*Dura lex sed lex (Clubul Juristilor)* (12)
Raspunsuri - Pagina 8
LoraG76 spune:
Luna...si daca alaptezi..ce faci?
Kriss, sunt bine, merci, mananc o inghetata...
Alessia ce face? I-a trecut raceala?
Eva, Claudela, Irina, Mathilda, haideti si voi la inghetata!
Lora, mami de Iustina
eva03 spune:
Draga Irina iti stau la dispozitie cu tot ce ai nevoie.
Intai sa raspund la intrebarea cu juristul definitiv: daca esti definitiv, dar ai mai putin de 10 ani in profesie trebuie sa dai examen, dar dupa aceea nu mai dai si examenul de definitivare.
In privinta a cat si cum trebuie invatat...este subiectiv. Totusi, nu trebuie invatat stufos (cum am facut eu). Trebuie sa cunosti institutia si atat, scurt si la obiect! Dar, din nefericire trebuie sa acoperi cam toata materia: civil, proc civ, penal, proc pen.
In plus sa nu uiti si de organizarea profesiei, care anul asta s-a dat oral si, cu toate ca dupa contestatii nu a picat nimeni, nu a fost usor.
Eu cred ca daca te apuci de acum sa citesti si intensifici pe final, intri lejer. De fapt, asa am facut eu. Eu mai am inca in calculator cateva dintre subiecte. Daca doresti ti le trimit pe PM.
Si inca ceva fooooaaaarte important: capul sus si privirea inainte! Eu te sustin din tot sufletul!
Kriss mie imi place civil, familiei, comercial, muncii. Maestrul este pe penal
. Din aceasta cauza voiam si sfaturile voastre, impresii...
In alta ordine de idei si eu cred ca este bine, daca ai pe cineva de incredere care sa se ocupe de Alessia, sa reincepi lucrul, macar temporar. Si eu am trait sentimentele tale si inca acut!
Luna ma bucur sa aud ca sunteti bine si asteptam noi relatari de la gradi![]()
Lora nici un semn?
Pe Claudela o vedem mai tarziu cand scoate nasul din carti![]()
LoraG76 spune:
Eva, tocmai dadusem un semn inaintea ta...![]()
Eu am inceput serviciul exact cand a implinit Iustina 8 luni. De atunci are aceeasi bona si suntem f. multumiti de ea.
Lora, mami de Iustina
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by LoraG76
Luna...si daca alaptezi..ce faci?
se da invoire pentru alaptare dar in conditiile in care faci o ora dus/intors spre casa de ex.chiar nu are rost + aici se lucreaza cu pauza lunga de dupa-masa
de obicei mamele isi lasa laptele acasa
cu bona ai avut noroc mare - noi am schimbat multe pana am gasit ceea ce imi doream -Slava domnului de doi ani avem aceeasi bona dar contractul ii expira peste putin timp si deja mi-e frica...de nou
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
eva03 spune:
M-am intors de la gradinita, apoi parc...
Kriss intentia mea era sa spun program redus, nu temporar, dar, scuze, graba strica treaba
!
Irina mi-am facut sinteze pentru fiecare subiect in parte. Practic, asa cum spuneam mai sus, conteaza numai esentialul.
Carti: penal special: Alexandru Boroi pt licenta si pt penal special tot el, pentru Penal general am una de Dobrinoiu (care mi-a fost si profesor) si Wiliam Branza, dar e suficienta prima, cea pt licenta ca are absolut tot.
pentru civil:
Dr. civil - Beleiu,
Dr. reale principale - Corneliu Barsan;
Statescu, Barsan - Teoria generala a obligatiilor;
F. Deak - Contracte
si tot el succesoral.
pt procedura penala - Ion Neagu,
iar pt civila - Viorel Mihai Ciobanu si Gabriel Boroi sau Les (primii sunt mai la obiect, celalalt face si comparat, dar mie imi place mai mult, e mai "sfatos"
)
Pentru organizarea profesiei eu am luat din colectia LaZI Legislatia privind profesia de avocat care continea si legea si statutul si codul deontologic roman si codul deontologic UE.
Am mai avut si o lucrare orientativa care nu stiu unde s-a vandut, mie mi-a dat-o o cunostinta sa ii fac o copie xerox cu subiectele pentru oraganizare tratate.
Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by eva03
Intai sa raspund la intrebarea cu juristul definitiv: daca esti definitiv, dar ai mai putin de 10 ani in profesie trebuie sa dai examen, dar dupa aceea nu mai dai si examenul de definitivare.
ce inseamna jurist definitiv?
eva03 spune:
Inseamna ca a sustinut si luat examenul de definitivare in profesia de consilier juridic, potrivit legii 514 din 28 noiembrie 2003 (daca vrei sa o citesti) privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.
Luna75 spune:
Multumesc Eva pentru raspuns.Mi-am notat nr.legii si o voi consulta - o seara cat mai placuta 
irinabobe spune:
eva multumesc mult pt sfaturi. eu de exemplu nu am dat examen de definitivare pt ca la aparitia legii deja eram consilier juridic. daca ar fi asa ca nu trebuie sa mai dau examen de definitivat ar fi bine. problema pt mine era sa stau ca avocat stagiar 2 ani. nu mai stiu cat castiga un avocat stagiar si nu sunt convinsa ca as putea sta doar cu banii castigati asa. deci daca as intra direct ca avocat definitiv ar fi ok. daca mai ai ceva subiect prin calculator trimite-mi si mie daca nu te deranjeaza. adresa de mail e aceeai ca aici dar e pe yahoo. multumesc mult pt sfaturi si o sa te mai innebunesc pana trece examenul. acum ramane doar sa vad cum naiba ma urnesc cu invatatul
.
kriss e superba Alessia a crescut mare, uite asa realizeze cat de repede trece timpul cand ii vad pozele. si eu ma gandeam ca daca voi avea copil nu voi sta mai mult de 6 luni acasa pt ca as uita tot si nu as mai fi pusa la punct cu legislatia avand in vedere ritmul rapid cu care se schimb. iar pt tine cred ca ar fi si mai usor sa incepi asa incet ca banuiesc ca iti poti face programul singura nu esti la mana patronului sa semnezi condica
.
eva am uitat din cate stiu eu cel mai bine se castiga pe comercial, pe muncii oamenii nu prea au bani de dat ca deobicei problemele sunt legate de concedieri , si somajul e mic.![]()
Lora eu tocmai ma lupt cu o raceala asa ca inghetata ta mi-a picat perfect
.
va pup fetelor si un week-end placut.