Sezatoarea canadiana (79)
Raspunsuri - Pagina 8
try spune:
quote:
Originally posted by mQQm
try, mersi, inca n-am intrat dar le-am salvat. Sper sa nu mi-o iau in freza si p-acolo cu intrebari stupide! Cum adica nu e legal sa house-flip? De ce?
Habar n-am ce ce-i ilegal. Statul canadian considera probabi lca nu e moral sa faci din imbunatatirile de case si vanzarea la preturi ma imari o sursa de venit ca meserie. In state sunt oameni a caror meserie asta e: sunt flipperi de case. Cumpara, renoveaza/imbunatatesc si apoi vand.
Aici n-ai voie. Ma rog, poti sa fentezi legea in sensul ca nu trebuie sa declari tu nimanui scopul pt care cumperi casa, dar am inteles ca nu poti vinde casa in mai putin de 6 luni (asta mi-a spus-o cineva, nu stiu daca se verifica intr-adevar). ori pe asta se bazeaza castigurile in state, pe timpu lscurt in care faci totul pt ca fiecare luna in plus inseamna o noua rata la mortgage si deci asta iti reduce tie profitul. Si ma rog, in state fiind atata diversitate in sti lde viata si decisi venituri, sunt orase unde casele sunt asa de scumpe ca un mortgage ajunge si la 5000USD.
Aici nu te impiedica nimeni sa cumperi casa, sa traiesti in ea, sa o renovezisi sa o vinzi peste 1-2 ani (desi tot schepsisul la house flipping e tocmai ca speculezi un anumit moment al pietei, peste 1-2 ani situatia pietei se poate schimba tare mult si risti mai mult) si sa iesi in castig, insa nu ai voie sa faci din asta o meserie.
Dar cu toate fentarile de lege pe care le poti face si chit ca traiesti in casa respectiva pe care o renovezi (pe de o parte te scuteste de mortgage pt a doua casa, dar pe de alta parte iti incetineste lucrul caci nu poti tine casa un santier total, trebuei sa fie functionala cat de cat) nu-ti convine sa te muti la fiecare x luni sau 1-2 ani doar ca sa scoti u nvenit di nasta. Mai ales cand ai copii care merg la scoala, asta devine un mare inconvenient.
In state, flipperii de case au casa lor ca orice om, nu traiesc in casa pe care o renoveaza si din care-si castiga painea.
Vezi la forumurile alea ca unele sunt foarte slabe ca activitate (abia apoi am intrat pe ele din curiozitate), deci daca postezi o intrebare posibil sa astepti sa te apuce batranetile pana-ti raspunde cineva.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
simi spune:
Simonna, se pare ca n-avem aceleasi vacante. Martie e cu vacanta aia de pe 3 pe 7, apoi avem una bucata saptamina libera in aprilie, asa, ca sa ne dea una in cap, dar pentru aia am inscris-o la "marmote". Daca vrei iti pot da numarul de telefon al "marmotelor". Costa de te usca, 40$/ zi, iar saptamina de relache (martie ) costa 400$, ii duc la cursuri de schi la Tremblant (ca tuseau daca se duceau la Rigaud, btw). Da, ce sa faci, tre' sa muncim, asa ca "marmote" scrie pe ea!
Ca sa-ti zic mai multe de ei: au un contract cu Charles Perrault, cu College Saint Marcelline si cu College Stanislas, la zile pedagogice, vacante, organizeaza diferite activitati cu copilasii, tre' sa inscrii copilul din timp, dar cred ca mai au locuri si pentru vacanta de primavara (relache). Cred, nu stiu. Daca vrei numarul scrie-mi pe privat. Si le zici ca copilul e la Charles Perrault, ca nu primesc copii decit de la astea 3 scoli.
Week-end placut si va pup!
Pai vreau si eu la baietei pe 8 martie! Oare ma mai lasa sa intru fiind putin cam baba?
Smile,tomorrow could be worse!
columbiana spune:
Simi stai la rind, baba sunt io , da'vorbim strict statistic, pentru ca altfel judec uneori pentru 18 si ma simt pe 25 , deci votez si eu DA pentru iesire chiar daca nu prea am timp sa scriu pe aici, doar sa nu fie ultima simbata din februarie sau martie;
ai vostrii ce carti aduc de la biblioteca, a'meu nu stiu cum face ca aduce numai aiureli; ultima a fost, pe scurt, despre un catel descris gen javra urita, baloasa, etc; copilul trebuia sa adune kk dupa catel, catelul s-a spinzurat de lesa si a trebuit sa-i suporte balele si sa-i faca respiratie gura la gura; cu asta se culturalizeaza copilul in bibliotecile quebecoase
dimineata incepe cu un film quebecos educativ pentru copii la TV (RadioCanada, cred), in care eroul numit crashmal (cred ca se traduce "scuipa rau") este stirb si gretos, trage besini la greu si scuipa...eu dau in hepatita, al mic se distreaza si asimileaza magariile ca un burete...:(( vivre le quebec culturel
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
rocs02 spune:
Denisam, la multi ani pentru Emma, sa fie sanatoasa si sa va umple in continuare inimile si viata !!!
Oanagabriela, la multi ani de ziua onomastica a Antoniei!!
mikiion spune:
Ana noi suntem la faza de Barney si teletubbies. Ne uitam in special la PBS kids ca sunt mult mai pasnice si in engleza.
Adevarul ca unele desene sunt oribile am vazut si cand eram in Romania si incercam sa ma uit cu nepotul meu la tv.....
SimiUau!!!! Cati ani!!! Pai esti o istorie vie: ai trait si verglasul si referendumul!!!! Ia treci si povesteste cum era atunci!!!
Nelia felicitari pt B. ti-am spus ca nivelul e slab si noi romanii facem fata usor. Inchipuie-ti ca eu cu 5 cursuri, copil mic, necazuri cat cuprinde in toamana asta am media A-? Nu-mi venea sa cred....Si de fericire m-am hotarat sa dau mai putin pe la scoala, am lipsit de 3 ori saptamana asta, mai mult sau mai putin motivatDin 4 cursuri.
Ktrinel si Ica pai inseamna ca am scapat ieftin. Eu am ex la 1 an si 2 sapt. Si am pierdut si ceva timp ca am scris gresit numele sotului pe un formular. I-am pus liniuta si nu era asa in pasaport. Eu din reflex am pus-o. Si mi-au trimis scrisoare ca cum il cheama cu liniuta sau fara? Aviz amatorilor. Ca la noi intr-un fel e pe certificatul de nastere intr-un fel pe pasaport.
Carmen si pitilache merci de informatii. Cred ca o sa i le fac de mana. Sa vad cat de tare sunt la brodat. Dar mi-am adus aminte ca am primit un sac de hainute, cand era Marc bebe mic, de la prietena mea din copilarie care locuieste la Ottawa si pe unele era o bentita de panglica prinsa in locul etichetei si pe ea scris cu pixul numele copilului. Cred ca o sa fac si eu asa.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
rocs sa-ti spun ce fericit era Marc, acum vreo 3 luni, cand l-am gasit prima oara cocotat pe masa de infasat. Statea acolo turceste si astepta sa vina cineva sa-i vada isprava!!!! Al meu e un catarator inascut!!!!Si are un zambet cand face o traznaie !!!!Ca nu iti vine sa ii faci nimic.
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2
Virsta Marc
mikiion spune:
Revin si eu la obssia mea mutatul. A stat cineva la bloc de beton sau nu neaparat, in Montreal, care sa aiba si intrari pt. masina de spalat? Oficial vorbind, spatiu destinat montarii nu improvizatii.
Ca asta e ultimul argument in litigiu acum in decizia noastra cu mutatul.
filme2
Virsta Marc
Simonna spune:
Ana .... capu' cu rostogolitu' si nu exprima destul de bine ce "ma rid" eu aici... Asa-i, nu se uita nici dracu' la cartile alea, venea si Radu cu te miri ce-uri care erau by far nu de virsta lui, acu' nu mai vine deloc, na! Da' ciinele ala, dom'le, ciinele ala! Face toti banii, stii de ce trimiti copchilu' la scoala!
Tu de ce nu strici programul ala TV cu balosii si culturalizarea? Nu poti sa-l bruiezi cumva?
Eu am cintat azi toata ziua: "I wanna be a heroooo, Pokemon advanceeeed, I wanna be a herooo, give me just a chanceeee" si aveam nervi si credeam ca la mine stau prost lucrurile si desenele lu' fiu'meu sint de cacao! Cedam primul loc lui Tudor, poftiti! :)
Simi, expensive, dom'le! Eu credeam ca o sa fie scump campul de jour de la Carrefour Multisport unde-l ducem noi pe Radu in sapt. de relache, da' uite ca-mi ramin si bani, ca-i numa' 250! Cind ai timp, nu-i graba, pt nr. ala de tel, sa mi-l pun si eu in agenda...
Eu am bafta, am o bunicuta prietena, aproape ca o bunicuta personala a lu' fiu meu, de altfel o si strigam "Buni", la care plasam copilul cind n-avem variante...
Good, babelor! Ne inmultim, ce-mi place! Pastram 8/15 martie, Ana, Dana, Oana, Simi si Simonna jusqu'a date. Nelia si Pitilache rezerve. Sa mor, cre'c io's a mai tinerica, moama, de cind n-am mai fost eu aceea! Da' vine doamna Ile Perrot si ma taie din coada listei, sa revin si eu unde mi-e locu'...
Mijkiion, vazut numa' in blocurile de lemn, nu si la betoing!
Pupici, weekend fain, noi mergem la schi, abia astept!
Simonna
jessie spune:
Oau, Simi, 14 ani!! m-ai dat gata ...noi de-abia ce-am facut un anisor si mi se pare ca-s de-o viata aici ...mi-as fi dorit eu asta!:-)
Magdone, lucrezi cumva in contabilitate? ai putea sa-mi dai mai multe detalii...?
nelia spune:
Am auzit ca se discuta despre babe si am venit si eu sa ascult. Sii, ce babe, babe is alea de la 90 in sus, noi sintem in floarea virstei, implinite (dupa ce am nascut-o pe Agata si imi spunea cineva ca m-am cam ingrasat - intre noi fie vorba, luasem vreo 20 de kile, dar am prieteni care stiu sa fie draguti - le spunea ca nu sint grasa, sint implinita!) si dornice de aventuri. Sotul meu scump si drag era de acord sa ma duc, dar sa vedem daca ma mai lasa si dupa seara trecuta... ca l-am gasit transpirat tot, cu una plingind agatata de pantaloni ca nu stiu ce mitza nu gasea, cu altul urlind si framintindu-se in brate si cu alta, mai mare, botoasa in camera ei ca nu a ajuns la patinaj! Si am lipsit doar o ora si jumatate! Cred ca-mi aduce baietii acasa...
Am citit tot ce ati scris si mi-am propus sa va raspund frumos la toate, pe rind... Dupa ce am ajuns acasa, pe vintul asta insuportabil, incarcata ca un magar, cu trei copii agatati de mine... plecata de dimineata de la 9 de acasa, am zis ca macar doua ore nu fac nimic, am hranit fetele si pe Lisandru si gata, pauza! De fete am scapat pentru ca sint pedepsite. Cea mare pentru ca nu a venit sa ma salute cind am intrat in curtea scolii si am strigat de 5 ori la ea sa vina si sa plecam (nu e prima data si i-am atras atentia de prea multe ori ca sa nu si-o incaseze pina la urma) Voia sa se duca la patinoar, la ora de patinaj liber, ca vin ssi Roy (iubitul ei!) si sora-sa... amindoi abia invata sa patineze si Agata i-a promis lui Roy ca-l inavata ea (de fapt, cred ca vrea sa-l impresioneze, sa se dea mare, in rochita de patinaj, sa-i arate ce poate ea sa faca). De vreo trei saptamini ii tot spun ca mergem, dar nu am reusit sa ajungem si astazi m-am carat cu patinele dupa mine si cu rochita, dar atit de tare m-am suparat pe atitudinea ei nepoliticoasa, ca pur si simplu am apucat sa spun ca nu o duc si gata! A plins, si-a cerut scuze, eu nimic, am zis nu si gata. Cealalta mica nu a vrut sa-si scoata tenisii din picioare la gradinita, ca sa nu mai aplec cu bebe in brate, si ei i-am spus de multe ori frumos ca macar atit poate si ea sa faca... si i-am taita desenul animat de astazi. Acum imi pare rau ca le-am pedepsit pe amindoua, de obicei nu dau pedepse din astea drastice. Dar ramin tare pe pozitie, ca sa vada ca mami poate sa fie si nebuna, nu numai buna. Agata are oricum patinaj in sera asta la 7, o va duce tati, i-am taiat favoarea, pentru ca asta ar fi fost sa o duc la 4 la patinoar si deci sa ma car din nou cu toti dupa mine.
Astazi a fost cumintel Lisandru, am iesit un pic inainte de pauza si i-am dat sa pape si apoi a dormit pina la sfirsit si tot timpul cit am stat ca le platesc... Deci le-am luat, sper sa le si termin cu bine. Ramine sa gasim o solutie pentru joi seara, sa mut patinajul Agatei in alta zi in care sintem disponibili, sa gasim pe cineva care sa stea 4 ore cu fetele, sa le dea sa manince, sa le spele si sa le bage in pat, asstfel incit sa plecam toti trei la curs (asa zice Octav, ca vinerea avem toti trei curs!). Acum sa vedem unde gasim noi acea persoana de mare incredere! Nu le-am lasat niciodata cu nimeni si va dati seama ca nu am nici un curaj sa o fac!
Legat de condus cu copiii in masina... ati pus degetul pe rana. Eu nu am condus in Romania, nu am avut masina, eram singura, nu aveam nevoie. Aici am venit cu copil mic, apoi am avut doi, acum am trei... si tot amin momentul luarii permisului din acelasi motiv: numai daca ma gindesc la mine, conducind singura, cu trei copii in spate... ma ia cu ameteala, intru in panica si imi vine sa pling. E ca un atac de panica din cite am citit din descrieri, nu stiu zau cum voi depasi acest prag psihologic. Mi-e frica sa-mi asum o asemenea mare si grea raspundere... mai bine ma car pe autobuze, ca acolo am doar raspunderea pentru copii, a condusului o are altcineva. I-am zis si lui Octav si mi-a spus ca daca nu vreau, nu vreau si gata... dar acum, dupa ce vad cit de greu imi este, parca as incerca.
Trimit asta ca sa nu-l pierd si revin cu mesaje pentru voi...
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU