Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 19
mihuta spune:
Uberbax, eu stiu ca la 5 saptamani ar trebui sa manance de 6-7 ori pe zi. Pe cutia de lapte praf scrie 6 mese, dar asta e doar orientativ, sunt mese si mese.
Fata mea la 2 luni si 1 saptamana mananca de 6 ori pe zi, desi sunt multe mese greu de delimitat, ca are perioade cand mananca un pic, doarme un pic, iar mananca, iar doarme.
Eu zic sa lasi bebelusul sa hotarasca singur de cate ori si cat sa manance.
Adelamaria, stiu ca multa lume nu e de acord, dar parera mea, ca sa nu ajungi sa te epuizezi, este ca ai nevoie macar de 5-6 ore de somn legat, cat sa iti revii un pic. Pompeaza laptele tau (ca sa nu zic mulge-te) si roaga pe altcineva sa ii dea macar la o masa. Eu altfel n-as fi rezistat, in special pentru ca trageam cu dintii sa ajung sa renunt la suplimentul de lapte praf, si vedeam ca in zilele cand eram mai zombie de oboseala parca si laptele era mai putin.
mami de Sophia
uberbax spune:
Mersi de raspuns!
A mea mananca 6 mese pe zi si ii fac cate 120 ml lapte dar vad ca a inceput sa nu se mai sature si trebuie sa-i fac mai mult laptic!
19.12.2007-fetita!!!!!!!!!
g24hit spune:
salutare
micuta da semne ca se trezeste. vroiam sa va spun ca noi am fost afara doua ore...a fost asa de placut...abia astept sa vina primavara!
am tot vrut sa mai intru sa va mai spun cate ceva dar nu am avut timp.sambata avem botezul si mai pregatim una alta...
vroiam sa va spun ce am descoperit...cand o doare burtica si nu poate face caca sau partz o pun in scaunelul de masina si acolo reusim intotdeauana...va las ca plange...
pa
anacami spune:
Buna!
Am fost si ne-am luat fratiorul de la gradinita, a mai dormit o ora in casa-in carucior
Adela, este posibil sa doarma mai mult daca o scoti afara- atat in timpul plimbarii, cat si in casa.Majoritatea bblusilor dorm pe rupte afara, nici nu mai au nevoie de papa; nu trebuie sa faci comparatie cu ce face in casa.Stefania mananca mai rar si doarme multicel in casa; Sebastian, in schimb, pana la 3 luni manaca aproape din ora in ora si nu dormea deloc ziua in casa. Noaptea nu mai stiam daca sunt treaza sau visez,eram cheauna; ajunsesem la performanta sa dorm in timp ce il alaptam...il luam si il puneam in mod automatic din/in patut (in primele 3 luni am dormit in camera cu el, trageam patutul langa patul meu).
De la 3 luni s-a schimbat brusc, tocmai cand ma gandeam sa il alaptez la program, si nu la cerere, si-a facut si el unul mai omenesc.Nu mai spun ca aveam probleme cu lapticul,beam ceaiuri si luam Galactogil si tot era din ce in ce mai putin.
Acum, la Stefania, care are un program super,desi mananca la cerere, lapticul vine usor si nu beau niciun ceai de stimulare, nu am avut decat o cutie de Galactogil. Daca ar fi fost la fel, nu as fi ezitat sa ii dau supliment macar seara(atunci nu am facut-o, desi dimineata mai curgeau 3 stropi.. ),considerand ca este un cerc vicios -tu nu te odihnesti si iti este afectata productia din ce in ce mai mult, mai faci si depresie..se spunea ca pusul des la san o creste, dar nici chiar asa, nu cand mami este stresata si obosita...
Va pupam!
Camelia, Sebastian si Stefania
xelanoimis spune:
Andrei, la 5 saptamani, mananca de 7-8 ori pe zi. Noaptea la 2 sau 3 ore, depinde de cum are chef, dar cred ca si de cantitatea pe care o ia la o masa. Daca mananca in jur de 50-60ml se scoala sigur in 2 ore. Ziua e mai neclar caci unele mese se lungesc foarte mult...
La noi a fost dr. pediatra la 1 saptamana si nu prea stiu cum trebuie procedat in continuare. Mai face si alte vizite la domiciliu? Trebuie sa o chem sau sa merg la cabinet, chiar daca copilul e ok? Si cum sa procedez cu vaccinul?
Ne gandeam sa facem botezul in februarie, dupa ce implineste 2 luni,
dar inca nu am gasit un restaurant. Daca poate careva sa-mi recomande ceva in zona Domenii-Chibrit-Grivita as fi foarte recunoscatoare .
anacami spune:
Si inca ceva, stiu niste mamici care dormeau cu bb in brate/langa ele, lasau "restaurantul" deschis chiar si in timp ce dormeau; bb manca cand dorea, desi mami dormea!!!Eu nu puteam asa nici macar in timpul zilei, imi era frica sa nu il sufoc fara sa imi dau seama (bine nu vorbesc chiar de primele zile, cand sunt atat de firavi..).
anacami spune:
Xela,dr. noastra are cabinet individual, intotdeauna a venit dupa programul de la cabinet/in timpul ei liber, la cererea noastra.
Dupa cate stiu, au zile cu program "de teren", si cand sunt nou-nascuti (in primele zile) sunt obligati sa vina acasa-dupa trebuie sa mergi la cabinet (poti sa mergi de cate ori vrei, chiar daca nu exista vreo problema).
In primele doua luni am chemat-o cam la 1-2 saptamani; de la 2 luni intentionez sa o chem lunar pana aproape de un an.
Sa fie intr-un ceas bun Botezul; nu cunoasc zona prea bine..
Apropo, stiti cumva cand incepe postul Pastelui ?
Roxxy80 spune:
Si eu am chemat dr pediatru saptamanal pana a facut Matei o luna. De acum inainte intentionez sa o chem lunar pana la un an. Sper sa nu am nici o problema de sanatate cu el si sa nu fie cazul sa o chem mai des.
Noi azi am stat 2 ore afara. Doarme dus cand e la aer si mananca foarte mult cand intram in casa.
Adela, ai grija de tine. Incearca totusi sa te mulgi si sa-i dea cineva o masa ca sa apuci sa te odihnesti macar 4 ore legat. Eu te inteleg pentru ca si Matei avea un program tare aiurea in prima luna, iar eu sunt rea de somn noaptea.Cateodata eram tare iritata cu el si ma simteam imediat vinovata. acum Matei se trezeste de 2 ori pe noapte si ma consider super norocoasa. Dupa baita doarme 4 ore legat (niciodata mai mult) si pe urma cate 2 reprize de 2-3 ore. Eu astept momentul cand va renunta la masa de la 2-3 noaptea. El mananca doar lapte praf.
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!
mihuta spune:
copilul meu nu doarme afara, casca ochii cat cepele ....
noi am rezolvat cu pregatirile de botez, am vorbit de marturii, flori, impodobirea crstelnitei, si azi am fost la nasa sa vad hainutele si sa stabilim in ce o imbracam...
mami de Sophia
xelanoimis spune:
Postul Pastelui incepe pe 10 martie.
Saptamana 3-10 martie, e "saptamana branzei", se mananca fara carne, doar branza, lactate, oua.