Face crize de nervi...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutari!
am si eu un baietel de un anisor si 2 luni. mai face si el din cand in cand aceste crize de care povestiti. am remarcat ca daca la un lucru (de ex cuptor) ii spun de prima data cand vrea sa puna mana ca nu e voie, ca e fierbinte, ca pote face buba, etc, atunci totul e ok. bineinteles, mai incearca de vreo cateva ori, dar daca continui cu aceleasi explicatii la un moment dat renunta. in schimb daca ii dam o data ceva (nu stiu sa dau ex) iar apoi ne dam seama ca de fapt nu ar trebui sa se joace cu acel lucru.....ei, atunci incepe scandalul. pt ca l-a avut in mana si nu mai intelege de ce acum nu il mai dau.
de ex ieri am patit-o cu un catel. in general merge sotul cu el pe la catei, se joaca, o nebunie. ieri un caine a inceput sa maraie urat si sa latre. dani se distra, sotul si-a dat seama ca nu e de joaca cu acel caine. si au plecat de acolo. ei....nu va spun cat a putut sa planga dani pt ca el stie ca se joaca cu cateii si nu intelegea de ce acum nu e voie. dar....l-am luat in brate (desi se zbatea de mama focului, desi toata lumea din jur se uita la noi ca la circ......fix de asta nu mai puteam eu), i-am explicat ce si cum, ca nu e voie, ca acela e un caine rau, etc, dupa care am gasit niste pasarele si dani a uitat de caine. fara ignorare. fara cearta.
asta este experienta mea....sper sa va ajute. si sper sa nu se agraveze aceste crize....mai tarziu, nici la noi si nici la voi.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

quote:
Originally posted by Ancuta-Maria

Fiind baby sitter la 4 copii de o saptamana, 2 ani, 4 si 6 ani timp de 6 luni de zile... singurul lucru care a mers in caz de crize de nervi (mai ales la fetita de 4 anisori) a fost: "treci in patul tau si nu te misti de acolo pana nu iti trece".. si urla...chiar si cate 3 ore. Dar o ignoram complet. Intr'o luna a observat ca nu tine, si nu mai facea.

Ancuta-Maria, te rog, mai spune-mi cateva sfaturi de dresaj, pentru ca vad ca nu prea sunt la curent cu moda asta. Deci astept raspuns urgent.

Ce mai citim noi

pe ulitza noastra magica
The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Si daca se misca din pat ce faceai ???? Ca unii nu stau 10 minute intr-un loc...decat daca ii legi

Ingrid si Cristi 4 ani si 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Mie imi vine sa intreb cum putea sa fie baby-sitter la 4 (patru) copii? La toti odata, pe rand, sau cum?
Doamne fereste...

Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)

www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Buna!
Am un baiat de 5 ani jumatate.E un copil dragalas, bun dar se enerveaza usor.Si cand era mai mic facea uneori ,,crize'' adica plangea,tipa sau chiar se izbea de ceva.Acum intelege mai bine cand greseste si isi cere scuze cand tipa sau insista prea mult.
Ieri l-am lasat la mama cateva ore si l-am gasit in ,,criza".Se jucase cu doi verisori si n-au vrut sa-i dea si lui ceva.L-au enervat de mai multe ori si l-am gasit asa de rau...ii batea inima sa-i sara din piept, nu alta.
Culmea, ca mama, in loc sa-l linisteasca si sa le spuna celorlalti copii sa nu-l mai enerveze, i-a lasat asa , ba chiar se amuza.
Ma intreb, oare ce fel de bunica e asta, care ii face rau copilului?
Cum poate sa spuna ca il apuca ,,nebuneala" din senin?
De ce se comporta asa cu nepotul ei?De ce nu il protejeaza in loc sa-si bata joc de el?Cum se poate amuza enervandu-l pe el si sa spuna apoi ca e nebun?!?
Ce sfat imi dati?

Mariaanna, mami de Alex nazdravan

cāteva poze

Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Asa e cu "batranii", Mariana. Soacra-mea e cam tot asa. Insa din motive de sanatate (ale ei) nu se poate ocupa de Cristi si nici eu nu as fi vrut asta (prefer sa platesc bona). S-a intamplat de 3-4 ori in cinci ani sa trebuiasca sa ramana cu Cristi cateva ore (situatii de urgenta). Intotdeauna am gasit copilul super-agitat si de abia l-am linistit. Mai nou insa, nici el nu vrea sa stea cu "mamaie", care ori rade/se amuza tot timpul, ori il ameninta ca "te spun lui tata ca sa te bata"
Asa ca... mai bine lipsa.... ca degeaba le faci observatii, ei o stiu pe a lor, ba se mai si "ataca"

Ingrid si Cristi 4 ani si 11 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Ingrid,situatia e mai mult decat atat.Cu ceilalti nepoti se comporta altfel .E , totusi, mama mea , dar preferata ei este sora mea si cu familia ei.Eu sunt mai,,neagra" iar sotul meu si mai si...Cum sa fac sa nu mai fie asa?Baiatul meu ar vrea sa mearga acolo, dar asa cum am zis,isi bat joc de el enervandu-l si nu se gandesc cat rau ii pot face astfel.Problema e ca nu am de unde lua o bona, fiind intr-o zona rurala si nici nu gasesc pe nimeni de incredere.Sotul meu si-a calcat de multe ori pe inima ,dupa ce a zis ca nu mai calca pe acolo, dar de data asta, cred ca asa va face.
Mama ii acecepta pe toti cei din familia surorii sa locuiasca acolo, le-au dat chiar si bani (multi, zeci de milioane) sa-si amenajeze locuinta...Nu sunt invidioasa, bine ca le-a dat, dar de ce face separatism si ne trateaza pe noi, ceilalti altfel?Asta ma doare.De ce se razbuna pe copil?

Mariaanna, mami de Alex nazdravan

cāteva poze

Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

Mergi la inceput