PIERSICUTZE de iulie-august 2006 (72)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

zuzunaky multumim de info!
Nico stiam ca ma citit pe DC ceva mai concret, uite ce am gasit:

"Cum isi poate asigura copilul dvs. necesarul zilnic nutritional:

Care este necesarul zilnic de calciu al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta intre 1-3 ani, au nevoie de 500 miligrame de calciu zilnic.
Copiii cu varsta intre 4-8 ani au nevoie de 800 miligrame pe zi.
Copiii cu varsta intre 9-13 ani au nevoie de 1300 miligrame pe zi.
Calciu este cheia pentru oase sanatoase si puternice, de acum si pana cand copilul dvs. va deveni adolescent sau chiar la maturitate. Unii experti sustin ca, calciul lipseste din dieta multor copii, mai ales de cand acesti incep sa consume alte bauturi cum ar fi sucurile acidulate si sintetice.

Iata cateva surse de calciu:

o ceasca cu iaurt contine 380 mg
o ceasca cu lapte - simplu sau cu ciocolata – contine aproximativ 300 mg
o ceasca cu suc de portocale sau mere imbogatit cu calciu contine intre 300 si 350 mg
o felie de branza are intre 202-272 mg
o ceasca cu lapte de soia imbogatit cu calciu are 257 mg
o felie de cascaval (mozzarella) contine 183 mg
o jumatate de ceasca de macaroane cu branza contine 181 mg
o jumatate de ceasca de inghetata contine intre 75 mg
o jumatate de ceasca de budinca contine 150 mg
o bucata de pizza cu branza contine 117 mg
2 biscuiti graham contin 100 mg
2 smochine contin in jur de 49 mg

Care este necesarul zilnic de fier al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de fier zilnic. Fetele intre 11 si 14 ani au nevoie de 15 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 12 mg zilnic. Fierul este foarte important pentru dezvoltarea creierului. Organismul uman asimileaza cu usurinta fierul din produsele animale , cum ar fi carnea de vita. Dar asimilarea fierului din vegetale, cum ar fi spanacul sau cerealele se face mai greu. Pentru a-l ajuta, incercati ca dupa ce consumati aceste alimente, sa consumati si unele bogate in vitamina C, cum ar fi portocale, capsuni, ardei, papaya, broccoli, grapefruit, rosii, mango si cartofi.

Cititi cu atentie eticheta alimentelor. Daca se specifica faptul ca o portie asigura 100% din necesarul zilnic recomandat de fier, asta inseamna 18 mg. , care reprezinta doza zilnica necesara pentru un adult.

Iata cateva surse de fier:

o jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine 18 mg.
o jumatate de ceasca de faina de ovaz imbogatita contine 6 mg.
o jumatate de ceasca de spanac fiert contine 3 mg.
o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine 2 mg.
un hamburrger de marime medie contine 2 mg.
jumatate de piept de pui contine aproximativ 1 mg.
un ou mare contine 6 mg.

Care este necesarul zilnic de zinc al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 8 ani au nevoie de 10 mg de zinc zilnic. Fetele intre 9 si 14 ani au nevoie de 12 mg; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 15 mg zilnic. Copiii care nu primesc suficient zinc, pot prezenta stagnari in crestere.

Iata cateva surse de zinc:

o bucata de carne de marimea unui pachet de carti de joc contine intre 4 si 6 mg
un hamburrger de marime medie contine 4 mg.
o jumatate de ceasca de fasole fiarta contine 2 mg.
un sfert de ceasca de nuci contine 1 mg.
un sandwich cu ton contine 8 mg.
o lingura cu unt de arahide contine 5 mg.
o lingura cu seminte de floarea soarelui contine 5 mg.
un galbenus de ou contine 4 mg.

Care este necesarul zilnic de vitamina D al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 2 si 13 ani au nevoie de 200 UI (unitati internationale), sau echivalentul a 5 mg. zilnic. Vitamina D este numita si vitamina soarelui deoarece organismul uman o produce atunci cand pielea este expusa razelor soarelui. Dar copilul dvs. are nevoie zilnic de 200 UI din vitamina D, din surse alimentare, mai ales iarna. Vitamina D ajuta organismul in absorbtia mineralelor, cum ar fi calciul.

Iata cateva surse de vitamina D:

o felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 155 UI
o ceasca cu lapte (gras, partial degresat sau degresat) contine 98 UI
un galbenus de ou contine 90 UI
o felie de branza contine 69 UI
o lingurita cu margarina contine 34 UI

Care este necesarul zilnic de vitamina A al copilului meu, si care sunt cele mai bune surse?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 400 micrograme de vitamina A zilnic.
Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani au nevoie de 500 micrograme zilnic.
Copiii cu varsta intre 7 si 10 ani au nevoie de 700 micrograme zilnic. Fetele cu varsta intre si 14 ani au nevoie de 800 micrograme zilnic; baietii de aceeasi varsta au nevoie de 1000 micrograme zilnic.
Vitamina A protejaza organismul impotriva infectiilor si chiar reduce riscul aparitiei cancerului sau al altor boli. Aceasta vitamina este un catalizator implicat in maturizarea celulelor si a tesuturilor, in mod particular asigura sanatatea parului, unghiilor si pielii copilului dvs. Iar zvonurile legate de morcovi si alte alimente bogate in vitamina A, sunt adevarate : sunt esentiale pentru niste ochi sanatosi.
In prezent, copilul dvs. isi poate asigura necesarul de vitamina A prin consumul de morcovi, toate legumele si fructele colorate in galben si portocaliu. 6 miligrame de betacaroten – care se gaseste intr-un morcov mare – sunt convertite in 2000 micrograme de vitamina A in organism. (In timp ce prea multa vitamina A din produse de origine animala, cum ar fi ficatul, poate determina probleme de sanatate, este aproape imposibil sa supradozati vitamina A prin consumul de legume si fructe – de aceea nu va ingrijorati daca copilul dvs. mananca “prea multi” morcovi).

Iata cateva surse de vitamina A:

un morcov de dimensiune medie contine cca 2000 mcg.
O jumatate de ardei capia contine 339 mcg
O jumatate de ceasca de cereale imbogatite contine intre 141 (Cheerios) si 250 mcg (Total)
O ceasca de lapte imbogatit contine 139 mcg.
Un ou contine cca 84 mcg.
O jumatate de ardei verde contine cca 37 mcg.
O felie de somon de dimensiunea unui pachet de carti de joc contine 11 mcg.

Cum imi pot ajuta copilul sa primeasca mai multa vitamina C?
Copiii cu varsta cuprinsa intre 1 si 3 ani au nevoie de 15 mg. de vitamina C zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 4 si 8 ani au nevoie de 25 mg. zilnic. Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani au nevoie de 45 mg. zilnic. Vitamina C ajuta la formarea celulelor rosii ale sangelui, la dezvoltarea oaselor si tesuturilor. De asemenea ajuta la intarirea gingiei si intareste vasele de sange, reducand invinetirea in cazul cazaturilor sau ranilor. Vitamina C ajuta la cicatrizarea ranilor, intarind sistemul imunitar si totodata previne aparitia infectiilor.

Nu in cele din urma, ajuta la producerea de colagen de catre organism, catalizeaza absorbtia fierului din alimente, mai ales din legume. Aceasta vitamina se gaseste in foarte multe alimente, de aceea deficienta ei este foarte rara.

Iata cateva surse de vitamina C:

o jumatate de ardei capia contine 142 mg.
o ceasca cu suc de portocale contine cca 100 mg
o jumatate de papaya contine 94 mg.
o portocala de dimensiune medie contine 70 mg
o jumatate de ceasca cu broccoli contine 62 mg.
5 capsuni intregi contin 51 mg.
o jumatate de grapefruit contine 47 mg.
un mango contine 16 mg.
o jumatate de rosie contine 12 mg.
o jumatate de ceasca cu spanac contine 9 mg.
o jumatate de cartof copt contine 8 mg."

Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

quote:
Originally posted by Genie

Norocuta, parca esti eu cu mancarea : asa sunt eu dupa fii-mea ma rog de ea sa manance, ii fac tot felul de bunatati si ea scoate din gura. Am observat si eu ca e cu perioade: acum suntem in perioada de negare a legumelor: cartoful pe care il manca foarte bine inainte acum il scuipa de parca cine stie ce ar fi. La fel si spanacul, care odata era preferatul ei. Azi a mancat cateva bucatele de pui la cuptor si o mandarina. Mandarinele sunt preferatele ei. Au si un nume : mambaban. Initial am crezut ca e vorba de banane dar iata ca m-am inselat. Acuma doarme si cand se scoala sa vedem ce mai mananca.

Babee, dragut Philip cu cadourile!

Genie si Antonia

Eeeii, cunoastem dat fuga la piata, preparat special pentru Domnia Sa, iar el ...

Te-am auzit de niste papanasi "favoritii" Antoniei.
Ce reteta obisnuiesti? Cea data de Anasia?

Mama zmeutilor Ali (30 oct 2000) & Nour (07 iul 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bysko spune:

Nu am mai intrat zilele astea ca am fost sa-mi vad printesa. S-a cam dat peste cap cu febra asta, mai ales ca alde buni au rasfatat-o exagerat de mult. Ieri dimineata s-a trezit la 11, azi la 10 jumate. Problema este ca nu se odihneste noaptea ca de obicei, este foarte agitata, plange mult in somn si adoarme profund pe la 4 dimineata.

Va multumesc pentru incurajari

Gonul mamica de Busra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Genie spune:

Norocuta, nu mai stiu care era reteta Anasiei dar eu fac papanasii asa: pun un ou, o lingura de gris, una de faina, jumatate de pachet de branza de vaci(cam 125g), coaja rasa de la o lamaie si le amestec pe toate intr-un bol. In mod normal mai adaug putina faina, sa iasa ca un aluat dar nu foarte fainos. Apoi intind o folie de plastic si mai presar niste faina acolo si pun aluatul si il rulez. Apoi tai in bucatele mici si din fiecare bucatica fac biliute pe care le modelez in foma de papanasi si ii pun in apa clocotita pentru 10-15 minute. Dupa ce opresc focul ii mai las sa stea o vreme pana prajesc putin pesmet in unt si apoi ii tavalesc prin el. La sfarsit presar putin zahar pudra si gata reteta.Ies cam 10 papanasi.
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julax spune:

Am sosit si noi in seara asta si nu stiu cum se face ,dar suntem cam obositi.Oricum a fost frumos,iar Alex nu ne-a simtit prea mult lipsa(se tot uita pe geam sa vada daca venim si cam atat)
Bulinutza,Babee,Mada,Gina,multumesc de urari,cred ca si de asta am reusit totusi sa ma relaxez.am facut febra musculara la maini,ca nu am mai inotat din vara,de la mare.Sanii nu aveau de inchiariat ca au mai avut loc accidente si cica de asta,iar cu schiurile nu am riscat,ca daca am bebe la purtator?desi a fost placut,i-am simtit lipsa lui Alex din prima seara.am reusit sa ma detasez,dar m-am bucurat enorm cand am ajuns acasa si l-am putut pupaci in voie.Nu am facut mlte poze,ca ieri cand am plecat in drumetie s-a descarcat aparatul foto si a trebuit sa fie pus la incarcat.O sa anunt cand o sa le postez.
Babee,copii nostri au voie susan?Ca am vazut ca se pun la piftelutele de legume.Si am intreb daca nu se pot coace in tava de la cuptor.Parca tot la tine am vazut niste piftele in cuptor,dar cu carne.asa aveam impresia,dar nu sunt sigura.
Genie,bine ca nu s-a speriat fata si ca nu a fost mai grav.
Gonul,sa inteleg ca e mai bine,dar nu foarte bine?Poate e de la masele,daca zici ca se trezeste si noaptea.
Doniro,esti o norocoasa cu asa copii cuminti
Iulia @ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclip
Poze si filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Julax eu eram cu piftelutele la cuptor.Pe-astea nu le-am probat decat asa, o s avad daca merg si la cuptor.Susan iau normal nu prajit sau in alta forma si n-as vedea de ce sa nu le dau, lor le place.
Pana la urma vine bebe sau nu stiti sigur?

Am fost azi si am tuns baietii in Cehia(Buli stii tu unde), eu m-am vopsit aseara roscatica dar astept sa treaca 2 saptamani si sa refac parul negru ca parca nu-s eu.M-am amuzat cu niste unghii cu floricele, vorba sotului:cam multe schimbari, poate nu te recunoaste bebe, facut salata orientala de primavara si gata de maine alte ocupatii ca vine mama.Am un teanc mare sa il calce, o s-o las sa faca curat pe unde vrea si pe unde nu vrea si eu o sa stau in pat cuminte cuminte.

Pupam toate piersicutele si uram sanatate multa si pozica de astazi cu Fratiorii

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Neata fetele, nu e nimeni treaz?Am reusit sa dorm 3 ore si gata cica e de ajuns.

Sunt la faza cand retin apa si vroiam sa va intreb daca voi ati avut probleme si ce ati facut.Nu mananc sarat, beau multa apa, stau cu picioarele mai sus, ce nu e bine?Nici nu stiu cu ce sa ma incalt astazi de ex.

Un inceput sa saptamana frumos si sanatate multa.

-----------------------------

Gabriela, Phillip si Rebecca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa71 spune:

Babee:pai faci tot ce trebuie cu apa..asa ca probabil asta e..n-ai ce -i face..mai ai un pic si trece!
Ioana:cred ca azi sau maine e ziua ta!La multi ani!!Tot binele din lume !!Sanatate si multe bucurii!!
Norocuta:multumim pt. info..f. utile!
Gonul:bine ca sunteti mai bine!Sanatate multa!Pana la urma i-ai dat antibiotic?I-ai facut sumar de urina?E totul O.K?Inseamana ca febra aia atat de mare poate fi si de la dinti!!!Ce faza...si toti zic nu n-are cum!?

Revin ca trebuie sa mai citesc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

Babee eu beam cate o cutie mica de Cola pe zi. Dar chiar era mica nu dimensiunea standard care se gaseste deobicei erau unele cam jumatate. Ma ajuta pentru cateva ora cat o eliminam.

Miruna + Alexei (13.07.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana5255 spune:

Naeata,

Babee si eu am avut probleme cu retinerea apei in sarcina. A aparut cam pe la 7 luni. La fel ca si tine nu mancam sarat. Tinminte ca venisera caldurile mari si nu ma mai incapea nici o pereche de sandale sau adidasi, am putut sa umblu doar intr-o pereche de papuci, aveam niste picioare imense. La mine cam nici un remediu nu dadea roade.

Sabina mamica Alexandrei

Mergi la inceput