Sezatoarea canadiana (79)
Raspunsuri - Pagina 20
parpalak spune:
quote:
Originally posted by matgravidut
despre ce santier vorbiti voi in Brasov?
Pai aia le-ntreb si io de vreo 4 pagini incoace, da' n-am reusit sa aflu
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii
Donia spune:
quote:
Originally posted by parpalak
Si Donia, io nu stiu de care liniste de sanatoriu zici tu, ca vara tund astia iarba, toamna - frunzele cazute si iarna - zapada.
Da, dar ziua aia linistita de primavara... face toti banii! No, serios, eu in Ro eram ca sub asediu, ba santierul de sub geam, ba vecinii din bloc cu muzica si topoare, ba urla cainele vecinei de jos, ca il tinea inchis saracul toata ziua in casa... si am prins vreo 2 ani de renovari si centrale de apartament... s-au tot mutat si s-au tot gaurit peretii blocului ala ca ne-am zis ca e cazul sa plecam in Canada pana nu cade pe noi.
A, infamul santier era in Racadau, pe la Temelia. Acum au facut pe acolo si un supermarket.
Simonna, deci asa a rezistat groapa de nisip pana in zilele noastre... nisipul reciclat... imbogatit, as putea spune
Podeanu, sau cine mai stie, nuca aia din fiertura cu ceapa se pune in coaja sau doar miez?
matgravidut, ah, mi-am clatit si eu ochii cu pozele de la nunta, ce mireasa frumoasa ai fost, dar si peisajele m-au uns pe suflet!
Si Emilly e din Brasov.
nelia, eu am diversificat baietelul dupa moda canadiana, am dat cereale la inceput si apoi totul a mers struna. Si nu s-a ingrasat mai tare, la 6 luni avea 9 kilograme, iar la 9 luni avea 9,6 kg, deci a pus doar 600 grame in 3 luni.
E gresita conceptia conform careia cerealele ingrasa automat, daca alimentatia e echilibrata nu are de ce sa se ingrase. Ca si la adulti, de altfel.
Laura, felicitari lui David pentru tuns! Ce ceremonie faina la primul tuns...! Cum mai lucrezi? Tot vreau sa te sun si nu stiu cand, sa nu te trezesc.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Mia. spune:
Roxana, da! face la scoala kindergarden.Eu nu sint ingrijorata ca neglijeaza engleza pt ca din pacate el a neglijat complet romana, a mers la day-care 1 an cind ne-am mutat aici (in BC)- avea 3 ani si 8 luni-pina la aproape 5 si stind acolo de la 8 la 4 nu a mai vrut sa vb romana deloc. Asa ca ma incurajez ca macar franceza sa vb daca romana nu!
Simonna spune:
Dom'le, e bun la casa omului cite-un santier de-asta ANL, avem baza de discutii :))
parpalak, crez ca Aula aia n-am prins-o nici eu gata, si-am plecat in 2002!!!! :)))))) Au construit la ea de m-au timpit, trebe' ca eram in primul an de facultate cind au inceput-o, daca nu cumva in liceu... Inchid ochii si ma dau cu troleul de la gara spre casa si acolo-i santierul cu Aula... perpetuu si imobil! (Probabil au gatat-o intre timp, da' eu acolo am ramas, printr-a 12-a, cel mult anul 2 de fac! :)
S'un somaj e bun parfois la casa omului, se mai odihneste s'ala, omul adica, eu nu pling inca diminetile la trezire da' nici mult nu mai am, crez ca recuperez oboseala aia numa'... numa'n Tara Bebelusilor! :) tre sa vezi partea buna a lucrurilor!
Matgravidut, de-aia ziceam ca-i bun un santier, ca habar n-aveam ca mai sint si alte brasovence pe forum apart de Mme Niagara si subsemnata. Ba, mint, stiam de Emilly! Nastere scurta si un bebe papacios iti doresc!
Mia., am carnet din '96... am pus benzina o sigura data, acu' fo 2 luni, ca mi-era frica sa nu ramin cu plodu' in cimp!!! Altfel... not in my job description, ca sa zic asa :)
Try, oare ti-am zis ce-am picat in fund cu subsolul ala al vostru? Jos palaria, ati muncit, nu gluma, da' si arata super!
Cge, placut atitudinea copilei, de la cine-a invatat? Auzi la ea "te bat!". Meserias stie sa iasa din incurcatura!
Dana, Dana, am facut dus nazal fara spalatoarea aia minune din cauza lui Edi! Cu cafea l-am facut, asa sa stii!
Amu' am o singura problema: Cum zici c-ai invatat? Despre aia... aaa...cum ii zice... sex?
Vin sa va scriu de retete, mintenash!
Simonna
nelia spune:
Am avut o noapte cumplita! Dupa ce au bolit pe rind citeva zile, aseara fetele erau chiar bine, chiar le pegatisem totul pentru astazi sa le duc la gradinita/scoala. Si asta-noapte, pe la 4, o aud pe Tudora tipind ca vrea apa, nu mi-a placut deloc vocea ei, asa ca am sarit ca arsa, i-am adus apa si cind am pus mina pe ea m-am speriat. Ardea! I-am pus repede termometrul si avea 40.1, am zis ca nu vad bine, ca ea era cel mai bine dintre toti, ii trecuse aproape de tot viroza sau ce-o fi fost. Cel mai nasol a fost ca nu-i scadea, vreo doua ore, indiferent de ce i-am facut (antitermice, impachetari in cearsaf ud, frectie cu otet, ciorapi muiati in otet) nu i-a scazut febra sub 39.5. Pina la urma a inceput sa scada cite putin, i-am pus o compresa cu apa rece pe frunte, ca aia ardea cel mai tare si am pazit-o pina dimineata. Nu i-a mai crescut febra, a ramas constanta la un 38, de dimineata s-a trezit stranutind si niste ochisori bolnavi... Nu inteleg, frate, ca doar e acasa de vineri, nu am iesit decit in parculetul de linga casa cite 20-30 de minute pe zi, numai pentru aer, de unde a luat altceva? Si tusesc amindoua, le-am facut siropurile date de voi si nu vrea nici una sa ia nici macar o gurita. Acum l-am izolat pe bebe, si el tuseste un pic si are nasucul infundat, dar daca e alt microb, mi-e groaza ca il va lua si el, mai ales ca e din ala cu febra mare. Il voi tine numai in dormitorul nostru, Agata intelege, dar Tudora nu si plinge cind ii explic ca trebuie sa iasa din camera, se simte respinsa. Ea treia zi de cind sint acasa cu toti trei, nici nu stiu ce sa fac, daca sa ma duc undeva la un doctor sau sa astept... Pe pediatra lor nu o gasesc pina luni, cind chiar am RV la ea, pentru vaccinul de doua luni si pentru urechile Tudorei, sa vad daca e totul in regula. Astazi aveam un RV la banca, l-am aminat, am aminat si invatatul pentru cursul neterminat... asa nu-mi place iarna de anul acesta, abia astept sa treaca, sa vina caldura, sa stam la soare. La anul vor fi cu totii mai mari si poate mai rezistenti. Eu sint bine inca, daca iau si eu... sa vedem cine ne mai ingrijeste.
Rocs, am adresa, iti trimit acum. Sa stii ca eu as merge cu French Immersion. CInd voiam sa ne mutam in Burlington, sotul meu a inchiriat un town house la 1100 pe luna (ff mult pentru venitul nostru) si fara nimic inclus (daca ar vedea despre ce scriu, iar i-as aduce aminte ca a muncit o saptamina sa o zugraveasca), motivul fiind exact scoala Agatei. Era un cartier plin de copii, intr-o zona superba, cu tot ce vrei aproape si scoala de care apartineau toate casele de acolo era recunoscuta ca fiind excelenta din toate punctele de vedere. Si comunitatea extraordinara, numai parinti, a dat Octav interviu cu reprezentantii ei ca sa poata inchiria acea casa. Si a inscris-o Octav la scoala, a avut RV si a vizitat-o, i-a placut mult de tot, dar mai ales acest French Immersion. Si a discutat si cu parintii de acolo, toti erau incintati si copiii chiar vorbeau si franceza cind se jucau, cei mai marisori. Deci, sfatul meu este ca poti sa incerci, nu merge, o muti la o scoala normala, daca ii place ar fi super, o limba straina in plus chiar nu strica niciodata. Cu atit mai mult ca, desi a fost la gradinita anglofona si a locuit in cartier anglofon, Julie a auzit franceza si sa stii ca baza e acolo in creier. Asta a fost explicatia tuturor pentru care Agata a invatat uimitor de repede franceza, faptul ca desi a vorbit romaneste acasa si engleza la gradinita, ea a auzit tot timpul vorbindu-se si franceza in jurul ei. Bafta multa in alegerea scolii! Te inteleg, stiu cum a fost la noi, un stres care a durat vreo trei ani, abia acum, de cind e la St Léon (stii ca am mutat-o in Westmount acum, nu?) m-am linistit un pic, pentru o scoala publica sint relativ multumita si pentru ce invata si fac acolo, dar mai ales pentru mediu). Cu soferitul stii, ca am mai vorbit despre asta... dar eu sper ca pina la urma reusesc si eu sa ma urc la volan.
Roxana, ce povestesti tu acolo par povesti de groaza. Si eu ma pling pentru ora pe care o petrec zilnic pe drum, ca sa aduc fetele acasa.
parpalak (cu p mic), am facut acea reteta cu ceapa si nuca, daca ar pune macar limba si fetele, ar fi si mai bine. Adevarul este ca are un gust... Referitor la complexe, de ce sa ai complexe, ca tocmai asta am spus, ca am gatit simplu de tot, nu m-am complicat cu cine stie ce mincaruri si am mers cu acest meniu mult, pina spre doi ani. Voiam sa incurajez fetele sa gateasca, ca nu ia nici mult si nici nu e greu, desi asa pare. Blenderul sa traiasca, asa de mult mi-a placut aceasta scula, ca prima data cind l-am cumparat, blenduiam toata ziua, orice... din placere. La Agata a fost mai greu, ca m-am chinuit cu sita, murdaream toata bucataria pina ii faceam ei un castronel de mincare. Dar la Tudora, a fost boierie...
Carmen, am uitat sa-ti mai spun ce am folosit eu la greu pentru legume: vasul acela in care fierbi la aburi! Super! Puneam citeva legume, le lasam 10-15 minute (scrie pe el ce si cit se lasa), apoi le scoteam si le blenduaim si asta era masa. Inclusiv marul il lasam acolo, ieseau piureurile exact ca cele din borcanele.
Dana, si Agata crede ca tot ce stiu m-a invatat tati, iar daca nu stiu tot tati ma poate invata. Pe mine ma distreaza ca, desi eu fac o gramada in casa si tati face si el ce apuca, ei, ce face tati e super, chiar daca e un singur lucru si o data pe luna. De exemplu, in materie de gatit, ca tot eram aici, tati face niste paste, bune ce-i drept, cu brinza, ceapa si ou si piine prajita cu cascaval topit... Dar daca intrebi fetele ce le place cel mai mult sa manince, astea doua sint primele pe lista pentru oricine vrea sa afle! Si pina la urma, pe tine te-a invatat sotul ori ba!?!
Simonna, ca de obicei, m-am binedispus cu mesajul tau, ala cu santierul si cu nisipul folosit de pisica si adus inapoi.
Denisam, dentist, extractie... birrr! Sper ca a decurs totul bine!
Donia, se prea poate, la 9 kilograme da, dar fetele mele aveau la 6 luni peste 10.5 kilograme si nu am vrut sa risc. Agata nici nu ar mai fi mincat altceva decit cereale, ii placeau tare mult, si acum la fel, iar Tudorei nu-i placeau, abia daca lua o gura sau doua. Daca a mers bine, atunci inseamna ca s-a potrivit copilului, eu am mare incredere si in copil si gusturile lui si in instinctul mamei.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU