cat costa menajera?

Eu am un apartament mare (200 mp),cu 4 camere, living, 3 bai, bucatarie, 4 balcoane. M-ar interesa o menajera care sa calce rufe si sa faca curatenie care presupune: sters praf, oglinzi, dulapuri, spalat pe jos, spalat in bai, balcoane? Asta sa fie saptamanal, iar cand e necesar (adica la vreo 3 luni): spalat faianta, frecat covoare, spalat geamuri, perdele. Nu vreau sa gateasca sau sa spele vase. Dar intre timp si eu mentin curatenia, asa ca nu gaseste casa vraiste sau praful de un deget. Cat ar trebui sa platesc?
Raspunsuri

tusferi spune:
Eu la 2 camere mici platesc 50RON pe curatenie si nu e foarte incantata de cat ii dau si nici eu nu sunt foarte incantata de cat face. O prietena de-a mea care sta intr-o vila cu 4 dormitoare plateste tot 50RON. Cand am negociat cu menajera, mi-a zis ca nu conteaza cat de mare este apartamentul sau ca este vila, conteaza ca ea oricum si intr-un caz si in altul petrece un anumit numar de ore pt curatenie, adica, vezi Doamne, la mine are timp sa faca mai multe decat acolo. Nu este asa, dar in fine. Sa vad ce o sa imi spuna cand ne mutam intr-un apartament dublu ca marime decat asta si o sa ii zic ca ii dau tot 50RON, conform teoriei ei.
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

martie spune:
Si eu am o casa mare, curte, garaj, terase, apartamentul in sine, cert e ca ii dadeam 300.000 pe zi si venea de doua ori pe saptamana. Curatenie impecabila + calcat (rufe, perdele, tot ce se poate). 50 lei la doua camere e absurd. Am o prietena cu vila + udat flori + curte etc si ii da 50 lei.
Eu ma gandesc acum sa platesc cu ora, ca in UE. Sa vedem ce o sa iasa. Daca ii dai salariu fix, sta 4 ore si a sters-o, daca o platesti cu ora, numai ce-o vezi ca sta cu ochii zgaiti pe geam sa mai treaca ora, sa mai rotunjeasca suma.
oricum, mai mult de 50 lei pe zi, no way! Casa e noua, nu raneste si nici nu pot sa-i dau milioane. E curatenie si se plateste ca atare, nu vine sa ma invete limba chineza si isoria artelor.

ligeea spune:
Nu e misto
daca vine la tine 2 zile nu vrea sa vina si la mine 2-3 ?
pe principiul ca vine de ,,departe , mie acum vrea sa-mi ceara 75 de lei /zi ceea ce mi se pare chiar absurd -indiferent de cat de mare e casa , nu poate face ,,mai mult sau ,,mai putin curat .
Daca crezi ca poate , mi-e indiferenta ziua(le )
Multumesc si de raspunsul de la ,,bona , martie , acium ce bona ai ?

martie spune:
Ligeea, chiar am ras... eu nu o mai am pe ea de ceva vreme, venea de la mare distanta, dar nu asta era problema, asa e ea, are cate un proiect in cap (ex. sa.si ia chiuveta si sa-si puna gresie) si dupa ce strange suma respectiva nu mai vine, nici macar nu te anunta, suni tu dupa ea ca sa-ti recuperezi cheile casei. Dar... astia sunt, ca doar nu vine un prof. universitar sa-ti faca in casa curatenie.. Dupa o pauza, suna iar... ca vrea sa lucreze.
In orice caz, eu m-am saturat, daca ma mai suna, nu ma mai intereseaza persoana.
Dar v-am zis, mai mult de 50 lei pe zi nu dau si gata.
Cat priveste bona, nu am bona si nici nu voi mai avea bona in vecii vecilor, am renuntat la orice serviciu, "cariera"... am acum si un bebi de 9 luni... si cand mai creste il dau si pe bebi la cresa si va fi foarte bine. Daca vrei detalii, poti sa-mi scrii pe mail, ca sa nu im aici in afara subiectului.

martie spune:
Am gasit femeie la curatenie, vine de 2 ori pe saptamana, vrea sa vina si cu o fata a ei de 20 de ani (ceea ce mi se pare super ca termina mai repede) si mi-a cerut ca si cealalta pe care am avut-o - 300 lei pe luna. Cu calcat cu tot, deci ... se poate, eu ma mir de unde apar cele cu 50 lei la 2 camere..
Si ea mi-a cerut atata, nu i.am impus eu nimic, am lasat-o pe ea sa spuna.

Roxana Claudia spune:
Eu am apt cu 4 camere; ma inteleg f bine cu menajera, calca, spala pe jos, bai, bucatarie, dormitoare..face tot ce trebuie. Eu am lasat la latitudinea ei cand sa spele faianta sau geamurile. Ca la ea acasa. Si e cu f mult bun simt. Ii dau 30 RON pe zi vine de 2 ori pe sapt, de principiu ne-am inteles sa stea 6 ore pe zi insa daca isi termina treaba pleaca mai devreme. De regula sta cam 4,5 ore. Precizez ca eu am oferit atat. Cred ca fiecare ofera cat poate si se gaseste cate o menajera/bona pt oricine. Ii apreciez munca si daca as putea as plati-o mai bine.
Roxana 37 sapt cu
Robert si
Catalin (5 iunie 2006)
AMR...PANA PE 18 FEB!!!

ipearina spune:
Eu ii dau 50RON pe o zi de munca: curatenie si calcat (sta cam 7-8h); ea a cerut atat. As avea nevoie de doua ori pe saptamana, dar mi se pare prea mult un milion pe saptamana, asa ca pana vine ea mai fac si eu, pentru ca intr-o casa cu un bebe nu prea se mentine curatenia o saptamana.

monica-elizabet spune:
60 Ronm da prietena mea la un ap cu 4 camere...+calcat rufe
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

clau2toma spune:
Mie mi se pare f mult 5o Roni pe ziua de curatenie .Eu am avut o fata carei ii dadeam 30 Roni pe zi si la un moment dat ,cand a strns ceva banuti si am recomandat-o si pe la alte prietene care dadeau 70 de Roni pe zi la femeie ,a inceput sa faca figuri .Ca nu mai poate sa mai vina ca are mult de munca acasa ,etc .
Roxana-Claudia nu imi dai si mie nr menajerei tale de telefon daca se poate pe PM .Chiar as avea nevoie si eu de o femeie ,de o data pe sapt ,sau chiar la o sapt jumatate .Unde sta ?

huacin spune:
Buna, ma amestec si eu in conversatie ca, deh, e un subiect dureros...
Eu am o experienta larga cu menajere si mai mica si cu bone... la menajere e jale... una voia la garsoniera 50 ron/ jumatate de zi, ca sa mai mearga la altcineva cealalta jumatate. Mi-a zis prima data ca imi sterge aragazul, asa, ca imi face o favoare, dar ca nu intra in atributiile ei... Evident ca am simtit ca-mi sare mustarul si am intrebat-o ce face ea de banii aia? Mi-a zis ca sterge praful si da cu mopul... Am vrut s-o dau direct afara, noroc cu sotul meu care e mai calm si care a zis s-o lasam sa se faca 2 si ca tot o plateam...
Acum s-a schimbat situatia... sa speram ca nu pentru scurt timp. Am o femeie de 33 ani, cam 7-8 ore pe zi si ii dau 600 ron/luna. Se ocupa de cel mic, daca nu e la cresa si de casa daca bebe nu e. E linistita si curata. Sa speram ca tine norocul, o am din noiembrie.
Valentina(32ani), Alexandru(6,7ani), bebe Andrei (1,7 luni) si taticu' Gaby (32ani)