Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(66)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sovietica spune:

Neatza! moaaama ce am dormit iar... Chiar si asa, cu vise ciudate, ca respir greu si am gatul uscat, dar tot bine e...

Naty, am mai masurat odata burta, asa, pe stomacu gol si fara gaze in matze doar 1 cm mai putin ca aseara. deci 103.
mstela, si crema mea Tis e in special pentru vindecarea vergeturilor, dar mai este si pentru elasticitatea pielii in general. M-am uitat pe ingrediente si n-am vazut nimic care sa imi dauneze acum. Sunt f multumita de ea.
Cory, si eu cred ca nu e greu de instruit randunoiul sa posteze un mesaj-doua despre proaspatul mare eveniment, dar sa nu uitam si varianta ca putem suna din spital o randunea sa ii povestim cum a fost. Desi, daca ma gandesc mai bine, s-ar putea sa fie interesant sa citesc viziunea Omului despre nastere dupa ce va scrie :)
Delfin, rupe-i buzunaru
Naty, te si vad nascand in avionul spre NZ :))
Mussara, cancer uterin?? Ce intorsatura frumoasa acum! Sanatate multa!
Giani fata care nu se lasa ea cu una cu doua! CIC-ul stiam ca e tot varianta cu 8 mil
Zoze, felicitari pt vestile bune de la control!
Pidana, raportezi vergeturi??? unde au iesit? M-ai alarmat, avand in vedere ca esti tot la 25 sapt ca mine. Ma voi da si eu zilnic cu crema de acum.
Eu n-am carnet de gravi.
Roxana, exista corn 7days neumplut?? Asta e hrana mea canf merem cu masina mai departe. +popcorn cu sare :)
Pucca, si cine a mai venit cu vesti bune de la dr despre bb, felicitari!
Abia astept sa mai ajung si eu la echo, ceva...
Ariel uite ca sa imi iau un compot nu m-am gandit!
Ma, da de ce raceste Alexutza asa des?!! tot timpul e asa?

M-am infiorat de ce ati povestit voi din spitale :( Si stiu ca exista si atrocitati mai mari de atat!
Cine zicea de amnezie? Si eu uit infiorator! daca imi distrage ceva atentia in timp ce povestesc ceva, tre sa mi se aminteasca ce vorbeam si alte exemple.

Pt cele mai zeloase reamintesc articolul despre frecusul antivergeturi cu prosopul ud fierbinte din articolul http://www.macrobiotics.co.uk/familyhealth/pregnancybody.htm
ma duc sa mai stau in pat, ca am niste junghiuri grele in abdomen. pupici!

sovi 25+ saptamani cu sasha (de la Alexandru)
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Gata!M-am masurat!119 cm. fix!Hai ca-i bine!Mi-era si frica..si doar ce ma masurasem acum cateva zile..Pfuu..
Ariel ai grija cu Alexuta,nu n-o faci iarasi lata!Vezi pe unde mai colinzi si azi!
Mary!Acum ne distram..dar sa vezi atunci ce dam din colt in colt..Cred ca tu si Gudinde ce-o sa va mai distrati pe-aici..ca-n rest..morcovelul..!
Sovi!Brr..nu-mi aminti de frecusul cu prosopul ca ma iau durerile de burtaNumai cand imi imaginez cum ar fi..mi se strange burticosul!Valeeu..

Ela.. in 30+ cu !!
Varsta mogaldetei
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Am motait si eu putin si cand era somnul mai dulce...suna telefonul! Nu-s gata analizele mele...asta e, merg la control si fara ele. O sun cand le am si vedem cum facem.

Sunt chiauna de somn!

Pucca , ma bucur ca bebe e bine si ca domnul col s-a mai lungit putin. Dupa-amiaza ma duc si eu la Mirela la control.

Simonette, eu il iau pe cel portocaliu!

Giani, ce-mi place sa te vad asa energizata!

http://community.webshots.com/user/claudel77

CLAU 33 + cu Rebecca

AMR 6 SAPTAMANI !!!!!

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olgutzika spune:

Zoze, Naty, si eu tot 119cm aseara. E prima masuratoare, habar nu am de la cat am "evoluat" .

Ariel, uite ce am gasit:"Conform articolului 120 din legea nr. 19 / 2000, cuantumul lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul ce se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a stabilit contributia individuala de asigurari sociale in lunile respectiva". Deci influenteaza si majorarea, si concediul medical, cuantumul indeminzatiei. Ma mai plimb pe la legislative, sa vaz ce gasesc si pe acolo, legat de subiect.

Multumesc tutoror randunicilor pentru aprecierile facute Gazutzei-Grasutzei! Va mai spun pe 05.02 cat am mai ingrasat copilul .

Edit: Zoze, ne bucuram pentru experienta fericita de la doftor!!!

Olga 32+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Ariel:

"CONCEDIUL SI INDEMNIZATIA DE MATERNITATE

Concediul medical pentru maternitate se acorda pe o perioada de 126 de zile calendaristice, dintre care 63 de zile înainte de nastere si 63 de zile dupa nastere, care se pot compensa între ele, în functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare. Femeile cu handicap asigurate beneficiaza de concediu pentru sarcina începând cu luna a 6-a de sarcina, daca prezinta certificatul de persoana cu handicap.
Compensarea nu poate opera in situatia in care se solicita efectuarea intregului concediu de maternitate anterior nasterii copilului (inclusiv concediul pentru lehuzie).
In situatia in care copilul se naste mort, sau moare in perioada concediului de lehuzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
Indemnizatia pentru maternitate se plateste în baza certificatului medical si a cererii-tip privind solicitarea drepturilor de asigurari sociale si, dupa caz, a certificatului de persoana cu handicap emis în conditiile legii.
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru maternitate asiguratii care, in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical înscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel putin 6 luni, realizat in conditiile art. 37 si/sau in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
· a beneficiat de drepturi de asigurari sociale cu exceptia (cu exceptia pensiei pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partiala si de urmas);
· a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora;
· a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat.
Beneficiaza de concediu de maternitate si persoanele care au incetat plata contributiei de asigurari sociale dar care nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat.

Calculul si plata indemnizatiei
Cuantumul indemnizatiei pentru maternitate se determina prin aplicarea unui procent de 85% la baza de calcul a indemnizatiei stabilita ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical, pe baza carora s-a datorat sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale in lunile respective, si / sau perioadele asimilate in care asiguratul :
· a beneficiat de drepturi de asigurari sociale cu exceptia (cu exceptia pensiei pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partiala si de urmas);
· a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora ;
· a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau in prizonierat.
În cazul perioadelor asimilate, la determinarea bazei de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale se utilizeaza:
§ Pentru perioadele asimilate în care asiguratul a urmat cursurile de zi ale învatamântului universitar, organizat potrivit legii, sau a satisfacut serviciul militar #8211; salariul minim brut pe tara din perioadele respective;
§ Pentru perioadele asimilate în care asiguratul a beneficiat de drepturi de asigurari sociale (incluzând pensia de invaliditate si exceptând celelalte tipuri de pensie) - cuantumul drepturilor de asigurari sociale de care a beneficiat în perioadele respective.

Pentru calculul indemnizatiilor de asigurari sociale se iau in considerare numarul de zile lucratoare pentru care s-a datorat sau, dupa caz, s-a achitat contributia individuala de asigurari sociale si/sau numarul de zile lucratoare din perioadele asimilate stagiului de cotizare din lunile din care se constituie baza de calcul.
La stabilirea numarului de zile lucratoare din luna in care se acorda dreptul de asigurari sociale se au in vedere prevederile legale cu privire la zilele de sarbatori legale in care nu se lucreaza.
In cazul in care baza de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale cuprinde si perioade anterioare datei intrarii in vigoare a prezentei legi, inclusiv perioade de somaj recunoscute ca vechime in munca, la calculul indemnizatiilor se iau in considerare pentru aceste perioade, dupa caz, veniturile lunare care, potrivit legii, au constituit baza de calcul a drepturilor respective sau sumele cu titlu de drepturi banesti primite in calitate de somer.
Pentru perioadele a beneficiat de drepturi de asigurari sociale, la determinarea bazei de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale se utilizeaza cuantumul drepturilor de asigurari sociale de care s-a beneficiat in perioadele respective. In cazul persoanelor care in aceeasi perioada obtin venituri pentru care se datoreaza contributia de asigurari sociale, la calculul indemnizatiilor de asigurari sociale ulterioare se iau in considerare, prin cumulare, veniturile realizate cu cele stabilite pentru perioadele asimilate, fara a depasi plafonul a de 5 ori salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de stat.
Potrivit prevederilor art. 42 din Legea nr. 571/2003 #8211; Codul fiscal, veniturile sub forma de indemnizatie pentru maternitate nu se impoziteaza. În consecinta, drepturile banesti de acest gen aferente lunii ianuarie si în continuare, indiferent când au fost stabilite, nu se vor mai impozita.

Nota:
La stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru maternitate angajatorii si institutia care administreaza bugetul asigurarilor de somaj trebuie sa aiba în vedere, dupa caz, si veniturile asigurate în baza contractului de asigurare sociala încheiat, conform legislatiei existente pana la data intrarii în vigoare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2003, pentru completarea venitului asigurat.
În cazul în care angajatorul a stabilit indemnizatia de asigurari sociale exclusiv pe baza veniturilor salariale, cuantumul acesteia poate fi recalculat având în vedere si veniturile asigurate în baza contractului de asigurare sociala, certificate de casa teritoriala de pensii, corespunzatoare perioadei anterioare primei zile de concediu medical, indiferent de numarul de luni pentru care s-a cotizat (de la 1 la 6 luni).

Calculul si plata indemnizatiei pentru maternitate se fac lunar de catre:
· persoanele juridice sau fizice la care isi desfasoara activitatea personalul angajat pe baza de contract individual de munca, precum si persoanele juridice la care isi desfasoara activitatea functionarii publici , cel mai tarziu odata cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectiva;
· autoritatea electiva, executiva, legislativa sau judecatoreasca in cadrul careia persoanele sunt numite sau isi desfasoara activitatea in functii elective, pe durata mandatului;
· organizatiile cooperatiei mestesugaresti unde isi desfasoara activitatea membrii cooperatori;
· persoanele juridice sau fizice prestatoare ale cursurilor de calificare, recalificare, perfectionare sau ale unor forme de pregatire profesionala pentru someri ;
· institutia care administreaza bugetul asigurarilor pentru somaj, in termen de 3 zile de la data depunerii certificatului medical ;
· casele teritoriale de pensii, in termen de 3 zile de la data depunerii certificatului medical, pentru persoanele asigurate cu declaratie si contract de asigurare.

Sumele reprezentând prestatii de asigurari sociale platite de angajator asiguratilor, care depasesc suma contributiilor datorate de acesta în luna respectiva, se recupereaza din contul asigurarilor sociale de la casa teritoriala de pensii în raza careia se afla sediul acestuia, conform prevederilor art. 27, alin. (2) din Legea nr. 19/2000 cu modificarile si completarile ulterioare - vezi informatii utile pentru angajatori.

Acte necesare
· Cerere #8211;tip (anexa 39);
· certificatul medical;
· certificatul de persoana cu handicap emis în conditiile legii (dupa caz)."

Care mai vrea ceva, ca azi bantui pe net ! Lumea lucreaza la bugete in jurul meu ...

Olga 32+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teo2rina spune:

intrai sa va pe toate, saru'mana zozela, si sa va invit sambata la muuuuulta sampanieeeeeee. ca ma marit.acu' inainte de nastereca pana acu' n-avusei timpfericitul eveniment se va petrece doar la Casa Casatoriilor, nu's la ce ora ca abia joi ne programeaza. dupa care,fiti pe faza, cand strig sa veniti la sampanie sa ciocnim si noi. ca mie-mi sticlesc ochii intr-o sticla de sampanie pe care o am pe-acasa de vreo doua saptamani. si ma prinde sotul cum tintesc privirea... si el vrea s-o desfaca si io nu... ma tin tareee. apropos de masuratoare: 119 avem si noi. cum ati masurat, banuiesc ca fosta... talie, nu? ca io am burtica mica, da's grasa rau randunicile

Marina, o in cu Mihnea-Adrian 34+
Bebe,mami si alti copii (adik POZE)

Mergi la inceput

Marina, sa fie intr-un ceas bun!!! Casa de piatra sa aveti si muuulta multas fericire si dragoste!

Lipsesc joi de la petrecere, ca ma duc la doctor, dar conteaza pe gandurile mele bune, bine? EDIT: Ce cretina sunt, nu e joi petrecerea! Atunci sunt prezenta cu siguranta!!!

Uf, ce-mi place, lipseste omul, dar si cand revine, uite cu ce vesti frumoase apare!

Olga 32+ cu Ioana-Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauclau spune:

Marina, sa fie intr-un ceas bun! Multa fericire si casa de piatra sa aveti!
Normal ca venim la sampanie, tu numa' da strigarea sa ne vezi aici aliniate toate!!!!

He, he, si eu am facut casatoria civila cu Razvanel in burtica si nunta cu el printre picioarele noastre. In biserica, la slujba religioasa ma tragea de rochie si intindea manutele sa-l iau in brate. Era pui micut! Ce amintiri!

http://community.webshots.com/user/claudel77

CLAU 33 + cu Rebecca

AMR 6 SAPTAMANI !!!!!

mamica de Razvanel si acum de Rebecca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramo_cata spune:

ariel-voi vb de casa prioritara din cora...eu azi cand am fost la analize..scria pe usa cat casa ca au prioritate copii sub 5 ani si gravidele...dar niste doamne au si inceput sa zica ca ele sunt la rand ca stau de la 7.30 acolo...au intrat aceste doamne si apoi mi-a zis asistenta ca sa intru ca am prioritate,nu am vazut ce scrie pe usa...i-am zis ca am vazut dar deja au fost comentarii...si m-a bagat asistenta care a fost de treanba ca daca nu cine stie cat stateam acolo...unii oameni sunt f rai...si ce ma surprinde cel mai mult ca rautatea asta vine tot din partea femeilor...ele ar trebui sa fie mai dragute cu gravidele pt ca si ele au trecut prin aceste etape ale vietii...dar ma rog femei printre femei...
clau-da vad ca tu ai mai mult tupeu in legatura cu intratul in fata...misto;merg cu burta in fata fara geaca'...mie nu-mi plac comentariile care se fac ma indispun rau de tot si mai bine astept decat sa ma enervez...off si randunoiul meu sforaie...si eu azi noapte am adormit pe la 2.30 si ma omora gandul ca trebuia sa ma trezesc de dimineata sa merg la analize...
mstela-vad ca ai reusit sa ma vezi...f comoda salopetica aia...ma simt ff bine in ea...mai am una pe maro pt burtica mai mare...toate mamicile care mi-au admirat burtica...de burtica sunt mandra dar de fata mea grasunica nu prea...chiar si dr cand m-a vazut aseaea mi-a zis ca m-am schimbat din decembrie de cand nu ne-am vazut...i-am zis ca am luat in greutate 8 kg si a zis sa am grija sa nu ma ingras f rau ca o sa-mi fie si mie rau si nici lui bebe nu-i e bine...i-am zis ca mananc 3 mese pe zi iar intre mese mai beau lapte,mai mananc o portocala....
mussara-sa-i spui lui bebe pe fiecare zi sa stea acolo ca-i mai bine...trebuie sa se faca mare ca sa vina pe lume...si te asteptam cat mai des pe crengutza...
lyvy mi-am luat si eu aseara elancyl...eu l-am laut cu 65ron are 150ml...eu pana aseara nu mi-am dat cu nimic pe burtica,sani,solduri dar nici vergeturi nu am...sper sa nu apara..acum cum o vrea dzeu
simonete- si din cand in cand mai amintesteti si de patut chiar daca ai treaba...faci ce faci mai stai in pat...
olga-sa-ti traiasca bubulina grasana...
bubu-f frumos caruciorul de la graco...misto ca are si scaun auto...eu papanicolau l-am facut inainte de sarcina...acum nu cred ca e bine...e indicat mai bine dupa nastere...
pidana-eu o sg data am luat reteta gratuita...si asta data de dr gineco...in rest totul platit..azi cand am fost la analize am avut trimitere,adev de sal,carnet de sanatate dar mi-a zis tipa de la receptie ca trebuie sa le platesc ca imi trebuia un altfel de bilet de trimitere iar daca era de la med de fam imi trebuia nu stiu ce bilet in dublu exemplar...asa ca ori ce ai face te sucesc si te ametesc dupa cum vor ei...numa sa nu faci gratuit...
maia-tu parca ai rh -...ai facut in sapt 28 vaccin ceva pt rh?
roxana,naty,cory.delphin=mamici insomniace...
coryinteresanta povestea ta...auzi si mana a3 a...
naty-la mai multe saptamani...iulia micutza sa fie cuminte si sa stea la caldurica pana la termen...
roxana-si eu sunt la fel'nu fac nimic',afara ies numai cand trebuie,ex mers la dr analize si cand mai merg in vizita la bals...asta in weekend...in rest nimic...iubareala,plimbareala,cumparaturi...oare ce sunt astea?am cam uitat?cand o sa nasc cred ca o sa stau numai afara...cat imi permite timpul
r[red]alucas-[/red]iau si eu o gura de cafea ca si-asa am tensiunea mica...vad ca esti multumita de comanda facuta...ma bucur
mai am 3 pagini...uff dar mult ati mai scris mai ciripitoarelor...

ramo26+ 27 sapt

bebicul_meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucasS spune:

Eu inca mai citesc din urma...

Naty -am gasit acum pe net, doctorita de care intrebai tu lucreaza la Romar Medical Sincai - Neonatologie
Dr. Iancu Melania
Centrul medical ROMAR - Sincai
B-dul Sincai, nr. 1 - 1A, sector 4
Tel: 330.78.95, 330.78.96
Fax: 330.64.01

32+ Lucas

Mergi la inceput