noile legi ale educatiei
Raspunsuri - Pagina 8
Ortansa spune:
in legatura cu art.citat de viviana:cred ca se cade dintr-o extrema in alta:-(
I've gt you under my skin
viviana spune:
Alina, Educatia civica se studiaza incepand din clasa I.
Religia ar trebui sa fie intr-adevar materie optionala sau schimbata cu un fel de istorie a religiilor, pe intelesul tuturor copiilor.
Ortansa, nu se cade dintr-o extrema in alta ci se cauta o cale de mijloc intre necesitatea invataturii si nevoia de mai mult timp liber pentru copii.
Se cauta o cale de mijloc intre orientarea copilului spre propriile competente si obligativitatea invatarii unor notiuni care, in fapt, nu il ajuta sa se descurca in viata.
Daca vrem performante trebuie sa avem rabdare si sa orientam copilul spre ce poate si stie el sa faca mai bine. Turnandu-i cu palnia in cap anumite notiuni, deseori rezultatul nu va fi cel preconizat ci dimpotriva a scadere a apetentei pentru scoala.
Bunaoara, nepoata mea, a studiat la liceu limba latina. Imi spunea ca pur si simplu nu poate sa invete. Nu o intereseaza gramatica limbii latine si nici sa citeasca texte inutile de cate 2-3 pagini. In schimb i-ar fi placut sa invete citate si locutiuni latinesti, ce inseamna, de cine au fost spuse prima oara samd. Sa stie sa citeasca in latina si atat.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
loryi1974 spune:
quote:
Originally posted by viviana
[Bunaoara, nepoata mea, a studiat la liceu limba latina. Imi spunea ca pur si simplu nu poate sa invete. Nu o intereseaza gramatica limbii latine si nici sa citeasca texte inutile de cate 2-3 pagini. In schimb i-ar fi placut sa invete citate si locutiuni latinesti, ce inseamna, de cine au fost spuse prima oara samd. Sa stie sa citeasca in latina si atat.
Daca a facut un liceu de filologie,e de presupus ca ar trebui sa se straduiasca sa invete un pic de gramatica.E greu sa vrei sa citesti intr-o limba si sa nu ai macar bazele gramaticii.Daca ai bazele gramaticii,poti sa-ti traduci singur citatele daca vrei cu adevarat sa afli asta.Pentru cuvinte,sunt dictionare.
Poate ca ajungem sa simplificam prea mult programele pornind de la premisa ca elevii nu pot,e prea mult,nu invata pentru ca sunt obositi etc.
claujro spune:
quote:
Originally posted by viviana
Alina, Educatia civica se studiaza incepand din clasa I.
Educatia civica se studiaza incepand cu cls a III-a.
Tonnia spune:
Mai fetelor, exact cum banuiam, cred ca nu s-a citit proiectul, religia nu este obligatorie, vedeti articolul 10, elevul de pana la 16 ani, cu ajutorul parintilor/tutorilor, alege confesiunea. In alineatul urmator se precizeaza ca la cerere nu urmeaza aceasta disciplina. Elevul de peste 16 ani alege singur.
mai citesc si revin
Ortansa spune:
si fata mea are 7 ore pe zi,acasa mai invata vreo 2,bineinteles ca asta nu presupune 9 ore in cap de invatat non-stop-exista si pauze,exista si ore de sport,desen,muzica, ore la care nu sunt solicitati ca la cele de mate,gramatica etc.nu s-a plans niciodata ca are prea mult de invatat,ii mai ramane si timp liber.
sunt de acord cu voi ca trebuie sa se schimbe programa ,manualele ,dar de aici pana la a desfiinta temele e cale lunga(sper:-).cum cauta ei calea de mijloc?sarind din lac in put?pai calea de mijloc era simpla;aerisirea manualelor si teme mai putine.atata tot.m-a uimit la culme motivul invocat in articol:unii copii sunt printi si printese.aberant
I've gt you under my skin
viviana spune:
Da, era clasa a III-a am batut gresit.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Tonnia spune:
Lory, tu iti dai copilul de fapt la 6 ani la scoala, doar ca scoala incepe cu clasa 0, asa trebuie sa gandesti si asa ne vom exprima de aici inainte. Cand ne va intreba cineva la cat a inceput scoala, raspunsul va fi raportat la data inceperii anului pregatitor.
Deci, eu asa vad lucrurile, scoala incepe pentru toti la 6 ani, dar relaxat cu un an pregatitor in care nu li se intampla nimic dezastruos. Anul pregatitor= scoala. Pe tine asta te sperie, ai impresia ca se duce tot la un fel de gradinita si scoala o incepe la 7 si...
anya spune:
Mie mi se pare destul de aiurea. Sa va dau exemplul meu. Baiatul a facut 5 ani in ianuarie si e la grupa mijlocie. In septembrie are 5 ani si 8 luni - merge in continuare la gradinita. Dupa legea actuala, in sept 2009 incepe clasa 1 la varsta de 6 ani si 8 luni, ceea ce mi se pare f ok. Dupa legea noua, incepe clasa 0 - adica "pierde" 1 an. Daca ar fi vorba de denumire...nu ar fi o problema, dar ei au inceput deja, de la grupa mijlocie, sa faca betitoare, cifre adunari simple..ce mai invata in urmatorii 3 ani (1 de gradi grupa mare+ 1 de pregatitoare la scoala+ clasa 1)? Va iesi cu baietii la un fotbal, ca stie deja ce vrea doamna sa le arate!
Nici la 5 ani si 8 luni nu-l pot da la scoala (chiar daca se cheama pregatitoare), ca nu va rezista 50 min in banca, ca sa nu zic ca el mananca si doarme la gradinita... sa vad eu scoala care le asigura asta.
loryi1974 spune:
Citat: |
Originally posted by anya Mie mi se pare destul de aiurea. Sa va dau exemplul meu. Baiatul a facut 5 ani in ianuarie si e la grupa mijlocie. In septembrie are 5 ani si 8 luni - merge in continuare la gradinita. Dupa legea actuala, in sept 2009 incepe clasa 1 la varsta de 6 ani si 8 luni, ceea ce mi se pare f ok. Dupa legea noua, incepe clasa 0 - adica "pierde" 1 an. Daca ar fi vorba de denumire...nu ar fi o problema, dar ei au inceput deja, de la grupa mijlocie, sa faca betitoare, cifre adunari simple..ce mai invata in urmatorii 3 ani (1 de gradi grupa mare+ 1 de pregatitoare la scoala+ clasa 1)? Va iesi cu baietii la un fotbal, ca stie deja ce vrea doamna sa le arate! Nici la 5 ani si 8 luni nu-l pot da la scoala (chiar daca se cheama pregatitoare), ca nu va rezista 50 min in banca, ca sa nu zic ca el mananca si doarme la gradinita... sa vad eu scoala care le asigura asta. Anya |
In grupa mare fac cifrele,multi deja stiu literele,ea stie sa citeasca fluent.Habar n-am ce o sa ma fac daca va repete grupa mare.