Fiv (1 sau 2 embryo's)

Fiv (1 sau 2 embryo's) | Autor: hera01

Link direct la acest mesaj

Mare dilema , mare ....... cine a trecut prin asa ceva va rog dati-mi o parere , un sfat.
Doctorita mea este impotriva a 2 embrio's in legatura cu riscurile la o sacina gemelara dar instinctul meu parca ami spune ca sa avea mai multe sanse de scucces .
Mai avem 3 spt sa luam acesta decizie si ami este tare greu.
O sarcina gemelara ar fi mai mult decat bine venita dar ma gandesc la riscurile care vin cu ia, daca s-ar intampla ca unul dintre copii sa aiba un handicap sau sa-l pierd nu cred ca as mai putea sa traiesc toata viata cu simtul vinovatiei

sper ca Dzeu sa ma ajute sa iau decizia buna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Draga hera, sa inteleg ca urmeaza sa faci un embryotransfer si nu esti hotarata cati embrioni vei transfera? Eu as transfera maximum posibil. Intr-adevar sunt riscuri la sarcina gemelara, dar daca ai norocul sa se prinda amandoi vei fi supravegheata mai atent. Si uite cati gemenii s-au nascut in lumea aceasta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

eu zic sa-i pui pe amandoi, iti cresc sansele. aici se pun si 5. cel putin la medsana unde am facut eu. nu ca as fi de acord cu ideea de a pune 5.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hera01 spune:

va multumesc din suflet ptr raspunsuri, aici (olanda) sunt foarte stricti in ce priveste transferul , cel mult 2 emrio's si sunt si clinici care sub varsta de 37 de ani refuza sa transfere 2.
La clinca in care sunt eu tratata ''lasa'' decizia la pacient,te fac constient de riscuri dar daca vrei 2 tbe sa duci munca de lamurire cu ei ca esti constienta si ca asta este intradevar ceia ce vrei.
Noi am avut prima consulatie cu o spt in urma si cand i-am spus ca vreu 2 emi's mi-a spus ca nu este o decizie inteleapta (eu avand 31 ani) ne-a trimis acasa si ne-a programat peste 4 spt (timp de gandire).
macar de nu ne-ar da posibilitatea de-a alege ar fi mai usor ........zic eu

Mergi la inceput

cam care e rata de succes acolo, ai idee? in special la clinica respectiva. aici nu e foarte mare, in jur de 25-30% si probabil se gandesc ca punand mai multi cresc sansele. despre embrioni ai detalii? cate celule, ce clasa, fragmentatii etc?
eu am 5 embrioni congelati dar nu stiu mai nimic despre ei, sper sa aflu la momentul transferului(care nu stiu cand va fi). mi-am facut si eu destule ganduri in legatura cu ei, in singura discutie care am avut-o pe
tema asta mi s-a spus ca nu ii pot recongela(asa o fi?) si ca trebuie sa ii puna pe toti 5(sau cati rezista) cand va fi.

Mergi la inceput

rata de succes este la fel , 25% cate despre ''caltitate'' emi's nu stiu inca fiind abia la inceput de traiect(tbe sa incep tratamentul inca)

cati emi's vrei sa-ti transplateze tie PSJ?

Mergi la inceput

a, deci nu stii inca nr. exact? daca o sa ai 4-5 sau mai multi ce politica au? transfera 1-2 si pe restul ii congeleaza?
mie mi-au zis ca nu se pot recongela in caz ca vreau mai putini transferati, asa ca nu stiu daca am prea multe optiuni. dar ma voi mai interesa.

Mergi la inceput

aici nu se tranfera mai mult de 2emi's, asa este legea si sunt clinici/spitale care daca esti sub varsta de 37 de ani ati tranfera numai 1.In momentul in care ai mai multi emi's care s-au impartit qua celule si sunt buni de cryo ai congeleaza pe grupuri de cate 2 in eprupeta ca sa nu fie nevoie sa-i descongeleze pe toti deodata.
Deci daca o sa am sa spunem 9 emi's dupa punctie si reusesc sa-i conving sa-mi transfere 2 mai raman 7 dintre care o sa-i ia pe care au sansa ce-a mai buna sa supravetuiasca dupa ce sunt descongelati si ai (un in grupuri de cate 2).Pe ultimul 9lea care nu este asa de bun banuiesc ca o sa-l distruga .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

hera, iti doresc sa ajungi sa ai 9 embrioni. Pana acolo ai drum lung. Sa dea DD sa fie asa.

Mergi la inceput

multmesc, sa de-a Dzeu si voua la fel ce ne dorim cel mai mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Hera:acelasi lucru l-am patit si eu aici.Am avut 6 embrioni,insa la primul ET nu au vrut sa-mi transfere decat 1 embrion,motivand ca se feresc de sarcinile gemelare...La al-2lea ET mi-au transferat 2,dar degeaba,ca nu s-a prins niciunul.
Si acum traiesc cu impresia ca daca ar fi vrut sa-mi transfere din prima 2 embrioni...poate acum as fi fost mamica(cred eu ca mult mai multe sanse sunt cu embrioni proaspeti decat cu decongelati).
Acum mai avem 3 embrioni si tare mi-e teama ca vor refuza sa mi-i puna pe toti in cazul in care rezista la decongelare.

Te pup si sa ne spui si noua ce-ati rezolvat.

Flori

Mergi la inceput