Mamici de iulie-august 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 15
monalac spune:
acum am ajuns si eu de la examen,am luat 8.sunt cam dezamagita,ca ma credeam tare la gramatica,dar testele au fost niste porcarii,iti dadeau,de ex,o fraza cu vreo 10 propozitii si cica sa gasesti cate subiective sunt si cate predicative..pai ca sa fac analiza frazei tb sa subliniez predicatele,sa gasesc elem relationale,sa vad daca sunt propoz intercalate si tot asa...cum sa fac asta daca nu am foaie si pix,doar asa,in fata calculatorului si presata de tp?
IRDA,sper sa fie bine!si eu sunt stresata,parca nici la mine bebe nu mai misca si ma gandesc ca poate l a afectat,doamne fereste,infectia asta a mea idioata...dar incerc sa nu ma mai gandesc la nimic,pt ca oricum nu pot ajunge acum la buc la dr,sper ca joi sa pot,asta daca nu tb sa se duca iar sotul la fotbal,ca m a disperat cu inconstienta lui...s a bagat in echipa de fotbal a unitatii ,in loc sa le zica la aia,domne,am nevasta gravida,am copil mic acasa,el,nu,iese mereu la inaintare...cica sa l ia aia in ochi de bine!!
azi am iesit cu cris la plimbare de la 12 30 la 13 30,apoi am plecat la scoala,am venit acasa,m am odihnit o ora si apoi m am dus la examen...cris a stat cu mama si s au inteles bine,dar nu prea a papat.
ANKA,daca tutunaru nu ti a zis nimic despre risc si daca pe analize scrie//risc scazut//,atunci de ce dr te a trims la amniocenteza?nu stiu ce sa te sfatuiesc si pe mine m ar omori,doamne fereste,gandul ca pot avea un copil cu probleme.
hai ca mai citesc ce ati mai scris si revin.
18+ cu bebe codrin
Mami de
Cris
Poze Cris
boticelina spune:
Mona, 8 e foarte bun, felicitari! Nu-ti bate capu'! Pe noi mama ne-a crescut in spiritul "notele acceptabile sunt de la 5 la 10", oricum cu ce se invata in facultate ramin numai cei care vor sa invete, deci daca tu simti ca ai invatat, ca stii ce trebuie, nota e mai putin importanta.
Laurash, multumim de urari! Of, daca ai sti de cand te pandesc, vreau sa-ti fac o surpriza de dimineata, ca un fel de breakfast in bed
, la un moment dat tot o sa reusesc, chit ca pun ceasu' sa sune, ca presupune sa ma trezesc inaintea ta!

Anka!!!!!!!!!!!, mi-a picat o fisa! Tu incepusei pregnyl-ul cand ti-a recoltat singe pt analize?
Monica
si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 15+
"If you are unware of your choices, then you have none"
vias spune:
am intrat sa aud ca Irda e bine....sigur e bine chiar daca nu a scris..
...am o burta imensa...daca stau la soacra-mea...cred ca o sa ma fac
rau...pt ca toata mancarea o face cu multa grasime...![]()
...ce ma enerveaza!!!!!...imi urasc soacra!!!...recunosc asta..poate sa zica cine ce vrea...eu tot o urasac...abia astept sa se termine cu renovarile sa merg la mine acasa...
...voi dimineata beti cafea???...eu beau...tot timpul cu draci...ca scorpia de soacra-mea ma cearta continuu...zice ca nu fac bine la bebe desi beau putin...oricum beau...si daca nu mi-ar trebui tot as bea numai ca sa o enervez...
..sper sa nu va plictisesc...
Cami
...sa auzim numai de bine..
pustai
anaxena spune:
sunt aici!!!
ma chinuiam sa termin de citit
nici bb meu nu mai e activ de vreo 3 zile..si eu ma ingrijorez
eu nu fac TT,tocmai din frica unui rezultat eronat...sper sa nu fi luat o decizie proasta
ma duc pe 30ian la dr cu care nasc si dc imi recomanda TT o sa-l fac
in rest sunt bine...am mai luat 1kg 

deci am 5kg cu "+"!!!disper..cu tot regimul meu cu tot!!!si cand citesc ca voi nu ati luat mai nimik!!
si numai eu shtiu ce putzin mananc!!si fara dulciuri,grasimi,carne,paine multa...nimik din astea..fara sa mananc aiurea noaptea...offf
asta e..atata timp cat nu fac vergeturi e ok..le dau eu jos
ce o fi cu bb al meu de nu mai da un semn?sper sa-si revina
Ana-Maria
18+
am o
MARIA!!!AMR 22sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe
turturica spune:
Fetelor, va multumesc tuturor pentru parerile legate de eco si amnio, pina la urma tot eco vaginala mi-a facut, sper ca urmatoarea sa fie abdominala.
Va ca sint o multime de incertitudini legate de triplul test si sindromul asta, ankalaura, eu nu stiu ce sa-ti zic, in cazuri din astea sint de parere ca opinia doctorului e cea mai buna. Eventual consulta citiva medici ca sa stii mai bine ce e de facut si sa iei decizia in cunostinta de cauza.
Mie doctorul mi-a propus amnio fara motiv clar, fara sa primeasca rez de la dublu test, doar pe motivul ca sint peste 30 de ani. Si chiar daca n-am motive deocamdata sa ma framint pe treaba asta, tot ma riciie ideea de amnio si riscuri, asa ca te inteleg.
Insa noi ne-am dorit mult copilul asta, ne-am chinuit o gramada de vreme ca sa-l avem si nu vreau sa-mi intunece nimic bucuria sarcinii, eu sint convinsa ca totul va fi bine si n-am de gind sa ma-mpiedic de statistici. Care pina la urma sint doar niste statistici, niste numere pe-o foaie.
mona, felicitari pentru nota, 8 e nota buna, mai ales ca tu esti gravida, cu servici si copil mic, nu se asteapta nimeni sa ai 10 pe linie.
mariana si sun, va admir ca aveti rabdare si incercati mereu sa raspundeti tuturor.
cristina26, eu merg de-abia peste 5 saptamini la urmatorul control, tu mergi mai des din cite vad. Tie iti face ecograf de fiecare data?
oana, cum te mai simti? Tot cu gust metalic in gura?
irda, asteptam sa vii cu vestile de la ecograf, sint sigura ca totul e bine cu micuta ta 
bubule, ce mai faci? Iar nu mai dai semne de viata ...
madina, sa-ti traiasca adrian cel umblator, ce mindri trebuie sa fiti de el ![]()
boticelina, am citit ce-ai scris de dublu test. Deci eu daca am facut ecografie unde mi-au masurat pliul nucal si mi-au luat singe in aceeasi zi ca sa-l analizeze inseamna c-am facut dublu test, nu? Ce mi se pare ciudat e ca l-am facut la 10 saptamini jumate. Anyway, si triplu test ce-nseamna, care-i diferenta intre triplu si dublu?
Fetelor, eu am anuntat si seful de sarcina. A reactionat extrem de pozitiv, m-a intrebat daca mai vreau sa ma intorc la servici, i-am zis ca da, insa c-as vrea sa stau mai mult decit cele 14 saptamini legale. In final a vorbit cu cei de la HR sa primesc 6 luni de concediu fara plata. Nu ca i-ar costa pe ei ceva treaba asta din moment ce nu ma platesc, insa macar imi pastreaza pozitia. Iar seful a parut ok si la ideea ca dupa ce revin sa lucrez doar part-time, cu 80% sa 60%. Sint bucuroasa ca ei sint de acord cu o asemenea solutie.
Dup-aia l-am anuntat si pe seful 'al mare, care e englez si ca englezii nu stie sa reactioneze. A tot zis excellent, excellent si cam atit, era evident extrem de fisticit de situatie. M-am distrat de ei. Sint curioasa cum or sa reactioneze si colegii, ca toti sint barbati si barbatii nu-s ai mai buni la exteriorizare
...
10+
anaxena spune:
quote:
Originally posted by camy_pus
...repet o iontrebare dintr-un alt capitol...cum pun aici poze????
pustai
pai iti faci un cont pe un site de poze..iti uploadezi pozele acolo
apoi copiezi adresa si o pui la semnatura ceva de genul pozele mele intre url
dc vrei sa-ti explic mai normal ca aici nu pot
id messenger ana_xena
Ana-Maria
18+ am o
MARIA!!!AMR 22saptproiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe
SunSmile spune:
Camy ca sa poti pune poze, trebuie sa-ti faci un album. Si le uploadezi acolo, dupa care ne dai si noua linkul. Daca nu te descurci cu albumul, spune-mi si te ajut cu placere! Cat despre soacra...hai ca mai e nitel si va mutati in casuta voastra!
Madi felicitari pt puiul mergator! Ce dulce trebuie sa fi fost! Acum sa te vad cum alergi dupa el!![]()
Miky n-am inteles foarte bine ce ti-a recomandat doctorul?!
Monicule, in weekend promit sa ma trezesc mai tarziu!
Oricum astept surpriza, sa stii! Poate intr-o vineri, ca sa poti sa faci nani mai mult sambata, daca tot te trezesti devreme! Esti o scumpa..si DAAA, ai dreptateeee...Anka, facusei pregnyl? (desteapta tare Boticutzu nostru drag
)
Irda no news/good news?!?
Ana si Mona(felicitari pt 8), eu zic sa stati linistite! Din cate am citit eu, la varsta asta a sarcinii, bebeii nu misca non-stop!
Va pup de noapte buna si vreau sa citesc vesti bune dimineata!
17+
ankalaura spune:
Salut fetele - n-am citit nimic inca ![]()
Am venit de la dr T si el zice sa imi vad de treaba. Mi-a explicat care e principiul cu amniocenteza si a zis ca daca vreau neaparat sa fac, e alegerea mea, dar ca el nu imi recomanda atata timp cat riscul nu e mai mic de 1:200. Si ca si daca era 1:2, puteam sa fiu aia a doua care sa aiba bebe sanatos, la fel de bine cum poti avea 1:593 si sa fii tocmai aia 1 cu bebe cu SD.
A ramas sa continuam frumusel si gata....
Pe ecografia cu translucenta nucala, cea cu care m-am dus la BT - scrie TN=0.12 si sarcina avea 11 s si 1 zi. Dar dr nu mi-a zis sa ma duc repede, si m-am dus dupa 5 zile - e mult ca interval?
Pe eco morfo de la Iosup, in 15 sapt si 4 zile, pliul nucal era 1.77 mm
Nici dr T nu mi-a zis sa fac TT. La asta te duci de capul tau sau iti trebuie iar ecografie??
Mona - chiar ca ne asemanam... Si eu ascultam muzica aia si ce mai distractii trageam prin Costinesti de 1 mai...
Noroc ca nu se aseamana si barbatii 
Moama Didi, in Militari stati. Ce noroc pe noi ca stam in Tei. NIci pana de curent, nici galagie ![]()
Biri - eu nu am zis sa nu mai dea statul subventii, ci sa gaseasca o formula mai corecta, astfel incat sa stimuleze cu adevarat maternitatea!
Oricum, in State mi se pare cel mai aiurea sistem.
Mai sunt tari unde mama nu primeste nimic, dar copilul primeste alocatie cat o chirie ca echivalent, sau cat mai mult de 50% de salariu minim, ori in tarile alea, cu salariul minim traiesti civilizat.
Asta e problema ce ma roade, ca sistemul nostru stimuleaza mai degraba lenea si profitul, si mai sunt si cate unele (asa, cam ca noi) care fac un copil pentru ca si-l doresc cu adevarat, nu ca s-a nimerit sa ramana gravi, si nici ca e mai mult aia 8 milioane decat salariul respectivei, si mai bine sa stea pe alea 8 milioane 2 ani decat sa munceasca.
Mcoca - probabil ca sunt subiectiva, dar, spre deosebire de Franta su alte tari civilizate, aici, cu salariul minim pe economie esti muritor de foame la modul cel mai exact! Si eu zic merci si de aia, decat nimic, dar asta pentru ca sotul meu castiga suficient incat sa ne descurcam, si am terminat de platit ratele la casa...
Nu m-am plans, dar nu mi se pare corect sistemul...
Boti - la tine e 1:10.000??? Pe ce scala nene ca la mine in grafic nu apare!!! Daca mai citesc mult, incep sa ma ingrijorez de cifrele mele!
Eco cu care m-am dus la BT e o nemernicie de hartie cu cateva randuri scrise, abia citet... Nici vorba de coloana sau sha nazala sau de ce zici tu...La Iosup am ajuns in sapt 15, iar BT l-am facut in 11. La Iosup totul era normal si ok, iar Tutunaru a considerat doar IR ala prea mare d emi-a dat tratament.
TheAndreea - eu nu stiu daca am luat 2-3 retete gratuite pentru Eliza in 4 ani juamte. Pentru ca, dupa capatana statului roman, daca te imbolnavesti mai la 1 ale lunii, poti beneficia. Daca te imboilnavesti mai dupa mijlocul luinii, oha! Plus ca decat sa ma duc pe la dr de fam sa imi copieze reteta si sa stau doua-trei ore la coada, mai bine o cumparam si terminam discutia. Dar cine chiar nu isi permite ce face???
Turturica - bravo pentru bebelus in toata firea
Ca vorbim de amnio - nici eu nu cred ca o fac, tocmai gandindu-ma la riscul cam mare pe car eil implica. Dar de ce zici tu de 1:1300? Ca la noi, scala e pana pe la 1:450, iar riscul SD e calculat statistic la 1:200, iar limita cut off e 1:380. Din cate am inteles de la dr T, asta inseamna ca, statistic, unul din 380 de copii se naste cu SD. In literatura de l anoi nu am gasit detalii de risc pe varsta, dar am citit in Larousse ca in Franta,m riscul pana in 30 de ani este 1:1600. Scade pana la 1:150 la mamele de peste 45 de ani. Deci, per ansamblu, la noi par a fi mai multe cazuri (statistic), la fel de bine cu suntem si tara cu cea mai mare mortalitate infantila, cele mai multe cazuri de HIV, samd....
Tot in Larousse am citit ca in Franta riscul de pierdere a sarcinii este de0.5-1% dupa efectuarea amniocentezei (sursa este Moi et ma grosesse, enciclopedie Larousse, singura carte foarte detaliata despre sarcina pe care o am)
Ma bucur ca ma consideri relaxata, ca azi o bagasem pe maneca cu trimiterea aia la amniocenteza 
Boti - nu incepusem inca Pregnylul
Monalacule - nu Tutunaru m-a trimis, aia e problema, ca el a zis sa imi vad de treaba. Dr de la CF2 m-a trimis... ![]()
Tutunaru mi-a zis ca un screening e bun si recomandat daca da rezultate precise, daca nu e invaziv si daca nu costa foart emult
Ori, amnio este invaziv...
Eu sunt de acord cu Tuturanu, dar nici nu as putea avea un bebelus cu probleme. Daca sunt eu acea 1? Ma mai gandesc. Noaptea e un sfetnic bun. Ma gandesc ca nici cu Eliza nu am facut nici un BT si nici un TT...
Hai ca v-am facut capul patrat cu problema mea.
Anca
16+
turturica spune:
mada, am zis sa-ti scriu separat, c-altfel ma-ntind cu povestile o gramada.
Noi nunta am organizat-o de la distanta, organizat e cam mult zis pentru ca io am angajat de pe internet un wedding planner. De care-am fost extrem de multumita, raluca mi-a cautat restaurant, mi-a trimis o gramada de poze de la diversele optiuni pe care le aveam, a facut inclusiv poza la toaletele restaurantelor, ca sa stiu ca sint curatele si ca lumea. Ca pin' la urma si toaletele sint extrem de importante la o nunta.
Sint convinsa ca a fost mult mai bine sa o las pe ea sa se ocupe cu cautarile, dup-aia mi-a aratat soacra-mea restaurantul pe care planuia ea sa il viziteze si sa ni-l propuna, nu-ti mai zic ca era dezastru.
Ce pot sa-ti spun e ca noi am facut cununia civila in timpul saptaminii, acolo n-am chemat decit familia si prieteni apropiati, dup-aia ne-am dus la un restaurant, am stat afara la umbra unui copac, am avut aperitive deja pregatite, raluca vorbise deja cu cei de la restaurant de asta iar apoi fiecare si-a comandat meniu in functie de dorinte. Am luat si desert la sfirsit, ne-am distrat si prostit cu poze si inghetata pe nas si-am petrecut o dupa-amiaza minunata intr-o zi frumoasa de toamna.
Mie mi-a placut mult mai mult petrecerea de la cununia civila, mult mai intima, mai relaxanta, mai spontana, decit nunta propriu-zisa. E-adevarat ca la nunta am fost mireasa, mi-a etalat rochia de designer cumparata din elvetia, am avut un restaurant super aranjat, mincare excelenta, insa pentru mine e stresanta toata atmosfera asta de la nuntile de-acasa, avut grija de oaspeti, sa nu se plictiseasca, sa vorbesti cu toti ca sa nu se supere ca nu-i bagi in seama, cu unii pe care nu i-am vazut inainte si probabil ca nici n-o sa-i mai vad prea curind.
Eu zic sa faci nunta, sa te-mbraci mireasa, insa incearca sa gasesti un restaurant care sa accepte o nunta mai altfel. Daca ai mai putini invitati poti sa le lasi libertatea sa-si aleaga ei din meniu ce isi doresc, nu e o corvoada extrem de mare pentru cei de la restaurant in cazul in care nu e o gramada de lume si poate le convine si lor ceva de genul asta. In felul asta faci si o nunta mai putin obisnuita, sint convinsa ca invitatilor o sa le placa ideea, si petreci nunta cu oameni care iti sint cu adevarat apropiati si care conteaza.
10+