Sezatoarea canadiana (79)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by valen

hai ca editez, ca sa-ti pun si site-ul, ca m-am laudat cu el dar am uitat sa-l postez

http://www.debbiescaribbeanresortreviews.com/

Danke pt link. Barbate-miu se ocupa cu inspectiile pe site-uri la noi, asa ca-i trimit linkul. Danke inca o data.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Denisa, cu intirziere, sa-ti traiasca fetita. F frumoase pozele, si ce mare a crescut si Mark.

Oana, merci de link, mi-e rusine sa va zic pe ce loc e viitoarea scoala a copiilor mei. Si me mine ma intereseaza schimbarea casetelor video pe dvd,de unde ai luat aparatul si cit costa? Eu nu am decit 2 casete video, dar sunt tare pretioase ptr sufletul meu.

Maru iti tin si eu pumnii.Si tie si sotului..

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Denisam, f.frumoase pozele, sarbatorita este tare dulce si bebelusul un scump. Mi se pare mie dar parca mai sint si alti copii de pe DC prin poze???

Maru, iti tin pumnii, sa reusesti ceea ce ti-ai dorit . Felicitari pentru sot.

Dana, aparatul de convertit costa cam 100$, luat de pe St-Laurent. Dar la tine, pentru 2 casete, nu cred ca merita. Lasa ca iau eu lectii particulare de la sot si ti le copiez eu . Noi avem multe casete facute cu toate vacantele (pina anul trecut cind am trecut si noi la camera digitala) plus toata evolutia copilului de cind s-a nascut, asa ca pentru noi este important sa le convertim.

Cristina (cge), vorbim la telefon de patinaj. Poate mergem simbata dimineata la Atrium.

Nelia, eu nu mi-as trimite copilul la sport de performanta. Multe antrenamente, concursuri, accidentari. Dar daca ar fii toti parintii ar fii ca mine, nu ar mai fii campioni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Am ajuns in sfirsit la computer, dupa virtejul cu lectii/mincare/pachete...;
sunt amarita rau, Tudor m-a intrebat in seara asta daca am sa mor si eu, daca si de ce mor copii, si ce va face el cind eu voi fi moarta.
sunt citeva etape in dezvoltarea lui pe care nu le astep: cind discutam despre moarte-si uite ca la asta am ajuns deja, cind descopera ca nu mai e Mos Craciun, cind incepe sexualitatea....

Casa...fuse si se duse, pina cind moldoveanu'meu iubit s-a socotit inshet, inshetisor si pi loc s-o ia sau nu, s-a vindut intr-o saptamina; asa ca ne socotim si invirtim sa ne facem noua, dar ne ustura la punga, si cum eu sunt doar pe contracte (miine incep altul, sper sa fie ok, sunt stresata rau si nu foarte incintata dar e mai bine decit acasa) nu cred ca banca va mari preapprouvalul obtinut pe venitul husbantului;

Nelia, nu mai e pe site din pacate, era misto de tot, avea trei dormitoare sus-toate mari, dupa parerea mea umila ati fi incaput cu brio; asta e...

tot tu intrebai de sport de performanta; eu am un exemplu in Romania, intre oamenii foarte dragi mie de acolo, fost campion pe tzara la tenis de cimp, ajuns in virtejul banilor, mediului dubios, luxului, drogurilor, etc, la 20 de ani aproape distrus; nu spun ca toti ajung asa, dar mie mi-e de ajuns ce-am vazut; acum are 24 de ani si parintii inca aduna cioburi, merg toti la psiholog, etc;
aici am cunoscut o familie de quebecosi, el antrenor de hochei, nu mi-a recomandat ca parinte....; acum poate pentru fete e mai simplu, poate copii sunt si ei diferiti; eu spun categoric NU; Tudor a bifat inotul, ciclism, e deja in picioare pe patine dupa doua sedinte, pentru vara il voi inscrie la fotbal sau tenis, iarna viitoare ski si tot asa, cit ne tine buzunarul si timpul, dar niciodata de performanta;

wow ce-am mai scris, de miine oricum intru in stres cu jobul nou(daca miine voi hotari ca e ok si ramin-deocamdata am indoieli), asa ca sper sa apuc sa va mai citesc

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

tot eu

Denisa, sa-ti traiasca fata, vad ca a fost party pe cinste pe acolo, si copii unul si unul!
Cristina/mqqm/ asa-i doar stilpii si afisele mai lipsesc de la culturalizarea copiilor pe aici
Oana, sunteti curajosi parintii ce se intorc la sport cu copii, eu la viata mea am practicat doar sahu , si cind am incercat patinajul s-a lasat cu un ghips de sase saptamini, asa ca il dau pe mina antrenorilor,pentru ca alta sansa nu are :-)

Dana, dar ce sa-ti fie rusine, din ce retin ca ne-ai spus e scoala de pe locul sase, super- bravo copiilor si voua!!!

Maru, bafta!!!!!

seara buna,

Ana

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Maru-bafta multa,tzin pumnii strinsi pt rezultatul pozitiv de saptamina asta!Felicitari sotului pt.G!
Anas-bafta cu jobul si cu gasitul casei care sa itzi placa!
Oana- copii de pe Dc sunt Yasmine si Rachel-fetitzele Cristinei si Inei.
Anas,Dana,Oana si tuturor-multumim de urari.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Denisa, frumoase pozele de la petrecerea Emmei...nu stiu cum se face dar copiii sezatoarei sunt unul mai frumos ca altul!!! Cate luni are bebeul tau? Imi aminteste de Luca al meu...cam asa arata el anul trecut pe vremea asta. Sa va traiasca amandoi piticii si sa va bucurati de ei!

Nelia, nu am apucat sa-ti raspund, dar o fac acum pana nu ma duc la nani.
Da, parintii mei au ajuns si in Vancouver, ce sa faca saracii, dorul de nepoti i-a facut sa vina chiar si aici. Tatalui meu ii lipseste parcul din Westmount , aici nu avem chiar asa aproape parcul ,ca sa ajungem la un parc asemanator trebuie sa mergem cu masina,si asta nu este posibil decat in weekend.Mereu pomeneste de parcul din Wesmount si de "tovarasii" de vorba de acolo.
Aici aproape ca a venit primavara, e inca rece_( -5,-6 grade noaptea), dar a fost soare si se vad culmile muntilor acoperite de zapada. E fain...imi aminteste de Brasov...A plouat destul de mult in decembrie si prima parte a lui ianuarie, dar acum e ok, se poate iesi mai des afara. Eu lucrez din septembrie, intr-un domeniu total diferit de specializarea mea, lucrez pe contract ( na sa mai fie si ceva negativ) , dar deocamdata e bine...sa vedem ca va mai fi.
Julia inca isi mai aminteste de Agata , i-am aratat pozele cu ea si a recunoscut-o, iar de o vreme ma tot intreaba " Mami, cand tu erai mica ca mine eu unde eram?".Nici unul din raspunsurile date pana acum nu a satisfacut-o si revine la 2-3 zile cu aceeasi intrebare.
Frica de a conduce masina cu piticii langa tine, ti-o vei invinge atunci cand nu vei avea incotro si te vei apuca de condus sau cand vei realiza cat timp economisesti conducand. Mie asa mi s-a intamplat si acum nu ma mai dau jos de lal volan si nu pentru ca imi place la nebunie, dar e un rau necesar. Mai greu e pana te urnesti!

Mikiion, Luca si-a descoperit umbra saptamana trecuta ...si de atunci alearga dupa ea. In rest toti barbatii sunt mama si toate femeile tata, asa ca nu stim niciodata cu cine vorbeste. Cu el inca nu am inceput activitatile, sper sa ajung in curand la piscina cu el, ca tare ii mai place in apa.

Am o intrebare pentru fetele din zona engleza: ce stiti despre scolile French immersion? Stie cineva copiii chiar ajung bilingvi in final? Nu se lasa de o parte engleza in favoarea francezei? Este cineva care are copilul la o astfel de scoala? Trebuie sa luam in curand o hotarire in privinta Juliei si ma bate gandul sa o dau la o astfel de scoala...toate informatiile pe care le am sunt de la comisia scolara, unde totul suna frumos, dar m-ar interesa si o opinie de la cineva care are copilul la o astfel de scoala.Poate din Ontario ...cineva...ca sistemul am inteles ca e cam la fel pentru zona engleza.

O saptamana placuta tuturor....va dau de stire cand ies ghioceii pe aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am facut sarmale, le-am pus in cuptor si acum stau dupa ele... dar imi tine de urit Lisandru, care e in brate la mine. Am pus www.dropshots.com/aurice" target="_blank">poze si filmulete noi in album, ca daca tot am stat astazi cu toti trei acasa si nu am iesit nici afara, am zis ca macar sa-i mai fotografiez.

Cind am intrebat de sport, nu ma gindeam neaparat la performanta, ci mai mult la competitiv. Agata acum se pregateste cu un profesor in particular, dar invata de toate, nu pe pe o melodie anume, nu pentru un concurs, nu are data cind trebuie sa termine ceva de invatat, nu are unde sa testeze (ea sau noi) daca ce a invatat e bine executat in public... de aceea ma gindeam ca daca as da-o la competitiv, poate ca ar stimula-o sa invete mai mult si ar fi si distractiv. Mi-a venit in cap si ideea cu performanta nu pentru ca vreau eu, eu nu cred ca as vrea, dar daca o dau la competitiv si merge la concursurile dintre cluburi deocamdata, dar apoi vrea sa mearga mai departe... Ne mai gindim, azi zic ca o dau (e altfel de pregatire si profesoara cu care face trebuie sa stie pentru ce o pregateste), miine ma razgindesc, si tot asa de vreun an de zile. Un timp uitasem, dar una din prietenele ei s-a dus, a avut primul concurs simbata si a luat locul I si Agata mi-a spus ca vrea si ea sa fie ca Diana (erau cam la acelasi nivel amindoua, adica bunute, dar nu stralucite si nici supertalentate - pentru ca sint fetite fff bune la club).

Rocs, saluta-i pe ai tai din partea unui tovaras din Westmount. Si eu voi saluta parcul miine pentru tatal tau... Suna bine si frumos ce spui tu despre orasul meu preferat (din poze!), dar chestia cu ploaia ma cam deprima. Adica la 1-2 grade, ploaie atit de multa mi se pare mai rau decit ce avem aici. Numai ca atunci cind ai spus ca vezi virfurile muntilor am uitat de orice deprimare. Vreau si eu munti!!! Tu cum gasesti diferenta dintre clima de aici si cea de acolo? Dar una peste alta, din tonul tau, se pare ca sinteti destul de optimisti si ca v-ati descurcat destul de bine si acolo (ca si aici, de altfel). Si Agata ma intreaba unde era ea cind povestesc Amintiri din copilarie... I-ar placea mult de tot sa stie unde era ea inainte de a veni in burtica mea.
Ana, si noi avem discutii de vreo doi ani despre moarte, boala, batrinete... Din cind in cind revine cu cite o intrebare legata de asa ceva, nu-i place ce afla, dar accepta destul de bine situatia. Atit ne-a rugat, sa nu mai spunem cind eram noi tineri, ci cind eram mai tineri (e foarte important acel mai, pentru ca si acum sintem tineri) si sa nu spunem atunci cind vom fi batrini, ci cind vom fi mai in virsta... Nu suporta ideea ca atunci cind ea va fi mai mare, noi vom fi mai batrini! Asa ma induioseaza cind o aud...

Si referitor la marile discutii cu copiii nostri. In seara asta am stat de vorba cu ea vreo ora. Despre... droguri! Am ramas socata astazi cind mi-a spus ca se duce in pat sa se intinda, ca de la febra se simte ametita ca atunci cind iei droguri! Si am intrebat-o de ce spune asta si mi-a spus ca la scoala mereu aude asa la copii atunci cind cineva e ametit, uita ceva sau nu e atent. Si in seara asta m-a intrebat ce sint de fapt aceste droguri care te ametesc? E adevarat ca poti sa mori de la ele? Nu stiu cit de onorabil m-am descurcat, dar i-am explicat cit am putut de bine si de simplu. Dar ma sperie aceste lucruri, nu sint inca pregatita, mi se pare o raspundere mult prea mare, va dati seama ca ei iau de bun tot ce le spunem acum.
In alta seara mi-a spus ca ei ii place Roy (baiatul de care e indragostita din septembrie), dar ca nu se va putea casatori cu el. De ce? Pentru ca e negru. Am ramas surprinsa pentru ca la noi in casa nu a auzit vorbindu-se de asa ceva si nici pe ea nu am vazut-o vreodata facind vreo diferenta intre copii pe asemenea criterii. De fapt, continua ea, nu e chiar negru, e doar un pic negru si imi place ca e dragut si destept, dar tot nu se va putea casatori cu el. Si am intrebat-o de ce crede asta? Pentru ca ea e alba si trebuie sa se casatoreasca cu un alb. I-am explicat eu ca nu trebuie, ca inima ii va dicta cu cine sa se casatoreasca... mi-a taiat-o scurt: da, stie, dar ea crede ca nu e bine sa se casatoreasca cu cineva care nu e la fel ca ea. Si ca sa fie bine ea vrea sa se casatoreasca cu un baiat care e alb si care vorbeste romaneste... ca Tudor (baietelul nasilor Tudorei). Si daca si el ar vrea, ei i-ar placea sa traiasca in Romania! Mi-au venit lacrimile cind mi-a spus asa ceva, nu stiu de unde a scos-o, credeti-ma ca noi nu discutam chestii din astea de suflet in fata copiilor si in general ne abtinem sa discutam in fata lor despre lucruri de genul acesta, care ar putea sa-i influenteze in creerea propiilor pareri de despre viata. Cresc copiii nostri... si cresc repede, poate prea repede.

Denisam, am vazut pozele. Sa va traiasca sarbatorita. Si mie mi s-a parut ca vad fete cunoscute pe acolo.
Maru, felicitari pentru sot! A scapat!
Mqqm, am spus putin mai sus, chestia cu competitivul am readus-o in discutie pentru ca a cerut Agata sa mearga si ea ca prietena ei la concursuri. Deci copilul vrea, dar eu inca ma codesc, nu stiu cum e mai bine.

Gata, s-au terminat sarmalele, ma duc si eu la nani. Astazi am avut o zi grea, Agata a fost bolnavioara, a fost atit de linistita, nu e ea cind sta pe loc. Lisandru tuseste, inca usor, nici nu stiu daca sa ma duc cu el la un doctor sau sa astept sa treaca, nu are febra, ci doar nasul infundat si aceasta tuse. Iar in seara asta a facut si Tudora febra, nu mare, dar mi-e teama sa nu fie otita, pentru ca ei ii trecuse viroza (ea a avut prima, ca ea a adus-o de la gradinita). Sa vedem miine dimineata cum sint, inca nu stiu daca le duc la gradinita/scoala.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Multzumesc frumos pt gandurile bune si urarile de sanatate! Gabisor e vesela si voioasa. Eu sunt cam ametzita (sinusuri pline), imi pocnesc urechile si sunt... mucoasa... Asa-i la batranetze... cedeaza toate... putzin cate putzin :-)
Nelia - sanatate la piticutzi!
Denisa - la Multzia Ani cu sanatate si noroc pt micutza Emma! Tare frumusica e :-)
Nelia si Miki - felicitari pt rezultatele la fac! Avetzi toata admiratzia mea - suntetzi grozave ca reusitzi sa tragetzi si sa avetzi grija si de piticutzi!
Roxana (cum te mai simtzi?) si Ana - multa bafta in continuare cu contractele!
Ica - intzeleg ca ai inceput job nou in dec? - mult succes!
Simonna, Oana, Nelia, Simi - felicitari pt copilasii silitori!
Maru - hai ca mai e un picutz si o sa ai un raspuns... care eu, intuiesc ca va fii pozitiv :-)
Claudia - eu zic sa continui cu si mai multa perseverentza... nu fii dezamagita ca o sa vezi ca in curand vei gasi "ce e al tau e pus de-o parte". Multa bafta in continuare!
Mqqm - ai gasit vreo comoara? esti super-simpa cu povestile tale cu usa, cu covoarele :-) Apropo de "how are you?"- exact la fel ca si tine am patzit si eu la inceputul-inceputurilor cand am aterizat in Canada :-) stateam si povesteam fericita "ce mai fac" :-) Noroc ca m-am prins intr-un final cam ce se asteapta oamenii de la mine sa raspund :-)
In legatura cu activitatzile... Noi inca nu ne-am mobilizat s-o dam pe Gabisor la nimic... Adevarul e ca de-abia de-acum incercam si noi usor-usor sa ne dezmetecim si sa intrebam in stg si dr de innot, patinaj, dans...
No va tzuck si va doresc o sapt faina!
Eu ma duc si ma ingrop in suedeza... Am atat de multe cuvinte noi de memorat... vorba aceea: "astia au cate un cuvant pt fiecare lucru!" (deci nu-mi ramane dacat sa invatz :-))

Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna dimineata !

Rocs hai sa-ti raspund eu ca noi ne-am hotarat sa il inscriem din toamna pe Razvan.
Am fost si am vorbit cu directoarea scolii de unde apartinem si ne-a zis asa. Ca trebuie sa avem grija sa urmarim copilul daca ii place, daca prinde limba, ca profesorii sunt f atenti si urmaresc evolutia si ne spun daca e ceva.
Ne-a mai zis ca e bine sa incercam dar daca vedem ca degeaba, copilul nu prinde si nu ii place nu e bine sa insistam ca ajungem cu el in clasa a 3-a , sau a 4-a si nu stie nici franceza dar nici engleza si atunci mai bine renuntam dupa 1 an si il dam inapoi la scoala de engleza.

O alta intrebare de-a mea a fost daca ea considera ca e vreo problema in faptul ca franceza o sa fie a treia limba pentru copil si ne-a zis ca nici intr-un caz, ca ei prind repede mai ales acum cat sunt mici si ca ea are atatia copii care sunt la a treia limba si se descurca f bine. Ca programul o sa inceapa in septembrie in engleza intai ca sa nu ii sperie si apoi le introduce treptat franceza ca in ianuarie sa se faca totul in franceza.
In orice caz noi incercam de la anul si o sa vedem cum e.

Nelia vai ce m-a impresionat Agata, cum se gandeste ea la chestiile alea si mie mi-au dat lacrimile cand am citit.

Discutii despre moarte au fost si pe la noi, dar le evit repede ca nu suport eu sa discut despre asa ceva, pe Razvan il interesa de fapt ce facem noi unde stam dupa moarte si dupa aia ce se mai intampla si de ce ? eu nu stiu sa raspund la intrebarile astea ca si eu mi le pun…

Denisa La multi ani pentru Emma, am vazut pozele super petrecerea.
Lorelaim spor la invatat! Mie mi se pare tare greu sa inveti suedeza, dar daca trebuie, trebuie.

Magdone 22+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput