Mamici de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mami_luca spune:

buna seara fetelor! Ce fete harnicute si la scris si la gatit. Interesanta budinca de paine si unt ,abia astept sa o incerc. Nucsoara se gaseste si la pachetel ,nu-i asa? N-am folosit niciodata dar parca asa am vazut pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

am pus poze noi cu burtica!!!
la cum imi fac asha in fiecare sapt..chiar ca o sa vad o evolutie

Ana-Maria18+
am oMARIA!!!AMR 22sapt
proiectul bebe pink
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x3k83m_video008_events" target="_blank">filmuletze bebe

Mergi la inceput

Buna seara!Mesajele mele inca nu sunt in timp real asa ca trebuie sa mai scriu.Vad ca nici una dintre voi nu se plange de lene.Toate sunteti harnicute.Eram si eu la prima sarcina dar acum as face tot timpul.Sau sunt eu o puturoasa si gasesc pretexte..

Mergi la inceput

buna seara inca o data!Sunt la "scarbici" si nu am somn asa ca scriu in continuare sa intram si noi 'in rand cu lumea'.Nu ma speriati cu vopseaua de par! Eu trebuie sa ma vopsesc la 3 luni; sunt un blond mai inchis si chiar nu pot sa stau nevopsita.Dar pt linistea mea o sa-mi intreb medicul la viitorul control.Va pupam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Pina la urma azi am facut cozonacei (in cinstea sotului care s-a intors de la curs si aproape ca n-au mai ramas in citeva ore)

Cricri77 bine ai sosit si o sarcina asa cum o speri iti doresc!

Madina iti multumesc pentru urare! Felicitari pentru ziua de nastere a prichindelului, sa fie sanatos si sa va bucure mereu familia!
Eu la botezul fetitei prietenei mele suedeze (eram gravi cu Magda in 19 saptamini) nu mi-am cumparat decit o rochie lunga si gri inchis cu maneci lungi.Am mai tras si o brosa cu aspect invechit pe care o aveam de la bunica, pantofi negri si ciorapi iar nu aveam nevoie sa cumpar...Sper sa gasesti ceva potrivit pina simbata viitoare, poate chiar o rochie fara maneci gen sarafan sub care pui o bluza draguta.

Cristina_26 de fapt si nordicii se confrunta cu problema imbatrinirii populatiei, desi au natalitatea situata pe primele 3-4 locuri in Europa.In ultimii 10 ani numarul familiilor cu mai mult de 3 copii a crescut, dar pe de alta parte sunt si multe persoane fara copii.Alocatia din Suedia este oricum mai mica decit in Austria, Germania sau Irlanda,desi nici financiar vorbind nu se incurajeaza natalitatea,iar emigranti sunt mult mai putini decit in restul Europei de vest sau sudice...Presimt ca vor aduce forta de munca din afara in urmatorii 15-20 de ani daca se continua aceeasi politica demografica.

Boticelina sa porti sanatoasa hainutele! Eu nu am in "garderoba" decit un singur pantalon de gravida, in rest doar 5 fuste lungi si 3 rochii cu 2 numere mai mari decit ceea ce port in mod obisnuit.Ori de cite ori ma duc la cumparaturi gasesc ceva pentru copilasi si imi zic ca voi cumpara pt. mine data viitoare,apoi ma gindesc ca poate este ultima data cind am burtica si nu-mi vor mai folosi vreodata...Si tot asa se pare ca nu mai apuc sa ma decid sa cumpar.

Oanasm multumesc mult pentru urarea de bun venit. Da, ai dreptate e o atmosfera foarte frumoasa cu mai multi copilasi, dar uneori un adevarat vacarm, mai ales ca sotul meu este genul de om sa le faca toate voile cind este acasa.(el la rindul lui a crescut intr-o familie cu 5 copii unde parintii erau foarte ingaduitori cind nu erau foarte ocupati)

Flo1980 mersi mult pentru felicitari, dar nu le merit ca nu sunt o curajoasa de felul meu, ci mereu ma documentez si nu pot sa nu ma tot gindesc la posibilele riscuri ale unei sarcini...Si eu tot pe la 16 sapt. am simtit micari la a doua sarcina.La a treia chiar un pic mai devreme, dar la a patra in jur de 17 desi incercam sa le reperez mereu.

Monalac suedezii astia recomanda lapte batut/acru sau iaurt cu continut de fermenti lactati in timpul sarcinii pentru evitarea candidei.De asemenea zic ei ca atita timp cit nu consumam dulciuri si produse de panificatie din faina alba des,avem mai putine sanse sa o facem...

Mada noi nu suntem asa de matinali in weekend.Am niste paine facuta de mine in casa si ma intreb daca e okay sa incerc budinca de paine cu unt cu ea?

Dana81 aici nu exista restrictii cu privire la vopsirea parului in sarcina.Probabil fiindca se folosesc numai vopsele fara amoniac.

Turturica multumesc mult pentru cuvintele de bun venit.Copilasii mei mai mari asteapta cu nerabdare noul bebe si fiecare are "dorinte" cu privire la sexul (inca necunoscut) al lui bebe 5.
Aici nu se face eco transvaginal decit in cazul in care nu se poate observa bine abdominal anumite lucruri.Mie mi s-a facut mereu abdominal inca din sapt.a 8 a.

Ankalaura sunt perfect de acord cu atitudinea ta de a cumpara de pe net sau din strainatate.Uneori si eu gasesc reduceri pe net mai bune decit in magazine si oricum am perioade cind pur si simplu nu este timp sa colind magazinele.Aici caruturile costa foarte mult de asemenea, dar sunt foarte rezistente si foarte masive, nu s-ar potrivi la clima din Romania si la conditiile fara rampe, fara scari/banda rulanta...

SunSmile multumesc pentru urarea frumoasa de bun venit! Doamne ce jena imi este ca nu imi amintesc nickul tau de la "stelute"...
Aici am primit o listuta cu pestii care nu sunt indicati de consumat in sarcina si in general e vorba de cei mari,deci nu cred ca ai de ce sa te temi.

Anaxena ce burtica frumoasa ai si ce lenjerie super!!Eu ma vopsesc blonda im general, iar una dintre cumnatele mele suedeze este coafeza si nu mi-a zis niciodata ca nu ar fi indicat in sarcina.

Mariana 16+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Am ramas datoare Narcisei cu detaliile despre experienta mea de la cezariana in comparatie cu nasterile naturale.

In primul rind doresc sa spun ca nu toate mamicile operate vor/au simti/(t) ca si mine, fiecare organism este diferit si ca atare, reactioneaza diferit.Ma bucur mereu cind citesc pe la "Nasterea unei stele" mamici care sustin ca ele nu au avut probleme la operatie si nu au avut dureri decit citeva zile.

Probabil ca am fost eu mai ghinionista, dar am avut reactii adverse chiar de pe masa de operatie.Adica in detaliu:

-am avut o durere de omoplati gen durere de nerv,dupa ce au inceput sa faca incizia uterina care a durat fix 3 zile si nu s-a domolit cu nimic.Mi s-a explicat ca se intimpla foarte rar cind se opereaza abdomenul si durerea se propaga in alta directie decit cea la care m-as astepta.

Unele mamici pot avea cadere de tensiune(care se rezolva) din cauza anesteziei pe masa de operatie, insa la mine a fost okay.

Dupa operatie a urmat vomatul (nu mincasem nimic de multa vreme dar mi s-a dat un suc impreuna cu analgezicele) apoi a urmat pruritul, iar toata camera se invirtea cu mine ca si cum as fi fost intr-o stare de ebrietate.Noroc ca ultimele 2 au durat o singura zi.

Probabil fetele care au epidurala si posibilitatea introducerii in cater de analgezice suplimentare se simt mai bine ca mine careia i-au dat impotriva durerii post operatorii doar 1 ibuprofen si 2 Panadol la interval de 6 ore.

Vreau sa spun sincer ca incercasem sa stau mai mult de 6 ore fara ele, dar durea nasol de tot si cu ele cu tot,ridicarea in sezut si chiar simpla intoarcere in pat erau un chin.
Dupa 2 zile nu am mai putut lua ibuprofen din cauza ca imi facea rau la stomac.Asa ca am continuat cu 2 panadol timp de 7 zile dupa operatie pentru atenuarea durerilor post operatorii.

L-am mobilizat pe sot in camera cu mine fiindca imi era dificil sa ma intind in pat chiar dupa telefonul mobil sau dupa paharul cu apa.Aezatul si ridicatul din pat (ca aici nu este telecomanda la paturi) le faceam folosind o tehnica de rasucire, altfel nu reuseam.Pina la urma si o simpla fringhie mi-ar fi fost de folos sa ma trag de ea la ridicare,ce sa mai vorbesc eu de pat telecomandat!

La alaptat trebuia sa-mi aleg o pozitie ca bebe sa nu-mi atinga operatia.Daca nu il puneam in pat cu mine sa-l alaptez nu cred ca as fi reusit sa-l ridic la 2-3 ore sa-i dau papa.

In fine trebuie sa fiu oricum multumita ca mi s-a contractat uterul dupa operatie si nu am facut hemoragie mare, nu a avut nevoie de transfuzii, nici de extirparea uterului daca nu s-ar fi oprit hemoragia,nu mi s-a atins cu bisturiul din greseala vezica urinara,nu am facut infectie uterina,nu am facut tromboembolie, nici infectie urinara

Copilasul desi nu a fost prematur si avea o greutate normala a respirat un pic sacadat in prima zi si mi s-a exlicat ca asa respira uneori cei nascuti pri cezariana.In fine, multumesc lui Dumnezeu ca nu a avut probleme mai mari,ca nu l-au "atins din greseala cu bisturiul cum se mai poate intimpla uneori rar,ca nu a facut sepsis sau alte complicatii...

2 saptamini m-am ridicat din pat cu dureri si di cauza asta alaptatul nu a fost foarte usor.In plus, fiindca nu mi-au pus copilul la san decit la 3 ore dupa nastere saracul nu prea avea reflexul suptului si m-am luptat cu el sa-l conving.De lapte nu ma pling, in a treia zi a venit...

Ei dupa cezariana am inceput sa ma documentez foarte mult si sa ma tem de riscurile unor sarcini viitoare care includ nastere prematura,placenta previa, placenta acreta(Doamne fereste pe toata lumea de asa ceva!),histerectomie, ruptura uterina...Aoleu nu mai continui ca sperii lumea pe-aici degeaba.

Mariana 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Mariana am citit respectiv tradus in familie raspunsul tau...Sotul meu era si el foarte curios. Ei bine, dupa lecturare am ajuns la o concluzie. Pronto, natural, finish, cum spune el, nu mai avem ce sa discutam, nastem natural. Doar daca Doamne fereste, se impune cezariana putem sa o luam in calcul.Daca nu, asa cum m-au sfatuit si fetele si asa cum am inteles si din povestirea ta, este indicata nasterea naturala. Multzumesc Mariana, multzumesc fetelor...Sa dea Dumnezeu sa fie bine si sa fim sanatoase si noi si bb-ii...Dar sunt curioasa, cu care dintre copii ai facut cezariana, cu Magda??Si acum nasti natural??

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa (13+)si tati asteptand o

Mergi la inceput

Narcisa sigur ca si nasterea naturala presupune riscuri, uneori destul de mari si ele.Oricum din cite stiu eu, mai bine o cezariana electiva (programata dinainte) decit una de urgenta, in cazul in care exista un motiv medical bine intemeiat si CUNOSCUT DEJA.

Am avut cezariana cu al treilea bebe, iar al patrulea l-am nascut vaginal dupa cezariana.Sigur ca am stat tot timpul cu teama de ruptura uterina si placenta care nu se elimina de la sine,care nu se pot anticipa.

si ma duc la somnic ca aici avem in curind o ora jumate peste miezul noptii.

Mariana 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Neatza,

Ca in fiecare dimineata, am trecut sa va pup!
Am citit si raspunsul Marianei si m-a impresionat.....(apropos Mariana, nu am fost la Stelutze, pt ca nu am bebe...eram doar cititoare fidela).

Anaxena foarte simpatica burtica ta! Sa fii sanatoasa! Si ai dreptate cu vopseaua.

Mami_luca si mie mi-e lene de foarte multe ori, insa cred ca e o bataie teribila intre felul meu ultra agitat de a fi si lenea adusa de sarcina....si iese o corcitura! Stai linistita, nu esti tu anapoda, bucura-te de sarcina si cu asta basta!

Vad ca Nati si Biri iar au "evadat"! Feteleee?

Gata, ma opresc aici. Va doresc o saptamana minunata, cu sanatate la burtici!

Pup

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

salut fetele, mai semnez si eu prezenta la inceput de saptamina!

la noi aici e frig rrrrrrau, am stat in casa cu copchilul care ne intinde nervii ca vrea sa iasa, de unde cind sunt -20C

in rest nimic nou, am programare la echo pe 7 feb si vom afla ce culoare de carut avem. speram ca albastru. tot se vorbeste de kg, eu am luat 4 deja, nu e chiar rau la 17 sapt dar eu sunt speriata rau de la prima sarcina, mi-a intrat morcovu' tare si mi-e si frica sa ma mai urc pe cintar. tite mari clar, dar ale mele erau oricum, mincarimi de piele si alte alea bifez si eu.

se tot vorbeste de retete, bai voi ati innebunit cu atitea gateli, putin respect ca exista si oameni care nu vor sa se ingrase

tot nu prea am reusit sa citesc mare lucru din urma, am vazut ca au aparut fete noi si le salut si eu cu ocazia asta, sa aveti sarcini usoare si bbi sanatosi
in mod special ma bucur sa o vad pe mariana, noi ne-am mai intilnit f pasager la odiseea trecuta, eu nu eram prea activa pe acolo dar te tin minte cit de framintata ai fost cu VBAC-ul, ma bucur mult ca totul a decurs bine si sunteti sanatosi, si acum astepti un nou bb! mai bravo voua , sincer si eu daca nu ar trebui sa trec prin sarcina as face tot 4 dar mie starea asta nu mi-a fost chiar usoara.

alina maria nu esti singura care nu simte bble. eu l-am simtit de citeva ori, si acum pauza. la multi anisori pt Mandy! Sa traiasca sanatoasa si fericita!

madina si tie La multi Ani pt baietel... iti vine sa crezi ca a trecut un an??? mie nu prea, mi-e dor de ea mica cit un pisoi, cind de-abia isi tinea capsorul

sun prezent sa-ti fie de bine dupa atita peste...

mona eu te-as sfatui sa mergi la farma sa-ti dea niste ovule, nu stiu cum se numesc in romania dar sunt pt candida si f eficiente, si normal sunt permise in sarcina. eu stiu ca spalaturile vaginale sunt interzise, nu numai la gravide dar in general. in alta ordine de idei si eu am avut boxeri, intii o fetita care tot asa mi-a murit si apoi un baietel la care a trebuit sa renunt din pacate stiu ce inseamna...

sa aveti o saptamina buna si linistita va doresc!

17+

Mami de Anna (5.02.2007)

Mergi la inceput