eco transvaginala pt. monitorizarea ovulatiei

eco transvaginala pt. monitorizarea ovulatiei | Autor: violeta70

Link direct la acest mesaj

Buna seara

Am 37 ani. Medicul meu ginecolog mi-a prescris o lista de analize pentru a stii daca pot face copii. Una dintre ele este " ecografia transvaginala pentru monitorizarea ovulatiei" Am programare pentru maine la Dr. Herghelegiu. Problema este ca am simptome ca mi-ar veni ciclul (scurgeri maronii, dureri de sani, dureri de mijloc). As dori sa va intreb daca ma pot duce sa fac ecografia in aceasta situatie sau ar fi mai bine sa o reprogramez? Trebuie cumva sa o fac in perioada ovulatiei sau nu conteaza?

Va multumesc, Violeta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Bineinteles ca trebuie facuta in perioada ovulatiei. De fapt, monitorizare a ovulatiei inseamna ca dr te va chema la 2-3 ecografii in perioada ovulatorie, pt a vedea cum evolueaza foliculii si daca ovulezi efectiv.

Tinem pumnii pt bb, mult succes!

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta70 spune:

Essea multumesc.

Aceasta ecografie o fac pentru prima data, iar ginecologul meu nu mi-a spus ca ar trebui sa merg de mai multe ori. Inafara acestei ecografii, mi-a prescris niste dozari de anticorpi (antiChlamydia, antiMycoplasma si antiureoplasma), si HSG, si binenteles spermograma (asta a facut-o prima si a iesit bine).
Problema mea este daca sa merg maine. Nu pot spune ca sunt sau nu la ovulatie, pentru ca luna trecuta mi-a intarziat ciclul 18 zile, de am crezut ca sunt insarcinata, dar mi-a venit pe 3 ianuarie, asa ca acum ar trebui sa fiu in perioada de ovulatie, dar cum spuneam am niste scurgeri maronii, asa cum le am cand trebuie sa-mi vina ciclul.
Nu stiu ce sa fac, ca nu as vrea sa merg maine degeaba (mai ales ca ma costa 150 ron).

Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anasia spune:

violeta, eu am facut monitorizari din ziua a 9-a a ciclului(pt ca ziua 10 pica in week), din doua in doua zile, cam 3-4 ecografii, in ziua 15, dr a constatat ca foliculul s-a spart si...am asteptat apoi II liniute;

anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
Craciunul piersicutelor-colaj
o sansa pentru Sosonica

Mergi la inceput

Anasia parerea ta este sa merg maine sau sa fac o reprogramare? Va rog mult sa ma iertati daca sunt asa de panicata si de nestiutoare.

Violeta

Mergi la inceput

pai daca ti-a venit cm pe 3 ianuarie, atunci ai cam fi in perioada preovulatorie...desi vad ca ai ciclul neregulat. Scurgeri maronii si dureri poti avea chiar si la ovulatie, unele fete au.

Eu zic asa...du-te la eco, mai ales ca la Herghelegiu se prinde greu programare. Dar nu-i zi dr doar de ovulatie, sa-ti faca o eco generala in sfera genitala, uter, ovare, etc

my baby

Mergi la inceput

Essea problema este ca a fost prima data cand am avut o intarziere atat de mare. CM la mine este cat se poate de regulat, la 26-28 zile, rar la 30 zile. Este adevarat ca anul trecut (2007) mi-am schimbat stilul de alimentatie si am slabit 20 kg. S-ar putea sa fie asta cauza intarzierii?
Asta a fost si ideea mea, iar la telefon cand m-am programat nu am spus ca ecografia este pt. monitorizarea ovulatiei. Oricum o sa vad maine dimineata cum stau si probabil o sa merg ca am obtinut destul de greu programarea.
Mersi mult pentru sfaturi.
Va tin la curent
Pupici

Violeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

violeta,

Nu ne lasa in ceata, ai facut sau nu ecografia?

E f scumpa, eu am facut anul trecut o gramada la privat cu 500.000 bucata pt inseminari si cand am avut eu pitici si am facut in alta parte a fost cam 1 mil, da nu mai mult.

Si zi si mie ce schimbari ai facut sa slabesti 20 de kg?
Felicitari oricum! si succes!

Mergi la inceput

si eu astept vesti, sper ca bune.

my baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

hai violeta cu vesti..si eu astept sa vad ce'ti spusa doctoru..

Putin cu putin se aduna marea...

...Lumea se ia dupa ceilalti, caci nu judeca lucrurile asa cum sunt intr-adevar....

Mergi la inceput

buna seara!

Va multumesc mult pentru grija voastra pentru mine. Am fost si am facut-o. Nu pot sa va spun f. multe pt. ca nu stiu termenii si prescurtarile. Ce pot sa va spun este ca am un chist hemoragic mare pe ovarul stang (7.2/4.5/7.6 cm), iar pe cel drept am tot un chist dar mai mic (3.01/2.78 cm) Saptamana viitoare voi merge cu ecografia la medic. Mai astept niste rezultate de la Sanador pt. dozari de anticorpi, rezultate care ies sambata.

Cristiama pur si simplu mi-am schimbat stilul de alimentatie si am facut sport (Fitness de 2 ori pe saptamana).

Ce credeti, este grav cu chistul asta? Probabil va trebui evacuat. Ce stiti despre asta? Din cauza asta s-ar putea sa nu fac copii? Cam multe intrebari, dar sunt nerabdatoare sa aflu cate ceva.

Va multumesc mult si astept sfaturi de la voi.
Pupici

Mergi la inceput