Mamici de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Salut fetele - noi ne-am trezit de dimineata, dar mai avem multe treburi. Acuma ma pregatesc de tura nr II de calcat

Madina - in CCMN nu scrie ca beneficiaza sotul, ci e un capitol unde zice asa: zile libere acordatepentru evenimente speciale - si acolo ai o enumerate, nunta, deces ruda de nu stiu ce grad, nastere copil... Daca pt casatorie beneficiaza ambii, avand in vedere ca participa impreuna, nu vad de ca la nastere sa beneficieze doar taticul Pai ce, el se chinuie??

Oricum, daca e o formulare deficitara, eu intentionez sa ma prelevez de ea

Anca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cricri77 spune:

Buna fetelor,

eu sunt o mamica din Cluj, am deja un baietel care face 2 ani in februarie si asteptam inca un bebe pe 23 iulie.
M-as bucura sa ma primiti printre voi, ne-am mutat recent in Romania si nu cunosc aici inca alte mamici sau gravide cu care pot discuta.
Va salut pe toate si multa sanatate la toti bebelusii.
Anca

Anca cu Nic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Vicky, ma inebunesc dupa ce povestesti tu acolo. Cum atingi burtica? Cam cat de tare apesi? V-a zis ca doar acum, de la 17 saptamani cum ai tu poti sa incerci?

Abia astept sa fac exercitii cu garga De vreo doua zile am si io profil la burtik, nu mare, vreo 3 cm asa, dar crestem

Ma duc sa citesc despre hapto mai mult, e un subiect si pe DC. Te rog mult sa-mi mai zici ce faci la intalniri, vreau sa-i demonstrez lui doc ca bb percepe stimuli externi, chiar daca la un nivel preconstient. Stii ca unii cercetatori spun ca prin aplicarea haptonomiei poti sa cresti IQ-ul copilului cu 10-20 de puncte peste medie? Cei care se indoiesc spun ca un IQ mai mare nu tine insa atat de hapto cat de timpul mai mare alocat de acesti parinti copiilor lor in general.

Pe mine ma intereseaza insa in primul rand pentru ca imi doresc tare mult sa alint gargaritza .

Monica si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza 14+

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

buna fetelor!!!tocmai am venit de la un examen...acum realizez ca uit...cam tot ce mi se intampla, dar sunt asa mandra ca sunt gravidutza ca nu mai conteaza, port hainele prietenei mele care a nascut anul trecut...nu mi se vede burta dar dupa haine arat ca o gravidutza in toata regula!!! Cat am asteptat clipele astea...Saptamana asta ma duc la ecograf sa vedem ce se mai intampla, si poate imi spune dr sa nu mai iau utrogestan, mi se pare ca m-a umplut de par!!!
Multumesc pt raspunsuri, ma tot ung cu creme peste tot dar au efect scurt din pacate!!!
Auziti? eu imi pot vopsi parul?

11+

Mergi la inceput

Caprioara, stiu ca ai intrebat de Kiabi
Sa stii ca eu sunt foarte multumita de produsele de la ei. Eu nu le-am luat de aici, ci le-am comandat pe net si am cerut livrare la prietena mea in Franta, pentru ca in Romania nu livreaza.
Probabil ca sunt eu mai "contra", dar din Romania cumpar numai cand nu am de ales, si, credeti-ma, de oriunde cumpar mai ieftin si de calitate mult mai buna decat aici.
Uite ce www.kiabi.com/bebe-fille/produit/P153599" target="_blank">rochita de bebelusa poti cumpara cu 4 euro. La 4 euro poa' sa se decoloreze dupa 10 spalari, ca nu ma deranjeaza. Plus ca nu apuci sa imbraci bebelusa de mai mult de 10 ori pana sa ii ramana mica
Este drept, poate ca nu sunt de cea mai buna calitate daca ne raportam la ce altceva poti lua in Franta sau in alte tari civilizate (Benetton, H&M, Zara, C&A,....) Eu i-am luat Elizei de la Zara, asta vara, pantalonasi si tricouri cu 1 euro si 2 euro. Erau si la Plaza la noi, dar costau 800 de mii reduse!
Aici gasesti www.kiabi.com/020-RAYONS/10-10_rayon.asp?RayonID=10&Mixite=2&Niv1_ID=2&Rayon=bebe-fille" target="_blank">Gama completa de hainute bebe fetita daca vrei sa compari produsele si articolele, cu ceea ce ai vazut in magazine la noi.
Acum, in iarna, i-am luat Elizei de la Carrefour de la Paris o fustita si un plovaras cu cate 10 euro fiecare, nereduse, iar la noi erau cu 750 de mii piesa, tot in Carrefour. N-am priceput - noi suntem mai prosti sau ce?

Singurul produs la care ezit, este caruciorul... As vrea totusi sa il probez. Acum am vorbit cu frate-miu si mi-a zis ca vara-mea si -a luat un carut super misto de la TCM din Germania, cu 60 de euro - din ala cu trei roti care se umfla cu pompa, mare, cu cos de cumparaturi, pozitie culcat pentru nou nascut, husa de ploaie si husa de picioare, super manevrabil si usor, in ciuda dimensiunilor. asa ca ma intreb - de ce sa dau aici 8 milioane pe ceva asemanator? Mai bine dau pe bilet de avion si ma duc sa il cumpar din Germania

Anca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Dalma si Cricri bine ati venit si sarcini usoare sa aveti.
Oanasm am uitat sa te felicit pt bb. Ma bucur ca e bine si ca v-ati vazut.
Ankalaura si eu stiu ca cele 5 zile le primeste tatal. Tu oricum esti in concediu prenatal si de lauzie, n-ai cum sa beneficiezi de 2 chestii in acelasi timp. Eu acu sunt cam ingrijorata. Am vb cu vara-mea care e contabila si mi-a zis si ea ca zilele fara plata se considera intrerupere si eu am avut o zi fara plata in decembrie Acum sa vorbesc cu sefa sa vedem daca a trecut si pe statul de plata tot fara plata sau doar a scazut din salariu. Sper sa pot rezolva ca statu de abia asteapta sa se lege de ceva sa nu dea banii. Vai daca nu m-am saturat sa ma tot stresez cu drepturile astea. Daca n-avem noi grija sa ni se respecte n-avem nicio sansa sa beneficiem de ele.

bujo 14+
album de nunta
mini Bujo

Mergi la inceput

Mda, cu drepturile astea... Nu stiu de ce este asa de greu la noi. Abia asteapta, toti, sa se fofileze, sa nu acorde, sa nu... sa nu... ca si cand ar da de la ei. Dar de! Pierde un sclav pe plantatie, ce atatea zile libere si drepturi banesti! Doar-doar te saturi si revii la munca dupa postnatal...

Bujo - daca aceste 5 zile s-ar acorda si mamei, asa cum mie mi se pare normal si cum reiese din text (ca nu zice ca e pentru tati, dar aflu eu..) imi iau doar concediul de odihna primul, apoi cele 5 zile, nasc, si abia apoi intru in prenatal+postnatal. La o adica, refac cererea ulterior, dar asta ar insemna, daca nasc mai devreme, sa nu le convina sa imi considere cele 5 zile bonus pentru ca pe cele neluate de odihna vor trebui sa mi le plateasca si iar o luam de la capat.
Dar daca sunt de luat, eu nu renunt la ele. Multe firma nu dau nici cele 5 zile pentru casatorie, pentru ca nu stiu toti sa le ceara...

Anca 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

buna, fetelor, revin si eu dupa oaresce pauza. Am fost ocupata cu musafiri, curatenie si cumparaturi, dar am citit tot ce-ati scris, in special retetele.
mariana, bine ai venit la odiseea noastra, sint convinsa ca o sa fie excelent sa putem profita de experienta ta. Ce frumos sa ai atitia copii. Cum reactioneaza cei micuti la vestea unui nou fratior/surioara?
cricri, bine ai venit si tu la odiseea noastra. Ar fi bine daca ai da datele tale, data nasterii, UM, DPN ca sa te treaca fetele pe lista.
mada, ca stiu ca nu scap , uite aici data nasterii: 11.08.1975 La voi sint deschise magazinele duminica? La noi nu e absolut nimic deschis, ce ma enerveaza.
ankalaura ai dreptate cu scumpetea din Romania, nu-mi explic de ce au preturile in halul asta. O fi lipsa de competitie? Insa apropo de TCM, eu am o parere proasta, mi se par foarte slabi calitativ. Insa e-adevarat ca atunci cind sint reducerile gasesti o gramada de lucruri la preturi foarte avantajoase peste tot, se merita sa tragi o fuga-n strainatate daca ai unde. Problema e cu vama la intoarcere in Romania, nu stiu cum sta treaba in cazul asta.
oana, cristina bine ca mai scrieti si voi burticile mai mici, nu-s singura. Oana, tu n-ai greturi? Felicitari ca l-ai vazut pe bebe si ca totul e bine. Cristina, tu cum mai stai cu greturile? Eu am perioade bune si rele, insa am observat ca mi se face rau atunci cind sint tare obosita
mcoca, interesanta sedinta voastra de haptonomie. Sint curioasa daca aici exista asa ceva, trebuie sa-l intreb pe doctor.

Ca miine in sfirsit ajung si eu la doctor, in sfirsit il vad si eu pe bebe. De-abia astept sa vad ca totul e in regula. Oare la 10 saptamini se poate face ecograf abdominal? Ca n-as vrea ecograf vaginal, vine si barbatu-meu si mi-e jena, desi si el, si doctorul o cunosc pe "dinsa".

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Buna fetelor , multumesc Mona ca te-ai gandit la noi.
Din pacate sunt terminata cu ziua lui Mandy insa n-am avut incotro , o data face si ea 3 ani .
A fost o petrecere f.f.f. reusita insa f.f.f. obositor , Mandy a primit f. multe cadouri si toate utile si exact ce ii place , oamenii m-au intrebat ce iar cam place si am zis eu cate ceva si a primit super de toate .
Sarcina cred eu ca merge bine miercuri merg la ginecolog si vad ce si cum .
Eu cateodata cred ca il simt pe bb. dar nu cine stie ce . Sunt putin ingrijorata ca sunt in aproape 18 saptamani si tot nu il simt pe bb. ca sa pot spune cu adevarat , da el este .
Ma duc sa fac ordine de dupa petrecere si mai vb.

Alina 17 si Mandy Stephanie 3 ani

Mergi la inceput

Turturica - nici eu nu sunt fan TCM, dar uite ca acest carut luat de vara-mea e chiar misto (din ce mi-a povestit frate-miu care e foarte carcotas la astea...). Cu vama nu imi fac probleme - in primul rand nu se mai plateste nimic in UE, in al doilea, as veni cu Eliza in el, in cel mai nefericit caz... sa zicem ca as da de vreun tacanit.
Acuma casc gura tot pe magazinele din Anglia si unii trimit chiar si in Romania. Am pus ochii pe un sistem complet cu cos auto si gentuta, cu 90 de lire plus vreo 35 curierul pana in Romania, ceea ce e vreo 5 milioane si ceva - ori, la noi, singurul cu vreo 5 milioane e acel Graco MOjo care in magazine nu se gaseste (de prea ieftin...). Nu mai spun si ca sunt unele cu 40-50 de lire, iar ca greutate, sunt de la 6 kile jumate la 11, in ce am selectat eu. Asta complet nu are decat un metru dimensiunea maxima desfacut, deci incape usor si in lift.
Incep sa fiu din ce in ce mai convinsa ca nu voi cumpara carut din Romania.

Anca 16+

Mergi la inceput