Mamici de iulie-august 2008 (24)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Oi Narcisa!
Onde em Brasil tu vives?Eu sunt mare fan America Latina si am fost atit la Rio cit si in Fortaleza,sper sa mai mergem acolo cind copilasii vor mai creste.Stiu ca pe la voi procentul cezarienelor in spitalele particulare este de ordinul 80%.
beijos!

Monalac eu a citit la "nasterea unei stele" povestioara voastra si m-a impresionat f.mult puterea de care ai dat dovada pe parcursul unei sarcini dificile.

Mariana 15+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bujo spune:

Didi sunt toti fetitze la inceput doar din punct de vedere al dezvoltarii organelor genitale nu din punct de vedere genetic. Adik la inceput arata la toti bebeii ca un clitoris si abia apoi creste intr-o putzulik sau ramane asa. Insa faza cu cromozomii X si Y ramane perfect valabila. Am vazut si eu documentaru.
Mariana te admir si te felicit. Nu doar pentru cei 5 copilasi ci pentru ca ai reusit sa te organizezi cu toti si ca esti chiar multumita de cum merg lucrurile.
Fetelor am tras o portie de plans zdravana in seara asta. Da asa cu hohote. Si ce e curios e ca nu stiu ce m-a apucat. Ma intreba sotu de ce plang si ziceam ca nu stiu, ma mai bufnea si rasu intre timp si tot nu ma puteam opri din plans. Ce ti-e si cu hormonii astia.

bujo 14+
album de nunta
mini Bujo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Da frisca lichida e aia hulala si nucsoara e un condiment este praf dar si sub forma de nuca de aia se cheama nucsoara si o razi pe razatoare fina si pui la mancaruri. Este si in ro. In engleza se cheama nutmeg.
Mariana eu prima oara ma gandeam hmm ce gust o avea si desrtul asta da apoi m-am indragostit si acuma cand vreau ceva dulce pac bag asta la cuptor e usor de facut si gata repede. Se mai poate face cu croaisante in loc de paine si se poate pune si putin baileys irish cream in amestecul cu lapte pt ceva mai pt adulti mai rafinat.
Sa vedeti ce face o femeie gravida nebuna la 10 noaptea dupa ce a tot rasfoit o carte de bucate: se apuca de facut paste cu creveti si sos de usturoi si smantana. Am crevetii in congelator de ceva timp si tot nu gaseam reteta pe placul meu cu creveti si in seara asta voila am gasit si m-am apucat de facut paste. Barbatu' a zis ca am innebunit gatesc la ora asta, ei ce sa ii faci... Da tare bune au iesit. Si moasa mi-a dat unda verde la creveti care la noi ii iau gata spalati curatati si gatiti si congelati.

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Madina si aici a recomandat doctorul vitamine dar se pune accentul mai mult pe mancare echilibrata pe cat se poate...Si sa ai multe culori in farfurie cand mananci...Adica si putine rosii, si salata verde, si ceva morcovel, putin orez sau fasole, cartofi, carnitza...Cate putin din toate.
Mikycris, n-am fost eu asa slabutza...Sunt micutza de inaltzime, am 1,60 si mie nu mi s-a parut niciodata ca as fii slaba...
Cred ca a intrat cineva in Odiseea noastra si nu i-am spus bun venit.Reiau paginile din urma si va spun

Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22

Narcisa 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Gata fetele eu am papat pastele cu creveti, ma declar multumita pot dormi in liniste.
Deci eu ma retrag somn usor, noapte buna si vise placute, duminica placuta si ne auzim maine!

---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2

Mergi la inceput

Uite, cred ca de Dalma am uitat, e din Oradea...Sau mi s-a dus mie neuronu la plimbarea de seara si am uitat doar eu...Bine ai venit, Dalma, sa va dea Dumnezeu sanatate la amandoi si sa ai un bb frumos si destept

Buna tuturor,

Nu sunt foarte familiarizata cu forumu, desi va citesc de multa vreme....ca aspiranta. Si iata ca, acum cu ajutorul bunului Dumnezeu ma voi numara si eu printre fericitele mamici de august.
Sper, desi am fost diagnosticata cu iminenta de avort spontan ( am mai pierdut o sarcina la 7 saptamani) sa duc la bun sfarsit sarcina si bebe nostru sa se nasca sanatos.
UM 19.11.2007; DN 27.05.1976; DPN 26.08.2008

OiMariana, tudo bom com voce??Eu sunt mai din sud, din insula Santa Catarina, mai precis Florianopolis.Tocmai discutam cu barbatul meu despre ce spuneai tu cu cezariana si el mi-a spus sa iti cer mai multe detalii daca poti da ca tu cu siguranta stii despre ce e vorba. De ce a fost asa de neplacuta experienta cu cezariana??Dupa ce am discutat cu fetele din Odisee, sunt convinsa 90% sa nasc natural, chiar daca aici statisticile indica un al trend (nu imi explic inca de ce).Beijos para voce e para criancas tambem

Mikycris acum eu sunt cu 4 ore distanta in urma Romaniei iar cand la noi in Ro va fii vara si aici pseudo iarna vor fii 6 ore

Narcisa 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mona - avusesem tot o candidoza dupa tratament cu Augmentin, si eram tot in 16-17 saptamani. Spalaturile interne nu dauneaza cu nimic - daca nu exagerezi cu "insistenta"... cum sa zic... sa compar cu spalatul unei sticle? Cre' ca nu face nimeni asa ceva ca nu asa se spala "duduia" Daca insa te simti mai confortabil cu spalaturile externe, go for it. capcana in asftfel de cazuri e ca ai senzatia ca dispare mancarimea si secretia deranjanta, si cand ti-e lumea maidraga apare iar...

Eee... cu "harnicia mea"... nu e chiar asa Numai ca atata am timp, sambata si duminica. Timp sa fac ceva pentru noi, sa ma ocup de treburi casnice... Luna asta am ajuns mai devreme acasa si m-am putut odihni putin (veneam pe la 6-6 jumate), dar de luna viitoare parca vad ca iar ajung acas la 8, si in weekend voi fi prea obosita sa fac macar cele obligatorii... Ca in fiecare weekend se aduna o gramada si de spalat, si de calcat, am si de facut ceva papica, si ordine, si tot asa.... Noroc ca sotul meu e the best si ma ajuta cot la cot, si se mai ocupa si de copilul din dotare...

Sa nu ma uitati si pe mine cu intrebarea despre cei 85% - se calculeaza la VENIT sau la SALARIU?

Anca 16+

Mergi la inceput

Mada, uite cu crevetzii mai vii de acasa...De astia poti sa vorbesti cand vrei, cat vrei si la ce ora vrei ca am de unde...E balta aproape...
Boticelina ce mai face??Gargaritza e bine?
Monalac, cum e ochisoru lui Cris??Sa citesc si eu povestea nasterii...

Narcisa 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Buna fetele!!!
Mariana, esti intr-adevar o mamica curajoasa!!!! Iti doresc sa poti naste vaginal si de data asta!!!!

Monalac, sambata, pe 26 am taiatul motului si nu stiu nici acum cu ce ma imbrac ca facem la restaurant!!!!! Cum e cu ochisorul lui Cris?

Anka, eu stiu asa:
-de cele 5 zile libere beneficiaza tatal, si nu mama, la nasterea copilului;(scrie in CCMN)
-Cei 85% se aplica la media veniturilor din ultimele 6 luni.
Eu asa stiu, acuma probabil ca se mai intampla sa se aplice si gresit, in orice caz, eu in pre si postnatal luam tot atat cat luam cand lucram, fiindca mi se pare ca nu se opreste CAS sau/si CASS, nu stiu sigur....

O placinta cu branza as manca si eu dar nu fac o tava ca sigur ma infig in ea si dupa aia plang ca m-am ingrasat prea tare.
Maine ma duc la control si sigur o sa ma certe dr cand o sa ii spun cate kg am luat!!!! Sper sa fie bine bebe... m-am tot gandit ieri numai aiurea si am visat cam naspa legat de copilas, dar eu nu cred in vise, insa m-am trezit cam tulburata!!!!

14+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Neata!!! Da' active ati mai fost azi nopate; eu la ora 23.00 eram deja in lumea viselor!!!
Mariana, frumos ce ai povestit !!! Si eu stiu ca nordicii au cel putin cate 3 copii , ceea ce , oarecum mi se pare normal; restul Europei imbatraneste, dar nu face nimeni nimic ca sa impiedice acest lucru, nu te ajuta cu bani sa cresti copilul, nu iti ofera nicio facilitate, din contra, aici parca e din ce in ce mai greu Sper ca nu e doar parerea mea..
Dana , azi vreau sa incerc reteta cu spaghete, numai ca de unde gasesc eu frunze de busuioc???Ma pregatesc oricum sa merg la cumparaturi.
Narcisa, cred ca te-am innebunit cu retetele si poftele noastre .

Cristina
" O data ce ai zburat, vei pasi pe pamant cu ochii atintiti spre cer" - Leonardo Da Vinci
9+

Mergi la inceput