*Dura lex sed lex (Clubul Juristilor)* (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eva03 spune:

Buna dimineata!

Irina acum avocatul stagiar poate avea dreptul la clientele proprie.
Cred ca va trebui sa imi lasi un mesaj cu adresa ta la PM.

Mathilda, draga, cafeaua de la ora 22.54 e rece. O sa o incalzesc eu, daca ai facut-o deja.

Sanatate Irina!

Va doresc WE cat mai placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

'Neata!
Eva, multumesc pentru cafeluta...pica bine, ca sunt la serviciu deja...
Irina, sanatate! cui pe cui se scoate (inghetata pe raceala).
Luna, cei care la aparitia Legii erau deja consilieri juridici incadrati de minim 2 ani sunt deja definitivi - adica sa fi lucrat ca si juristi inainte de data de 8 decembrie 2001 - data de intrare in vigoare a Legii 514 fiind 8 dec. 2003, sunt considerati definitivi si nu e necesar sa mai sustina examenul de definitivat inclusiv stagiul.
O zi cat mai buna va doresc!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Lora eu stiam ca sunt considerati cons jur definitivi cei care erau angajati consilier juridici inainte de intrarea in vigoare a legii 514. nu stiam de conditia asta de 2 ani. eu sunt angajata din noiembrie 2002 si am sunat la ccj atunci si mi-eu spus ca ma incadreaza ca definitiv insa oricum nu m-am inscris.

Mergi la inceput

Irina, eu zic ce e in Piatra - asa ni s-a spus cand ne-am inscris - am colegi juristi angajati din aprilie 2002 si au spus ca sunt stagiari initial...acum nu mai stiu ce sa zic, ca nu s-au inscris nici ei, nu m-am interesat nici eu prea bine ca lucrez din 1999, in Lege am cautat dar n-am gasit nimic stipulat in acest sens - intr-adevar, unul din colegi s-a inscris intre timp ca definitiv in Iasi - acolo l-au acceptat - probabil ca dupa cate case atatea obiceiuri...cine e mai tare face legea...

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Lora eu inca nu m-am inscris la ei dar o sa sun de curiozitate luni sa vad ce zic. insa eu nu vad avantajul. in afara de taxele pe care le platesti te ajuta cu ceva? eu pana acum nu am avut probleme nici in instanta nici in alta parte din cauza ca nu m-am inscris.

Mergi la inceput

Irina, nu ai absolut niciun avantaj. Doar ca platesti taxe...pentru ce??? Nimeni nu stie... Si am auzit ca-n Bucuresti sunt destul de mari - am un coleg in Buc., la reprezentanta, si a preferat si el sa nu se inscrie. In Piatra nici macar nu s-a facut vreo sedinta, ceva, vreodata, sa vad si eu ca se misca ceva, nimic...nu ca m-as duce, ca oricum n-as face-o, din anumite motive, dar asa...sa vad ca se misca ceva...nimic..doar dam bani si atat.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

hai ma Lora pai cum pt ce? tu nu vazusi in statut ca saracii presdinti, fondatori si alti cuci cu maciuca mare au dreptul la masina, la la ......pai astea cu ce bani? doar nu ai vrea sa aduca ei de acasa. asta e si motivul pt care eu nu m-am inscris, cand am citit statutul si am vazut ce drepturi au ei si faptul ca noua nu ne ofera nimic nici macar ceva cursuri cu reducere m-am lipsit. de banii aia mai bine iau carti si ma pregatesc pt barou . nu ca baroul nu ar fura dar macar tot mai sustin drepturile avocatilor.

Mergi la inceput

Irina, ai dreptate. Din fericire, la noi e mai mica taxa decat in Bucuresti, aproape nesemnificativa. Si tot din fericire, imi convine locul meu de munca si momentan n-as pleca in barou, nu as avea niciun avantaj.

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

neata
Lora, lucrezi sambata?
multumim de cafeluta eva!
Irina, multumim de aprecieri!da, si eu imi dau seama cat de repede creste..
Va doresc weekend placut!

Avem 3 luni!!
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)

Mergi la inceput

Kriss, mai lucrez si sambata. Nu e program fix, obligatoriu, dar avem de lucru si cand putem mai venim si sambata. Ore suplimentare... Ce face Alessia?

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput