja pt nunta e de la Jim Hjelm: http://www.jimhjelmoccasions.com/
Mmmaria, poate te inspiri si de aici.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Wow, multumesc. M-am imbolnavit deja!
Pret-a-porter si doar de serviciu.
Ma duc sa-mi clatesc okii, multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Capitolul 8

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput