Mamici de iulie-august 2008 (21)
Raspunsuri - Pagina 15
mobriq spune:
Caprioara Ilie este Elias (cu accentul pe i) in germana si alte limbi si Elijah in engleza si altele. Ilinca si Miruna nu au echivalent in limbi straine, din cate stiu.
Daca vreti sa aflati despre semnificatia numelor, site-ul asta este f bun : www.behindthename.com/" target="_blank">http://www.behindthename.com/. Chiar m-am distrat ieri cautand nume, inca pot sa caut pt ambele sexe
.
Monica si Eduard (05.04.04)
mobriq spune:
Ella81it imi pare rau pt sarcina precedenta. Acidul folic luat inca inainte de conceptie are scopul de a preveni spina bifida.
dormitul pe spate
de pe babycenter.com (www.babycenter.com/0_sleep-problem-cant-get-comfortable-in-bed_7519.bc" target="_blank">http://www.babycenter.com/0_sleep-problem-cant-get-comfortable-in-bed_7519.bc)
Dormitul pe spate pune toata greutatea uterului pe spate, intestine si vena cava inferioara (vena care transporta singele din partea inferioara a corpului la inima). Dormitul pe spate poate mari riscul de dureri de spate si hemoroizi, digestie ineficienta si respiratie si circulatie defectuoasa. Poate produce schimbari in tensiune. Pt unele femei poate duce la scaderea tensiunii, cauzand ameteala, pt altele poate duce la o marire nedorita a tensiunii.
Monica si Eduard (05.04.04)
bujo spune:
Ella eu am scris ca nu e bine sa dormi pe spate. Cik uterul preseaza pe aorta abdominala si ingreuneaza circulatia sangelui catre partea inferioara. De asta se umfla picioarele. Eu oricum nu pot dormi pe spate ca ma doare de intepenesc.
bujo
13+
album de nunta
mini Bujo
a.cicel spune:
Buna graviditelor
Eu intru destul de rar ca nu ma simt prea bine. Dar acum nu am putut rezista cand am vazuta ca Sun va avea bb. Ma bucur tare mutl pentru voi. 
Eu am o intrebare la voi. Aveti careva un dr foarte bun in Bucuresti au Tg mures? Chiar am mare nevoie de o a 4-a parere, ca 3 le am deja. Din pacate eu am un hematom destul de mare langa placenta, care nu se poate elimina din cauza pozitionarii placentei deasupra orificiului. Mai sangerez din cand in cand, am si dureri (nu contractii), am fost si prin spital in luna decembrie... nimeni nu stie sa ii spuna de la ce s-a facut hematomul, daca prezinta risc pt bb (care pana acum s-a dezvoltat normal si e in parametri)si nici vreo solutie nu mi-a dat nici un dr, ce se poate face. Asa ca vreau si o parere a unui dr din Bucuresti sau Tg Mures. Daca imi puteti face ceva recomandari si nr de tel va multumesc mult
gravidutele
Andreea
15+ si
Bianca Maria
POZE
monalac spune:
JOVANA,multumesc pt lamuriri.am idee cam pe unde e clinica asta,pt ca am sunat ieri sa intreb,mai ales ca sunt din provincie si nu prea stiu bucurestiul,chit ca am locuit 4 ani in bucuresti,cand am fost la facultate.dar dr michaela frunza ce specializare are,tot obstetrica?
VIKY SI NARCISA,eu pe tp sarcinii cu cris am facut de 3 ori herpes bucal,iar cris e perfect sanatos.doar ca pe la 10 luni i a aparut si lui prima pustula la gurita,de atunci cred ca a mai facut de 2 ori,dar fara alte manifestari clinice,fara febra sau altceva.
ELLA,sa inteleg ca desi ai facut amniocenteza si a iesit bine,bebe a avut spina bifida?oricum,iti doresc ca de data asta sa fie totul bine si sa dai nastere unui copil perfect sanatos!
BIRIBU,felicitari pt primul piciorus luat in burtica!!
stai sa vezi de acum incolo!!
maine voi afla si eu ce sex are bebitul meu,dar sincera sa fiu,asta e ultimul lucru care ma preocupa..important e sa fie bebe sanatos.sa mi tineti pumnii!!dimineata voi merge si la fundeni,pt analize,sa vad daca e necesar sa maresc doza de clexane.
17+
Mami de
Cris
Poze Cris
ankalaura spune:
Narci - nu vad de ce sa fie problema sa faci baie in ocean, mai ales la varsta asta a sarcinii! Doar sa nu faci cine stie ce tumbe.
Herpesul - cat e bebe in burtica nu e periculos. Este periculos in general lichidul ala din vezicule. Dupa ce face coaja, nu e periculos. Cel mai rau este sa spargi veziculele sau sa dai cu pasta de dinti, cum face romanul. Normal este sa dai cu alifie speciala (Zovirax sau altceva), si sa te speli foarte bine pe maini dupa. Nu se pune mana la ochi sau in gura. Herpesul genital este foarte periculos pentru bebe la nastere, daca exista eruptie. Cu toate fluidele alea din timpul nasterii, riscul ca lichidul din vezicule sa ii ajunga lui bebe in ochi si sa capete orbire.
Adica, ideea era ca herpesul este in general periculos, iar pentru bebe este periculor cel genital in momentul nasterii, iar in general este periculos ca pentru oricine altcineva.
Biri - merci de vestea cu imunitatea, na poftim! M-am mai linistit.
Ai un bebe fotbalist deci? ![]()
Ica - da, asa este - concediul fara plata intrerupe vechimea si, deci, cotizatia... Acuma nu stiu clar daca si o singura zi afecteaza concediul pre si post natal - pe CIC stiu ca nu il afecteaza.
Bujo - nu stiu cum sunteti voi organizati cu firma, dar in OUG scrie ca gravida beneficiaza de prevederile respective doar in cazul in care starea se anunta in scris. Asa scrie. Eu am instiintat in scris ca nu cumva sa mi se spuna in iulie ca nu am dat in scris...
Legal, exista si un termen de 10 zile parca in care RU trebuie sa anunte si pe medicul de medicina muncii cu care are firma contract. Scrie in OUG - vedeti documentul de pe mailul comun. Tot acolo e si model de instiintare. Am mai zis, dar repet - pe langa OUG, eu am mentionat in cerere si CCMN, pentru ca in OUG nu zice nimic de salariul bonus - deci, am cerut sa imi fie respectate drepturile care decurg atat din OUG cat si din CCMN. Vedeti ca e posibil sa vi se spune ca voi nu ati semnat CCMN, dar asta are regim de lege la nivel national, si bate contractul individual.
Fetelor, cititi legislatia, nu va culcati pe o ureche daca vreti drepturi!
Cine zice altfel, ori n-are habar ori are vreun interes, ori.... vreo lipsa de interes! Voi trebuie sa va aparati interesele!
Cei 85% ti-i da, ca duci hartia de concediu, dar cele 16 ore lunar, programul redus de lucru, celelalte facilitati, nu. Si asa nu se plateste acel salariu bonus - vedeti la legislative, sunt zeci de pagini de mamici care se plang ca nu au primit acei bani fara sa reclame pe ici si pe colo!
Eu am dormit pe spate pana cand a fost burta prea mare, dorm si acum in toate pozitiile mai putin pe burta, si n-am nici o problema.
La 2 jumate plec spre eco. Poate e fata
Anca
15+
flo1980 spune:
Ankalaura eu sunt in evidenta la dr. Doru Campean de la Municipal Bucuresti.
Flory mami de Alex si
15+
bebe 2
monalac spune:
anka laura,iti tin pumnii,sa fie sanatos bebitul!am si eu niste emotii pt maine!
tb sa plec la scoala.
17+
Mami de
Cris
Poze Cris
lcazangiu spune:
merci ankalaura, deci sansa mea este sa se ia in considerare ultimile 6 luni si nu 12 caci altfel am imbulinat-o, ce aiurea....
of, abia astept sa se clarifice asta o data pt totdeauna.
Lori
16+
Violeta_m_tm spune:
Alina nu am preferinte in ceea ce priveste sexul bebelusului, si nici sotul meu,important este sa fie sanatos, dar cei din jur imi spun ca ma vad mama de fetita, soacramea isi doreste fetita, nasa mea vrea sa fac fetita, poate de aia am visat ca o sa am fetita.
Monalac ce fain ca mergi maine la eco sii afli sexul, eu mai merg perte 3 saptamani, abea astept poate aflu si eu atunci sexul
13 sapt
http://s234.photobucket.com/albums/ee291/violeta_m_tm/
http://md.lilypie.com/0ufEp2.png
vio