sua sau romania?
Raspunsuri - Pagina 2
ciuf spune:
Mamidematt, eu cred ca tu te ascunzi un pic in spatele copilasului. Tu tare mult ti-ai dori sa te muti inapoi in Ro, dar nu stii cum sa o faci. Si atunci te agati de Matt.
Eu zic ca Matt ar fi fericit aici (exceptand lipsa bunicilor materini). Gradinitele intr-adevar sunt minunate aici. La grupa baiatului meu sunt 3 educatoare si 2 studente 14-15 copii. Au anumite reguli de curatenie, dezinfectare, mancare, etc.
Tu nu trebuie sa te gandesti numai la tine. Sotul tau ce vrea? Ca pana la urma trebuie sa fiti fericiti amandoi, nu numai unul. Ca altfel va scartai relatia voastra. Asa ca musai sa gasiti o solutie care sa va multumeasca pe amandoi.
De trambalatul copilului nu m-as ingrijora, ca este mic si se adapteaza imediat.
In rest, ce sa iti mai spun... fa-ti prieteni, voluntariaza sau gaseste-ti un job, invarta-te in grupuri de oameni.
Cum te simti tu acum asa m-am simtit eu vreo 2 ani, pana cand am hotarat ca e timpul sa fac ceva ca altfel aveam certuri cu sotul zilnic. Am decis sa fac voluntariat, ne-am luat o casa care m-a tinut ocupata, am avut 2 copii, am inceput serviciul dupa 7 ani din lipsa dreptului de munca, ne-am integrat in comunitatea romaneasca unde poti gasi adevarati prieteni, iar acum merg si la scoala.
Mi s-a cam dus dorul de Ro. Parintii imi vin destul de des sa ma ajute cu piticii cat merg eu la scoala.
Nu mai am nici o tragere de inima sa vizitez Ro. Poate suna dureros, dar nici eu nu ma mai recunosc la cat sufeream dupa Ro si uite-ma acum. Timpul te mai schimba.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
mamidematt spune:
fetelor, va multumesc pentru ganduri, am citit cu atentie tot ce ati scris. astazi am avut programare la INS si cred ca mi-am cam lamurit situatia.
asa e, trebuie sa iau in cnsiderare ce isi doreste si sotul meu.cei din romania mi-au anulat vechiul green card pentru ca mi-am depasit termenul pe travel document si mi-au pus viza noua romanii...
motiv pt care aici mi se da un nou green card ca am fost cuminte....dar mi-au zis ca nu mi se mai da altul daca nu-mi finalizez situatia/cetatenia/ asa ca vom petrece( eu cu bebe) cate 6 luni jum pe an aici si 5.5 in rom. acolo mergea la gradi si va putea merge cand suntem in rom cate o luna doua... aici ne-am dus la ymca sa ne facm abonament la gym si sa-l las pe matt la joaca....insa as prefera un sistem educational...mai caut.
si sotul meu a stat cam 15 ani in rom si s-a "lipit" de tara...si doreste sa-mi iau eu cetatenia dar ne dorim o casuta acolo, cu trandafiri la poarta si patrunjel in gradinuta si matt poate sa mearga acolo la scoala. inca nu e totul definitivat dar 3 ani de acum incolo asa va fi...cate 2 drumuri dus-intors /an...greu dar nu imposibil. trebuie doar sa ma adaptez si sa numar zilele..
va pup, raman pintre voi si aici si in rom....noi vom fi mereu intre 2 culturi, matt are 2 cetatenii...si sufletul meu e mereu unde e el...