Fetele Din America (99)
Raspunsuri - Pagina 13
cenia spune:
Salutare
Miereamara are dreptate, cei 2 mil vechi se dau indiferent daca ai cotizat sau nu si doar pinala virsta de 2 ani. suma de 6 mil vechi se da doar persoanelor care au cotizat statului roman cu impozite. legea e noua, se aplica din 2007. dupa 2 ani se revine la suma mica pe care tot o mai schimba an de an.
deci nu se dau banii retroactiv, caci nu exista legea.
orice copil are acest drept daca este cetatean roman indiferent de domiciliul parintilor.
procura am facut-o la notariat in Romania, dar se poate face si aici specificind pt ce mandatezi persoana respectiva sa faca.
as putea sa caut legea daca vrea neaparat cineva.
toate bune va urez din nou
Siminaf spune:
Pai Josefine, nu trebuie sa urmaresti zilnic, doar sa anunti ce ai gasit tu ca spam acolo. Eu am facut-o si in citeva ore postul era deja sters. Intii anunta ca e flagged si in citeva ore sau minute va fi sters, apoi chiar il sterg din lista de anunturi.
Cenia, deci oricum legile se schimba de la o zi la alta. Si deci oricum nu pot beneficia, ca mezina mea implinise deja 2 ani in 2007 (pe la sfirsit, dar ma rg) si in plus nici nu are acte romanesti. Atita bataie de cap...
ancadm spune:
M-am uitat si eu la formularul care trebuie completat pentru alocatia de stat...Pentru copii care au dubla cetatenie (romana si americana)ati mentionat asta in cerere? Am vazut ca aveu o casutza unde intrebau daca are copilul si alta cetatenie.
Anca, Andreea (7 ani) si Monica (9 septembrie 2005)
ocebine spune:
Andrada, scuze de intirziere (inca ma refac dupa 3 zile de delegatie in Las Vegas - bre, nu mai poci tine pasul...m-au terminat cu meetinguri care incepeau la 7 dimineata, golf la 10:oo pe un vint de 40mph, si dinner-uri pina la 2 dimineata).
Pentru fata iarna folosesc LaMer si vara Remede (Sensitive Skin). Io-s inca pe Retin-A (pentru acnee) si imi trebuie moisturizer heavy-duty.
Parca as trage un nap...(emoticon care sforaie).
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Andrada spune:
Merci Anamaria, am un coleg, sotia are acnee si m-a intrebat daca stiu ceva.
Daca esti la serviciu, go ahead cu nap-ul, ca acasa or sa te ia de noua
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
honey79 spune:
Cenia, daca ai timp si stii unde sa cauti, eu chiar as fi interesata de legea privind acordarea alocatiei.
Dupa ce v-am citit pe voi, mi-am cautat un prieten pe messenger ,care lucreaza in Primaria orasului unde stau ai mei si... mai rau m-am enervat.
Asa ca, as vrea sa-i dau cu legea-n nas...in cazul in care zice ca n-as avea dreptul.
Unul din raspunsurile lui a fost..ca, ce ma intereseaza pe mine alocatia din Romania??? Ca eu sunt in SUA acum. Ca alocatia e doar pentru femeile care locuiesc in Romania.
Plus ca.. iei alocatie daca ai job..daca n-ai, nu iei.
Uffff.
Anyway, multumesc anticipat pentru raspuns.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
37+ sapt
Vali
AMR 3 SAPTAMANI !!!
ocebine spune:
quote:
Originally posted by Andrada
Merci Anamaria, am un coleg, sotia are acnee si m-a intrebat daca stiu ceva.
Daca esti la serviciu, go ahead cu nap-ul, ca acasa or sa te ia de noua
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
Daca are acnee, n-as recomanda LaMer fara tratament pentru este extraordinar de "rich"...daca are ten mai gras, o face sa aiba si mai multe breakouts. Pentru ca eu ma dau cu Retin A zilnic asta imi usuca fata foarte tare si trebuie sa compensez.
Oricum ieri mi-am luat liber (noi cica ave Work-Life Balance: pentru fiecare 2 zile petrecute in delegatie, avem o zi libera - asa ca am profitat). Sint mai mult ametita decit obosita...
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
elena2001 spune:
honey79, suntem in aceiasi oala
Si tatal meu a primit tot raspunsuri din astea "inteligente".....
De la Consulat mie mi s-a spus ca se poate aplica pentru alocatie tinand cont ca statutul meu aici este unul temporar dar in Romania i-au spus tatei ca nu se poate ...de la Primarie l-au trimis la fortele de munca unde a primit acelasi raspuns...cum ca tata ar trebui sa faca dovada ca are sub ingrijire copiii ...ca copilul tb. sa fie unde e legea ......si ca nu poti mintii, ca se fac controale la domiciliu?!
Chiar nu inteleg ce vor sa spuna cu asta.....prin procura il imputernicesc pe tata sa actioneze in numele meu, deci eu aplic pt. alocatia copiilor mei prin el.....copiii sunt sub ingrijirea mea ....
Partea proasta este ca fiecare interpreteaza legea cum vrea.....daca o stiu...daca nu, isi dau cu presupusul....
In LEGEa nr. 272 din 21 iunie 2004
privind protectia si promovarea drepturilor copilului se mentioneaza printre altele
ART. 3
De dispozitiile prezentei legi beneficiaza:
b) copiii cetateni romani aflati in strainatate;
ART. 45
(3) Parintii au obligatia sa solicite autoritatilor competente acordarea alocatiilor, indemnizatiilor, prestatiilor in bani sau in natura si a altor facilitati prevazute de lege pentru copii sau pentru familiile cu copii.
Acuma, in legea privind Alocatia de Stat pentru copii ( Legea nr. 61/1993 modificata si completata prin O.U.G. nr. 148/2005, O.U.G. nr. 44/2006 si H.G. nr. 1026/2006) se mentioneaza printre altele ca:
-Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii cu varsta de pana la 18 ani...
-Incepand cu data de 01.01.2007 cuantumul alocatiei de stat pentru copiii in varsta de pana la 2 ani este de 200 lei, iar in cazul copiilor cu handicap alocatia de stat de 200 lei se plateste pana la implinirea varstei de 3 ani.
-Alocatia de stat pentru copii se plateste unuia dintre parinti pe baza acordului acestora....
Plecand de la aceste legi eu intyeleg ca si copiii nostri, cetateni romani de altfel, pot beneficia de aceasta alocatie...
Daca mai aveti alte informatii sau pareri nu ezitati sa ni le spuneti si noua....
Numai bine!
Irina
blackpanterro spune:
Fetelor, parerea mea e ca pana terminati cu actele pt obtinerea alocatiei, facutul actelor, legalizatul lor, traduceri si multi nervi cu functionarii romani o sa cheltuiti mai mult decat face alocatia.
Noi de aia nu ne-am complicat viata cu nici un act romanesc si asa va ramane, iar daca mai avem vreun copil la fel vom proceda.Eu nu mai am nervi, timp si bani pt toate astea.
Initial am vrut sa ne legalizam casatoria si in Ro si m-a costat o avere sa traduc si sa legalizez tot ca apoi sa mi se spuna la primarie ca defapt trebuie sa ma duc la o misiune diplomatica si sa depun toate actele si apoi sa astept 3 luni pana vin actele romanesti de la Bucuresti.Cu alocatia cred ca ar fi la fel de multa umblatura asa ca ma lipsesc.
In Ro nu sunt inregistrata casatorita si nici nu cred ca stie cineva de Aidan ca sa primeasca alocatie.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
cenia spune:
eu primesc alocatia in cont la banca.
e adevarat ca am umblat, dar eram obisnuita cu sistemul romanesc si taceam si inghiteam ca am stat o ora la rind in iarna... etc.
si la al doilea copil am sa fac asa, nu ma las invinsa de hirtogaraia lor. vine consulul la noi in Phoenix in luna martie la biserica si va elibera certificate romanesti pt copii.
Adriuta daca citesti, sa imi amintesc sa iti zic cind vine anume, poate e dupa nasterea ta si ii faci certificat sau ce probleme de legalizat ai avea la consulul Romaniei.
daca dai prea multe detalii functionarului roman te trimite la plimbare ca el nu are chef de munca. nu va spun cit am stat la notar sa ii explic de procura mea pt ridicarea si admnistrarea alocatiei copilului pe care il am si cel pe care il voi avea. hi hi hi! ma trimitea la plimbare si sa vin alta data pt alt copil. stai nene ca eu nu ma plimb America Romania cind vrei mata!