ARDEI MARINATI
Ingrediente: 4 fileuri de sardine, 3 ardei grasi(rosu, galben si verde), o frunza de dafin, 3 linguri de ulei, 3 linguri de otet, 2 catei de usturoi, sare, piper.
Se injumatatesc ardeii, se curata de seminte si se coc in cuptor pana cand pielita devine neagra si plezneste. Se indeparteaza pielita si se taie ardeii, pe lungime, in fasii late de 3 cm. Se asaza pe un platou intins si se sfarma deasupra lor frunza de dafin. Separat, se prepara un sos marinat, amestecand otetul, piperul, sarea si cateii de usturoi zdrobiti. Fileurile se sardina se zdrobesc cu furculita si se introduc in sosul marinat. Se lasa 10 min., dupa care se toarna fileurile cu tot cu sos marinat peste ardei. Se lasa sa se patrunda cel putin o jumatate de zi.
Pofta Buna!
ARDEI UMPLUTI CU LEGUME SI SALAM
Ingrediente:
200g salam uscat
4 ardei grasi sau gogosari
2 cepe
1 dovlecel
4 rosii
o legatura de patrunjel
ulei, sare, piper
Se taie salamul cubulete si se trage in ulei. Ceapa se taie julien si se caleste impreuna cu dovlecelul taiat cubulete. Se amesteca apoi cu salamul si rosiile taiate in sferturi si se condimenteaza dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ardeii, curatati de seminte, iar deasupra se pun frunze de patrunjel. Se asaza ardeii umpluti intr-o tava unsa cu ulei si se lasa la cuptor 20 min.
Pofta buna!
Tocana de ardei
1 kg ardei,2-3 cepe, 500 g rosii,4-5 catei de usturoi, ulei, sare, piper.
Se coc ardeii si rosiile.Se desface cotorul si se taie apoi ardeii in fisii.Se curata rosiile de pielita si se zdrobesc cu furculita.Se caleste ceapa in ulei, se adauga rosiile zdrobite si ardeiul fasii, sare, piper si usturoiul maruntit!Se adauga putina apa si se lasa sa fiarba la foc mic!
Aceasta reteta se poate face si cu gogosari in loc de ardei si se poate pune si carne!!
Pofta buna!!