Sezatoarea canadiana (79)
Raspunsuri - Pagina 12
khristin spune:
Saliu tulmond ,
Ana, pai daca ai gasit casa, go for it ce sa mai astepti?
Parpalak, uite noi ne-am luat acum o saptamana, probabil in lipsa de ocupatie un acvariu cu vreo 6 pesti caraibici de culori diferite, superbi ce-i drept....blood parrot se numesc dumnealor si e o specie hibrid, arata cam www.geocities.com/parrotcichlid/images/submitted/Peach.jpg" target="_blank">asa, nu prea se impaca cu betta ... iar fiimea e responsabila cu hranitul....momentan vrem sa vedem daca supravietuiesc or ba, inainte de a face alte victime, ma intelegi Avem niste pesteri in care se ascund dumnealor, si sint ingrijorata de unul, ca i-au aparut niste pete negre pe coada, si sta numai ascuns....tot googalind eu am vazut ca ar putea sa fie vorba de black spot disease , cand e aproape de mating sau sa nu-i convina apa.....exact ce ne trebuia ....voi cum va descurcati la aspectul asta?
Denisa, thanks for having us, Yasmine m-a intrebat cand s-a trezit cand mai mergem la Ema's party...
Aaaaa, am uitat, cine mai merge la expozitia de dinozauri?
O duminica placuta va urez,
Cristina
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
cge spune:
Scriu si eu repede cat inca se joaca copii. Dupa incepe razboiul..
Acum Victor i-a scris un bon sora-sii: pour Anca, veuillez lui donner de l'argent : se joaca de-a proprietarul de cladiri Victor si administratoarea sora-sa.
Nelia, eu cred ca Tudora ca si Anca sunt inca mici ptr activitati. De ex, am sunat la patinaj si mi-au zis ca incep de la 4 ani.
De fapt vreau sa zic ca ele sunt normale ptr varsta lor, si ca Agata a fost de fapt precoce, ca facea atatea activitati la 2 ani.
Vrand nevrand tot comparam copii intre ei.
De ex, Victor a mers la 11 luni, cum stiam ca fetele sunt inaintea baietilor ca ritm de dezvoltare, ma gandeam ca Anca va merge la 10 luni, dar ea a mers pe la 1 an si 1 luna. Nu va zic ce stresata eram cand la aniversarea de 1 an domnisoara nu mergea
Asa este ritmul ei.., mi-a luat ceva sa inteleg ca de fapt Victor a fost "precoce".
Ana, si pe tine te inteleg, nici pe Victor nu il supravegheaza nimeni cand isi ia cartile de la biblioteca. Si-a luat si carti cu accidente de avioane, vapoare (pe el accidentele il pasioneaza), dar si carti de pitici ptr sora-sa.
Si vine chitit, azi o invat sa se imbrace singura, maine o invat literele.
Si ea nu intelege, si el striga:"Of, cand o sa inveti si tu?!".
A, si la Victor a fost aseara prima sesiune de patinaj, la un pationoar exterior lg. noi cu sotul. Si le-a placut, mai mergem si azi, si probabil si in timpul saptamanii.
Dana, cand ai timp, nu ne uita cu scolile din Brossard.
Cam atata am avut timp de scris.
O duminica placuta,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
nelia spune:
Cge, acum sa nu crezi ca la doi ani facea cine stie ce, noi am avut noroc ca si in Longueuil si aici am gasit centre sportive sau culturale cu activitati de la 2-3 ani, pentru ca stiu ca majoritatea sint de la 3 ani sau chiar de la 4. Pentru gimnastica mergeam pina la compelxul sportiv Claude Robillard (undeva pe linga Henri Bourassa) pentru ca numai acolo aveau pentru doi ani. Dar erau cursuri pentru bebelusi, mai mult se jucau, faceau tumbe, sareau prin cercuri, mergeau pe birna pusa pe sol, sareau pe saltele... nimic periculos sau greu. La inot o tineam noi, eram in piscina mai multi bebelusi (Agata a inceput de la 13 luni si era cea mai mare pe acolo, majoritatea avind 6-10 luni) si ne spunea o monitoare ce sa facem cu copilul... distractiv. Si acum imi aduc aminte ca aveam o intructoare mare cit casa, care cinta Godzila, Godzila, nage, nage, nage... si ce legana cu toate cele 100 de kile mai rau ca o godzila. Iar la patinaj, se tinea pe gheata, cu sau fara suport, si facea si ea pe acolo ce i se spunea, mai cadea, se ridica, o lua de la capat... i-a luat un an pina a invatat sa alunece pe gheata. Dar a stimulat-o mult spectacolul de la sfirsit, din aprilie, cind au clubul a facut si un numar pentru pitici, i-a imbracat in costume... a fost atit de amuzant, ca se rostogoleau micutii pe acolo, cadeau ca mustele... dar pentru Agata a fost suficient sa indrageasca patinajul si sa-si doreasca sa invete mai mult.
Ies, ca toti trei urla, fiecare din alt motiv si pe alta voce... Madrigalul sint mici copii pe linga corul de la mine din casa.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU
parpalak spune:
bebitzu, uite c-a elucidat cge misterul despre cum e cu mai multi, conditii in care m-as apuca si eu de-al doilea
magdone, felicitari pt burtica, mai cum trece vremea!!!
khristin, pai sa va traiasca, dar io n-am gasit despre black ich decit ca e boala de apa sarata si ca se trateaza cu scazutul salinitatii.. (!!!) Si mai e si tanti asta care zice ca cichlidele scormonesc in pietris: http://freshaquarium.about.com/od/termsandtables/g/blackspot.htm
si de la aia poate sa para ca.. dar sa n-aiba, de fapt... Poate ai tu unul care scormoneste cu coada..
La noi in acvariu (ala mare) a fost liniste si pace pina nu m-am panicat si-am inceput cu tratamente (care includeau scosul filtrului de carbon) dupa care da-i si tine-o in tratamente continue.. Da's inarmata cu vreo 15 feluri de solutii si medicamente si le vin eu de hac si-i repar, dupa care mi-am promis ca-i las in pace saracii..
Acvariul cu pui de xifo n-are nici o treaba, acu i-am pus impreuna, generatia 2 cu 3 (37+20) ca tocmai am descoperit generatia 4 de noi nascuti (alti 20). Daca n-am cui sa-i dau, ma duc sa ma rog de magazinul de pesti sa mi-i ia .
De cichlide nu stiu prea multe, doar ca-s cam agresive si se "impaca" mai mult doar cu alte cichlide. Un bottom feeder sau doi sint mereu buni, ca sa tina fundul acvariului curat. (Depinde si de marimea acvariului, sa nu fie aglomeratie prea mare si cu astia pe deasupra)... Deci, cum ar veni, daca aveti succes, cind v-or muri aia 6 de batrinete, si daca nu lasa urmasi, si daca va plac xifo, molly sau betta, stii de unde faci aprovizionarea
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii
Podeanu spune:
Cristina (cge) si Ktrinel, nu stiu prea multe de scolile din Brossard..In primul rind ca eu stau in St Hubert si in al doilea rind ca eu mi-am dat copiii la scolile de cartier, scoli publice la care eram arondata.
M-am interesat si de scolile private, parea interesanta cea din la Prairie dar nu mi-am putut permite-o la 2 copii. In plus eu merg si pe principiul ca daca copilului ii place sa invete va ajunge departe si mergind la scoli publice.
Pentru la anul, clasa 7a ai mei au dat (si trecut) examen la clasa de program international din cadrul scolii Andre larendeau. E aproape de casa, e buna si acum om mai vedea cum le va place.
Stiu ca la un moment dat Oanagabriela parca postase un site cu clasificarea scolilor din Rive Sud, poate ni-l mai da odata?
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
Mia. spune:
Buna, fetelor!
Vreau sa va intreb cu cit timp inainte sa fac invitatie daca vreau sa invit rude din Romania?
oanagabriela spune:
Dana, clasamentul este doar al scolilor secundare pe intreg Quebec-ul. Lista este in format PDF, la sfirstul paginii.
http://www.fraserinstitute.org/commerce.web/publication_details.aspx?pubID=4991
Apropo de activitati extra-scolare, ce inseamna sa fii mama, acum 10 ani (de cind dateaza ultima noastra incursiune la ski) as fii stat acasa la cele – 28 de grade cit anuntau dimineata. Dar daca copilul a vrut sa mearga, mi-am scos si eu schiurile de la naftalina si m-am lasat dusa… A fost frig, dar cu mult soare si cel mai important este ca nu am degerat . Asa se schimba persectiva…totul este in capul nostru…Inutil sa va spun ca ma cam doare pe ici pe colo, in partile esentiale.
Acum probabil ca vom merge in fiecare duminica, vorba romanului “buna ziua ai dat, belea ti-ai capatat”.
Iar copilul, drept multumire, mi-a facut un compliment (dupa plecarea monitorului): "maman, tu es nulle comme prof de ski"...
In alta ordine de idei, al meu sot se ocupa cu transferul casetelor VHS (facute de cind s-a nascut Antonia, ca inainte nu aveam camera) pe DVD-uri. Deci exista un aparat care face aceasta minune. Noi vrem sa le copiem pe toate, pentru ca nu stiu cit va mai merge video-ul (care este deja o piesa de muzeu pentru multa lume) si ramineam Doamne fereste, fara toate aceste amintiri.
cge spune:
Dana, multumesc de raspuns.
Asa stiam si eu ca ai copiii la Andre Larendeau, dar nu stiam in ce oras este exact.
Si Victor este la scoala internationala publica dar care numai are clase primare. Exista un parteneriat cu Scoala secundara internationala din Mont Royal, unde ar putea continua din clasa a 7-a (peste vreo 4-5ani) fara examen.
Daca vrem sa mergem pe drumul asta, vom ramane in zona in care stam acum.
Oricum eu ma interesez in perspectiva, ca deocamdata stam bine cu chirie unde stam.
Oana, te intelegem perfect si noi am fost la patinaj pe frigul asta, ca ii promisesem copilului. Am fost in parcul Kent.
O sapt. buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
mikiion spune:
Mia iti dau exemplul meu: am facut invitatia sa zicem luni, am pus-o la posta, a ajuns intr-o saptamana , mama a trimis printr-o firma( am uitat, parca DHL), miercuri ( la o sapt de cand ii trimisesem), si in mai putin de 10 zile avea viza, pe 6 luni din acel moment.
Dar a avut noroc, nu a chemat-o la interviu, nu a chemat-o la medicale.....
neliam-ai facut curioasa. Si am stat pe site-urile arondismentelor vecine. Si am descoperit ca al meu, Anjou , e tare sarac la activitati. Sunt cateva superbe la vecini, si o sa le mai analizez. Ca sa mergem 7-8 km cu masina nu mi se pare chiar f. greu. e si gimnastica si inot pt. pitici. Acum imi pare rau ca nu am stiu de anul trecut
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
nelia spune:
Mikkion, tu nu esti aproape de Claude Robillard? Mie mi-a facut o impresie tare buna acest complex sportiv si are de toate si pentru toate virstele. La gimnastica si patinaj sint chiar renumiti, ca iau copii medalii la orice competitie. Si e foarte bine dotat, imi aduc aminte ca la gimnastica aveau echipament foarte bun pentru pitici, lucruri pe care nu le-am gasit la Clubul de gimnastica artistica Gadbois, la fel de renumit, unde a mers Agata dupa 3 ani.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU