Mamici de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

DIA ce frumosss. I-ai facut super fericiti!!

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Dana da este putin de alergat si noi pana am terminat cu toate hartiile ne-au iesit peri albi si cu bebe 2 o luam de la inceput.
Ms de retete, suna f bune prima nu fac ca noi nu papam masline dar a doua sigur fac sunca te referi la sunca de parma afumata sau prosciutto? Ca aici prosciutto e tot sunca considerata. Sau pot pune din aia din conserva afumata? Din aia care se deschide cu cheita?
Mai zi retete din italia ca noua ne plac si poate asa mai papa si mofturosul de barbatamiu.
Dia speram sa fie bine si sa nu mai ai pb. Weekend placut si tie!
Mami_luca sa ne dai datele tale si ale primului bebe sa trecem la listutza. De la tine data nasterii, data ultimului ciclu si data probabila a nasterii si pt bebe numele si data nasterii.
Nici a mea nu e tare papacioasa, abia acuma de la 1 an papa efectiv solide si cu multe mofturi inca nu papa trei mese pe zi si doua gustari abia doua mese pe zi si trei bibe cu lapte. Tot sper ca intr-o zi va papa si ea ca un copil normal.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

ciulamaua suna delicios si mor dupa ciluama...dar nu shtiu sa fac..cine ma ajuta?
acum fac ciorbica de cartofi..cum va spuneam orice fara carne!

Ana-Maria18+
am oMARIA!!!AMR 22sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

MADA sunca despre care vorbesc eu...e pancetta........am vazut ca tradus in engleza e: bacon. Stii de care?
Acu' cand vine sotul acasa ma pun si discut cu el cum sa facem.....cu actele. Am o gramada de retete italiene care le gatesc destul de des....am sa va mai scriu.
De ce nu mancati masline? Nu e ca se simte gustul in paste, cum se simte daca le mananci asa simple.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

la burtici!

Noi suntem bine.....am inceput de cateva zile sa miscam ( in partea stanga....pare a fi fetita, se spune ca daca misca prima oara in stanga e fetita si dreapta baietel ). La prima sarcina a miscat in dreapta si a fost baietel.
Am aflat rezultatul la triplul test si este bun...risc scazut!
Ce mai fac ?

Flory mami de Alex si 15+

bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

mada eu de cand sunt gravi am revenit la un regim de viata mai sanatos(adica cel de acum 1 an) si asta numai pt ca asa sunt poftele mele acum.eu mananc si beau numai ce imi este pofta.
apropo-ce fructe si ce legume nu sunt permise in sarcina?vroiam sa intreb de ceva timp da acu cu mesajul tau mi am adus iar aminte si na ca am intrebat!
asa eram si eu cu Delia mea cand era micuta,ne alergam prin casa si ne jucam //cine se pune si cine se ascunde//.ei...,ea si acum are chef dar nu vreau sa risc pt ca sarcina mea tot cam prea jos ar fi si mai bine previn caci oricum tot cezariana e posibil sa fac.
tie si fetitei.
16+

MIKYCRIS

Mergi la inceput

Anaxena ciulama zicea Madina la ciulamaua cu ciuperci care la noi se cheama
Ciuperci cu smantana
ciuperci proaspete curatate si taiate feliutze (eu folosesc cam doua caserole de vreo 400 de grame, pt ca scad f mult ciupercile)
doua cepe potrivite
smantana
faina pt ingrosat sosul
ulei
condimente
Ceapa taiata marunt se pune la calit in ulei se adauga putina boia, ierburi uscate (mixed herbs), putina vegeta cand s-a inmuiat ceapa adaugi cipercile si le lasi la calit la foc mic apoi dupa ce s-au calit putin adaugi peste niste apa si lasi sa mai fiarba la foc mic, nu multa apa ci cat sa acopere. Dupa ce scade apa si fierb toate bine separat amesteci niste smantana cu putina faina, depinde cat sos vrei eu pun mai multa smanatana si dupa ce s-a omogenizat faina cu smantana adaugi peste ciuperci dai la foc mic si mai lasi sa fiarba pana isi iau gustul. Apoi pui piper sare vegeta dupa gust daca mai trebuie si servesti.
Iese f bun.
Ciulama cu ardei
ardei grasi de diverse culori taiati feliutze mai mari sau mai mici cum vrei
vreo 4-5 cepe trebuie ceapa mai multa
cartofi taiatai cubuletze
rosii din conserva cu tot cu sos (1-2 conserve depinde de cantitatea de cartofi si ardei)
condimente
ulei
Se caleste ceapa taiata marunt se adauga boia, vegeta, ierburi, piper cand s-a imnuiat ceapa se adauga ardeii si se lasa la calit cand sunt caliti putin se adauga cartofii se lasa si astia la calit apoi dupa ce s-au inmuiat se adauaga apa peste si se lasa la foc mic sa fiarba cand cartofii sunt aproape fierti se adauga rosiile din conserva date prin blender inainte sa nu ramana mari (asa fac eu) si se lasa tot la foc mic sa fiarba sa isi ia toate gustul, apoi se pune sare piper dupa gust se mai lasa sa dea un clocot si daca vrei poti pune chiar la sf o lg de smantana in sos il face mai cremos, dar asat e optional. Dupa ce stingi adaugi patrunjel proaspta amesteci si acoperi. Lasi sa isi ia putin gustul si servesti.
La fel la ciuperci la final pui patrunjel sau marar dupa cum va place voua.

Enjoy!

Bebe 2

Mergi la inceput

Dana deci pancetta, este si aici pancetta, e buna. Bacon e cam prost tradus ca la noi bacon sunt niste felii subtiri de carne si afumate cu mai multa sau mai putina grasime care se folosesc dimineatza la mic dejun. Seamana cu pancetta dar nu e chiar acelasi lucru, dupa gust ma refer.
Eu efectiv urasc maslinele si el nu le papa nu conteaza in ce fel de mancare is puse sau cum is gatite. Asta e.
Retete mai pune, ti prego, ca mereu is in pana de idei si spaghetii si paste papam in genere des, ca ne place bucataria italiana, dar cum nu stam acolo...Nu am access la asa multe retete.
Flory ce fain ca il simti pe bebe ca misca. Si daca misca pe centru? ca mie mi-a tras intr-o seara doua dar exact in jurul buricului deci pe centru. felicitari pt TT.
Miky nu stiu sa fie fructe si legume interzise in sarcina eu am papat de toate. Pupici si voua.

Bebe 2

Mergi la inceput

De ex eu stiu cu prosciutto o reteta buna de la tv un nene italian a facut.
Piept de pui invelit cu prosciutto
Piept de pui condimentat se pun frunze de salvie proaspete si se inveleste in prosciutto si se baga la cuptor, cand e aproape gata se pune parmezan deasupra si se mai rumenesc putin. Se servesc peste spaghetti facute asa: calit putin usturoi intr-o tigaie in ulei de masline si putin ardel iute proaspat apoi se pune putin basil (nu stiu cum se zice in romana) ii o iarba cu niste frunze mari verzi gen patrunjel etc, tot proaspat si apoi niste rosii din conserva, sare piper si se amesteca cu spaghetile in tigaie se pun intr-o farfurie si un piept de pui din asta peste.

Bebe 2

Mergi la inceput

Aaa si mai stiu una tot de la tv pollo alla cacciatore creca asa se scrie, nu le am prea bine cu italiana, sorry.
Niste pulpe de pui date prin faina amestecata cu sare piper boia. Se dau prin faina si se calesc in ulei de masline incins in prealabil cand sunt rumenite se pun niste masline negre taiate marunt si putin vin rosu apoi dupa vreo 4 min se pun rosii din conserva si se mai lasa 5 minute si dupa se baga totul la cuptor vreo 30-40 de minute acuma in fct de cuptor vedeti si voi cam cand e gata.
Acuma stau cu o carte de bucate in fatza si caut ceva ce sa papam si noi e o carte faina cu 365 de retete una pt fiecare zi in fct de fiecare luna. Sunt multe retete da acuma sa gasesc ceva ce e si pe gustul nostru, daca vreti si gasesc ceva interesant va mai scriu si voua.

Bebe 2

Mergi la inceput