Comori de nov-dec 04 (167)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Andreea tinem pumnii sa fie totul in regula cu bebelusa!

Try felicitari pt micutul mergaret!

Ele sa stapaniti sanatosi casuta si va dores multa multa putere de munca pe anul acesta ca sa o terminati!am vazut si zgatia mica,ce mare a mai crescut.in mintea mea inca persista imaginea ei de la 5 luni la mine pe pat.pupam fetita cu codite!

Miria esti de milioane!pai in strainatate ai face bani grei cu maestria ta!sunt superbe picturile pe sticla!

Aimee e tare frumoasa casuta si vreau sa-ti spun ca am ramas surprinsa ca in Ro au inceput sa se construiasca case ca in Japonia.inainte se faceau glume gen"case de carton" pe seama japonezilor dar vad ca le copie stilul.asa sunt si aici facute numai ca al meu sot care lucreaza in domeniu s-a mirat ca in Ro intai se face parterul si apoi se lucreaza la etj-ul 1.aici se ridica capriorii si stalpii de sustinere de la inceput pt toata casa.pe aici nu se foloseste incalzirea centrala(te usuca de bani) si se resimte comparativ cu o casa de caramida.sa o stapaniti sanatosi!lasa mai creditul ca deh munciti pt minunea voastra;)!

Miki esti o curajoasa daca vrei pe bebe 3 atat de repede.am o prietena care merge maine la doc pt ca vrea fetitza si urmeaza sa-i dea niste geluri si pastilute ca sa obtina sexul dorit.i-am spus ca in cazul in care naste fetitza ma apuc si eu de treaba.

am fugit ca mi se inchid ochii,iarasi m-au vlaguit copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Ele
Si uite o vorba care mi-a placut de la psihologia copilului: nu exista copil dificil ci parinte neinformat.

You're God damn right!
Impartasesc parerea pe deplin. Doar aseara ce fi-miu mort dupa telecomanda cea noua de la tv se tot fatzaia cu ea in mana (vorbesc de alex) si nu stiu cum il vede tac-su c-o scapa pe jos pe gresie in buc. El sa faca spume nu alta (si-l inteleg ca daca se duce telecomanda...) si-i ia lui fi-su telecomanda din mana. Asta sa se dea de ceasul mortii prin casa, urla si plangea in gura mare de parca il batuse cu paru', nu altceva. I-am zis ca n-a avut tact deloc si ca daca se comporta dur cu el, sa se astepte la reversuri negative de la alex. Si ca ce mare lucru sa-i fi dat telecomanda sa o tina in mana uc o singura conditie, sa fie si tati langa el si sa stea amandoi pe pat (alex tinea telecomanda aia ca si cand ar fi avut un glob de aur in mana) ca doar nu o arucnase pe gresie intentionat, e copi lsi i-a scapat, a gresit (si eu acum incerc sa-l fac sa inteleaga diferenta intre a gresi si a face ceva intentionat si sa realizeze ca-s consecint diferite). Ei, ce vroiam sa spun e ca am reusit sa vad problema lor si as fi actioant altfel de-as fi fost barbate-miu in acel moment, dar uite ca seara la baie, alex m-a scos din sarite ca se tot lalaia pe acolo in pielea goala si eu vroiam sa-i vad odata culcati. Eu il tot impingeam de la spate sa-si ia pijamalele 9cat il imbracam eu pe adrian), el gasea alceva mai important de facut (sa se joace cu prosopul). Si uite-asa mi-a sarit tandara si i-am zis ca in momentul ala sa vina asa cum e (imbracat/dezbracat) la mine sa-l spal pe dinti ca daca nu il las sa se spele singur. Normal ca nu a venit iar bietu' copil isi lua bluza pe le si mi-a zis "mami asteapta". Dar ma-sa nu a mai avut urechi si nici rabdare, l-am lasat acolo in baie, i-am pus periuta cu pasta pe ea si i-am dat drumul la apa sa puna mana sa se spele singur pana il culc eu pe adrian (dureaza cam 10 minute sa-i dau lapticu lde seara, ii cant 2 minute inainte de culcare). Ei normal ca fi-miu si-a iesit din pepeni, s-a simtit frustrat ca l-am lasat acolo singur in baie sa se descurce (de regula eu il spal pe dinti, n-o face singur) si da-i si plangi si ma striga de la mami - mieros si cu voce stinsa, la maaaami - nevos si trantind usa sau busind cu picioarele-n podea. Si da-i si plangi si urla si zbieri, dar eram plina de draci si nu ma puteam duce la el ca cred ca altfel dadeam cu el de pamant (e un fel de-a spune). L-am lasat acol o in suc propriu pana am terminat cu frate-su. M-am dus la el (el se astepta sa-l spal acu mpe dinti) i-am zis: nu te-ai spalat, atunci o sa te culci nespalat pe dinti. Iar a inceput sirena, dar ncii eu n-am cedat sperand sa-l invat o lectie, ca mami cand zice ceva, nu gluemste (ambitie prosteasca pana la urma). Pana la urma ,ne-am impacat noi in pat si i-am spus ce m-a suparat la el si ne-am cerut iertare unul altuia (nu suport sa il pun la culcare suparat pe mine sau eu pe el). Si cand te gandesti ca tot circul asta s-ar fi putut evita daca as fi avut si eu rabdarea necesara sa-l astept sa-si ia bluza de pijama pe el si apoi sa-l spal pe dinti. Uite cu msuntem si noi oameni, cum gresim si noi, cum ne pierdem rabdarea di nte miri ce si cu mne sare tzandara pe nepusa masa. Si pana la urma bietii de ei suporta consecintele.

Asta ca sa vezi ca nu esti singura. Dar ma straduiesc, promit sa fiu o mamica mai buna si mai inteleapta. Am realizat pe deplin de-abia acum cateva luni ce efect de bumerang au nervii/supararile noastre gratuite asupra copiilor. Te comporti dur sau nervos cu ei, le induci de 3 ori mai mult stres si nervi si lor. Da' nu sunt nici campion la calmitate si mai posed si una bucata incapatanare feroce. Sunt buna la teorie, dar si pe mine practica ma omoara. Adica imi stiu limitele, dar sincer incerc sa mi le depasesc .

Asta a fost ca autopedepsire, m-am parat singura sa vedeti ce rea am putut sa fiu cu alex.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Aime vazut pozele, chiar de dimineata ma gandeam ca ai promis si nu m-ai veneai cu ele . Si la tine la fel ca la Miria, pare mult mai mare decat zici ca e. Dar am vazut in schimb ca ai avansat foarte repede cu lucrarile. Si dupa cum am vazut eu bine (sper sa nu ma insel) si sotul tau a muncit nu gluma. e super sa ai un om priceput in casa si care nu costa bani. Mie mi-a placut tare mult mai ales partea interioara, aici se vede "mana femeii" si gusturile ei. Si inca ceva, ai ales culori vii si asta parca da alt aer casei. Oricum super, va felicit si la mai multe. Sa stii ca inainte sa ne cumparam casa asta veche ne hotarasem sa luam teren. Dar cand a aparut casa asta care avea toate utilitatile ni se parut superok.
P.S. La noi creditul e pe 30 ani deci se poate si mai rau . Dar avem planuri si speram sa-l achitam in 2-3 ani.
Cuscra copilul a crescut de atunci nu gluma, dar e la fel de slabutica cum era si atunci. La cat ne fugareste prin casa asa ar trebui sa fim si noi dar de unde?!!

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Ghiocel, e super casa! Chiar mi-a placut mult. S-o stapaniti sanatosi si s-o finalizati cat de curand!
Si eu am albume cu toate fazele constructiei mansardei, si ale casei de vacantza.

Miki, imi dau seama ca e nasol, citind ce scriai parca ma transpuneam... cu masina prin tarficul ala nebun si orele pierdute de-am-pixul... nametii murdari pe marginea soselei. La faza asta e un avantaj sa stai in provincie. Nu prea am ocazii de asa ceva. Sigur, viatza culturala si alt entertaiment mai putin in provicie...dar cred ca de multe ori tocmai din cauza joburilor pana la ore tarzii sau a traficului ca tot vorbeam de el, nici in Bucuresti nu mai apuci sa beneficiezi de oferta in domeniu.

Noua Zeelanda zici?
O prietena din copilarie si vecina s-a mutat acolo de vreo 4 ani. A fost casa de atunci de 2 sau 3 ori... de fiecare data cate 4-5 luni - fiindca e cu copii (iti dai seama cat calatoreste... 2 zile parca)... si-a echivalat studiile in medicina si este dermatolog la o clinica din Christchurch... chiar e si membru DC.
Si moare de dor de casa... este totusi mult prea departe. Gandestete... un tzunami mai mare... si????... unde-a fost insula?
acu' sunt mai catastrofala eu... dar ea de ex. se gandeste sa se apropie de casa... in Europa ar fi mai bine, zice ea... si-si construiesc acum incetisor o afacere in Tulcea... .
Insa, cum ziceam in postul meu anterior, depinde de fiecare.

Miria, cel cu violete si cel cu maci sunt preferatele mele. Foarte faine. Si mie imi plac toate activitatile gen art&craft.
Asta fac eu cu mare placere...si chiar vand cu succes.- am ajuns sa am clienti straini, fiindca toate "ingredientele" sunt din natura, si asta le sporeste valoarea.
Vai vai.. mi-au murit laudatorii...
http://entertainment.webshots.com/album/562101331pItDNe
dar mainile mele necesita tratamente indelungate dupa un sezon de coronitze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ele spune:

Mamici ne scuzati ca suntem rau de tot off topic, dar daca numai pe aici vorbim si noi...
Si am o intrebare la cunoscatoare: cum ati facut scara interioara??? adica ce structura?? ca eu sigur nu pot turna beton pt scara .

Elena & Denisa
NOI

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikimi
Dama , de kk ti-a raspuns Andra, la dormitul pe burta Yannis este campion.Din ziua 3 de viata l-am aezat pe burta si de atunci cred ca a avut doar vreo 2 somnicuri de zi de 1 ora pe spate, in rest numai pe burta.La inceput am stat aproape treaza sa-l aud cum respira, ma uitam la fiecare intoarcere de cap daca a facut rotatia completadintr-o parte in alta, apoi m-am relaxat, am vazut ca intoarce bine capul.Urmareste-l cat de bine se descurca cu asta si apoi cred ca nu mai trebuie sa-ti faci griji.Alte explicatii pro/contra nu am stiintifice, eu doar am observat ca pe spate dormea 1 ora maxim, pe burta cel putin 3.Ca sa nu zic ca de la 2 luni doarme toata noaptea...

Idem Dama, si adrian al meu tot pe burta doarme. Si aici stresul cu SIDS e in floare, stiu ca e un risc mare, mai ales pana face copilu l6 luni, dar efectiv mi-a fost aproape imposibil sa il invat pe spate. Nu dormea (asa cum spune si Miki) decat f. fragmentat. Cand il puneam pe burta apuca si el si eu mai multe ore legate de somn. Am incercat o data sa speculez un moment in care el a dormit mai mult pe spate (era racit si cu nasul infundat si nu putea dormi din cauza asta pe burta). Dar am incercat degeaba ca el duap ce si-a eliberat nasul a cerut iar pe burta, eu am continaut sa-l pun pe spate, zicandu-mi ca doar trebuie sa se adapteze si la asta, ca n-o fi foc. Urla ca din gura de sarpe cand il puneam in patut ca stia ce urma: sa-l pun pe spate. N-am intalnit nici o rezistenta atat de mare la copii mei legata de ceva anume. Cu dormitul asta pe burta e fost total diferit, mi-a pus sub semnul intrebarii teoria conform careia bebelusii se adapteaza la orice, trebuei doar tu sa stii cum sa-i iei.
Uite ca la dormitul asta pe burta am simtit ca e ceva atat de puternic si organic incat dupa 2 zile am renutnat sa mai insist sa-l pun pe spate. Si mi-a zis, asta e, o sa doarma asa, n-am ce sa-i fac. Pana la 5 lun ia dormit cu mine-n pat si mai mult ancorat la tzitzi (deci pe-o parte), dar spre dimineata intotdeauan il puneam pe burta ca asa dormea mult mai bine.
Si acum, in orice pozitie ii dau drumul in patut, el intr-o fractiune de secunda e deja intors pe burta. E ca pisica aia de cade numa-n picioare. Eu cand ii dau drumu-n patut, el "cade" doar pe burta.
Nu te sfatuiesc (vorba specialsitului) sa-l incurajezi sau sa-l culci pe burta, dar in cazul nostru asta ne-a fost experienta. N-am avut cu msa evit.
Am mai pus si pe seama faptul ca o luna jumate cat a stat la incubator la NICU asistentele il puneau pe burta (de fapt pe multi prematuri ii puneau asa) - dar acolo ei sunt conectati la 3 sensori permanent, asistentele sunt treze (nu dorm ca noi sau facand ceva in alta camera) si cu ochii pe ei in orice moment. Imediat cum scade pulsul, oxigenarea pielii sau ritmul respiratiei sub un anumit prag, incep aparatele si tziuie, deci exclus sa se sufoce copilul dormind pe burta.

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mikimi

Mami de Adrian umblaret felicitari.Alex nu are tendinta de a-l ajuta?

decembrie.

Miki,mami de Alexander (12.12.04) si Yannis crestinat. (28.08.07)

Nu, eventual ii da un branci sau se pune in fatza lui si-i restrictioneaza mersul prefacandu-se ca acol ose jaoca el. Cand exersam si noi cu el sa mearga, atunci se gaseste si alex sa se joace taman in fatza lui sau arunca o jucarie in calea lui.
Sau zice ca vrea si el: si se preface ca e bebe mic si merge dezechilibrat si apoi se arunca pe jos (ca cica a cazut). Si vrea si el sa fie laudat, tinut in brate apoi, arucnat in sus (dar la cele 18 kile ale lui, cam greu ).
Vede si simte admiratia ce i-o aratam lui adrian pt momentul asta de mers singur si e gelos.
De-aia vreau si cand o fi sa mergem in insule la primavara sa-l iau numai pe alex, as vrea sa ma revansez intr-un fel pt nenumaratele neplaceri pe care le-a avut dupa ce-a venit frate-su pe lume. Caci el nu a fost nici o clipa vinovat pt ce s-a intamplat, dar de multe ori a avut si el partea lu ide suferinta si frustrare. Poate ca e una din putinele ocazii care le mai are de a retrai bucuria de-a fi singur, doar el cu mami si cu tati.
Plsu ca-s si alte motive sa nu-l iau pe adrian, dar si asta e un motiv.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by andreap

Buna dimineata!
Miki,nu promit..poate vin.daca e sa ajung,o sun pe Roserb..BB3...ce curajoasa esti!
Miria,e cumparat..dar cand era muult mai ieftin.Acum s-a dublat pretul...
Fetelor,sunt cam....ciufuta azi..de ieri de fapt.Am primti rez.la TT..e mult de povestit...si nu stiu cate din voi mai sutn la curent cu procedura.Pes curt,riscul calculat la Down ptr.varsta mea este de 1:400(nu mai stiu valoaare exacta,cam asa era),mie mi-a iesit 1:282.medicul meu zice ca-i OK,e peste 1:250...pe de alta parte,cei trei indicatori(Hcg,estriol..si inca unu'..) mi-au iesit in limitele dictate de varsta sarcinii...nu mai inteleg nimic!..ma incurajez ca 1.medicul meu nu o fi idiot sa ma minta si 2.intre analiza de sange ptr.TT si eo e o diferenta de 2 sapt.Nu am inteles de ce m-a pus sa o fac asa,cand se stie ca TT se face pe baza unei ecografii cat mai recente,adica 1-2 zile..nu 2 saptamani!
Asa ca..nu stiu ce sa fac..si..sunt cam suparata
O zi super

Andreap, du-te mai si la un al doiela TT si vezi ce rezultate iti ies. Stiu ca e importanta si identificarea corecta a sapt. de sarcina i ncare esti caci altfel valorile tale de sange se vor raporta la un tabel gresit de valori si riscul iti paote iesi aiurea.
Nu stiu daca aici in Ca se folosesc aceiasi indicatori, unitati de masura etc., dar mie spre ex. riscul la adrian mi-a iesit 1:20.000.Ceea ce a fost ffffff mic.
Dar riscul tau mi se pare f mare. Pia daca la varsta ta riscul de Down e de 1:400 si tu ai un rezultat de 1:283, atunci ar inseman ca ai risc mare de Down si ar fi trebuit sa te trimita la amniocenteza.
Nu inteleg eu valorile si raportarile sau am dreptate?

Du-te te rog si la alt medic sa-ti repete testul ai grija ca testul e concludent numai pt cateva saptamani de sarcina, mai tarziu devine neconcludent.
Ai facut ecografie nucala pe la 12-13 sapt? Adica i-a masurat cineva pliul de la ceafa lui bebe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Danette, Miria...sunteti absolut minunate...Doamne ce talentate sunteti...felicitari!!!
si sa ne aratati mereu operele voastre de arta
ati putea face o expozitie cu vanzare...amandoua

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

PAXELINO - Pai, vand din ele, dar la pretul minim, ca sa-mi pot cumpara alte materiale si sticle. In plus, dau la greu cadou cand sunt sarbatori.
Nu pot trai din asta la noi sau nu stiu eu cum s-o fac.
Oricum, dau din ele pentru ca n-as avea ce face cu atatea cate s-ar aduna.

Da', stati sa vedeti paharele!

Ca am facut si din astea.
Le-am facut pentru noi acuma de sarbatori si le-au vazut nasii care au vrut si ei. Asa ca, am iesit super cu cadourile pentru ei. Pe langa setul de pahare le-am mai pictat si niste lampite pt. lumanari.

Multumesc de aprecieri, fetele!

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput