Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicici spune:

Eu stiu ca masajul nu este recomandat dupa baita ci inainte din cel putin 3 motive....
-uleiul de masaj nu trebuie sa ramana pe pielea bebelusului
-copilul ar vrea sa fie imbracat cat mai repede dupa baita (nici noua nu ne place sa stam dezbracati dupa baie intrucat resimtim puternic diferenta de temperatura)
-baita relaxeaza iar masajul anuleaza acest efect...asa incat daca doriti ca bebelusul sa adoarma dupa baita va fi mai greu

Eu nu fac masajul nici macar inainte de baie ci intr-un moment al zilei in care este treaza si bine dispusa si nu stiu cum sa o mai intretin. Atunci ii fac un masaj cu multe alinturi si o distreaza destul de bine, mai trece timpul in mod placut fara sa trebuiasca sa o tin in brate. Obiceiul asta l-am format pe vremea cand nu statea singura in patut...acum ca vede bine si este interesata de maimutoii din patut si desenele de pe o paturica a devenit totul mai usor intrucat se mai intretine si singura.

Laura cum ai rezolvat pana la urma cu somnul...ai renuntat la ideea de a muta copilul in alta camera? Am mai povestit pe forum ca atunci cand am tinut fata cu mine in camera crezand ca o sa-mi fie mai usor noaptea sa nu ma mai dau jos din pat nu a fost bine deloc...se trezea si din ora in ora. Si asta pentru ca la cel mai mic scancet de-al ei incepeam eu sa ma foiesc si ma repezeam sa o alaptez ca sa nu se trezeasca sotul care dimineata tre sa fie fresh pentru servici. Am renuntat repede la ideea asta si acum ca doarme in alta camera imi dau seama ca nu la orice scancet copilul se si trezeste...acum ca sunt la mine in camera uneori o aud prin statie ca da sa planga, ma trezesc dar pana sa ma dau jos din pat adoarme la loc. A vazut-o si ziua de cateva ori 'plangand' in somn. Oricum ai face sper sa reusesti sa te odihnesti si tu caci e foarte important si pentru bebe sa nu te simta obosita si deci prost dispua.

Lorena(19.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Totulii, sunt f incantata ca am ales Infarix-ul. Nu a avut nici un fel de reactie adversa. Dupa vaccin, dr pediatru ne-a cerut sa-i punem comprese cu apa rece timp de 3 ore din 10 in 10 min. Bineinteles ca am pus cam la 15-20 de minute.Nu il doare deloc piciorul pt ca l-am apasat azi acolo si nu a avut nici o reactie. De asemenea, dupa vaccin i-am dat preventiv 2 ml de Panadol.
Din cate am citit pe net se pare ca nu prea sunt bebelusi care sa fi avut reactii adverse la Infarix, in schimb sunt destul de multi care au avut la vaccinul oferit gratuit.
Al meu nu suporta baita si masajul in primele 2 saptamani. Acum chiuie de fericire cand ii fac masaj si credeti-ma ca nu sunt super blanda cu el (il trag de toate sunculitele ). Eu nu prea folosesc servetelele umede decat in cazuri rare (cateodata noaptea si in vizite). Consider ca e mai sanatos spalatul in chiuveta . In plus, Matei e super fericit cand il spal la chiuveta (da foarte mult din picioruse).

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by geo_ionita

Si eu imi reprosez uneori ca nu sunt o mama buna pentru ca incerc uneori sa o schimb repede sa nu ii fie frig, insist sa ii curat nasul chiar daca ea urla cat p tin plamanii ptr ca nu ii place, ca nu stiu sa ii fac masaj dupa baie asa cum ar trebui ori ca nu vorbesc prea mult cu ea uneori si o las in patut...

Ceea ce spui acolo denota tocmai faptul ca esti o mama buna,le faci pentru binele copilului. E adevarat,toate trecem prin starile astea...

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna, fetelor! De fapt...mamicilor

Cand citesc la voi cum va dorm copiii, ma deprim si mai rau, va jur!!! A mea fata papa din 2 in 2 ore si ziua si noaptea, orice as incerca sa fac! Ba chiar am inceput sa-i dau si ceai intre mese ca sa o mai pacalesc...de unde!!! la fiecare 2 ore suge 5 min si apoi gata! Orice as face nu mai vrea!!!...Ma turbeaza!! Am lapte destul, iar ea nu suge nici 1/4 cred! Sunt tare amarata si lipsa somnului de noapte ma deprima crunt!!! Nu stiu ce sa fac...De asta nici nu prea va scriu...Va citesc, dar de fiecare data parca ma conving ca sunt cea mai proasta mama din lume daca doar al meu copil nu reuseste la 2 luni jumate sa-si faca un program!!! Asta e, eu incerc, dar fiecare incercare esuata ma arunca si mai rau in depresie...Nu mai am rabdare cu ea, uneori mi-e si rusine de ce simt...Credeti-ma ca o iubesc cu toata fiinta mea, dar nu mai gasesc resurse! Macar o reusita cat de mica sa am...orice...dar ea nu si nu!!...Nu stiu unde gresesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Adelamaria, nu gresesti nicaieri, copilul tau isi va face un program (adica alt program fata de cel din 2 in 2 ore) singur, cand va fi momentul. Stiu ca e greu, dar nu cred ca te lasa inima sa lasi bebele sa planga de foame. Si esti o mama minunata, ca dovada faptul ca te preocupa aceasta problema.

Si pe mine ma deprimau gandurile astea, mai ales in prima luna cand ma luptam cu alaptaul dureros, cu muls, cu biberoane cu nesomn la greu, si mi se parea ca restul lumii face cu usurinta ceva ce eu nu reusesc sa stapanesc cu toate eforturile facute. Fireste ca nu exista mame perfecte, toate avem zile si bune si rele, important e sa mergem mai departe.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Fetelor, am si eu o intrebare la voi, pentru cele care nu alapteaza: de cate ori pe zi face bebelusul vostru caca? Fetita mea facea chiar la inceput de 2,3ori/zi si acum face doar o data, dar are zile cand nu face deloc! Daca trece si a doua zi fara un caca, spre pranz nu mai mananca cum trebuie si este foarte agitata; am vorbit cu doctorita si mi-a spus sa incerc cu termometrul si a mers, dar acum mi-este teama ca acest caca e cam apos si nu vreau sa o deshidrateze prea mult. Se poate deshidrata de la un caca apos/zi? Eu ii dau si ceai in timpul zilei, cat ii trebuie ei. Ce sa fac? De crescut a crescut bine, nu spectaculos ca ai vostrii, dar sunt multumita: a luat in prima luna 750grame si a trecut treptat la 5mese/zi plus ca acum doarme cateodata seara si noaptea si 5 si 6ore la rand. Arata multumita, dar eu nu stiu sa apreciez fontanela, mi-este si frica sa pun mana acolo! Cred ca am s-o chem pe doctorita! Dupa ce ati trecut de o luna de cate ori v-a mai vazut doctorul pediatru?
Pa!
Alexandra Maria
14.12.2007

dana vio alexandra maria

[url=http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/103627.birthdue.png[/img][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Adelamaria, acum am vazut ca piticutii nostrii sunt din aceeasi zi :)
Sa nu te necajesti, o sa isi formeze un program, eu zic ca depinde mult si cum il hranesti, alaptat sau formula, pentru ca daca ii dai formula o sa doarma mai mult. Joshua acum depinde cit maninca seara si la ce ora, se trezeste o data sau de doua ori pe noapte sa pape. Mai avem nopti, cam o data la 2 sau 3 sapt cind papa din doua in doua ore noaptea, dar atunci cred ca mai mult sa se aline sau are un puseu de crestere. Insa ziua papa tot cam la 2 sau 3 ore. Asa ca nu te necaji, nu cred ca e nimic anormal, fiecare copil are ritmul lui si simte cit si cind are nevoie.
Incearca sa dormi in timpul zilei cind doarme si el, ca sa te odihnesti un picutz. Si eu am fost disperata la inceput, eram pur si simplu zombi toata ziua, si acum sotul meu ride ca am ramas cu traume pentru ca de fiecare data cind ma trezeste pentru ca avem ceva de facut sau e cazul, nu ca ar trebui hranit piticul, eu tot ii spun in somn ca i-am dat sa pape ... :))

------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)

God brought you in our life

Homepage: www.lijfering.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Fete dragi!
Multumesc mult de incurajare!...Stiu si eu ca intr-o zi voi rade de tot ce simt acum si mi se va parea ceva atat de indepartat!...Dar acum pur si simplu stau si abia ma abtin sa nu plang...Acum a adormit micutza, dar pt ca a papat la 10.30 si a adormit la 11.20...va dati seama ca peste 40-50 min iar se trezeste, iar vrea sa pape...Iar mami e asa obosita...As vrea sa iesim afara, in parc, dar parca nici energie nu mai am...S-o imbrac, sa car caruciorul...sa imping la carucior...Si faptul ca nu ma pot deplasa f. mult din cauza meselor ei si a lipsei de masina ma face sa fiu si mai trista!...Nu vreau sa ma mai plang, stiu ca pt fiecare sunt zile si zile...Sper doar sa mai gasesc cumva solutii sa rezist...
Va imbratisez si va rog sa ma iertati ca scriu asa rar...E o perioada mai dificila pt mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufulet74 spune:

Adelamaria, eu zic ca ma bine plingi si exteriorizezi un pic durerea, iti face bine si te calmeaza.Pune-ti o muzica care iti place si tie, fa o baie relaxanta in alea 40 de minute daca nu reusesti sa dormi in timpul ala. Si faci cit poti, daca nu poti iesi afara ia-l pe tati seara si scoateti bebeul atunci la plimbare ;)

------------------------
Flory de Joshua Raphael (14.11.2007)

God brought you in our life

Homepage: www.lijfering.tk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uberbax spune:

buna ziua fetelor!
am si eu o intrebare la 5 sapt cam cat papa sau papau bebeii vostrii?si cam cate mese pe zii?manaca numai formula ca eu nu mai am lapte deloc!
multumesc si numai bine!

19.12.2007-fetita!!!!!!!!!

Mergi la inceput