PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (72)
Raspunsuri - Pagina 13
map spune:
Salutic la piersicute,
am fost si noi afar dar bate un vant ca naiba. Si desi este cald, aici spuneau 15 grade este cat se poate de schimbator, acum nori acum soare...de cateva ore vad ca stagneaza insa norii si soare mai putin.
Legat de mancare eu am hotarat de ieri sa nu-mi mai bt capul. Ii dau sa pape si daca vrea bine daca nu mananca cand ii este fomica. Am vazut ca-i plac mult supele asa ca ii fac din aceslea si ii dau la ele mereu un pic de carnita. oricum slab nu este, are niste pernute la manute si o burticicaaaa!
Ca tot ati pomenit de cresa in Germania este si mai dramatic. Numai 1 din 10 copii are loc la cresa, in München insa situatia este dramatica de tot. Daca vrei sa-ti mearga copilul la cresa aici trebuie de cand esti insarcinata sa mergi sa-l inscrii ceea ce mie mi se pare o tampenie. Si cresele de stat si cele private sunt destul de scumpe dupa cate stiu eu. Am o cunostinta care trebuie sa nasca si inca din luna a 5-a a inscris copila ce urmraza sa se nasca la 20 de crese, fara garantia ca pana la 3 ani va primi loc. Eu am hotarat ca Robert va merge direct la gradi ca eu tot stau acasa insa la bb 2 va trebui sa ma interesez si de cresa. O sa caut undeva unde au de amandoua pentru ca am inteles ca avand unul din copii deja acolo pe al doilea il primesc mai repede.
Cqaaa u gradinitele este mai simplu, ca-s de stat si multe evenghelice si catolice. La cele de stat se fac redistribuiri si tot merge copilul la gradi pana la coada. Oricum pana merg copilasii la gradi o sa ne mutam asa ca abia peste un am am sa incep cautarile ca acum este prea din timp pentru gradinita. Si am inteles ca-i cam egal daca-s de stat sau private ca in general is bune.
Va pupicim pe toate fara exceptie si ca uram un weekned cat mai fain.
Azi am implinit 15 saptamani de sarcina. In 25 si vine bb
Monica 14+ si Robertel (17.08.2006) care face numai nazbatii
Craciun si Rev
Duminica la munte, Toamna la munte, Mallorca, 1 an, poze mai noi, Süd Tirol, O vacanta minunata, Prima mea drumetie
Muuh spune:
Si noi pe aici. Babee multumesc de intrebare. Nu stiu de ce am avut o saptamana destul de ocupata fara sa ajung la cine stie ce mare rezultat. Si am o stare de oboseala accentuata.
Genie uau ce sperietura.
Meniul lui Alexei pe o zi: 04 -05 - 300 ml Humana 3, 09-10 - sandwich cu branza, gem, pasta de masline si un paharel de suc de portocale, 13-14 - pranz (e variabil si mananca ce mancam si noi in general), 17 - mar ras cu biscuite/biscuite simplu/mandarina (foarte rar), 19- mancare de seara (cereale, supe creme, ciorbita, supa cu galusti), 22- 300 ml Humana 3
De certat noi nu ne certam si daca avem discutii in contradictoriu o facem de fata cu el pentru ca eu sunt de parere ca trebuie sa vada cum e viata adevarata nu cosmetizata. Dar repet noi nu ne-am certat niciodata de cand suntem casatoriti si sper sa nu ne apuce acum.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
nicolica spune:
Babee, mada, julax, bulinutza, gönül, gina va multumesc mult pentru raspunsuri.
Dupa socul de miercuri, am hotarat sa mai stau cu el acasa si sa incerc sa-l obiscuiesc treptat, progresiv cu lipsa mea. Drept urmare azi am reinceput sa merg cu el la Krabelgruppe, de care v-am mai scris. Ne intalnim 8 mamici cu bbii aferenti, cantam, ne jucam luam micul dejun impreuna, e foarte frumos si lui Philip ii place acolo, dar azi nu m-a scapat din ochii.
Gönül multa sanatate Busrei.
Genie, of doamene ce sperietura!
Babee, sa stii ca si eu i-am pus lui Philip de o luna, olita in baie pe un covoras si e foarte incantat de ea. Are sertare laterale unde i-am pus carti si el se aseaza, momentan imbracat si rasfoieste la ele. L-am si dezbracat de cateva ori, dupa ce se trezea, dar nu face nimic...mai asteptam fara sa-l fortez.
Larisa, e superba domnisorica cu ochii albastri
Doniro Dariei ca e deja asa atasata de Victor
Noi maine facem o plimbare la Augsburg, ca si aici miroase a primavara. Am vazut deja copaci inmuguriti, matisori pufosi.
Va pup, noapte buna si w/e placut.
Nico
Piersicoiul Philip www.onetruemedia.com/my_shared?z=151ac795bd3f8dae198330&utm_source=otm&utm_medium" target="_blank">filme + www.dropshots.com/nicolica" target="_blank">decembrie
Babee spune:
Nu mai pot dormi ca ma dor picioarele rau.M-am dat cu gel si astept cuminte poate-mi trece.Defecta mai sunt, ma iau toate
La Rebecca masa e asa:
-dimi 7-8 lapte
-pe la 10 fructe, covrig,iaurt uneori
-13 pranz cu supa/ciorba si putin felul doi(mancam cu totii)
-16(dupa nani) iaurt sau branza cu mamaliga(aici sigur lactat)
-19/19:30 cu totii cina(fel 2 sau salata)
-21 iarasi lapte
Intre mese mai mananca fructe,covrigei,uneori si legume crude ca vrea Phillip.Le dau si salate la felul doi, sau masa constand doar in salata(ca in seara asta,salata cu ton).Deja vad ca mananca bine singura, incerc sa nu o mai ajut deloc.Asta pentru ca tot ne pregatim de gradinita.
Cu certatul/discutii in contradictoriu.Unele le avem si in fata lor, altele separat.Phillip intelege mai mult si daca ma vede mai suparata il roaga pe tati sa nu ma mai necajeasca, sa ne pupam si sa ne treaca.Viata e si cu bune si cu rele, Doamne feri la noi nu se-ajunge la altele si la cuvinte urate dar copiii trebuie sa stie ca asta e.
Am luat pentru fiecare un cadou/jucarie pentru cand se naste bebe(cadou de la bebe ca s-a nascut).I-am pus la nani si m-am apucat de impachetat.Imi dau seama ca nu am cu ce prinde si m-am dus la bucatarie.Am mai stat la o vorba cu sotul si cand sa ma intorc Phillip admira jucariile.Era sigur ca sunt pentru ziua lui si n-am putut sa spun nimic,i le-am dat si acum iau altceva.Eu am crezut ca doarme, el a crezut altceva....si tot asa.
Nicolica e buna si grupa respectiva, faceti pasii progresiv si i se va parea normal lui Phillip sa nu fii in preajma lui mereu.
Map eu stiam ca si la voi e problematic cu gradinita dar totusi...E diferenta mare la pret intre o gradi de stat si una particulara?
Genie bine ca nu s-a intamplat nimic si n-a patit copilul ceva.
Miruna mai sunt si zile/saptamani de-astea dar trec.
Gönül cum e Busra?Ca n-ai mai scris nimic.
Poate azi e tot asa cald ca am de gand sa ii scot pe copii cu bicicleta si cu trici(premiera pentru Rebecca) la o plimbare lunga prin Schönbrunn.Sa vedem
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca
doniro spune:
Mai arunc si eu un ochi pe la voi. Noi suntem bine, bb mic in continuare se "comporta" exemplar, doarme bine, papa super bine (numai noaptea il satur de la san, in rest ii dau completare Milumil), Daria isi vede de ale ei, asa ca sunt o fericita (deocamdata).
Am ramas singurei (a plecat mama de la noi pt cateva zile), sunt curioasa cum o sa ma descurc (gatitul ma sperie cel mai mult, dar oi vedea).
Inchei ca o am pe Daria in brate si vrea sa butoneze. Va pupam!
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si Victor Mihai (8 ian 2008)
POZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILMULETE
zuzunaki spune:
Nicoleta-piersicutze,
iti redau un program de cand am fost cu Bubu la nutritionist acum 1 an jumate,cu necesarul de mancare/zi pentru un copilas de 2-3 ani(poate mai ajuta si pe altcineva):
Necesarul nutritional pt un copilas de 2-3 ani:
-lapte si produse lactate:300ml/zi(100 ml lapte echivaleaza cu 20 g cascaval sau 100 giaurt);
-carne sau produse din carne:50g/zi sau 100 g 1-2x/saptamana;
-peste:70g 1-2x/saptamana;
-oua:1-2buc/saptamana;
-unt sau ulei:15 g/zi;
-paine sau müsli:120g/zi;
-cartofi,orez sau cereale intergrale:100g/zi;
-legume:120g/zi;
-fructe:120g/zi;
-lichide:600-700ml/zi;
-prajituri(dulciuri):maxim 30g/zi;
-zahar:maxim 20gr/zi;
Necesarul de calorii :1100kcal/zi.
Sofia papa asa:
-9:iaurt cu müsli,apoi fructe;
-pranz:fel principal care de obicei contine orez/cartofi/sote legume/paste cu carnita;1-2x/sapt supa crema de legume;
-16(dupa nani):iaurt si fructe,biscuiti integrali;
-18.30: cous cous cu legume/legume sote/sandwich uri cu cascaval sau mozzarela si rosii,chestii usoare in general.
Ea nu mai papa deloc lapte(il inlocuim cu iaurt,cascaval,etc din cauza constipatiei cronice).Oricum biberonul l-a refuzat singura la un moment dat.
Despre gradi:aici e jale,cum a zis si map.Eu pe Bubu l-am inscris de acum 1 an si ceva,in conditiile in care el in amrtie implineste 3 ani.Am primit raspuns pt sept 2008!!!
Babee,
de ex gradinita asta care -l ia din sept pe Bubu costa 90-100e/luna pana la pranz,ora 12.30 cred,dar apartine de primarie si e e ieftinuta.Avanatajul imens e ca distanta pana acolo e de maxim 100m din fata casei noastre.Insa noi am vrea sa vedem si una privata (costa in jur d 250/luna si e si bio)in ideea de a o putea duce si pe Sofia 1-2x/sapt,pentru ca cei de la privata primesc de la 1 an.La Philip cum e?
Week-end placut tuturor!
Mami de pufulet pufilos si Sofiliciu-un deliciu
STUTTGART CAMPIOANA!!!
norocuta spune:
Buna tuturor,
intru si eu un picut cat ma va lasa Dl Nour.
Mai intai Iulenca multumesc pentru site, imi amintesc ca tu draguta ne-ai mai trimis candva niste carti in adresa comuna.
Map si eu sunt in faza "mananca cand vrea". Nour a avut o perioada cand a facut mofturi si la ce ii placea innainte. O fi fost de la dinti, Dumnezeu stie ca i-au aprut trei deodata. Eu doar incercam sa imi tin frana la nervi, ii defilam la propriu prin fata felurile de mancare pe care ma straduiam sa i le fac, doar doar ...si el alegea ce-i dorea inimioara. Am saturat cosul de gunoi, sa nu mai zic de timp pierdut...
Acum mananca mai binisor, au si ei toanele lor.
Ieri am fost la soacra si Nour atras fiind de ce vedea in jur nu se concentra la mancare. Soacra ma intreba de ce nu il las sa joace, iar eu sa ii basculez liguritele, ca va manca asa. I-am taiat-o scurt ca obisnuieste sa mai scuipe, sa salvez covorul , dar realitatea este ca eu am hotarat ca nu voi face tumbe in jurul copilului cu mancarea in veci.Vrea?! bine, Nu, mai tarziu, e treaba lui. Mi-a ajuns de la Ali: acasa si in toate calatoriile (eu sunt in toate pozele cu sendwich-ul in mana), abia cand s-a mai marit am putut sa ii schimb putin parerea despre mancare, sa il fac sa o doreasca.
Asadar, ne-am intors din vizita, i-am dat ceva sa manance inainte de culcare si gata!
Nico, mesele nectarienei mele arata cam asa:
6.00 lapte
9.30 un fruct si cereale/paste cu lapte
12-13.00 pranzul din maxim doua feluri. Unul e sigur cu: orez/legume/ carnita ori supe creme, spanac cu ou (ou max 2x/sapt.)
16-17.00 cereale cu lapte/bicuiti/iaurt
20-21.00 masa de seara (de obicei din doua feluri): ceva cu legume si putina carnita,puree cartofi copti cu telemea, si ceva dulce gen paste cu lapte.
Sa nu iti imaginezi ca daca sunt doua feluri cantitatea e mare, el de mic a mancat putin si des. Uneori alege partea care ii place la acel moment si ma lasa cu ochii in soare.
Eu as vrea sa fiu in pielea ta sa-l vad ca manaca nu mana, Nour nu vrea sa faca numic in aceste sens. Si daca vrea biscuite de ex., se duce, il ia, mi-l pune in mana si deschide gurita sa ii dau .
A manaca cu mana e primul pas spre a manca cu lingurita, sa o lasi in pace .
Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)
Muuh spune:
zuzunaki multumim mult pentru planul de la nutritionist mi se pare foarte util.
Babee foarte simpatic Phillip.
Si Alexei mananca singur, ii place la nebunie si pe zi ce trece se descurca mai bine. Singura problema mai e cu lingura dar deja vad ca s-a perfectionat si cu asta.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
norocuta spune:
Babee draguta faza cu cadourile! Ce mai gatim? pai azi am facut puree de cartofi, carne la tava (tocata de mine,sare, piper, usturoi, doi cartofi rasi, cimbru, marar verde, un ou) pe hartie pergament cum o faci si tu , legume (fasole verde, broccoli, morcov, dovlecei)facute mai intai in abur apoi acoperite cu niste branza rasa-tot la cuptor, supa de fideluta (e o chestie de pe aici care place la maimuti) si mai pe seara bag o tavita de placinta (din foi cuparate de gata) cu branza (clasica: branza rasa, zahar vanilat, ou, putin gris fiert, putina branza sarata)
Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)
Genie spune:
Norocuta, parca esti eu cu mancarea : asa sunt eu dupa fii-mea ma rog de ea sa manance, ii fac tot felul de bunatati si ea scoate din gura. Am observat si eu ca e cu perioade: acum suntem in perioada de negare a legumelor: cartoful pe care il manca foarte bine inainte acum il scuipa de parca cine stie ce ar fi. La fel si spanacul, care odata era preferatul ei. Azi a mancat cateva bucatele de pui la cuptor si o mandarina. Mandarinele sunt preferatele ei. Au si un nume : mambaban. Initial am crezut ca e vorba de banane dar iata ca m-am inselat. Acuma doarme si cand se scoala sa vedem ce mai mananca.
Babee, dragut Philip cu cadourile!