Lucru manual - arts & crafts 4
Raspunsuri - Pagina 3
tomari spune:
Otilia toate modelele erau cu 2 fire (rosu si albastru); initial m-am gandit ca cele 2 fire erau ptr a distinge traseul, adica dus-intors, pe urma mi-am pus intrebarea daca e necesar sa le insir in paralel.
Multumesc pentru indrumare si pentru adresa.
Succes tuturor indiferent daca e afacere sau hobby! Tonia
tomari spune:
Idoina creatiile tale sunt minunate!
Succes si spor in continuare indiferent daca e afacere sau hobby! Tonia
frannces spune:
dana fimo si polimer clay e cam acelasi lucru. polimery clay este denumirea plastelinei si fimo este brandul cel mai cunoscut...
te sfatuiesc sa cumperi fimo (sau alta marca) si nu polimer clay "la punga" de pe siteuri. am cumparat eu si este f tare si nu prea poti lucra cu el si daca sta la aer mai mult se sfaramiceste.... spre deosebire de fimo care este f usor de lucrat si sta la aer oricat fara sa pateasca ceva
Dana M. spune:
quote:
Originally posted by frannces
dana fimo si polimer clay e cam acelasi lucru. polimery clay este denumirea plastelinei si fimo este brandul cel mai cunoscut...
te sfatuiesc sa cumperi fimo (sau alta marca) si nu polimer clay "la punga" de pe siteuri. am cumparat eu si este f tare si nu prea poti lucra cu el si daca sta la aer mai mult se sfaramiceste.... spre deosebire de fimo care este f usor de lucrat si sta la aer oricat fara sa pateasca ceva
ce pacat ca-i prea tarziu, deja astept sa-mi vina comanda
asta e, nu-i nimic, oricum dac-ai zis ca-i acelasi lucru si-i toxic, ma las pagubasa, cel putin pentru dupa cateva luni dupa ce nasc....
dar auzisem ca exista si un material care dupa modelare se lasa putin si se-ntareste singurel, care-o fi ala?
Dana M. 24+ si Raluca (5 ani si 11 luni)
Otilia spune:
Dana, FIMO (sau pasta polimer) sunt toxice NUMAI daca le arzi in cuptor, de aceea trebuie sa-l dai la minim (110°C) si sa nu lasi bijuteriile la "copt" mai mult de 30 de minute. Daca respecti regula asta nu patesti nimic. Doar fumul de pasta polimer arsa e toxic, de la pasta in sine nu patesti nimic, ca doar n-o maninci si te speli pe miini la sfirsit... Succes!
idoina, foarte reusite bijuteriile tale in FIMO, felicitari si continua, e grozav ce faci!
tomari, ma bucur ca te-ai lamurit, deci schema era cu doua fire... Sper ca ai reusit sa termini bratara, sa ne-o arati si noua! ;)
Spor la margelit!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Dana M. spune:
quote:
Originally posted by Otilia
Dana, FIMO (sau pasta polimer) sunt toxice NUMAI daca le arzi in cuptor, de aceea trebuie sa-l dai la minim (110°C) si sa nu lasi bijuteriile la "copt" mai mult de 30 de minute. Daca respecti regula asta nu patesti nimic. Doar fumul de pasta polimer arsa e toxic, de la pasta in sine nu patesti nimic, ca doar n-o maninci si te speli pe miini la sfirsit... Succes!
idoina, foarte reusite bijuteriile tale in FIMO, felicitari si continua, e grozav ce faci!
tomari, ma bucur ca te-ai lamurit, deci schema era cu doua fire... Sper ca ai reusit sa termini bratara, sa ne-o arati si noua! ;)
Spor la margelit!
Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea
Otilia, bine te-am regasit ! (nu cred ca ma mai tii minte, dar suntem cam de la-nceput pe forum amandoua ) Mi-ai luat o piatra de pe inima, deja ma gandeam ce sa fac, cum sa fac...nu stiu daca al meu cuptor are la minim 110°C, dar asa va sta, la minim, si vedem ce iese.
Dana M. 24+ si Raluca (5 ani si 11 luni)
zniri spune:
dar auzisem ca exista si un material care dupa modelare se lasa putin si se-ntareste singurel, care-o fi ala?
eu am ceva ce corespunde descrierii :P e un fel de argila(as zice ca aduce si a chit) care a lasi la aer, se usuca si se intareste. nu e f f rezistenta, am reusit nu f greu sa rup in doua o margea lunguiata de vreo 2 cm, subtire. argila asta e alba si ar merge pictata, doar k nu prea stiu eu cu ce.
dak tot s-a animat pe aici, am si eu o intrebare: la ce se foloseste ata creata? eu m-am "jucat" doar cu nylon pana acum si am vazut pe site ata si nush la ce e buna-nici cum arata si se comporta, de fapt.
spor la margelit!!
frannces spune:
ca sa raspund la ambele intrebari:
pasta de modelat se vopseste cu orice si apoi se lacuieste... eu folosesc acrilice
iar pe ata cerata se insira margelele
aici http://www.flickr.com/photos/13364407@N03/2185199460/ este un exemplu cu ata cerata si margele din pasta uscata la aer
zniri spune:
multumesc pt raspuns. imi place modelul care l-ai dat de exemplu.
vopselele acrilice le iei de la orice librarie sau de la cele cu articole pentru pictat?
iar despre ata creata acum cred k stiu care e. am acasa, dar nu stiam k ii spune asa..eu il vedeam ca pe un snur smacuit :D de ce i-o fi zicand creata? k ma gandeam k sta in nush ce fel
frannces spune:
acrilice le poti lua de oriunde. eu le iau de la magazinile cu obiecte pt pictura am de unde alege.
cat despre ata cerata asa s-a impamantenit.. cred ca are un strat protector de ceara..