Mai pot face ceva???
Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns, daca se poate sau stiti.
Sunt profesor suplinitor si de 9 ani am lucrat neintrerupt pana pe 1sept 2007 cand nu m-am mai angajat deoarece nu am gasit post in oras.La visul de a deveni din nou mamica nu am renuntat si uite ca minunea s-a intamplat tocmai acum cand nu am serviciu.Intrebarea mea este daca de la 1 febr. (cand incepe semestrul II la scoala )reusesc sa ma angajez pana la 1sept. apoi continui dupa ce nasc(pe20sept)sa ma angajez fictiv la o firma platindu-mi datoriile catre stat pana ce se implinesc 12 luni (adica pana la 1febr.2009) pot beneficia de CIC?
MULTUMESC CELOR CARE IMI VOR RASPUNDE
MON BEBE
5+
a3a minune
Daca vrei sa primesti..., invata sa daruiesti
“Tout ce qui arrive, arrive toujours pour une raison”
Raspunsuri
marius spune:
Deci fata de data nasterii trebuie sa fi asigurata continuu cu un an in urma. Prin asigurare se intelege atat contract de munca cat si perioada de concediu prenatal. Practic discutand nu este necesar sa lucrezi 12 luni ajunge si 10 luni jumatate sau 11 luni + 1~1.5 luni de prenatal. Dar sa existe 12 luni la un loc.
Pe exemplul tau daca luam DPN 20.09.2008 este necesar sa fie complet acoperit intervalul 20.09.2007-20.09.2008 pentru a beneficia de CIC
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
teomaria spune:
Imi cer scuze ca insist, dar cred ca nu m-am facut inteleasa .
Spuneti ca ar trebui sa am acoperita perioada 20.09.2007-20.09.2008 pentru a beneficia de CIC.Dar eu in perioada 1.09.2007 si pana acum nu am mai lucrat, sper insa sa ma pot angaja incepand cu 1.02.2008.Asta ar insemna ca voi cotiza la stat doar pana voi naste (in jur de 20.09.2008)Intrebarea mea era daca pot continua sa cotizez la stat inca vreo 4 luni platindu-mi darile (angajata fictiv la o firma)dupa ce nasc, pentru ca apoi sa pot benefia pana la 2 ani de CCC.
ARE VREUN ROST SA MA MAI ANGAJEZ ACUM SAU E INUTIL?
Merci!!
MON BEBE
5+
a3a minune
lulu_boches spune:
quote:Din feb si pana in sept sunt 8 luni.Trebuie sa ai 12 luni, asigurate pana in momentul nasterii.
Originally posted by teomaria
Imi cer scuze ca insist, dar cred ca nu m-am facut inteleasa .
Spuneti ca ar trebui sa am acoperita perioada 20.09.2007-20.09.2008 pentru a beneficia de CIC.Dar eu in perioada 1.09.2007 si pana acum nu am mai lucrat, sper insa sa ma pot angaja incepand cu 1.02.2008.Asta ar insemna ca voi cotiza la stat doar pana voi naste (in jur de 20.09.2008)Intrebarea mea era daca pot continua sa cotizez la stat inca vreo 4 luni platindu-mi darile (angajata fictiv la o firma)dupa ce nasc, pentru ca apoi sa pot benefia pana la 2 ani de CCC.
ARE VREUN ROST SA MA MAI ANGAJEZ ACUM SAU E INUTIL?
Merci!!
MON BEBE5+
a3a minune
Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena
http://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile
teomaria spune:
...deci nu are rost sa ma mai angajez??!!
Dupa ce nasc nu am voie sa fiu angajata si-apoi dupa 4 luni sa-mi iau CIC???
MON BEBE
5+
a3a minune
lulu_boches spune:
quote:12 luni pana in momentul nasterii, dupa sunt inutile...
Originally posted by teomaria
...deci nu are rost sa ma mai angajez??!!
Dupa ce nasc nu am voie sa fiu angajata si-apoi dupa 4 luni sa-mi iau CIC???
MON BEBE5+
a3a minune
Bucuria vine din lucruri marunte...
Lena
http://community.webshots.com/user/lua_lanna/profile
dianad spune:
Te-ai inscris macar la somaj la 1 septembrie? El se considera stagiu de cotizare.Ar mai fi o portita: sa fi avut venituri din activitati independente sau agricole. Uite, citeste aici:http://www.romleas.ro/legi/OG148-3.11.2005/index07.htmlDegeaba nu te angajezi de la 1 februarie. Vei avea niste bani pana intri in prenatal+postnatalul de 126 de zile. Fara sa te angajezi pierzi si cele 126 de zile.DianaD & Alexandru