Concedierea de la locul de munca
Draga Marius,
Sunt o graviduta disperata in sapt 18 care tocmai a fost concediata de la locul de munca.Eu lucram la o comp destul de mare.Ieri la sedinta direct meu m-a chemat si mi-a spus ca trebuie sa incet colab deoarece am abateri grave de la locul de munca dar pe care nu mi le-a aratat.M-a inchis intr-un birou ,si mi-a pus in fata o decizie pe care sa o semnez cum ca incetam colab cu art 55 lit b respectiv cu acord ambelor parti astfel ei ma platesc pana la 1 martie chiar daca eu nu ma mai duc la munca deci voi lua sal pe Ian si Feb, altfel maine declanseaza procedura de concediere pe motiv de abateri grave si va scrie urat in cartea de munca, am incercat sa-l sun pe sotul meu dar nu m-a lasat si fiind sub presiune am semnat acea hartie, chiar daca doream sa ies la toaleta sefa me era la usa si nu as fi reusit sa-l sun pe sot. Acum te intreb acest lucru daca eu ii pot da in judecata avand in vedere ca el nu mia- prezentat dovezile incriminatoare iar pe decizia pe care eu am semnat-o spune la sf ca aceasta hotarare poate fi contestata la tribunalul Bucuresti in termen de 30 de zile lucratore.Ce ar trebui sa fac sau cum trebuie sa procedez, mentionez ca aceasta companie sta bine dpdv financiar si cred ca m-au concediat pe motiv ca sunt gravida.Multumesc mult.
Bogdan Andrei
Raspunsuri
Eseea spune:
Nu sunt Marius dar imi dau si eu cu parerea :
I-ai instiintat in scris ca esti gravida? Daca da, si daca nu ai fi semnat acele hartii, ai fi castigat cu siguranta un proces impotriva lor. Acum ai semnat hartia aia de incetare a cm prin acordul partilor ( cred ca tocmai aici e problema, ca NU ai fost concediata!!), ar trebui sa poti demonstra ca ai facut-o sub presiune, ceea ce cred ca e destul de greu, nu cred ca sunt martori, nu??
dar cum a reusit sa te faca sa semnezi ??/ Chiar asa inspaimantator e seful ala al tau? Groaznic!!
E clar ca au facut asta ca sa scape de tine, au auzit probabil ca esti gravida. Dar o companie mare se poate preta la asa ceva??
Imi pare tare rau, sper sa poti face ceva, sa poti beneficia de prenatal, postnatal, CIC, etc
my baby
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Eseea
Nu sunt Marius dar imi dau si eu cu parerea :
I-ai instiintat in scris ca esti gravida? Daca da, si daca nu ai fi semnat acele hartii, ai fi castigat cu siguranta un proces impotriva lor. Acum ai semnat hartia aia de incetare a cm prin acordul partilor ( cred ca tocmai aici e problema, ca NU ai fost concediata!!), ar trebui sa poti demonstra ca ai facut-o sub presiune, ceea ce cred ca e destul de greu, nu cred ca sunt martori, nu??
dar cum a reusit sa te faca sa semnezi ??/ Chiar asa inspaimantator e seful ala al tau? Groaznic
E clar ca au facut asta ca sa scape de tine, au auzit probabil ca esti gravida. Dar o companie mare se poate preta la asa ceva??
Imi pare tare rau, sper sa poti face ceva, sa poti beneficia de prenatal, postnatal, CIC, etc
my baby
Da uite ca au reusit si uite ca acum ma aflu in aceasta sitiuatie destul de neplacuta , insa inca op intrebare, daca ma voi angaja l ao companie acum ar trebui sa le spun ca sunt insarcinata? Daca le spun temerea mea cea mai mare este ca nu ma vor angaja , pentru ca maj angajatorilor vad sarcina ca pe o boala sau Dumnezeu stie ce.Oricum rusine lor si rusine tuturor angajat vare discrimineaza femeile gravide.
Daca imi poti rasp la intrebarea cu angajatul la o alta firma ti-as fi recunoscatoare.
Pupici
Androix spune:
Ai fost data afara cu japca!!! Din pacate daca ai semnat cu acordul partilor nu mai poti face nimic, dar macar scrie aici despre ce mare companie e vorba, sa stim si noi ce fel de oameni te sechestreaza!!! si iti baga sub nas o hartie pe care te obliga s-o semnezi!
La un alt loc de munca daca reusesti sa te angajezi nu esti obligata sa-i anunti ca esti insarcinata. Daca iti incheie contract de munca pe perioada nedeterminata apoi ii anunti in scris ca sa fi protejata si in nici un caz sa nu mai cedezi presiunilor daca cumva s-or gandi si astia sa te incuie cine stie pe unde.
Multa bafta si sarcina usoara in continuare!
Andreea mama de Filip si Georgia
Magnetism79 spune:
quote:
Originally posted by Androix
Ai fost data afara cu japca!!! Din pacate daca ai semnat cu acordul partilor nu mai poti face nimic, dar macar scrie aici despre ce mare companie e vorba, sa stim si noi ce fel de oameni te sechestreaza!!! si iti baga sub nas o hartie pe care te obliga s-o semnezi!
La un alt loc de munca daca reusesti sa te angajezi nu esti obligata sa-i anunti ca esti insarcinata. Daca iti incheie contract de munca pe perioada nedeterminata apoi ii anunti in scris ca sa fi protejata si in nici un caz sa nu mai cedezi presiunilor daca cumva s-or gandi si astia sa te incuie cine stie pe unde.
Multa bafta si sarcina usoara in continuare!
Iti multumesc pt sfaturi si sper sa ma angajez cat de curand, nu voi mai ceda pe viitor dar crede-ma ca eram atat de speriata ca aproape am paralizat, iti [pot spune insa ca sefa mea care are 41 de ani , nici familie si nici copil, si cred ca nici pe Dumnezeu, de aia cred ca ii merge asa de bine vroia sa scape acum de mine si nu i-a picxat deloc bine cand a auzit ca sunt insarcinata, ba mai mult m-a sicanat tot timpul, iar cand am iesit din sala ea l-a luat pe seful cel mare deoparte, care by the way cred ca e si amantul ei si probabil l-a intrebat daca am semnat. O sa ma rog de sanatatea ei oricum.
Pupici
Chiar nu mai pot face nimic?Nici chiar cu acea specificatie ca pot contesta decizia la tribunal in termen de 30 de zile?
Eseea spune:
ai grija cu noua angajare, ca nu tb sa ai pauze in alea 12 luni inainte de nastere...deci ideal ar fi sa aranjezi cumva angajarea cu data incetarii dincolo a contr de munca. Nu tb sa le spui dinainte de angajare ca esti insarcinata. Ii anunti oficial dupa.
Nu ai un prieten ceva care sa aiba o firma si sa-ti bagi temporar cartea de munca acolo, incepand cu data incetarii cm dincolo?
my baby
Andries spune:
Auzi, dar ... tu nu poti spune ca n-ai semnat? si ca ti-au masluit semnatura? ce dreaq ...daca ei sunt magari, tu de ce sa fii corecta? eu as merge in instanta oricum si as mai face si un mega circ in media, pe bune, zau asa.
Andries
Lona spune:
quote:
Originally posted by Andries
Auzi, dar ... tu nu poti spune ca n-ai semnat? si ca ti-au masluit semnatura? ce dreaq ...daca ei sunt magari, tu de ce sa fii corecta? eu as merge in instanta oricum si as mai face si un mega circ in media, pe bune, zau asa.
Andries
Da, un sfat foarte intelept, sefa careia directorul i-a spus de indata ce a iesit din birou ca a semnat va depune marturie, iar tu te alegi si cu un dosar penal.
Eu n-am inteles, ce te-a pus sa semnezi de fapt??
Cum sa semnezi tu pe decizia lui?? Eventual ca ai primit-o, altfel ce?
Dincolo de faptul ca mie mi se pare cam incredibila povestea cu fortatul si sechestratul (orice angajator normal la cap are o multime de parghii sa te determine sa pleci singur, fara sa te fugareasca prin birouri), la baza unei decizii de incheiere a CIM cu acordul partilor e nevoie de o cerere a ta si de acceptul angajatorului in acest sens.
Deci, pana la urma ce zici ca ai semnat?
Androix spune:
Pai, probabil cererea ei.
Eu te sfatuiesc sa nu te incrancenezi cu tribunalul ca nu ai castig de cauza, iar daca au fost intr-adevar atat de magari incat sa te forteze sa semnezi nu se vor lasa asa usor nici la tribunal.
Gaseste un prieten cu firmna sa-ti bage cartea de munca, plateste-ti tu eventual darile si intre timp cauta-ti de lucru.
iulia_b spune:
Nu stiu daca se poate, dar daca in cazul in care nu gasesti rapid alt loc de munca a.i sa fie continuitate si cale de intoarcere nu mai este, sa-ti iei concediu medical pana la prenatal.
Magnetism79 spune:
Contractul meu cu ei inceteaza la data de 1 Martie 2008, ,fostul sef , chipurile ca sa fie indulgent mi-a spus ca ei imi dau salariul pe Ian si Feb , deci eu am semnat decizia de incetare a contractului cu acordul ambelor parti cu art 55 lit b, i-a spus ca as avea neaparat nevoie sa mai stau macar o luna ca sa pot intra cat decat in prenatal sau concediu medical dar mi-aspus ca nu-l intereseaza pe el acest aspect , atat el cat si sefa mea nu au familie nu sunt casatoriti desi au o varsta deci e normal sa nu intelega anumite lucruri insa ce ederanjant e faptul ca ea continua sa le spuna fostilor mei colegi, care evident ca m-au sunat , ca eu am fost data afara pe motive disciplinare, ceea ce nu e deloc adevarat, deci ma deranjeaza si credeti-ma fetelor ca a avut si o alta echipa inainte sa o aiba pe cea de acum, de la care au plecat toti oamenii.Ah ce i-as face daca o prind, eu poate nu, dar sotul cred ca da cu masina peste ea.
Va pup si sper sa imi gasesc cat mai curand, poate se indura bunul Dumnezeu de mine si ma ajuta, ma rog in fiecare zi mai ales ca cel mic a inceput sa se miste deja.
Va pup si poate voi avea succes cine stie