Rugaciune colectiva pentru a avea un copil(7)
Raspunsuri - Pagina 7
georgia_c spune:
am mai aparut si io , sa vad ce mai faceti ... pentru ca io nu am cu ce sa ma laud , caci am picat in partea cealalta , dau prea mare atentie partii medicale .. si am neglijat rugaciunea .. plus ca in inceputul asta de an am primit numai vesti rele .. cu oameni bolnavi si tot asa .... deci nu sunt in cele mai bune zile ale mele .. dar sper sa-mi revin
va multumesc pentru link-urile cu carti ... am intrat si mi-am si salvat cate ceve
mariana , multumesc de grija , sunt aici .. va citesc , insa nu am ce sa va povestesc
sper ca sfintele sarbatori de saptamana asta sa ne intoarca mai aproape de Domnul
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
ainigriv spune:
Doamne ajuta,fetelor!!!Fie ca Sf.Sarbatoare de azi,"Sfintii Trei Ierarhi" sa mijloceasca pentru noi vindecarea sufletului si a trupului,lumina si pace sufleteasca si indeplinirea celui mai frumos vis.Nu va lasati descurajate,ca e mare pacat,asta vine de la cel cu cornite,ziceti:sa se faca voia ta, Doamne!!!
Cami,bine ne-ai invatat,ca azi se tine Sf.Liturghie si ar trebui sa ajungem si noi sa lasam macar un acatist,chiar daca nu putem ramane la slujba!!!
Bine ai venit,Elena,fie ca Maicuta Domnului sa auda rugaciunile noastre si sa-l roage pe bunul Dumnezeu sa ne ierte si sa ne daruiasca prunci sanatosi!!!De abia te asteptam sa ne povestesti despre tine.
Va sarut cu toata dragostea,bucurie sufleteasca si lumina,ca azi e sarbatoare mare!!!
Livsy spune:
Buna ziua! Sfanta Sarbatoare de astazi sa aduca in inimile noastre pace si bucurie! Si sa trimita Dumnezeu peste noi dezlegarea pantecelui, dezlegare de orice umbra, daruri nenumarate si minte, ca sa le recunoastem (eu una am nevoie, de-aia zic). :-)
Georgia, am vrut sa iti scriu si eu ieri si m-am grabit, am amanat.... Voiam sa te intreb cum merge postul, iti amintesti ca ziceam eu ca mi se pare ca semanam la unele lucruri. In Postul Craciunului si eu am luat decizia sa tin si zilele de post din saptamana, in timpul anului... Eu postul Craciunului, cum ai spus si tu, l-am tinut cu mare bucurie si foarte usor, fara ispite mari, fara greutate. Insa de cand am inceput sa tin zilele din saptamana, dupa Anul Nou (miercuri, vineri... eu tin si luni pentru ca asa mi-a spus cineva de mult ca luni se tine pentru familia ta - si il tin cu bucurie) mi-a fost tare greu. Culmea! Cu ajutorul lui Dumnezeu insa am trecut peste ispita, mi-am dat seama ca ispita trebuie sa fie si ... am scapat! Doamne ajuta! Sa stii ca am observat ca pe mine ma ajuta foarte mult postul tinut lunea, miercurea si vinerea (am mai tinut candva, mai de mult asa), sper ca si tu te simti mai puternica si mai plina de credinta. Sa dea Dumnezeu numai bine si eu (noi) asteptam sa ne dai vesti bune! Eu cred ca ceeace ne dorim Dumnezeu va implini la timpul potrivit! 

Oana, sper ca o sa citesti, eu ma gandesc mereu la tine, ce mai faci - si chiar si la rugaciune cand citesc numele noastre privirea mereu mi se opreste la numele tau - te rog mai scrie-ne cateva cuvinte despre tine. Cand poti. Eu sper ca esti bine si sa dea Dumnezeu sa iti implinesti visul cat mai curand. Stii vorba aceea, nu aduce anul ce aduce ceasul... Asteptam vesti bune! Sa dea Dumnezeu numai bine! 

Virginia, multumim pentru istorioara cu Sf Ioan Rusu si femeia nerabdatoare! (oare semanam vreuna cu ea?! :-) ) Mi-a placut mult si la fel ca si tine am primit incurajarea cand am citit. Vreau sa o gasesc si sa o citesc si eu. Sanatate multa si sa ne mai scrii tot la fel de des ;-) Doamne ajuta! 

Va salut pe toate, toate! 
Cleo, tu nu ne mai spui nimic? Sper ca totul e bine si sa stii ca ne e tare dor de tine! 

Aditi, ce faci? Primeste gandurile noastre bune si asteptam sa ne spui ca sunteti bine! 

Antonia, multumim pentru sfaturi si incurajari! Esti puternica si esti un model pentru noi! 

M-as mai lungi eu la vorba :-( Va imbratisez pe toate, toate!

Va mai scriu curand, eu asa sper! 

Ana care de-abia asteapta un 
georgia_c spune:
Livsy, multumesc mult de tot pentru suport , o sa ma gandesc la tine si asa poate reusesc sa scap de ispita
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
baby_r7 spune:
buna!!!!!!!!!
suntem fericiti!!!!!!!!!!

am aflat aseara la echo ce este bebe.......
s-a vazut foarte clar pe ecran, pt. ca ne-a "tratat " cu fundul o buna parte..........
avem baietel.......![]()
![]()
![]()
Stefan Alexandru ..........
pup toate fetele 

ROXANA
+12 de
Stefan Alexandru
criss_2081 spune:
baby_r7 felicitari!!! sa fie sanatos Stefan-Alexandru!!!
dragele mele eu azi m-am cam intristat ca am avut ore de la 7.30 si nu am ajuns nici macar sa las un pomelnic la biserica.
ma gandeam ca am putea sa ne facem un mail comun, poate in felul asta o sa ne cunoastem mai bine.
si m-am mai gandit la o trebusoara ca am putea sa gasim o modalitate sa platim la mai multe manastiri sa fim pomenite o perioada mai mare,ma uitam pe listuta noastra si am vazut ca suntem 82, daca am pune cate 10lei s-ar strange ceva si stiu ca pe un an e cam 100 lei un pomelnic la manastire.
cred ca eu gandesc cam mult si nu prea e bine

Doamne ajuta-ne!
lilica75 spune:
vroiam sa va intreb voi cum procedati?ce rugaciuni cititi?
eu citesc zilnic paraclisul Maicii Domnului si cite o catisma din psaltire,rugaciuni pe care le spun de obicei dimineata ....si inca o intrebare atunci cind spuneti rugaciunile pomeniti toate fetele din lista dupa nume sau va rugati in general ....?
multumesc
Livsy spune:
Cu placere, Georgia, pai nu ne-a pus Dumnezeu aicea in acest grupulet frumos ca sa ne sustinem?! :-)
Baby_r, FELICITARI!!! Sa fiti sanatosi in continuare si sa ne aduceti numai vesti bune! Asta da fericire...!

Elena, iti spun si eu bine ai venit! Noi ne rugam la ora 21:00, mai precis incercam sa respectam aceasta ora de incepere. Cine nu poate atunci face rugaciunea mai tarziu (sau mai devreme), important e sa te rogi zilnic, as spune eu. Personal, am listuta cu numele noastre si o citesc in fiecare seara, cu tot cu titlul dat de Cleo: Lista aspirantelor la un copilas prin rugaciune catre Dumnezeu si toate puterile ceresti. Eu citesc Acatistul Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului de obicei, celelalte fete iti vor spune ele... cred ca nu-i obligatoriu sa citesti un Acatist anume sau o Rugaciune anume. Sa-ti gasesti tu ceva de suflet - eventual dintre Sfintii care sunt cunoscuti ajutatori ai celor ce doresc copii: Maica Domnului, Sfintii Ioachim si Ana, Sfantul Stelian, Sfantul Nectarie... dar si toti ceilalti Sfinti sunt sigura ca ne ajuta! Asta iti pot spune eu, celelalte fete iti vor mai da si ele lamuriri potrivit cu felul in care fac ele Rugaciunea. (eu sunt omul care prefera sa stie dinainte ce are de facut :-) asa ca ma hotarasc de obicei inainte de ora rugaciunii ce anume voi citi, nu sa stau atunci sa caut prin carti sau acatiste sa-mi aleg ceva... asta sunt eu... ) Repet, important este sa ne rugam zilnic, cu Credinta, sa simtim ca ne-am daruit Lui Dumnezeu... caci asa ne vin toate cele bune pe lumea asta. Eu asa cred. 
Pentru fetele din Bucuresti voiam sa va spun - am trecut pe la Biserica Rusa... acolo este un "avizier" langa poarta, mereu scrie programul pentru saptamana in curs si sunt trecute si pelerinajele pe care ei le organizeaza. De exemplu am vazut un pelerinaj de o zi (cred) in Bulgaria, la cateva Manastiri de acolo - si costa numai in jur de un milion. Mi s-a parut foarte acceptabil si foarte atragator (bineinteles ca sunt si excursii mai lungi si mai scumpe, in Grecia, Israel, etc... fiecare isi poate alege). M-am gandit sa stiti, poate ca e de folos. (eu as vrea sa merg macar in Bulgaria deocamdata, sa vedem cand!! Va tin la curent!)
Cris, mie mi se pare o idee foarte buna ce spui tu! Mai ramane sa venim cu solutia practica, adica sa punem in aplicare - bineinteles daca suntem de acord... Ma gandesc si eu - si sa vii si tu cu mai multe precizari, cum anume sa facem... Poate si celelalte fete mai au idei! Oricum, e super si sper sa se realizeze!! 
Sanatate si pace si bucurie in ziua asta speciala! Va imbratisez pe toate, toate cu mult mult drag! 

Ana care de-abia asteapta un 
ainigriv spune:
Ooooo,felicitari,Baby_r,sa creasca sanatos prunculetul vostru,sa va mangaie in fiecare zi a vietii voastre si sa mai aduca si alti prunci dupa el,tuturor fetelor care isi doresc.Dar ce repede ati aflat,eu am fost la 14 saptamani si inca nu voiam sa spunem ce si cum.Probabil o sa aflam si noi peste o saptamana.
Livsy,mare lucru ca postesti in zilele importante si intr-adevar,lunea se tine pentru familie,dar stiu ca se tine cu binecuvantare de la preot,ca sa nu-ti vina ispite.Miercurea si vinerea se tin de la sine,dar pentru ziua de luni cred ca ar trebui sa spui unui parinte.Daaa,Sf.Ioan Rusul este minunat si in cartea cu Paraclisul si Acatistul sau se afla si multe din minunile sale.Daca nu o gasesti la vreo biserica de cumparat,imi dai adresa si ti-o trimit eu.
Criss,buna idee cu banutii,dar mai greu de administrat acest cont,cred ca fiecare cand ajunge intr-un loc sfant si vrea sa lase acatistul nostru pentru un an de zile,sa ne anunte,ne lasa o adresa sau un nr de cont si noi cotizam.Eu pot sa intreb,de ex.,la manastirea Cozia cat este pomenirea pe 1 an, sa stim aproximativ si impartim.Daca nu, ramane sa dam fiecare pe unde ajungem,pe ce perioada putem,prin rotatie tot suntem pomenite in 3 locuri in acelasi timp.
In mod normal nu ar trebui sa spunem,ca sa nu fie spre lauda,dar totusi trebuie sa stim unele de altele,asa ca azi am lasat si eu la bisericuta noastra,unde preotul citeste pe loc pomelnicul si scoate "particele" la Sf.Liturghie,chiar daca nu am putut sta mult,am stat pana ne-a pomenit si m-am simtit tare bine!!!
La rugaciune este important sa fim aproape de Dumnezeu,cu gandul pe cat se poate acolo,sa ne rugam zilnic si sa citim ce acatiste vrem.In rest ne putem ruga si in alte momente ale zilei,cu rugaciuni scurte,ca "Tatal nostru" sau ce stim pe de rost,inclusiv cand mergem pe strada.Eu credeam ca este pacat,ca nu stai in genunchi,dar este mai bine decat sa te gandesti la cine stie ce.Seara,cand rugaciunea se face in liniste,stam in genunchi cu o lumanare aprinsa si cu capul acoperit ar trebui.Acum fiecare cum poate,important este sa ne rugam.
Va sarut pe toate,va iubesc din tot sufletul si tare imi doresc sa vina minunea in viata voastra!!!Insa prima minune a venit deja,ca il iubim pe Dumnezeu!!!Doamne ajuta!!!
cami_antonia spune:
Doamne Ajuta fetelor!
Ma bucur mult ca s-a mai animat atmosfera pe la noi si ca avem o graviduta fericita! Felicitari Roxana!Sa fii o mamica fericita!Sa te rogi in continuare alaturi de noi!
Mai fetele .....eu am trimis deja acatistul pentru 40 de zile la Manastirea Sihastria.....si am dat 50 lei RON pentru ca suntem foarte multe asa cum zicea cineva dintre noi....as fi vrut sa dau pe un an da o sa o rog pe prietena mea sa intrebe cat ar costa pentru
ca intr-adevar suntem multe.....
la noi la biserica va citeste sotul meu la fiecare slujba de acum inainte....
dar e adevart ca ar trebui sa facm cumva sa ne mai trimitem bani una la alta sa mai dam pomelnice de cate 1 an.....pentru ca e mare lucru....
cei de la manastiri se bucura......au nevoie......si se vor ruga si la masluri.....
am vazut ca cineva mi-a spus Antonia....ma cheama doar Cami....dar imi doresc mult de tot o fetita pe care sa o cheme Antonia....de aceea mi-am pus acest nick......dar nu ma deranjeaza....e un nume care imi place foarte mult.....
elena bine ai venit.....
eu ma rog in fiecare seara dupa cum ma simt si dupa cum imi simt sufletul.....intr-o seara citesc doar rugaciunile de seara....in alta citesc Acatistul sfintilor Ioachim si Ana....altadata spun doar Tatal Nostru....etc....dar mereu ma rog.....
e tare bine.....eu ma rugam si inainte da nu stiam exact ora ....acum incerc sa tin de ora 21 dar cateodata mai intarzii si se face 22.....important este sa ne rugam.....si sa ne rugam cu ardoare......Dumnezeu ne pune si rabdarea la incercare....
si eu va rog sa tineti postul si in timpul saptamanii daca puteti....lunea.....miercurea si vinerea......si mie mi-a fost greu dar am reusit......sa reusiti si voi....si e bine si pentru noi..
va pup pe toate si Doamne Ajuta!