Comori de nov-dec 04 (167)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
try spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Fetele, ia uitati la indeletnicirile mele de iarna!
Nu le-am pus chiar pe toate ca mi se terminasere bateriile la aparatul foto.
Si nici foarte bune nu-s poznele, da' merg! Asta, ca tot si-a amintit DANETTE, ca-s artista.
http://www.flickr.com/photos/14464962@N05/2200969355/
Banuiesc ca le vinzi, nu? Ca altfel ar fi si pacat cu asa indeletnicire sa te opresti aici.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
![](mamica.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
miria_cristina spune:
AIME - Am vazut si eu casa si mi-a placut.
Felicitari la amandoi si sa traiti frumos in ea!
Deci, cate camere are?
Living, joi si 3, sus plus 3 bai sau cum?
Si ca sa fiu indiscreta in continuare cat a costatla rosu doar?
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
TRY - Nu prea ma pricep la negot. Eu nu-mi apreciez corect munca si nici partea artistica a lucrarii. Stiu cat valoreaza la altii si mai stiu ca am niste premii si diplome luate din pictura, dar sa traiesc sau sa comercializeze obiecte lucrate artistic nu prea ma vad.
Ar insemna bani tare putini si intre timp am invatat sa fac si lucruri mai lumesti.
Dar am zis ca fac, la greu, cadouri si mai vand cand se aduna multe si nu mai am unde le pune prin casa.
Dar costul lor face cam cat materialele.
miria_cristina spune:
DANETTE - Sunt frumoase coronitele si intr-adevar, migaloase. Pe astea le vinzi?
Mie, asa dragi imi sunt tablourile pe care le fac de nu-mi vine sa ma despart de ele.
Mai fac si eu felicitari si chiar bluze si draperii.
Pentru ca ce pictez pe sticla pot picta si pe panza si am facut cateva modele interesante, dar nu prea am loc de desfasurare cu asta mica.
Si asa, pictez pe genunchi sau lamasa dinbucatarie cand eu e ea pe langa mine ca altfel se rupe filmul.
La panzele in ulei nu ma mai bag pentru ca acolo lucrez cu diluanti grei gen terebentina si n-am chiar deloc unde sa ma asez si sa lucrez. In plus, miroase in toata casa de mori.
Mie imi place, dar sotul meu devine isteric la orice miros strident si persistent.
try spune:
quote:
Originally posted by aime
V-am promis poze cu casa. Am adunat cateva, le-am asezat intr-o ordine cat de cat cronologica...si... pot spune ca a fost greu, inca e greu 1. ptr ca avem de dus un credit 20 ani, 2. ptr ca muuuulte din cheltuieli au fost "over" desi ne-am luat o marja de siguranta destul de mare, 3.ptr ca inca nu am terminat
...si etc si amd. Dar de departe, anul 2007, cu tot stresul (si consecintele), angoasele si toaaaate problemele lui a fost cel mai bun an al nostru (exceptand 2004, care va ramane anul minunii ptr noi). E o casa modesta (dar noi venind de la 2 camere ni se pare arhisuficienta), are doar 136 mp locuibili+32mp de garaj (care e "in casa" cum spuse Miria si vreau sa-ti spun ca are avantajele lui), finisajele papa o gramada de bani, plus extracheltuielile regiilor(care pe noi ne-au omorat la propriu) cum ar fi: electricitate
, gaze
, apa
. Este pe structura de lemn, cum va spuneam si avem marele avantaj al unei case calduroase. De ex pt decembrie am platit 320 RON la gaze si stam in tricou. sunt si dezavantaje...dar le trecem cu vederea, sunt inerente, traiului de pionerat, ca sa zic asa, noi fiind cam printre primii din zona.
Ele, casuta voastra e minunata si mare si sunt sigura ca desi v-a fost greu sunteti tare mandri de ce-ati facut.
aime siVladimir
Mey, casa e superba, s-o stapaniti sanatosi. Da, se lucreaza ca la noi (la voi vad insa ca se folosesc lemne mai groase la pereti). Vata minerala la noi are diferite culori caci e in functie de rol (unele sunt pt izolatie fonica, altele pt termala, altel pt amandoua, e si in fucntie de factorul de izolatie (caci nu toate sunt la fel de eficiente) etc. Avem si noi galbena pe-aici
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Imi palce la nebunie roscatul ala care domina lemnul la voi (usi) cu galbenul de pe pereti. Super.
Dar am si eu o nedumerire. Nu-mi spune ca vladutz tot in patut de bebelus doarme... unde-i e patul de cavaler cu papion?
Ma bucur ca arata si casutele din Ro asa fumoase, eu cand eram inca in Ro, n use facea asa ceva, n-am vazut la nimeni asa casute frumaose, e adevavar ca de-abia incepuse nebunia construirii caselor la margine de bucuresti si numai bogatasii aveau posibilitati de-astea, acum vad ca s-a dat drumul altfel la contructia de case, s-au modernizat (sa le faca repede - caci la contructiile astea din lemn imediat se ridica o casa), fac si ei spatii mari si aerisite...
Dar tot mai am o nedumerire. De ce v-au lasat meseriasii tevile la baie pe din-afara? Aici nu se lasa nimic afara, orice tevi, centrala, incalzire etc, totul se ascunde. Mai ales ca e perete de lemn era simplu sa le traga prin perete.
![](mamica.gif)
try spune:
quote:
Originally posted by aime
V-am promis poze cu casa.
Ca iar mi-am adus aminte... ce forma fistichie de veceu aveti (l-am vazut pe-ala din baia vernil)? E tare haios, neobisnuit. Aici sunt mai butucanoase... de fapt cam orice in america e mai butucanos. Si masinile, electrocasnicele. Acum m-am obisnuit cu ele, dar la inceput mi se pareau chiar grosolane. Au alt sti lde design, au alte gusturi cand vine vorba de frumos.
Cum i tu canapeau in living, asa mi-ar trebui mie ceva in basement. Linie simpla, ceva scund si simplu (ca design) si fara cu manere, cotiere etc. si care sa ofere totusi multe locuri de stat jos. Plus ca-mi palce si culoarea.
O mica sugestie (sper sa nu te superi, e venita din inima): de ce nu te-ai dus cu perdelele din living pana jos? cred ca dadeau mai multa eleganta daca le faceai lungi. In viziunea mea perdelele scurte le vad doar in camere de copii sau geamuri f. mici (ex. geam la baie, subsol).
Ati facut o treaba super.
![](mamica.gif)
try spune:
quote:
Originally posted by paxela
aime foarte frumooos, as ami-ar place si mie o casuta
noi suntem inca departe de ea, dar toate la timpul lor, ce e drept as fi absurda sa nu ma multumesc cu ce am
Lasa mey casuta ca ai doua minuni de copii. Tocmai ce venisem s-o laud iar pe isteata si razareata de fi-ta (e mortala ciufiluta de dimineata in poza cu Silviu). Iar catelusu de Silviu e un scump. Aduce cu taica-su nevoie mare la mutrita.
![](mamica.gif)
danette spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
....
Mie imi place, dar sotul meu devine isteric la orice miros strident si persistent....
cunosc problema... si-al meu face crize de la mirosul lacului, siliconului sau al solutiilor care arginteaza sau auresc.
Deasemenea si la mirosul amoniacului din solutia mea de decolorat suvitze, dar asta e alta treaba.
Da vand din ele... dar am si-acasa destule. De unele si eu ma despart greu, fiindca efectiv fac doar ce-mi place mie. Nu ma gandesc sa fie comercial doar. A fost asa o intamplare ca am ajuns sa le vand... fiindca o cunostinta de-a mea are un mag. de decoratii si ea mi-a propus. Apoi au inceput sa vina unii-alti si acasa.
Bine, asta e o treba care are succes inainte de sarbatorile de iarna.
Eu am mai facut intr-o vreme margele din ceramica si paste fainoase. tot asa... forme diverse si apoi vopsite... vaaai... catea vreme aveam...
try spune:
quote:
Originally posted by Ele
P.S. La noi creditul e pe 30 ani deci se poate si mai rau. Dar avem planuri si speram sa-l achitam in 2-3 ani.
Dragele mele si pe-afara tot pe credite se iau casele, voi aveti impresia ca isi ia cineva casa cu banii jos? Iar de platit se platesc in anii aia (eventual se mai injumatateste timpul pt cei care mai pun un ban in plus la rata, dar plebea plateste rata si atat si termina cand ii vine randul, adica in 25-30, mai nou 35 de ani). Lumea in RO inca nu e obisnuita cu tipul asta de datorii, dar orice om in afara traieste pe carti de credit si imprumut de la banca cand vine vorba de casa.
Asa ca daca voi reusiti sa platiti si in 5 ani (nu mai zic de 2-3 ani) considerati-va fericiti si norocosi.
![](mamica.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aime/aime.jpg)
aime spune:
Mai intai multumim de aprecieri, cum spuneam nu e f mare, dar ptr noi e suficient. Bits, se construiesc si la noi de ceva vreme case pe structura de lemn (dar pe sistemul asta, parter mai intai,apoi etaj) mai timid la inceput, acum au luat avant din cauza preturilor f convenabile si a duratei de lucru. Lumea e reticenta la asa zisele "case de carton" (multi ne-au ras in nas) dar noi am "riscat" si nu regretam.
Try hai sa incerc : vata la noi e absolut galbena, si are si folie de aluminiu pe o parte, folia anticondens se pune obtional. Vladut inca doarme in patul de bebe ptr ca e destul de mare si ptr ca inca nu ne-am hotarat cum o sa fie camera lui. Cat de curand o sa-i schimbam si lui. De fapt la el n-am facut nimic, ochise tati un dormitor ptr el, dar eu voiam ceva de comanda ca sa se muleze mai bine pe interiorul camerei. Tevile au ramas pe afara ptr ca instalatia a fost ultima faza a lucrarii (deh, ca la romani), casa noi am construit-o cu o firma ce avea contract cu cele aferente, instalatii electrice, sanitare si centrala, deci cand au fost gata constructorii si cf unei programari (cu greu obtinuta in timp util) instalatia a fost facuta dupa 15 iulie, timp la care casa era la gata (cam complicat, dar sper ca intelegi)+faptul ca la noi nu se stie nciodata si mereu mai ai ceva de reparat
si asa la vedere e mai simplu...prima patanie am avut-o cand am dat drumu' la centrala
dar s-a remediat rapid. WC din baia verde e cel mai haios wc ce am vazut si noi, e un set Family si cum era asa neobisnuit l-am luat.
Canapeaua e ff simpla (noi avem la bloc un coltar din acela pompos si ma saturasem) banchetele au ladite numa bune ptr jucarii . Perdelele le-am ales sa fie scurte din cauza canapelei, ce rost aveau sa fie lungi, daca le acopeream cu spatarul? Iar la geamurile dinspre terasa sunt niste rulouri care se pot lasa pana jos sau se pot strange. Mai sunt inca multe de facut, dar am irosit orice sursa (financiara sau de imaginatie
)