Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 7)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Buna -telor,

Anghelada cred ca e vb de rascroitura (brat, gat). Eu de obicei insailez (cos de mana)inainte chiar daca e munca in plus; la astfel de cusaturi (curbe) fac insailarea destul de des. Cand cosi la mas trebuie sa fie materialul intins (ca la elastic) ca sa nu stranga; rezerva in interior ramane de 0.5-0.7 cm pe care o crestezi la 2-3 cm. Inainte de a coase tighelul (simpu sau cu ac dublu) de asemenea insaieaza, calca si apoi coase; vei vedea la final rezultatul si aspectul. Daca montezi maneci si ai rev Burda acolo vei gasi explicatiile, iar unde nu intelegi ne mai intrebi. Daca poti pune poza ca sa ne dam seama mai bine despre ce e vb. Sper sa fie de folos.

Succes Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Tonia, merci de pozici. Deocamdata astept cu rochia, probabil am sa folosesc un tipar de rochie de mireasa din Burda, am gasit ceva care m-ar avantaja. Probabil asta: http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/119_Dress_a_la_Jackie_Kennedy/1270777-1000019-1597916-1597922-1598096.html
Ma tem sa experimentez fara tipar si chiar nu am timp sa lucrez prima oara pe un material prost si dupa aia pe asta bun. Va tin la curent cu progresul. Deocamdata nu am timp sa-mi cos niste chestii croite deja, asa ca...
Anghelada, eu zic sa te uiti pe explicatiile din Burda de la montatul manecilor, eu asa le pun si-mi ies ok. Insailez intre punctele de pe tipar cu pas mare la masina si apoi incretesc materialul(trebuie inseilat si pe o parte si pe cealalta a cusaturi manecii). Apoi incretesc cat e nevoie tragand de fire si cos. Chiar mai intreaba-ne poate tu ai alta dilema, ma gandesc ca ai cusut fara tipar si nu stii exact cat sa incretesti la maneca. Mai bine incepi cu modele cu tipar. Fa-ti o fusta in forma de A ca tot se poarta si gasesti prin Burde sau scoti usor dupa alta daca ai in garderoba.
Au pus si noua Burda pe site: http://www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/burda_World_of_Fashion_05_2008/1270777-1000019-1616731.html

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Tomari, am inteles ce ai vrut sa zici. Ma gandeam eu ca tb cumva crestat materialul pentru ca asa tragea cand il intorceam.

Guguluff, asa o sa fac, dar deocamdata nu am numere din urma ale revistei. Am mai cautat la cineva dar nu le imprumuta. Mi-ar fi prins bine sa citesc cursurile de croitorie si sa gasesc tipare simple. In numarul trecut am gasit doar o fusta din batist insa era pana la marimea 42. eu acum am 16 kg in plus, pe care sper sa le dau jos pana la sf anului, de aceea m-am temut sa scot tiparul si sa il maresc. Am zis ca poate e prea greu. Oricum atunci cand voi incepe ceva pentru mine, sigur o sa va intreb cate ceva, ca eu chiar sunt incepatoare la masina. Am cusut doar la mana.

Uitati aici ce vreau sa fac: http://good-times.webshots.com/photo/2542004230071074294AGZQsq
si spatele: http://good-times.webshots.com/photo/2439207880071074294nsATpM


Era vorba de rascroiala cum zicea Tomari. Imi este foarte greu sa cos curbe. Puteti vedea foarte bine de ex la bretele sus http://good-times.webshots.com/photo/2350255700071074294Bmewor
http://good-times.webshots.com/photo/2976138290071074294SEJKTe

ca trebuiu sa fie perfect rotunde, insa la mine au iesit cam colturoase, pentru ca mi-a fost fff greu sa cos curba aia stransa.
Aici e dublura pe care am pus-o pe dos: http://good-times.webshots.com/photo/2449560340071074294apAiKv
http://good-times.webshots.com/photo/2449560340071074294apAiKv

Azi sper sa termin, sa fac si cusatura pe fata, tighelul, daca am sa reusesc sa cos drept si rotund. Am sa pun poza cum va arata in final. Bineinteles daca ma lasa Amalia sa cos.
Abia astept sa incep si pentru mine ceva.

Va pup si am sa revin sa va bat la cap.


http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Anghelada, eu nu prea inteleg cum e partea din fata; are o bucata dintr-un blug mai inchis, sau cum? In primul rand trebuie sa te uiti la model sa vezi cum e prinsa captuseala, foloseste captuseala subtire, nu tot blug ca atunci cand il intorci sa se aranjeze mai bine(un bbc subtire ar fi ok pt sarafan de blugi). Si captuseala cred ca trebuie sa fie mai scurta, cam putin sub subrat sau cam cat sa-i acopere pieptul. Partea de jos eu nu as captusi-o ca blug-ul nu se electrizeaza. Si la captuseala, cred ca asa ai facut si tu: croiesti captuseala exact dupa partea de sus a sarafanului, ii lasi si rezerva de 1,5cm; apoi pui fata pe fata, captuseala pe blug si cosi pe linia de cusatura a sarafanului. Ca sa se aranjeze bine trebuie sa tai rezervele sa ramana de cam 1/2 cm sau chiar mai putin si sa le crestezi acolo unde sunt rotunjite. Ciupesti materialul cu foarfeca, in V din loc in loc dar ai grija sa nu tai in cusatura. Apoi intorci pe fata si tragi tighelul cu viteza mica, ghidezi usor materialul cu mana stanga asa incat sa cosi circular. Si cand nu mai merge intors, lasi acul in jos(cu mana de la volanul din drapta-fulie) si intorci materialul in directia dorita. Daca intorci materialul cu acul in sus acul va impunga in alta parte si cusatura va fi intrerupta. Mai "bate-ne la cap", sper ca te-am ajutat macar putin.
Am facut ieri un sarafan din tricot... roz Doar ca la ce ploi sunt nu stiu cand o sa-l port, ca parca vad ca se fac direct 25 de grade.
Fata sarafan:
http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_5077.jpg
http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_5080.jpg
Spate sarafan: http://i146.photobucket.com/albums/r243/Guguluff/Croitorie/IMG_5078.jpg
Si mai incerc un tricou din tricot negru cat de curand. Chiar ma oftic sa sterg masinile de cusut de praf, in loc sa le curat de scame si sa le ung. Hai fetele, pozici cu creatii noi ca vine caldura si ne gaseste nepregatite.
Vianne, ce mai face burtica? Ai ramas datoare cu o geanta...


ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laloste spune:

Salut,

spuneti-mi si mie va rog (ca sunt noua in domeniu) de ce acul de la masina mea de cusut nu prinde ata inferioara. pana ieri o prindea, dar am schimbat acul si acum nu mai merge. multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Incearca sa montezi din nou acul poate l-ai pus prea sus si nu ajunge sa ia ata de jos. Cam acolo, la ac, ar trebui sa fie problema, nu la suveica. Eventual scoate si ata de pe bobina si introdu-o din nou in suveica, sa nu fie bine infasurata ata.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laloste spune:

multumesc de raspuns.
acul este exact de marimea celuilalt si l-am introdus exact pana unde este piedica din interiorul tijei. bobina e ok. cred ca problema este undeva la inelul care prinde ata superioara si o plimba in asa fel incat sa agate ata inferioara. partea asta parca lipseste, dar nu-mi dau seama ce nu e bine asezat...
o fi posibil sa sa fi deplasat in sus tija acului? si implicit sa se scurteze acul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Laloste daca ai scos suveica si celelalte dispoz care sunt prinse cu cleme laterale, verifica daca le-ai pus corect ("cred ca problema este undeva la inelul care prinde ata superioara si o plimba in asa fel incat sa agate ata inferioara. partea asta parca lipseste, dar nu-mi dau seama ce nu e bine asezat"). Tija se deplaseaza doar daca umbli la surubul de pe ea sau daca apesi pe dispozitivul din stanga de deasupra; asta e valabil la mas mai vechi.

Anghelada va fi prea gros sarafanul mai ales la vara (dublat cu captus de blugi) si foarte dificil de cusut mai ales la tighel; vei forta mas si s-ar putea sa o dereglezi.
Succes Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomari spune:

Alina imi place sarafanul iar culoarea este printre cele preferate de mine; despre material ce sa mai vb practic, usor, comod. Multe probleme in capitala dar cand cauti ceva ai si de unde alege. Sa-l porti sanatoasa cu placere.

Tonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Alina, super sarafanul, pe mine m-ai dat pe spate! e facut in mare parte cu overlokul, nu? poate in vara/toamna imi iau si eu!

eu am reusit sa-i fac o pereche de pantaloni sotului, sincer ar trebui si mie sa-mi fac

vianne ce mai faci? noi ne chinuim cu colicii....



Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput