Cupa menstruala
Raspunsuri - Pagina 5
Androix spune:
Eu am si e bestiala. Nu curge nici cand dorm, nici cand stau la orizontala. Inauntru nu stiu ce se aglomereaza si cat de inapoi se duc toate cele cand stau culcata. O am deja de vreo 6 luni si nu m-as mai lipsi de ea.
De curs nu curge, eu o scot stand pe toaleta, asa ca daca e sa pice ceva pica fix acolo. De golit tot acolo o golesc. Ce-i drept pana acum nu am fost in situatia de-a nu avea unde s-o spal inainte de a o pune la loc dar nu cred c-ar fi vreo tragedie s-o sterg cu un servetel umed. Mai ales ca de cand am kinderi am cate un pachet peste tot: in baie, in geanta, in masina, in carucior...
Inca nu am citit pe nimeni care s-o fi flosit si sa se declare total nemultumita.
Ginecolog nu am intrebat, e adevarat ca ma roade si pe mine sa stiu o parere avizata.
Creatiile mele
Andreea mama de Filip si Georgia
herra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anda141 hmm....mie nu mi se pare deloc ok. Sangele nu trebuie sa iasa afara ? Nici ob-urile nu sunt sanatoase, dar asta care retine sangele lichid nu stiu cate ore.... |
asta ma intreb si eu si sper sa nu uit sa-mi intreb ginecologul.
acel sange menstrual nu trebuie eliminat, cupa nu pastreaza toxine in corp atatea ore?
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
tusferi spune:
Buna!
Mi-am luat si eu cupa dar din pacate eu nu m-am impacat cu ea. Am incercat-o cateva luni si degeaba. In primul rand, si cel mai neplacut este ca la mine curge si pe langa si trebuie sa imi pun si absorbant. In al doilea rand ultima data cred ca m-am chinuit 15 minute sa o extrag. De atunci m-am jurat ca n-o mai pun si n-am mai folosit-o. Daca ar fi fost doar problema cu extragerea ei, probabil ca m-as fi chinuit in continuare, dar pt ca trebuie sa folosesc si absorbant, chiar n-are rost. Probabil ca o sa imi ziceti ca nu am pus-o bine. Nu stiu, e posibil. Mai bine de atat n-am putut sa o pun. Introducerea nu e dificila dar dupa ce o introduc nu pot sa o mai rasucesc cum citisem prin instructiuni, pt ca nu pot sa ii mai prind partea inferioara. Dar cred ca se desfacea complet, pt ca atunci cand o extrageam se auzea sunetul ala gen depresurizare...
Sincer imi pare tare rau ca nu m-am obisnuit cu ea. Eu eram dependenta de ob-uri dar am renuntat la ele pt ca nu sunt sanatoase. Mi-a fost foarte greu sa renunt la ele pt ca mi se pareau extraordinar de comode. M-am bucurat mult cand am auzit de solutia asta si sunt tare dezamagita ca la mine n-a mers...
Asta e, folosesc in continuare absorbante desi nu-mi plac deloc
"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel
alinkav spune:
Readuc subiectul mai in fata!
Cum va mai impacati cu mooncup?
Am facut si eu comanada, abia astept sa o probez!
A aflat cineva parerea unui medic ginecolog?
Multumesc frumos!
Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
unique spune:
Mi-am luat si eu. De pus a fost cum a fost...dar cand sa o extrag... problema. Dupa ce m-am chinuit cam 10 minute, am reusit. Era doar problema de tehnica . La mine nu curge, dar e ideea aia de corp strain. Nu pot sa sa spun nici ca e incomod. Eu o alternez cu tampoanele externe. O folosesc atunci cand vreau sa ma simt mai in largul meu cand plec de acasa.
ungureaa spune:
Buna tuturor,
Si eu o am, insa mi-e greu sa o scot, ma ustura. Fac ce fac si iar ma doare, mi-e sila sa o scot, cind e inauntru nu am probleme insa trebuie si scoasa la un moment dat si atunci...doare. Acum folosesc doar tampon extern, poate intr-o zi o sa reincerc...
MirelaV spune:
eu am mai laudat-o si inca o mai laud. o am de 1 an si ceva parca.. mi-e foarte utila si comoda. eram dependenta de ob-uri.. insa mi-era groaza de schimbat la birou..
aniela23 spune:
tusferi, imi pare rau ca nu te-ai impacat cu mooncup. Daca zici ca curge pe langa ea poate ca nu este marimea potrivita.Sau poate curge pt ca se umple. Lichidul se aduna numai pana la gaurelele alea minuscule de pe margine, si nu pana la baza, deci desi cupa pare plina pe 3 sferturi ea deja trebuie golita pt ca lichidul iese prin gaurele.Si inca ceva, nu trebuie pusa la fel de adanc ca un OB. In fine, sunt convinsa ca ai studiat-o din toate partile, dar imi dau si eu cu parerea.
Fetelor, eu cred ca va doare pt ca stati incordate de teama.Eu cand o scot nu trag de tzumburucul ala din varf pt ca asa ma cam deranjeaza si pe mine, ci o apuc cu 2 degete, o strang putin sa se desprinda vacuumul si dupa aia iese usor.F important este sa nu trageti de ea direct in jos, ci un pic pe o parte, adica mai intai sa iasa o parte si apoi cealalta. Sau o tin cu 2 degete de la mana dreapta iar cu un deget de la mana stanga bag pe langa sa se desprinda vacuumul. Prea multe, explicatii, stiu, dar imi pare rau cand aud ca nu ati reusit sa va intelegeti cu MINUNATIA de mooncup. O ador. Si mie mi-a luat ceva timp pana am invatat sa o ''extrag'' fara durere dar pana la urma am reusit, si odata ce inveti tehnica devine super usor.
unique spune:
aniela23 a explicat foarte bine cum trebuie extrasa, asa procedez si eu. Ca sa poti prinde baza cupei,trebuie sa stai pe vasul de toaleta si incordezi muschii ca atunci cand te fortezi sa urinezi. Eu am si taiat din tubuletul ala cam jumatate pentru ca era usor inconfortabil. Acum ma impac mult mai bine cu mooncup si cred ca nu o sa mai folosesc altceva
Addicted spune:
Saptamana asta am incercat si eu cupa pentru prima data. Am folosit-o numai de doua ori, pentru ca am tot fost pe fuga si n-am avut timp de introdus si extras.. dar sunt multumita deocamdata. Imi mai trebuie practica. Aniela de ce cupa nu trebuie introdusa la fel de adanc ca un ob? Eu am introdus-o atat de adanc incat sa nu simt ca tumburucul e pe=afara, dar acum m-ai bagat la idei. Si inca o intrebare: de ce nu trebuie scoasa tragand de tumburuc? Eu asa am scos-o, n-a fost tocmai placut, dar n-am crezut ca exista o alta solutie. Mersi
Si dupa ce pleaca rusii, ce faceti? O curatati si o bagati in punguta speciala? O dezinfectati inainte de rusi? O fierbeti in apa? Gata cu interogatoriul..
Greutate initiala - 70 kg; greutate actuala - 65 kg; target - 50 kg, daca se poate, nu ma supar