Mamici de mai-iunie 2008 (29)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Buna seara, fetelor,

Mai am si eu 15 minute, aproximativ, si plec acasica. Azi am avut pana acum o contractie si aia cam mititica, asa ca momentan, merg binisor.
Eu ma gandeam sa fac niste mamaliguta cu branza, smantana… parca merge, nu?!
Pentru maine, nu stiu, as face un orejor, ca n-am mai facut de multicel, si parca si o supica cu galusti. Zilele astea m-a ajutat papi la bucatarie, si azi a facut cartofiori cu nuggets si mai era si putina supica… merge. Dar gata, trebuie sa fac din nou.
Va doresc la toate o seara cat mai buna si mai linistita.

25+

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Buna seara fetelor

Mai dar aveti o viteza ceva de speriat!
Eu nu am mai scris de ceva timp ca tare ocupata sunt. La servici am impresia ca nici macar nu le pasa ca sunt . Tot ce vrea x-luescu e sa fac n chestii in acelasi timp , daca se poate sa le fac pana intr-o saptamana.
Hai ca m-am plans destul legat de asta...nu vreau sa ma mai gandesc la asta acum...
Vad ca vb despre concedii...
Cand aud ca vb ca intrati in concediu in martie, asa imi doresc sa fii fost acasa...Aici in cel mai bun caz voi intra in concediu prenatal pe 9 aprilie , altfel va fi pe 23 ...
Deja nu mai am chef de munca...daca ar fi fost mai relaxant nu cred ca m-as fi plans, dar sincer acum am impresia ca am din ce in ce mai multe lucruri de facut si uneori simt ca nu mai fac fatza...Azi am stat 10 ore continuu la servici...ieri la fel...Deja am obosit, simt ca il obosesc si pe ursuletul din burtica...
Ca veni vb de ursulet il simt acum in fiecare zi, din ce in ce mai tare si mai des...Azi de exemplu in afara de perioadele in care eram concentrata la lucru, l-am simtit tot timpul cum se balacaie prin burtica.Chiar si acum e tare tare agitat.
Isi saluta partenerii de joaca de aici.

E normal sa ma simt asa de lipsita de orice chef? As prefera sa fac orice altceva decat sa muncesc....

Chiar in Romania cat e concediul prenatal?

Felicia 21+ viitoare mami de Gabriel
pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

fecian ,saracuta de tine...si o zic sincer .
cred ca e foarte greu si nu as vrea sa fiu in locul la nici o mama care munceste ,pentru ca una e cand stai acasa ,te mai doare ceva te intinzi ,mai ai timp sa iti tragi sufletul ,dar asa??
Mai nimeresti si un sef caruia nici nu ii pasa ca faci copil ,ca dee majoritatea gandesc "ca ce te-am pus eu sa faci copil?"

Eu va incurajez pe toate mamele care munciti si sunteti insarcinate...si mai ales cred ca a fost groaznic la servici cand aveati greturi in primul trimestru .
SI mai ales de acuma cred ca va va fi si mai greu cand burtica e din ce in ce mai mare si il simtiti si pe bebe din ce in ce mai mult si creste sentimentul ca va obositi puiutul.

Ce bine era inainte ?nu?cand femeia nu avea atatea de facut si dovedit ,acum in secolul 21 e o competitie prea mare intre barbat si femeie si oricat am vrea noi sa fim egale nu cred ca se poate si nici nu e firesc .
Pana la urma tot femeile trebuie sa se chinuie mai mult ,mai ales daca vor si cariera si familie.
Multa bafta la toate fetele care au servici ,dar sa stiti ca nici asa nu e ca in rai sa stai toata ziua acasa ...
Eu uneori vad serviciul ca pe o evadare din probleme casei ...acum nu ganditi asa dar va veni timpul sa ziceti ca era mai usor decat acasa non stop cu bebe ...
Dar asa e omul..fiecare vrea ce nu are ...si cand il are nu il mai vrea...mai ales ca noi femeile se stie ca suntem mai capricioase si cu toane.
Acuma depinde si de ce munceste fiecare...dar oricum e bine sa mergi la servici numai cand ai chef,nu?
Eu una as vrea asa mult sa am si eu o cariera ,o profesie ,adica sa ma identific si eu cu ceva si chiar sufar ca nu am ,asa ca cele care au deja un servici sa va ganditi ca totusi in final iesiti in avantaj,mai ales din punct de vedere psihic...va simtiti mai active in secolul asta in care daca doar ai copil si stai acasa esti vazuta cam prost si cam incompetenta.
Eu pana voi ajunge sa muncesc cine stie cat timp o sa mai treaca...si acum muncesc in felul meu de mama si femeie in casa,de soferita ,dar nimeni nu ar aprecia munca asta si nici eu nu mi-as dori sa ramana asa situatia.
Dar ce pot face???/ca tot femeia naste si tot ea trebuie sa ii creasca si mai ales daca nu are nici un ajutor e cu mainile legate cativa ani .
Avantajul meu e ca imi voi vedea copiii crescand si nu voi pierde nici un moment din copilaria lor.deci as fi si eu de profesie mamica
Ai ca v-am zapacit...nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Neata burtici!!
Sunteti asa de harnicute la scris ca pana am citit tot ce am ratat in doua zile am si uitat ce voiam sa zic..neuronu' rablagit tare..
La multi ani Danutza77!! Multa sanatate si fericire si un bebic sanatos si frumusel!!

Inais felicitari pentru printesa!!

Cory felicitari pentru examen!! si bafta multa in continuare!!

Daria draga de tine .. zau ca nu stiu cum rezisti la asa program. Mie imi pare sincer ca Ioana ta e confuzata si pur si simplu are programul dat peste cap. Cred ca solutia cea mai rapida( si nu zic ca e si usor de aplicat) e sa o tii intr-o zi sa nu doarma ziua mai mult de 2-3 ore , o sa fie maraita si o sa te chinuie si seara fa-i o rutina( noi avem asa: masa, baita, ne mai jucam putinel si apoi spunem noapte buna tati , dam pup)si tusti in pat. O sa fie greu cateva zile dar zigur o sa se obisnuiasca in cateva zile zic eu. Oricum cel mai important daca te hotarasti sa nu cedezi o tii pe a ta, o sa iti fie greu dar mai greu e daca cedezi.
Noi aveam probleme cu Sofia ca nu adormea dacat cu tam tam, si , desi imi vine greu de tot sa o aud plangand intr-o seara am pus punct . M-am asezat in pat langa ea ii vorbeam calm sa o linistesc dar nu am leganat-o, nu am luat-o in brate si a plans putinel( mai putin decat credeam eu desi pe moment mi s-a parut oribil) si a fost ok. A doua seara a fost ceva mai bine, si tot asa. Am tinut si tin cu sfintenie rutina asa ca acum stie ea ce urmeaza si este ok cu tot ba ma si trage de maneca daca scap ceva din vedere..
Sper sa nu te superi pe mine dar asta e solutia pe care o vad eu. Sunt curioasa ce mai zic si alte fete.

Cami 23+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Simonacip cum vine lighioana de carucior il pozez si pun foto cu el. Sper sa fie la inaltimea asteptarilor.

Gabitzam felicitari pentru baietel!! Tinem pumnii si la amnio!

Onyx bine ai revenit!! Sper sa te simti bine in continuare. Suna tare bine numele( asta il alesesem noi initial pentru Sofia.. pana la urma am schimbat putinel si a ajuns Sofia Alexandra..).

Leeloo bine ai revenit si felicitari pentru rezultate bune si bebel saltaret!!

Ok acu chiar m-am blocat ca mai voiam sa mai palavragesc asa ca ma duc la nani si o las pe maine.
Buna dimineata la voi( majoritatea) o zi super si bebei cat mai saltareti!!

Cami 23+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Getutza, cred ca depinde foarte mult de unde lucrezi si care sunt practicile acolo. Intereseaza-te cat mai repede la resurse umane, ca sa nu mai stai cu griji, dar eu in continuare cred ca nu se considera concediu fara plata. Ei si chiar daca e, trebuie sa se poata face ceva, sa-ti platesti tu singurica cotizatiile aferente pe zilele alea.
Pup toate burticutzele si o zi buna !

Lori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Aseara am mai discutat de nume pentru bebe. Deocamdata am ajuns la o intelegere pentru primul nume, la al doilea inca negociem.
Pina nu ne razgandim, cel mic este Radu

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Concediul de sarcina si lauzie(cele 126 zile) nu este conditionat de cele 12 luni,este ca orice concediu medical.Concediul ptr.ingrijirea copilului pana la 2 ani este cel cu conditia de 12 luni...
Getutza,mai bine mergi tu sau cineva de la servici la casa de pensii si cere sa-ti dea o fisa cu stagiul tau de cotizare la CAS.Acolo se vede clar cum apari in ultimele 12 luni.Eu am depus ptr.niste colege dosare ptr.CIC si iti cer(cel putin aici la noi)acest stagiu de cotizare de la CAS,pe langa alte acte.
Eu ieri m-am simtit cam rau,am luat 3 no-spa.Am adormit cu burta tare ca ghiuleaua pe la 21.00.M-am trezit dupa 1h si 1/2 sa spal caprita si apoi m-am culcat la loc.
Azi emrg la medic,sper sa-mi faca si o eco in spital(asa cum o fi ecograful,macar stiu ceva despre BB).Daca mai am timp,intru sa va spun cum este situatia
Pupici

REVELION 2008
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si MARIUCA-7.11.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Andreea sper sa fie totul bine cu bebicu'! Bine ca te duci la dr., sa nu stai cu grija.

Lori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Neatza fetelor!!!!Sunt super fericita ca am scris cele 10 mesaje si in sfarsit imi apare si mie ce scriu.Am sa va dau o veste.Pana la urma m-am inteles cu sotul meu in privinta numelui de bebe,dar acuma nu mai sunt eu asa de convinsa.Il va chema Eric Ianis,dar nu e batut 100%in cuie.Pt ca daca vreau sa-l dezmierd nu am cum...Daca aveti vreo sugestie sa ma ajutati....Va pupik...

Mergi la inceput