Mamici de iulie-august 2008 (22)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lcazangiu spune:

Buna dimineata mamici cu burtici,

Vom avea un BAIETEL, il va chema DAVID ANDREI si este un jucaus, am lacrimat de bucurie cand i-am vazut la eco putzulica:) sunt asa de fericita chiar daca am o durere de cap teribila.
peste o sapt imi iese si rezultatul la TT, sper sa fie totul bine, radoi a fost super de treaba si f bine dispus, vreau sa zic ca dupa ce mi-a recoltat din secretia vaginala, cand sa cobor de pe capra mi-a intins mana, am ramas surprinsa pt ca e prima oara cand cineva imi intinde mana sa cobor de pe capra!

Una peste alta suntem toti fericiti, va rog sa-mi treceti si mie caruciorul albastru, numele DAVID si spitalul unde voi naste, respectiv dct: Municipal, dct Radoi.

Va pup si multa sanatate!
Lori 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Neatza fetele!
Mona felicitari pentru baietel! Lori si tie felicitari pentru baietel! Si eu vreau baietel!!
Am fost si eu ieri la control, a fost bine (m-a controlat si intern cica sa vada de vreo micoza). La eco nu mi-a dat prea multe "date tehnice" mi l-a aratat intai mie, era tare miscaret, mi-a dat si un sut, dar nu l-am simtit (deci nu e bb ce simt eu!), am vazut organe, coloana, manute, tot, dupa care a tot masurat el acolo, mie nu mi-a zis ce, deci presupun ca e ok totul. Singura chestie pe care mi-a zis-o e ca am uter contractil, atat, fara explicatii. CE E UTERUL CONTRACTIL? M-a intrebat daca am contractii, eu am zis ca simt ceva durere si pulsatii, si n-a mai zis nimic. Nu mi-a dat nici o restrictie.
Mi-a spus ca dupa masurarea femurului, eu am 14 sapt. si 6 zile (azi)de sarcina, si ca sambata voi incepe sapt. 15. Deci tre sa recalculez.
Mi-am luat si eu prima pereche de pantaloni de gravi, sunt de catifea raiata, negri, simpli, da' tre sa-i scurtez. Au fost marimea cea mai mica, si singurii care-mi veneau. Au fost 125 RON, cam muult!!! La bluze nu ma avant, ca am de pe vremea cand eram grasa.
Mi-a spus sa iau acid folic, dar la noi in oras nu se gaseste, cica numai la tara!!! De unde as putea face rost??
Si eu fac numai boacane (rup, scap, vars, sparg tot) si spun prostioare .
Eu m-am ingrasat 2 kg pana acum, dar se vede doar la burta (care e imensa, zic eu) si putin la fund.
Gata, mi-am golit creierii, nu am mai scris atat niciodata.
Intrebare de discutii: cum reactioneaza sotii vostrii la ecografie, si la sarcina voastra in general? (e un sondaj de opinie, ca al meu e inginer si parca e cam sec).
Va pup, sorry ca v-am facut capul calendar!

dia 14+
strumfuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madina71 spune:

Neata fetelor!

Lori, felicitari pt baietel!!!! Frumos nume David!!!!
Sunsmile, pe 26 ii luam motul lui Adrian, la restaurant ca suntem vreo 25 persoane si nu aveam loc acasa...TRebuie sa ma interesez ce se mai pune pe tava in afara de : bani, aur, stilou, carte, telefon, chei????????/

Hainele de gravide sunt cam scumputze, ce-i drept!!!! ASta este, ce sa facem ca doar n-o umbla in pielea goala!!!!

Anka, eu zic ca ai luat decizia cea mai bune si anume aceea de a face injectiile, ca doar a stiut dr de ce ti le-a prescris!!!!!

Fetelor care v-ati ingrasat doar cate 2-2,5 kg, ma faceti sa fiu invidioasa!!!!

14+ si Adrian (20.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

MONALAC,LCAZANGIU felicitari pentru baietei!!!Monalac,tare bine ar fi daca ai putea sa ne dai nr. de la clinica aia pentru dr.Herghelegiu!Eu am sunat la Sanador si nu au liber decat in mai:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Buna fetele,

Am ajuns si eu sa dau raportul, e un frig la mine de imi vine sa plec in lume, radea si medicul de mine cu 2 perechi de pantaloni.
SunSmile,, acusi sa scriu cum a fost.Cum am ajuns acasa, am sunat in tara la mama care statea statuie langa telefon si astepta, cel putin s-a linistit.

Dupa ce ca ieri am avut interzis la dulciuri si ma urcam pe pereti de pofta, bine macar ca la analiza nu a mai iesit zahar, doar ceva proteine, la care medicul a zis ca e normal, avand in vedere ca dieta gravidei are mult lapte, branza si oua.
Mi-au dat sa beau o chestie dulce,cu gust de struguri, si mult acid, asta ca sa fie siguri ca am productie de pishu si la interval de juma de ora.
Mi-au luat sange din ora in ora de vreo 3 ori, si numa din mana stanga, de doua ori din acelasi loc, naspa tare,cam doare, da ma consolam ca nasterea are sa fie si mai si, asa ca taci si-n inghite.
Mi-a facut ecografie ca de fiecare data, juniorul iara dormea, ca ma intreba medicul daca sa apese tare sa-l vad miscand, da am zis ca mai bine lasa,ca ultima oara ma durut cand a apasat.
Locatarul e cu o saptamana avansat, in loc de 17s si 4z el are 18s si 4z,si 270gr, ii batea inima de aveam impresia ca alearga dupa tzatza.
La analiza de sange de randul trecut nu mi-au iesit anticorpii, sa vedem luna viitoare rezultatul analizelor.
Nu stiu cat va ia voua sange, da pe mine cred ca vor sa ma cloneze.
Mi-au luat acu cate 2 seringi de fiecare data, in total 6, ce o face frate cu atata sange?
La masuratori, burtica mea are 88cm, se cam mirase medicul cat de mare e, da nu mi se pare, si de la osul pubian pana la buric cred 16cm, ca se chinuia sa gaseasca osul pubian, si imi venea sa-i zic, ce faci bre intri in chiloti?.
L-am tras de maneca si cu un zambet fricos l-am intrebat incet daca vede ce are intre picioare juniorul, la umflat rasul si mi-a zis ca nu vede nica intre picioare, cred ca are sa ma lase sa aflu de la medicul cu care voi naste ce am,baiat ori fata.

camy_pus, si eu merg la clinica privata, nu stiu cum e in tara, da aici fac pe dracu in patru sa-ti fie bine, te cauta si-n fund daca e nevoie.
Si eu am Rh-ul negativ, fac analiza in fiecare luna sa vada daca au aparut ceva anticorpi,plus analize de tot felul, ca ma si intreb daca chiar sunt necesare sau doar asa sa ma faca sa scot banii din buzunar.
L-am intrebat acu daca imi da si mie o vitamina ceva, o impresie, nimic nimic, imi zice: pai ti-am zis eu ca ai ceva probleme, ai deficit de ceva? ca daca ai iti spun si te trimit la farmacie sa-ti cumperi.
Eu nu nu am inceput analizele pana in saptamana 13, atunci sau apucat de mine, pana atunci au asteptat sa vada daca trec pragul primului trimestru. Intreaba ce analize trebui sa faci, poate au ratacit cumva dosarul tau, zic si eu, se mai intampla.

bubuleana, pup fata draga, ai grija de tine, ca ne-ai cam speriat, nu ai scris o vreme, bataitza ce-ti dam.
Sarumana pentru felicitarile sotului,parca e altfel de la botez, sau doar mi se pare mie, ca sunt linistita acum ca s-a facut pasul asta.

Azi am vazut o mamica care se externa, fratele meu de la Buzesti, eu cred ca si-a carat cel putin juma de casa in maternitate, inteleg ca ai rezerva doar pt tine, da nici in halul asta, dosare, paturi, umidificator, suport de uscat rufe, fier de calcart, uscator de par, vreo 4 perechi papuci, 2 perne, vreo 5 rochii,prosoape si alte multele. Sotul se speriase, cica: bai Nati sa nu te prind ca faci si tu la fel, ca mai bine nasti acasa, ca doar nu ne mutam aici!
Pup fetele, merg sa fac si eu ceva de mancare, ca bate vantul la mine in frigider, cred ca fac niste ciorba si un peste la gratar si gata masa.

Aveti grija de voi!

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

quote:
Originally posted by monalac

DANA,BUBULEANA,SUNSMILE,TURTURICA SI TUTUROR GRAVIDUTELOR CARE MI AU TINUT AZI PUMNII,UN MARE
sunt fericita,totul e ok,bebe e in parametrii normali,ir sunt bune,iar dr herghelegiu e super profesionist si f de treaba.
AM BAIATEL si chiar daca inca mai speram sa fie fetita,sunt f fericita ca e sanatos...va rog sa mi puneti si mie carucior albastru si numele codrin.
o sa va scriu nr de telefon de la clinica dr michaela frunza..,daca va intereseaza sa va faceti progr la dr herghelegiu.pt tine,ana si pt ankalaura.am intrebat o pe receptionera pana cand sunt progr facute si mi a zis ca de la incep lui februarie au liber,cred ca n a auzit prea multa lume de clinica asta.dr herghelegiu are numai miercuri program la aceasta clinica.m a costat 300ron si mi a facut si doppler.eco de al doilea trimestru costa 420ron si se face intre sapt 20/24.dr chiar m a certat putin cand a auzit ca am venit fara sa ma trimita vreun dr,spunandu mi ca eco se face intre 12/14 sapt si 20/24 sapt.cand i am spus ce probl am,a inteles de ce am tinut mortis sa vin la el.daca intereseaza pe cineva,pot sa scriu ce scrie in eco...
SUNT FERICITA!!!!
18+CU BEBE CODRIN

Mami de Cris

Poze Cris

Felicitati Mona ! Sa fiti sanatosi amandoi, ma bucur ca totul a fost bine. Cum este dr Herghelegiu ? Am si eu programare de el in sapt 23, pe 12 martie, dar inca nu sunt sigura ca merg. As vrea sa vb intai cu dr mea. Maia vede. Inca o data felicitari si sa creasca mare baietelul. Pupici

oana silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata dragutelor!
Si eu am fost ieri la eco.Doctorita l-a masurat,bebele e bine,maricel,misca intruna.Si e cam capos
Nu ne-a spus ce este!!!!Ea nu vede inainte de 24 de saptamani...pai cum vine asta?Toata lumea stie ce o sa aiba pe la 14-15 s,poate chiar mai devreme,numai eu nu.Totusi important e ca bebele e foarte bine.
La cate saptamani se incheie a 4-a luna?
Dupa ce am iesit de la cabinet am fost si noi la cumparaturi,si desigur...nu m-am putut abtine si i-am cumparat la bebe...o...suzetaaa!!!Hehe.Asa sunt de entuziasmata ca un copil mic.Imi doream foarte mult sa am ceva acasa ca sa-mi aminteasca de bebe mic din burtica,desi el e foarte activ de cateva zile.Am facut si test la medic,si exact unde simteam pe bebe,acolo dadea cu piciorusele.
Fetelor inca o intrebare:Avem voie sa papam icre?Ca eu mor de pofta.
la toate

16+
http://bd.lilypie.com/AXOOp3.png
Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

kimmy, eu iti spun ce mi-a zis mie medicul aici, ca o fi in tara restrictii,nu stiu.
L-am intrebat de icre si mi-a zis ca da am voie, dar sa am grija sa nu mananc prea mult peste in saptamana respectiva, adica mananc niste
icre azi si maine, si mai am voie la o portie de peste si gata.
Eu i-am explicat cum facem noi icrele, adica batute cu ulei si ceapa, si nu a comentat nimic, numa sa nu fac abuz mai mult de doua portii de peste pe saptamana, e chestia de mercur.
Aici nu iti interzice nimic altceva decat cat mai putina sare si fara dulciuri daca se poate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jjovana80 spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Mona - felicitari pentru Codrin! Si eu aveam numele asta pe lista de baietei. Sa fie sanatos! E frumos sa fie pereche, dar si sa fie de acelasi sex e bine, vor fi mai apropiati, cu siguranta. Eu am frate mai mare si nu ne intelegem deloc. Intotdeauna am simtit ca nu ma baga in seama nici un pic. Cris ce isi dorea?

Haine de gravidoasa - Eu mi-am luat deja doua sarafane si doua perechi de blugi, vreo 4 bluze, si mai incap inca in vreo doua fuste de dinainte care imi erau mai largi. Din pacate, la mine la serviciu e necesara tinuta mai business si nu pot sa stau intr-o singura pereche de pantaloni... Mi-am mai comandat 3 perechi de pantaloni pe care ii astept, dintre care un fel de treningut pentru gimnastica. Am gasit la preturi rezonabile si ma consolez cu ideea ca la anul s-a programat si frate-miu cu nevasta-sa la un bebeloi, deci le voi da mai departe.

Kile in plus - eu am doar 2,5 kg in plus. Sunt foarte fericita cu asta, pentru ca la Eliza luasem deja vreo 6 kg la varsta ast a sarcinii. Am scapat foarte greu de kilogramele in plus... Avusesem 20 in total, si fara sa mananc pic de dulciuri.

Azi am facut prima injectie. Dupa ce m-am tot gandit si am citit, m-am decis sa urmez tratamentul recomandat. Mie asa mi-a inspirat omul asta - incredere. Decat sa imi para rau ca nu am facut tratamentul... Mai am un motiv personal - nasa-mea e asistenta la Elias (doar ca e la ortopedie), deci mi-ar conveni de minune sa nasc acolo. Si e mai aproape de casa decat alte spitale daca ma decid, schimbam listuta.

E drept ca la noi se recomanda o mie de analize si se prescriu gramezi de vitamine, dar si conditiile difera. Suntem tara cu cel mai ridicat nivel de mortalitate infantila, cu cel mai mare numar de copii abandonati, cu cei mai multi nascuti cu probleme... Din pacate.
Se munceste haotic, nu se respecta drepturi, tragi ca un bou la jug (ca de exemplu, cum spunea graviduta noastra din Cluj, ca sta de o saptamana pana la 10 noaptea la serviciu...) pai nu e normal nene. Cum sa nu te anemiezi, cum sa nu fie organismul slabit, cum sa nu ai nevoie de suplimente alimentare? Aaa, ca poti sa te hranesti sanatos? Pai teoretic, poate. Daca cititi mai cu atentie etichetele alimentelor de la noi, o sa va dati seama ca e aproape imposibil! Asta e, din pacate.
Eu am avut prima sarcina la 27 de ani si nu mi s-au facut atatea masuratori si atatea analize. Acuma am 33, si daca mi se recomanda, le fac. Cu prima sarcina, mi s-a spus ca nu e bine sa faci decat 2-3 ecografii, si nu mi-a dat nimeni CD cu moaca lui bebe. De ce sa nu profit de tehnica de acum? Analizele astea nu s-au inventat degeaba. Asa ca daca s-au inventat masuratorile astea, or fi ele bune la ceva.

Hai va pup pe toate ca e miezul noptii si maine o luam de la capat...

Anca 15+

Salut ! Daca te hotarasti sa ramai la spitalul Elias, poate ne vedem acolo in vara.
Dupa ultima eco DPN ul este pe 11 iulie. Te pup

oana silvia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Mona felicitari pentru baietel!!Sa va traiasca si sa fie sanatos!
Nati munltumesc de raspuns...asa ma gandeam si eu,ca decat sa-mi fie pofta si sa salivez pe langa ele,mai bine manc un pic.Cu pestele oricum nu prea exagerez,ca sincer,mie nu mi-a placut niciodata.
Daca avem baietel,si noi ii punem nume David,eu m-am indragostit de numele asta de vreo 3 ani,cand a nascut o prietena buna de-a mea un baietel frumos ca in povesti.Daca e fetita deocamdata nu stim.Mie-mi place Eliza,insa sotul nu e prea incantat.Mai cautam.
Felicitari inca o data pentru toate fetele care au aflat ce au in burtica.Toate cele bune va doresc!Noi deocamdata avem Surpriza Mica Si Draga!

16+
http://bd.lilypie.com/AXOOp3.png
Bebe

Mergi la inceput