Concedierea de la locul de munca
Raspunsuri - Pagina 4
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Gaby
nu, ceri sa ti se desfaca contractul de munca cu acordul partilor, adica de maine sa pleci! exista art. 55 lit b, care iti da acest drept!
bafta! s fi mai impunatoare...
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
Hai ca nu m-am exprimat eu bine, cand am fost data afara de la fostul loc de munca eu le-am cerut sa fie ingaduitori si sa nu imi desfaca contractul de munca chiar de maine, asa ca ai au zis ca mi-l vor desface cu 1 martie timp in care eu imi pot gasi in alta parte, ei uite ca acum mi-am gasit si eu incetez contractul cu cei vechi cu 1 martie.Problema este ma pot duce la cei care m-au data afara sa ii rog sa incetam contr de munca in tremen de 15 zile, astfel incat actualii angajatori sa nu-mi puna intrebari de genul de ce ai plecat de la aia, etc, ei nestiind ca eu am plecat din motivele unui conflict de munca? E posibil sa schimbam decizia sa nu mai inceteze cu 1 martie ci sa inceteze cu 15 Februarie?
Merci mult
pupi
Lona spune:
quote:
Originally posted by Gaby
nu, ceri sa ti se desfaca contractul de munca cu acordul partilor, adica de maine sa pleci! exista art. 55 lit b, care iti da acest drept!
bafta! s fi mai impunatoare...
omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro
Art.55 lit.b) iti da dreptul sa ceri, nu sa si primesti! De aia este "acordul partilor", pleci maine daca vrea angajatorul!
Magnetism, mie tot nu mi-e clar ce zici tu ca ai semnat acolo (sustii ca o decizie, ceea ce este imposibil). Deci, e neclar ce statut ai in acest moment fara de firma.
Varianta este ori o (alta) cerere de desfacere devansata, ori demisia - caz in care te pot obliga sa stai in preaviz 2 saptamani. Cum inteleg ca oricum nu te mai vor, poate te lasa sa pleci pe loc.
Gaby spune:
mai, daca ei te vroiau data afara, crede-ma ca nu cred ca vor refuza o alta "negociere"...adica te duci luni si le spui adevarul...ai fost soliciatta pt un job si vrei sa pleci in cateva zile! depui o cerere si vezi daca sunt deacord! daca nu mai negociezi...pai , bla, macar sa ajungi la 7 zile! eu asa vad lucrurile...
dicirstea spune:
Vor fi foarte bucurosi ca nu mai platesc un salariu intreg, asa ca vor accepta reducerea perioadei. Da-ti demisia cu data pe care o vrei.
Si din experienta personala iti spun: ORICE SUT IN FUND E UN PAS INAINTE!
Ai sa vezi ca iti va fi asa bine aici ca o sa ajungi sa le mulumesti ca a trebuit sa pleci. (Cel putin eu asa iti doresc, dar stiu sigur ca asa va fi).
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by dicirstea
Vor fi foarte bucurosi ca nu mai platesc un salariu intreg, asa ca vor accepta reducerea perioadei. Da-ti demisia cu data pe care o vrei.
Si din experienta personala iti spun: ORICE SUT IN FUND E UN PAS INAINTE!
Ai sa vezi ca iti va fi asa bine aici ca o sa ajungi sa le mulumesti ca a trebuit sa pleci. (Cel putin eu asa iti doresc, dar stiu sigur ca asa va fi).
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
Multumesc , multumesc din suflet pt incurajari, cred de fapt stiu sigur ca imi va fi mai bine , nu cred ca sunt singura care a patit-o insarcinata fiind, eu cred ca au mai fost si alte viitoare mamicute , cele care vor sa-mi impartaseasca din experienta lor va rog sa scrieti aici pt ca asa le putem arata celor fara suflet care concediaza mamicile ca suntem puternice si ca mai devreme sau mai tarziu asa cum ai zis tu un sut in fund e un pas inainte.
Pupici+19
A_Iulia spune:
Magnetism, felicitari!
Eu sper ca din subiectul tau sa se inteleaga in principal altceva: cine concediaza chiar si sub forma mascata o femeie gravida face un abuz, iar gravidele aflate in aceasta situatie sa nu semneze absolut nimic ca primarul, sa se lamureasca ce reprezinta acel document si in ce fel le limiteaza drepturile pe care le au.
Adina + Olivia Q1.04
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
Magnetism, felicitari!
Eu sper ca din subiectul tau sa se inteleaga in principal altceva: cine concediaza chiar si sub forma mascata o femeie gravida face un abuz, iar gravidele aflate in aceasta situatie sa nu semneze absolut nimic ca primarul, sa se lamureasca ce reprezinta acel document si in ce fel le limiteaza drepturile pe care le au.
Adina + Olivia Q1.04
Multumesc de incurajari, da ai dreptate asta trebuie sa se inteleaga, eu insa nu am semnat ca primarul ci am incercat sa-mi sun sotul sa ma sfatuiasca el ce se intampla insa nu am fost lasata sa fac acest lucru, deci am fost constransa, insa nu-i nimic caci in aceasta lume se pot intampla multe lucruri iar Dumnezeu nu bate cu un bat, este adevarat insa ca pana la Dumnezeu ne mananca sfintii insa orice actiune are si o reactiune daca ar fi sa ne luam si dupa alte legi mai pamantesti.Merci de sfat si sa ne traiasca bebelusii cele care deja ii avem mai mari sau mai mici in burtica.
Pupici+19