noile legi ale educatiei

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Tonnia si acum exista grupa pregatitoare cu o programa destul de complexa.De ce sa repete grupa mare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Aici este exclusiv vina educatoarelor pentru ca nu au voie sa invete copiii sa scrie, sa citeasca, sa faca socoteli! Depasesc cu mult programa de gradinita! Atunci ce rost mai are clasa I ?!

Mergi la inceput

Pe fiica-mea n-a invatat-o nimeni.Ne-am jucat cu literele acelea cu magneti de care au toti copiii si uneori ma mai intreba cand ii citeam carti seara ce semn e ala pe care punea degetelul.Si intr-o zi m-a oprit educatoarea si mi-a spus "stiti ca Lara citeste?".Nici nu vreau sa spun ce varsta avea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Cat avea?

Mai, nu repeta, se supune unor rigori pe care nu le-a cunoscut,e cu totul alt sistem,cred eu..., nu stiu ce va iesi.

Mergi la inceput

Nu ii voi spune varsta.Pentru ca nu vreau sa se iste discutii pe aceasta tema.
Nu stiu daca este vina educatoarelor,copiii astia au mai multe la dispozitie decat am avut noi.Poate ca ei pot sa invete si noi ii consideram nepregatiti inca.Nu stiu,dar in grupa in care este fata mea multi dintre copii depasesc nivelul la care noi ca parinti credem ca ar trebui sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eu m-am referit la faptul ca sunt mai sus mesaje in care se spune "la gradinita ii invata socotelile, literele..etc" si de ce sa mai faca clasa 0. Ca fiecare invata cat si cum poate, acumuleaza sau nu anumite informatii/deprinderi/priceperi e cu totul altceva. Spuneam ca fiecare nivel de grupa la gradinita si fiecare nivel de clasa din invatamantul primar are rolul lui si nu trebuiesc amestecate lucrurile.

Mergi la inceput

Dar eu te inteleg, cum necum a apucat sa stie toate lucrurile astea si da, nu prea se mai justifica clasa 0.
Parerea mea e ca dispozitia asta referitoare la clasa 0 se va aplica treptat, adica o vreme se va merge poate in paralel. Cine a facut deja clasa pregatitoare ar trebui inscris in clasa 1, poate asta inseamna si aplicarea legii pt viitor, stiti principiul ala ca nu se aplica pt trecut.

Mergi la inceput

Citat:
Originally posted by Tonnia

Dar eu te inteleg, cum necum a apucat sa stie toate lucrurile astea si da, nu prea se mai justifica clasa 0.

Ba nu intelegi situatia in care se afla o parte din copii.Copilul meu este in prezent in grupa mare,dupa ce a urmat si grupa mica si pe cea mijlocie si la toamna,conform legii vechi si logicii,trebuie sa intre in grupa pregatitoare sau clasa0 sau cum se va numi ea,o etapa absolut necesara.Numai ca ea va trebui ,alaturi de alti copii,sa repete grupa mare si nu pe cea pregatitoare.
"Cum necum"mi -am facut timp pentru ea si ,in primul rand,i-am citit foarte ,foarte mult si i-am raspuns la intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

lory, eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Al meu a facut 5 ani in ianuarie. Literele le stie si el tot datorita celor magnetice, de pe frigider (primite cadou la un anumit iaurt). De citit nu citeste (nici nu am vrut sa-i arat) dar a fost foarte insistent si a invatat sa-si scrie numele, pe al meu, pe-al tatalui.... Foarte interesat a fost insa de cifre si face niste adunari/ scaderi mai repede ca mine... nimic scris, lectii...doar ceva de genul: acum am 5 ani, fratele meu are 2, Pati (o prietena) are 7, deci peste un an eu voi avea....iar peste 2,...(si in sens descrescator la fel). Dar in mod sigur la gradinita fac betisoare, am vazut caietul, desi e grupa mijlocie. Cf. legii vechi, in toamna ar fi la mare/pregatitoare si peste inca un an la clasa 1. Cf legii noi, ar fi la clasa 0.

Si mai am eu o problema cu religia. Nu vreau sa faca religia in forma actuala (indoctrinare religioasa), dar nici sa traga chiulul. Din pacate nu se asigura o alternativa a acestei ore (istorie/cultura religioasa, educatie ...orice altceva adecvat unui copil de clasa primara).

Mergi la inceput

Lory, iarta-ma, n-am vrut sa insinuez nimic cu expresia "cum necum"!
Iar in privinta situatiei tale, am facut o confuzie pt ca nu stiam anul nasterii, credeam ca e cu un an mai mare.

Mergi la inceput