Mamici de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Multam Mada!
Daca misca pe centru ............nu stiu! Dar prima oara e important sa stii! Acum sunt superstitii, unele chiar adevarate....

Flory mami de Alex si 16+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Mada, multumim pentru retete . Basil eu stiu ca este busuioc

Didi 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Didi nu ai pt ce.
Mai basil asta aici e verde cu niste frunze mai mari. Este si in ghiveci si la punga numai frunzele. uite ce am gasit pe net despre el: http://www.gardenguides.com/plants/info/herbs/basil.asp . Nu stiu daca asta e busuioc sau nu ca nu ma pricep.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Uite, am gasit un dictionar gastronomic englez-roman : www.casaromana.org/retete/ERdictionar.html" target="_blank">http://www.casaromana.org/retete/ERdictionar.html
scrie ca basil inseamna busuioc. Oricum, si eu stiam ca merge bine busuiocul cu pastele si sosurile de rosii, insa nu am folosit decat uscat.

Didi 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MADA da ala e busuiocul. Aici ii zice basilico.

Spaghetti al pomodoro con basilico

Ingrediente: (ptr. 2 persoane)

Uleu de masline, 400 gr de suc de rosii, vreo 10 frunze proaspete de basilico(busuioc),sare, piper, apa, un sfert de lingurita de zahar.

Deci, intr-o tigaie pui uleiul de masline, pui bulionul sau rosii in bulion cum vrei, pui frunzele taiate bucati nu prea mici, pui piperul, sarea, si ca de obicei apa. Lasi sa fiarba la foc mic pana scade apa, pe urma...cum ziceam si anterior....mai poti adauga o cana de apa.Cand aproape sa scada apa a doua de tot....pui varful de lingurita de zahar(asa ii mai taie bulionului din acreala). Cand sosul s-a ingrosat si apa a scazut, sosul e gata. Fierbi spaghetele, le scurgi si le pui in tigaia sau cratita unde este sosul. Lasi la foc mic vreo 4, 5 minute, amestecand mereu. Le puiin farfurie, pui deasupra parmezan si pofta buna.

Lasagne al ragł(cu carne tocata)

Ingrediente: (ptr. 2 persoane)

ulei de masline, un morcov mare, o ceapa medie, 150 gr carne tocata(porc si vita), 500 gr bulion, sare,piper,apa.

Pui intr-o cratita uleiul de masline, ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si lasi la foc mic pana cand ceapa si morcovul s-au inmuiat bine bine. PE urma, pui carnea tocata si cu o furculita o amesteci si o separiincontinuu pana cand toata carnea se omogenizeaza....devine albicioasa. Dar cu furculita sa o desparti tot timpul. Bucatile de tocata sa nu ramana lipite intre ele. Pe urma, adaugi bulionul, un kg de apa, sare,piper. Lasi la foc mic sa fiarba in liniste. Se adauga mereu apa. Acest sos tre' sa fiarba cam 2,5 ore. Ca asa carnea fierbe bine si sosul iese bun. Dupa ce a scazut apa.....si sosul devine grosut....sa nu fie prea uscat.....sosul e gata. Lasagna e pasta aia mai lata. Le fierbi, le scurgi, le pui peste sos in cratita, lasi cateva minute pe fic mic, le scoti , pui deasupra parmezan si pofta buna!

Fusili ai funghi( cu ciuperci)

Ingrediente:

ulei de masline, un catel de usturoi, cam 200 gr ciuperci, cateva firisoare de patrunjel(4), sare,piper, smantana, apa.

Pui uleiul de masline intr-o cratita. Adaugi catelul de usturoi intreg. Il lasi sa se rumeneasca putin si-l arunci. Adaugi ciupercile, piperul, apa. Lasi la foc mic sa fiarba bine ciupercile. Cand esti la jumatatea fierberii pui smantana si sarea. Cand apa scade sosul e gata. Atentie sa nu se usuce prea tare sosul...adica sa nu lasi sa se ingroase prea tare...pui patrunjelul taiat marunt si ca in retele de mai sus......faci la fel cu fusilii(e pasta aia mmicuta si intortocheata). Merge cu parmezan.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Buna fetele. Moaaama da ce v-ati pus pe gatit. Am facut si io azi o ciorbita din oase de porc cu borsh. Eu gatesc mai rar ca e mama acasa si gateste ea.
Mikycris io care ma gandeam ca ai visat sexu la bb al meu
Bai cu sanii si io am zis ca am coji si ma mananca dar se pare ca e ca o secretie uscata care mai si miroase. Ma tot intrebam ce naiba pute asa ca doar ma spal. Sotu meu zice ca de abia asteapta sa am lapte sa guste si el Am reusit sa ma cantaresc azi, am luat un kil jumate, io zic ca e bine.
Ankalaura ai dreptate cu paranoia, io una m-am simtit din categoria asta. O iau pe ulei cateodata si imi fac griji din nimik toata, dar imi trag 2 palme si zic "revino-ti"
Monalac te inteleg ca te scoate din papuci Cris si nu cred ca 2 palmute sunt un capat de tara. In alte tari n-au voie nici sa ridice vocea la copil si au toti niste draci impielitati. Stiu ca este greu cu un copilas dificil. Spun ca inteleg pt ca am fost babysitter la un astfel de dracushor. Sincer nu am mai intalnit copilas mai zvapaiat. Si stiu sigur ca tanja dupa atentie. Mama lui lucra aproape non stop iar tatal, desi lucra acasa de multe ori, il lasa sa faca ce vrea ca sa poate lucra in liniste. Iar el ii juca pe degete. Cand am fost la ei i-am facut un program pt toate: somnic, masa, joaca plimbare. A fost cam bulversat el si a ripostat dar a vazut ca nu are de ales si s-a adaptat. Odata l-am pus in pat si i-am zis ca e timpu sa doarma si ca trebuie sa inchidem TVu. A inceput sa urle si sa tranteasca pernele si plapuma ca el vrea desene animate. M-am asezat pe scaun si i-am spus foarte calm ca nu se poate si ca ar fi bine sa se calmeze ca n-o sa mai poata respira de atata plans. Vreun sfert de ora a urlat efectiv de am zis ca vine politia. Apoi a vazut ca se ineaca de atata plans si s-a oprit. A stat imbufnat dar a adormit. Cand s-a trezit bineinteles ca-i trecuse dar nici n-a mai facut a doua oara scandal. Cand a vazut taica-su ca ma cheama sa-i sting TVu ca el doarme a ramas cu gura cascata.
Concluzia: cateodata rezolvi mai multe cu calm si rabdare decat cu vocea ridicata sau cu palmuta desi eram super tentata sa-l altoiesc si eu. Dar pt ca nu era copilu meu a trebui sa apelez la alte metode. Iar slabiciunile lui sunt cele mai bune arme ale mamicii.

bujo 14+
album de nunta
mini Bujo

Mergi la inceput

Salmone al forno(somon la cuptor)

Ingrediente: (pentru 2 persoane)

ulei de masline, o ceapa medie, 2 cartofi mari, vreo 10 firisoare de patrunjel, 2 bucati de somon(aici sunt taiati ca feliile de paine....la alea ma refer......dar pot fi si bucati lungi adica pestele taiat pe lungimea lui). Ma refer la somon proaspat, nu afumat.2 catei de usturoi, 4 linguri de bulion, o lamaie mare, sare ,piper

Deci, intr-o tava de cuptor de aia dreptunghiulara(nu tava originala a cuptorului.......aia e buna in cazul ca faci aceasta reteta pentru mai multe persoane)pui cartofii taiati rondele subtirele. Deasupra lor imprastii putina sare. Peste, pui ceapa taiata solzi de peste, pui usturoiul taiat rondele, pui somonul. Deasupra pui restul de sare...tot asa imprastiat peste tot..... si piperul. Somonului trebuie sa-i faci mici taieturi ....ca sa bagi feliile de lamaie in el.Pe o bucata de somon eu pun 3 felii de lamaie. Deasupra imprastii patrunjelul taiat marunt .....si imprastii si bulionul.Uleiul il torni la urma ca asa si somonul va fi "udat" de ulei. Cuptorul il incalzasti la 160°. Lasi pestele la copt cam 40 de minute. Important e sa verfici daca pestele si cartofii sunt facuti.

E o mancare foarte gustoasa. Dar nu mai merge sa mananci si felul intai. Ca e destul de satioasa. Soacra care a fost bucatareasa si e o persoana extrem de capricioasa si bagacioasa.....a ramas uimita de reteta. I-a placcut mult.Deci....pofta buna.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Wow, ce de retete delicioase, dar mi-e frica sa ma gandesc macar, pentru ca saptamana asta am facut doua crize de fiere, cred eu, adica o combinatie mortala intre durere de cap de gradul 20 si varsaturi galbene( fiere) asa ca trebuie sa mananc cat mai soft sa nu imi fie rau, pt ca e crunt, e cea mai dureroasa chestie pe care am simtit-o vreodata...asa cum spunea si Mikicris acum vreo 2 capitole, dar ea saraca a ajuns la spital, pe mine m-a lasat dupa vreo 10 ore de plans, zvarcolit in pat si 2-3 paracetamoale...

Va pup pe toate, sa aveti un week-end placut1

MADALINA 10+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Bujo, eu cred ca e lapte care se usuca si de aia miroase!

MADALINA 10+ si SOFIA MARIA(12.08.2004)

Mergi la inceput

Eu inca nu am colostru...e de rau??

mult asteptat

Mergi la inceput