Mamici de iulie-august 2008 (25)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

SunSmile, sunt prin zona, nu prea am ce sa scriu, si nici sa ajut pe cineva cu vreun raspuns.
Se vorbeste despre anuntul sarcinii la locul de munca, ba despre banii pentru concediu, si alte chestii importante pentru fete.
Eu nu am nici o treaba cu toate astea, si nici o parere de impartasit, asa ca stau si citesc.
Zilele astea am cam fost plecata de acasa, nu stiu ce am, da simt nevoia sa ies din casa, am impresia ca ma apasa peretii casei, sper sa treaca perioada asta, ca e un frig afara si eu ies la plimbari.
Am fost prin Tokyo prin magazine pt bebe, imi venea sa plec cu mai mult de jumatate din magazin dupa mine.
M-am apucat sa-mi tricotez un pulover pt cand burtica va fi mai mare, asta ca sa am ce sa desfac dupa nastere sa fac altceva.

Acu doua zile mi se facuse pofta de chiftele marinate, ieri am cumparat tot ce trebui, si am trantit o ciorba de vacuta si chiftele marinate si mi-am facut pofta, am tot cautat pastai, da astia sigur nu au pe aici.
Si cam asta am facut eu zilele astea.

Mada , nu cunosc Iasi-ul, dar vb Danei, intra la nunti din Iasi si sigur te ajuta fetele cu ceva sugestii in vederea localului.
Noi anul asta ne cununam religios, da o sa fim doar parintii, nasii,fratele si cumnata, atat ca ma sufoca mai multa lume.
La cununia civila acum 6 ani am zis doar sa fie parintii si fratele cu sotia lui, da pana la urma sau adunat vreo 20 de persoane, de am fost nevoiti sa mergem la un restaurant, sa servim ceva, buna mancarea la Marinarul.
Eu am mai fost casatorita odata, nu imi mai trebuia balamucul de la prima casatorie, atata pregateala, stres, nervi, oboseala, multumit pe fiecare in parte, asa cel mai bine cativa prieteni apropiati, rude cu care chiar vrei sa impartasesti momentul casatoriei, o masa mica la un restaurant mic si finut, ce conteaza e ca voi si invitatii vostri sa va bucurati pentru acest eveniment.
La prima casatorie, am tinut petrecerea in Tulcea de unde sunt, si invitatii,rudele exului erau din Bucuresti, am inchiriat microbuz sa-i aduca si i-am cazat la un internat liceal, nu ma intreba cat balamuc, cheltuiala, si bineinteles ca nici cum nu poti sa-i multumesti pe fiecare in parte.
Spor la idei, si rabdare multa la organizarea fericitului eveniment.

Eu ma retrag, va doresc toate cele bune si aveti grija de voi si bebeii.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neatza,

Iupii, a aparut Nati! Poti sa vorbesti despre orice vrei tu, despre chiftelute si plimbari prin Tokyo..orice! Momentan e invalmaseala asta de sentimente contradictorii cu statul acasa pe bani putini/revolta pe care o simti...si multe altele. De aici discutiile. Plus birocratia si textul de lege noduros si neexplicit. Dar le dam noi de cap cumva! Si daaa, buna mancarea la Marinarul

Brandu bun venit! O sa-ti raspunda si Caprioara astazi, pt ca intrebarea ii este adresata. Parerea mea (pe care n-ai cerut-o, da' asa sunt eu bagatoare in seama ) e sa faci o combinatie intre ce simti tu si ce-ti recomanda medicul care te urmareste! Succes si poate ne scrii mai des!

Hahaha Mona si tu ai fost rockaritza? Ce tare! Eu sunt fan pana dincolo de viata a formatiei Iris! De altfel asa nebuni suntem cu Iris, incat pe 26 dec eram la TNB la concert. Imi invat galusca de mica! In rest...orice formatie/solist de bun simt si nu "s-o facem lata"- stuff, ca ma apuca nervii. Da' asa-s io, extremista!

Gata! V-am facut capu' mare si-n dimineatza asta! Dimineata in care as fi stat in brate la iubi meu, fara sa ma mai trezesc...dar asta e!

Pup si o zi faina!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

buna dimineata burticoaselor!

reusesc si eu sa mai citesc printre picaturi, azi am stat acasa din motiv de copil virusat. cea mai nasoala chestie pe lumea asta sa fii parinte cind ai copilul bolnav, imi vine sa-mi iau cimpii cind o aud cum tuseste si se inneaca saraca, cu febra si tot tacimul.cam atit nou la noi.
vad ca fetele de iunie cam si-au pus toate carucioare, noi mai avem de asteptat. sper ca nu va fi ca la vicky "pudic". insa apropo, mai vicky la voi pudic se intelege ca iti arati fundul?

Mikycris uite ce scrie la carte:
The levels of four maternal serum analytes measured in the second trimester can be altered in pregnancies affected by Down syndrome. Maternal serum alpha fetoprotein (AFP) and unconjugated estriol (uE3) levels are, on average, reduced by 25 percent in affected pregnancies and human chorionic gonadotropin (hCG) and inhibin A levels are, on average, twice as high as those in unaffected pregnancies.
deci daca ar fi risc de SD ar trebui ca AFP sa fie scazuta si nu invers.

Didi si eu am citit ca Bitestul e f precis, chiar mai bun decit TT cind e combinat cu translucenta nucala. eu le-am facut pe amindoua ca tot mi s-au oferit, si pt ca TT testeaza si pt spina bifida nu numai pt SD.

Mona la exterior spalaturile sigur nu fac nimic rau, dar ma ingrijorezi cu secretia asta, fata draga du-te si fa-ti un examen de secretie! sau incearca macar ovule pt candida cum ti-am zis, sunt safe ovulele care contin clotrimazol si miconazol, cum s-or numi acolo, astea sunt substantele active.

anka eu sunt de acord cu ce spui tu cu subventiile de la stat. uite ca aici nu iti da nimeni nimic, si nici nu exista crese gratuite sau gradinite. faci copii, esti on your own...
cit despre treaba cu carrefour, mie mi se pare normala deja ca aici ani aici m-am obisnuit, aici la supermarket oamenii vin si cumpara un ardei, 2 rosii, un strugure, o chifla, la inceput ma cam cruceam.

brindu80 bine ai venit! cum sa fie obligatoriu TT? nici un test nu e daca nu vrei sa-l faci, si apoi mai intii pune-ti intrebarea daca un test prost ar schimba cu ceva situatia? ai vrea sa renunti la copil? daca raspunsul e categoric nu atunci nu ai de ce sa faci testul.

sun unde sunt pozele alea odata?

17+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!! Da' matinale mai sunteti!!!
Mona, , bafta azi la examen!! Tin pumnii!!!
Sun, ce matinala esti!!!
Anka, , bineinteles ca suntem in aceeasi tabara.
Nati, te asteptam mai des!!!
Biribu, multa sanatate printesei. Tu ce specializare ai?? Sper sa nu te superi ca intreb..
Brindu80, bine ai venit!!! Cel mai bine intrebi medicul care iti supravegheaza sarcina daca iti recomanda TT ; el stie cel mai bine ce antecendente ai , atat personale cat si in familie.
Eu nu am inteles un lucru, la primul control la doctora mea, aceasta mi-a zis ca nu imi recomanda bitestul , dar dupa ce am facut eco, mi-a zis ca cel mai bine ar fi sa fac bitestul!!! O fi vazut ceva si nu mi-a zis...
Narcisa?
O zi minunata tuturor!!!

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Buna dimneata,burtici!
Scuze,vb lui Nati,nici eu nu stiu sa raspund la dif intrebari legate de teste sau alte pb medicale.De ex,ce-i ala TT sau morfo-nush-cum?Bine,am citit despre ele,dar nici unul din doctorii pe care i-am "vazut" nu mi-a spus de asa ceva(si am fost in Iasi,Piatra si Sibiu).Citindu-va am impresia ca cei din Buk te trimit dar,scuze pt cine se supara,mi se pare doar o "moda" pe acolo.Inca o data,scuze daca am suparat pe cineva.
Camy,Moanalac(m-ai facut sa zambesc cu rockeritza,pt ca am facut lic inconjurata de rockeri) sunteti dragutze cu rasp,stiu ca o sa fie bine,dar am scris si eu aici ca ma simteam "depasita" de starea de depresie si nu aveam cum sa ma descarc.Parca mi-am mai revenit acum.Situatia e cum nu se poate mai neagra,dar va speriati daca intru in detalii.Multumesc oricum pt rasp.
Anka,Sun subscriu la cele spuse de voi referitor la indemnizatii si la proc din salar(cateva mil bune) pe care il dam practic degeaba in fiecare luna la stat.Eu nu ma enervez decat pe faptul ca,desi nu am avut nevoie de nimic gratuit in dom sanitar(mi-am cumparat intotdeauna si analizele pe jum le-am platit),fetita mea nu beneficiaza nici ea de gratuitate la retete.Asta ma scoate din minti.Dar cred ca pb e aici in Sb,ca in Iasi nu era asa.Sa speram ca va fi bine.
Mada,apropo de nunta,atat timp cat nu tb sa dai bani pt cele 100 de pers in avans,eu zic sa iti alegi ce restaurant vrei.Ce or sa iti faca pe urma?Din cate stiu se platesc doar aperitivele pt cate pers spui tu ca ar veni.Iar decoratiunile in Iasi se fac numai de firme,nu se mai ocupa rest cum era pe vremea mea :D.M-am bagat si eu ca musca.
Numai bine la toate burticile si

Andreea 18+ si Theona(27.08.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

quote:
Originally posted by bujo

Mada noi am fost la botez la nepotica mea si eram vreo 40 si a fost foartre dragut. Au facut in Bucium langa "3 sarmale", era o terasa... nu mai stiu cum ii zice. Si la "3 sarmale" crek se fac nunti mai mici. E imposibil sa nu gasesti in Iasi o terasa mai micuta. Daca vrei sa stii, se fac nunti si la terasele din Tudor, cand eram studenta ne distram pe lautaresca de la nunti

bujo 14+
album de nunta
mini Bujo

Bujo te referi la Onyx? Stiu de tudor da sincer nu vreau sa fac acolo, am cam trecut de perioada aia.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danangie
MADA aaa si parca imi aduc aminte ca este in Copou un restaurant foarte dragut care acceptau persoane putine...dar nu-mi aduc aminte numele. Intra la nunti cum ti-am zis....acolo la nunti in iasi, ai sa vezi ca iti dau idei fetele de acolo. Ai fotograf bun?

mult asteptat

Dana da am fost pe la nunti si e cam liniste pe acolo, de aia am zis hai sa mai intreb si eu pe fetele pe unde scriu poate mai iau vreo idee vreun sfat din propria lor experienta. Ms oricum pt raspuns.

Bebe 2

Mergi la inceput

Ankalaura, Laura, Nati, The_Andreea, Monalac, Dana, Bujo, Alina Maria ms tuturor pt raspunsuri.
Ankalaura nici eu nu vreau rochie cu o mie de volane volanse, broderii etc ci ceva simplu si dragutz. Ma gandeam ca ar fi usor daca as gasi ceva micutz si dragutz dar ori sa fie mai prin centru aproape de casa ca sa pot culca bebeii ori sa fie ceva mai in afara dar cu pensiune sau hotel sau ceva sa fie bebeii sus in camera si sa pot merge sa check up on them. De asta zic mai ziceti mai dati idei ca nici eu nu stiu cum sa fac cum sa fie cum ar fi mai bine. Ca orice fata vrea o nunta ca-n povesti dar dupa ce se termina tot si ai trecut deja prin experienta asta stii ca unele lucruri le-ai fi facut altfel. Asa ca sariti cu pareri si idei ca sa ma pot inspira si eu.
Laura ms mult daca poti sa intrebi ar fi super vezi ce mai zice lumea. Si eu is cu muzica la maxim in urechi creca de aia e fiicamea asa mare dansatoare ca numai cu mp3-ul la maxim am stat, nici eu nu sunt cu tipurile alea de muzica ci orice da sa fie muzica buna si clasica si rock si balade si r&b si hip hop numai sa fie muzica buna.
Asa acuma deci sa mai explic ca eu ma tot chinui sa fac lumina si la mine in cap greu cu neuronii, btw laura tu cu placinta ii ademenesti de care sa iau/fac si eu poate vin si ai mei macar asa intr-o vacanta scurta, as vra ceva dragutz simplu elegant nu cu porti de baloane si inimioare de baloane si super din astea, am vazut aici multe modele de nunti super da la noi in ro nu poti face din astea decat daca ai ditamai viloanta sau poti inchiria cum e aici dar aici sunt f f scumpe comparativ cu ro. Aici ma refer la nunta in aer liber asta ar fi nunta perfecta aici sunt gradini de la castele si chestii din astea unde poti face si iese superb simplu dragutz, nu pot sa va arat revistele ca vi le-as arata. As vrea tare mult ceva in aer liber, ceva lejer si f dragutz. Uff nu stiu daca pricepeti ceva din ce tot bolborosesc eu pe aici.
Trecand la oile noastre nu mai am rabdare pana pe 12 februarie deci efectiv tot numar zilele de parca nu ar fi mai usor cum trece o zi sa scad si gata nu le numar in fiecare zi ca poate poate or parea mai putine. Crazy pregnant woman, i know!
Si azi m-am trezit victorios de la 6 dim sa prin trenul de la 7 29 sa merg in vizita la fosta mea vecina ca ea e numai dim acasa ca munceste de la 12 si m-a sunat sa imi zica sa vin de pe la 9 ca fata ei nu s-a simtit f bine aseara si sa mai doarma un pic. Mai bine nu ma trezeam de culcat la loc nu aveam cum ca atunci nici ca ma mai trezea cineva asa ca mai safe surf pe net si stau treaza si cand culc fata la pranz ma culc si eu si gata.
Hai ca va pupic se frasuie pisoiul merg sa ii dau laptic. Ce fain miros bebeii a laptic!!! A mea are un an si si tot asa miroase.

Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Neatza burtici!
Monalac EU ziceam de ovule gynezol , mi le-a recomandat medicul ginecolog ca si eu am micoza. Eu nu am luat si nu am citit prospectul sa vad daca intradevar sunt sigure, totusi, daca le-a recomandat ginecologul...
Aha! Va sa zica mai sunt pe aici, nu sunt singura!! Eu deja l-am familiarizat pe al meu strumfuletz cu muzica de acest gen, si sper ca o sa continuie traditia.
Mina bine ai venit! Si eu sunt din Tg. Mures. Acu suntem 2. Sarcina usoara si bb sanatos. Sa dea DD sa fie totul bine! La ce dr. mergi?
Maaamaaa ce de cumparaturi faceti!! Eu pana acu' am la activ o pereche de pantaloni de gravi, pe care nu-i port ca-s lungi si nu stie lumea la servici inca.
Si noi suntem in plina criza financiara (asa am fost toata viata, de altfel) ca ne construim casa, stam cu ai mei, toate is scumpe (materiale de constructii) si ne tot planuim cum sa ne descurcam...
Eu nu ma mai panichez (desi cateodata mai am nevoie de 2 palme sa-mi revin) ca asta e starea de fapt a majoritatii oamenilor. O rezolvam noi cumva... Sper sa ne ajute pe toate DD sa primim ceea ce ne dorim.
Eu constat ca pe zi ce trece is tot mai uituca si mai tantalaie! Rade sotul de mine, si se uita cu mila cand ii zambesc tamp ca iar am facut o boacana.
Gata, va pup,o zi buna!!

dia 15+
strumfuletz

Mergi la inceput

Dia eu am fata de 1 an si 5 luni si tot asa is, n-ai vazut neuronii s-au dus is in vacanta nu mai vor sa vina acuma vine alt bebe, sincer nu stiu ce sanse am sa ii conving sa se intoarca dupa bebe 2, doar sa ma apuc iar de scoala poate poate si-or reveni in simturi si se intorc unde le e locul. Speranta moare ultima!

Bebe 2

Mergi la inceput