sua sau romania?
fetelor dragi,
sunt sigura ca aveti fiecare cate o opinie si va rog sa ma luminati cu cate o idee... sotul meu e american, si isi doreste ca eu sa stau 3 ani in sua(cel putin cate 7 luni pe an) ca in urmatorii 3,5 ani sa iau si eu cetatenia minunata. noi suntem situati ok in rom . am venit aici la inceputul lui decembrie si cu toate ca venim in fiecare an in vizita cate 1-2 luni...mi-e greu sa ma acomodez. delicata problema e ca avem un baietel de 2,5 ani care mergea in ro la o gradi privata super . daca renunt acum la acte, cei de la ambasada rom imi vor face viata un iad daca vreau sa vizitez sua, poate doar sa am noroc sa imi iau o viza de turist. intrebarea e...sa renunt sau nu? cum il voi afecta pe bebe cu programul asta ciufulit in urmatorii ani? voi sunteti mamici si sigur ati trecut prin asta. sotul meu se intoarce in ro in sf lui feb...si spera sa ia un imprumut de la banca sa ne luam o casuta in atlanta. eu insa sunt cu moralul la pamant, mi-e dor de acasa si de zapada.
va pup si va astept cu sfaturi
Raspunsuri
irinabobe spune:
parerea mea este ca daca vrei sa o faci acum este timpul, cat este bebe mic. daca acum are 2,5 ani inseamna ca la 6 ani cand trebuie sa mearga la scoala situatia ta se va definitiva si vei stii sigur unde vrei sa ramai. ar fi mult mai greu pentru copil daca ar fi la scoala si s-ar plimba de colo colo pentru ca programa difera mult. in plus cred ca pentru el este o sansa de a se acomoda cu stilul de viata si mentalitatea de acolo, lucru care il va ajuta daca la un moment dat se va hotari sa stea in state.
Luna75 spune:
sotul tau sta cu voi in Romania sau in Statele Unite?
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
diuna spune:
Eu zic sa te duci acum si mai vezi tu cand ai actele in buzunar...Iar copiii la varsta asta sunt adaptabili si maleabili. Acum e momentul. GO!
dulcetica spune:
Gradinita in Romania e super?Sa vezi tu in SUA!O persoana se ocupa de 4 sau 5 copii.Daca nu ma insel au studii superioare de specialitate.La noi 1 educatoare,studii medii se ocupa de 23 copii.Probabil la particulara o fi mai bine dar nu cred ca egaleaza atentia care li se acorda in SUA.PLus cit de rapid va invata limba si faptul ca sinteti impreuna.
mamidematt spune:
buna dimineata,
noi sunteme prea mult deja in atlanta de la inceputul lui dec . toti. sotul meu pleaca in rom in sf lui feb. noi ramanem aici. trebuie sa stau cel putin jum de an in sua /pe an si sa nu depasesc 6 luni aafara...
imi e greu si poate se merita avand in vedere ca nu stii niciodata ce-ti rezerva viitorul? dilema mea e ca as fi vrut sa nu-mi invat copilul nomad, tot pe drumuri de 2 ori pe an. e cineva care a mai colindat asa? se invata copilul tot pe drumuri? il voi putea obisnui apoi intr-un sg loc? sper sa va dau raspuns la cat mai multe intrebari ca sa-mi dati cat mai multe idei. ma gandeam sa plec in primavara 2,5 luni...apoi la iarna de sarbatori 2,5 luni . si sa-l duc la gradi sau la joaca si aici si in rom...vi se pare prea mult pt el? sunt eu prea mamoasa??
mathilda spune:
mamidematt,
noi am stat prin m multe tari(de vizitat am vizitat foarte multe) . fata mea are 2 ani dar se acomodeaza f usor. iar ref la pb ta eu iti sugerez- daca nu-ti place nu te chinui ca oricum in cativa an se scot vizele pt America.
pup
mathilda spune:
mamidematt merci pt compliment
acuma- citeste f bine legea cetateniei ca daca esti casatorita cu 1 cetatean american dar traieste in afara SUA s-ar putea totusi sa iti acorde cetatenia dar dureaza m mult(nu 3 ani) . citeste f bine sau consultate cu 1 avocat pe pb strainilor.
gabrielaghe spune:
Buna , cred ca e bine sa te gindesti ce vrei s afaci, nu e usor dar nici greu nu este, daca stai aici si intri in rindul americanilor, iti faci prieteni , mai ales prin intermediul copilului, care este mic si nu greu ca este o problema ptr. el, si mie mi-e dor d etara sau zapada, dar aceste lucruri se pot realiza, problema la tine este ca esti tot timpul , sa zic asa pe drumuri, intre rom si sua.Nu trebuie s ate chinui, si daca devii american si nu vrei s atraiesti aici, cu ce te ajuta.Poate toate am gindit asa cind am venit aici, dar in totdeauna ne-am gindit cum le v-a fii mai bine copiilor si noua, nu zic ca nu s-a schimbat mult si in tara, dar si aici ne simtim ca acasa, mergem la o biserica ortodoxa greceasca und evin si multi romani, ptr. noi fam e cea mai importanta, si mie mi-e dor d etoti dar ma duc in vacante si gata, eu zic sa te gindesti si s aiei cea mai buna decizie, prieteniile vin, si cum spuneau fetele din America, scriu si eu pe acolo, ti-ai facut deja prietene, chiar ele si virtuale.Mai tinem leg pe celalalt site, succes
o seara buna
gabriela
adriana spune:
Mamidematt, activeaza-ti mesajele private-PM, por favor
Am ceva sa-ti impartasesc.. experiente, etc..
Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!
Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006