Cupa menstruala

Cupa menstruala | Autor: emma2006

Link direct la acest mesaj

Fetelor...vreau sa va multumesc pentru ca am aflat de pe forumul DC de existenta acestui produs minunat care m-a scapat de griji in acele zile din luna. Cum nu mai puteam folosi OB-uri (mi le interzisese medicul meu), si nici cu tampoanele externe nu ma simteam nemaipomenit, chiar m-am iritat de la ele, am acum cu Mooncup un confort la care chiar nu visam.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

emma, ti-ai cumparat din Romania sau de afara?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Tusferi, din Romania am cumparat-o, de la ei de pe site www.cupa-menstruala.ro. E prima data cind am cumparat de pe internet, nu e mare lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Eu una nu ma simt confortabil sa am corpuri straine in corp. Am avut experienta neplacuta cu buretii spermicizi si m-am lasat de maserie. Tampoanele, la fel, sunt introduse cu diverse dispozitive sau degetul(cu unghii lungi de obicei) deci iar chestii contondente. Cel mai natural e sa se elimine sangele liber nu sa fie oprit de diverse materiale plastice(parere personala). Absorbantele externe mi se par cea mai igienica metoda(d.p.d.v. al sanatatii vaginului si colului nu dupa standardele moderne, ci strict medical).
Probabil cine foloseste diafragma n-ar avea probleme sa incerce asa ceva dar altfel pot fi bani aruncati pe fereastra.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pe mine ma intereseaza daca o foloseste cineva care are un ciclu fff abundent.

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maias spune:

Eu am ciclu fff abundent si o folosesc de apr. 2 ani - dar: In general in zilele de maxim folosesc si externe (nu intodeauna se murdaresc, dar ca sa fiu sigura - si foloseam si cu OBuri acelasi sistem). Plus ca o golesc des, aproape de fiecare data cand merg la WC.
Dar este foarte comoda pentru ca eu am ciclul si foarte lung -inainte picura vreo 2 zile (se pregateste ) si dupa mai picura cateva zile. Cu OBuri era greu sa le schimb pentru ca era prea uscat, cu externe trebuia sa folosesc din cele mari-nu stiam cat imi vine si cele mici se miscau prea mult. Acum o pun dimineata o scot seara si nu am probleme.
Poate nu se potriveste la toata lumea, dar EU sunt multumita de cupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

emma, merci pt link. am sa o incerc si eu. am folosit ob-uri de care devenisem "dependenta" pt ca nu suport senzatia aia de curgere, dar am renuntat dupa ce m-au luat la "suturi" mai multi doctori. am renuntat cu mare greutate. acum folosesc absorbante dar nu port decat tanga si de multe ori nu gasesc Libresse tanga.
citisem despre mooncup tot aici pe forum acum vreun an cred. pe vremea aia erau disponibile doar prin strainatate, de asta te-am intrebat daca ai luat-o de aici din Romania. chiar de atunci mi s-a parut o varianta buna pt ob.
Merci, pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

ok. pare interesant dar nuam gasit nicaieri cu o indepartezi si asta fara sa te murdaresti... in fine am sa imi comand una sper sa scap de ob-uri, am fibrom uterin si de aici hemoragii la greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

quote:
Originally posted by l_carmen2003

ok. pare interesant dar nuam gasit nicaieri cu o indepartezi si asta fara sa te murdaresti... in fine am sa imi comand una sper sa scap de ob-uri, am fibrom uterin si de aici hemoragii la greu...

"La plus belle russe de diable est celle de nous persouade qu'il n'existe pas" - Baudelaire

in timp..inveti sa o folosesti corect. nu e nimik atat de complicat. eu mi-am luat-o k sa scap de ideea de schimbat ob (de care eram dependenta de ani buni) la birou. mi se parea penibil. sunt f multumita. o folosesc de cateva luni...3-4 luni cred. e super ok.

MirelaV
pupicei pe burticei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Eu nu inteleg faza cu marimile. Mi-e teama sa nu existe scurgeri, daca as vrea sa comand nu as stii pe care. Adik..mi se pare superficial tratata problema. La fix 30 de ani mi se largeste vaginul cu 3 mm in diametru sau cum (de la 43mm la 46mm)?
Pentru ca daca nu se potriveste nu o pot returna, fireste. Si parca nu-mi vine sa cred ca toate femeile au vaginul de exact 43 sau 46mm...

Edit: si inca doua chestii : 1)daca fac sport si stau cu bazinul mai sus, sangele ala nu-mi curge din cupa aia inspre col?
2) pe ce criterii aleg intre mooncup si lunette?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonia Antonia spune:

Ioana, eu folosesc de 10 luni cupa menstruala Divacup, cumparata din Canada. Am cumparat marimea 2 adica mai mare pentru ca am o nastere naturala la activ si cred ca se recomanda cupa mai mare (dupa nastere sau dupa 30 ani) pentru ca se considera ca scade elasticitatea vaginului. Eu simt pe mine ca am vaginul mai "larg" dupa nasterea vaginala. Dar daca tu crezi ca ti se potriveste cupa nr 1 (mai mica) poti sa o incerci chiar daca ai peste 30 ani.

Sunt super multumita de cupa si ma bucur ca am putut sa renunt la OB. Dar inteleg foarte bine rezervele femeilor, nu toata lumea accepta (psihic, mai ales). E necesar ca la locul de munca sa existe o toaleta unde sa te poti incuia si unde sa ai si WC si o chiuveta. Cand aveam sterilet si o menstruatie abundenta o foloseam in combinatie cu un tampon zilnic tip alldays, acum iau pilule si e foarte bine dpdv al fluxului.

Mergi la inceput