Isi roade unghiile!

Isi roade unghiile! | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Fetita mea are 4 ani si 8 luni si constat mereu ca nu am ce sa-i tai la unghiile de la maini.
Obisnuiam sa le tai saptamanal, mai mult sau mai putin aveam ce taia. De cateva saptamani nu mai am nimic de taiat, tot timpul sunt foarte scurte.
Eu nu o vad rozandu-si unghiile dar unde sunt?? Ceva se intampla cu ele.
Ce masuri se pot lua impotriva rosului unghiilor?

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Dana, din pacate nici unul
trebuie identificata problemele care duc la rosul unghiilor
Maria(7 ani) si-a ros unghiile luni intregi, de ma disperase
am reusit sa identific cauza : stresul de la scoala, ideea ca nu eswte destul de buna ptr mine, surioara mai mica..si tot asa..i-am dat mai multa atentie, am mai si amenintat-o..si pana la urma, s-a rezolvat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

A mai trecut o luna si tot nu am reusit sa-i tai vreo unghie. Am amenintat-o, ba chiar am plesnit-o peste maini, i-am mai dat termen 3 zile sa apara unghiile, si inca trei, si tot asa dar degeaba. Unghiile ei nu cresc deloc. Eu nu am vazut-o rozandu-le dar am inteles ca la gradinita a fost vazuta.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns waltraud spune:

buna fetelor
si eu am o fetita de 6 ani ( care are inca o sora si un frate -tripleti),si si-a ros unghiile.
Exista o oja, cel putin in Austria , o oja amara de unghii si daca ea vrea sa se dezobisnuiasca dar nu reuseste sa o faci de mai multe ori pe zi cu oja aceea si cind duce unghiile la gura este amar si nu le mai roade. In 2 sapt se dezobisnuieste.
Ai insa grija sa nu gaseasca aceasta idee ca si o pedeapsa ci ca un ajutant. sper ca ti-am fost de folos.Pa pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

si serban isi roade unghiile, ne dispera...
noi a cumparat o chestie de la sensi blu - un lac de unghii contra rosului. este ceva cumplit de amar, cum te atingi de unghia aia totul se amaraste in jur.
doar atat ca pe serban nu pare sa-l deranjeze... poate n-o simti el gustul amar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Amenintarea si plesnirea nu-s o solutie. ba din contra, ii vor alimenta interesul pentru a si le roade in continuare.
Noi am reusit sa stopam acest "flagel" dar toate le-am facut la modul prietenesc. I-am promis ca daca o sa vad ca are ceva-ceva unghiute o sa i le aranjez ca la printese, i-am luat lac roz pt copii si i-am promis ca o voi da DUPA faza de aranjat, i-am luat niste culori (face-paint) si i-am explicat ca dupa ce ii voi putea da unghiile cu lac o sa-i fac si-un model pe maini...si tot asa...
La noi, tati a colaborat excelent.
In prima etapa i-am taiat lui unghiile si i le-am "prelucrat", in etapa a doua i le-am dat cu lac incolor si la urma l-am si pictat, asta sub ochii don'shoarei care tot ravnea la statutul lui tati, daaaaaar nu a avut acces decat dupa ce sui-a infranat dorinta de a-si roade unghiutele.
Nu stiu daca e solutie universal-aplicabila pentru ca eu banuiesc ca fiecare copil e diferit, dar poate te ajuta macar ca idee.
Mult succes si multa rabdare.

A-propos, fii-mea are 4,4 ani.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turtita fermecata spune:

Mi-am ros si eu unghiile cand eram mica, si maica-mea m-a dezvatat spunandu-mi ca n-o sa am o manichiura ca sora mea, care era mult mai mare si avea(si are) niste unghii de vis. E drept ca eu eram o cocheta de mica, si daca voiai sa ma mituiesti cu ceva, mergea cu o oja trendy sau parul despletit din codite.
Poate merge si la domnisoara ta cu ceva de genul asta, alege si tu o prietena cu unghii faine si da-o de exemplu, cine stie, poate merge.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Si noi ne confruntam cu problema asta, fetita mea are 5 ani si o luna si de vreo doua luni isi roade unghiile. Am incercat si cu lacul cu gust amar din farmacie, si cu manichiura frumos facuta, dar deocamdata fara rezultat. Am inteles ca e semn de tensiune, stres, probabil ca asta-i si problema noastra dar nu prea reusesc sa descopar exact cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns waltraud spune:

ELD, poate da roade daca ii ormiti ca daca nu isi roade unghiile stiu eu o saptamina ii cumperi ceva ce isi doreste ea, dar neaparat ceii promiti s afaci caci altfel isi pierde increedrea in tine, apoi tot asa si urmatoarea sapt prelungesti pt urmatoarle 2 sapt un cadou mai mare, deci tot als de a, si bineinteles in limita posibilitatilor tale, apoi mai prelungeste trei sapt. si fa un joc din toata chestia asat. de multe ori dupa doua trei sap nu si le mai roade si toata lumea este fericita, si ea ca are ce si-a doarit, si tu ca ai obtinut ce ai vrut. Nu tre sa fie o regula din asta dar din cind in cind se mai poate ajuta o mama si de tricsuri din astea.In tot acest timp spunei ce frumoasa este si cu unghii e si mai frumoasa ca o printesa, eventual ii ucmperi o rochie pt printese s.au o coronita pt printese, si dupa aceea la 2 sapt rochirta si al trei sapt pantopiorii d eprintesa si pina cind are toata costumatie se dezobisnuieste. merita sa incerci. Pa pa si spor la tratative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

M-am confruntat cu rosul unghiilor mai bine de jumatate de an, incepand de pe la 4 ani si 3 luni ai Otiliei.
Nu am bruscat-o, nu i-am dat peste maini.
Am stiut ca gestul respectiv denota o nemultumire.Imi aduc aminte ca s-a intimplat dupa o vizita de cateva zile cu bunicii la verisoara ei, in alta localitate.Nu stiu daca acele citeva zile (cumva printre straini) si-au pus amprenta pe sufletelul ei...sau acea vizita sustinuta de altceva au necajit-o!Precizez ca a fost alegerea ei sa mearga la verisoara sa, pe care dealtfel o iubeste mult.
Din pacate, nu imi mai aduc aminte daca am identificat sau nu cauza.
Stiu doat ca a trecut.Eu imi faceam manichiura alaturi de ea, ii explicam ca iritarea pielii din jurul unghiilor ei nu duce la nimic bun(uneori le rupea atat de brutal ca singera), asociam sensibilitatea lor cu sensibilitatea ochiului.
In fiecare seara sau la doua-trei seri ne uitam impreuna daca avem ce taia...uneori gaseam un coltz de unghiutza si o laudam.Asta in conditiile in care ea coopera, imi spunea ca vrea sa nu le mai roada, dar nu reuseste....
Si incet, incet a renuntat, acum le taiem frumos si le dam cu lac de unghii si e fericita.
Din experienta va sugerez sa aveti multa-multa rabdare cu acest fenomen.

: Otilia(02.08.2002) si Irina(10.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Este clar ca e vorba de un stres care trebuie rezolvat.
Dar pana la urma urmei..care e problema daca isi roade unghiile?(inafara de faptul ca e un semnal ca acel copil sufera de o neliniste/anxietate care numai cu alt stres - bataie??????????? - nu se va rezolva)

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput